Skip to main content

Budapest - kultur, forkælelse og storhed

Vajdahunyad slottet, Budapest
Széchenyi Badet i Budapest
Parlamentsbygningen i Budapest og Donaufloden
Kædebroen Széchényi Lánchíd i budapest
Parlamentsbygningen Budapest
Frihedsmonumentet i budapest
Aftens belysning over den gamlebydel i Budapest fra Donau
parlamentsbygning i Budapest
Skt. Stefans Basilika, og Millennium monument, Budapest
Status:
Udsolgt

Rejse til budapest

Tag på storbyferie i kulturmetropolen Budapest

Storhedstiden som politisk magtcentrum i Europa er fortid i Budapest. Men rollen som en af de store kulturmetropoler er bevaret sammen med en arkitektur og infrastruktur, hvor sporene fra fortidens prominente position stadig er synlige, imponerende og smukke. Vores firestjernede hotel centralt i Budapest er den perfekte ramme for en fantastisk kulturrejse, hvor der også er mulighed for forkælelse midt i skøn natur og smuk arkitektur, hvor atmosfæren emmer af storhed og velvære. På udflugterne får vi et indblik i en fantastisk historie, der ligesom sproget ikke minder om andre landes.

Derfor skal du rejse med os til Budapest:

  • Udflugter på både Buda- og Pest-siden
  • Storslåede arkitektoniske oplevelser
  • Firestjernet hotel i centrum
  • Heldagsudflugt langs Donau
  • Dansktalende rejseleder

Oplev både Buda- og Pest-siden

Budapest er i sandhed en rigtig metropol med leben fra mange kulturer, og med sine omkring to mio. indbyggere har byenet væld af tilbud for alle. Byen er optaget på UNESCOs liste for verdenskulturarv bl.a. grundet sin store arkitektur omkring den smukke Donau-bred og den imponerende parlamentsbygning, som byens bedst kendte vartegn. Mod vest ses det store slot på Buda-siden af byen. På den østlige side af Donau, Pest-siden, finder vi den imponerende boulevard Andrassy, hvor den næstældste metro i Europa kører blot få meter under. Mellem alle disse store monumenter er det almindelige liv og kulturen; rig som få andre steder vokset frem og udviklet gennem næsten 2000 års forskellige påvirkninger fra nær og fjern.

Tid til egne oplevelser

Mulighederne for kulturelle oplevelser af nærmest enhver afskygning er tilstede og mange. Vi har derfor også gjort plads til oplevelser på egen hånd. På den måde kan man opleve alt fra de klassiske termal badeanstalter med spa og velvære til mindre undergrunds jazzklubber eller de finere gastronomiske oplevelser, hvor mad fra hele verden kan skylles ned med god ungarsk vin.

Kort dagsprogram for Budapest:

Dag 1: Ankomst, sightseeing på Buda siden (A)
Dag 2: Pest siden. Stor arkitektur og rigtig Metropol. (M)
Dag 3: Heldagsudflugt langs Donau til Visegrad (M,F)
Dag 4: Budapest på egen hånd, og Csarda folklore aften (M,A)
Dag 5: Afsked og hjemkomst (M)

M = Morgenmad F= Frokost A= Aftensmad

NB! Dagsprogrammet er vejledende, og udflugterne afvikles måske i en anden rækkefølge. Det endelige dagsprogram oplyses ved ankomst til destinationen.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1 - Ankomst. Buda siden og middag på restaurant (A)

Vi bliver mødt af rejselederen i lufthavnen og kører fra (Franz) Ferenc Liszt lufthavn til hotellet - ca. 20 km. Her indlogerer vi os på et centralt beliggende 4-stjernet hotel.  Vi skal opleve lidt af Budapest by night, når vi tager på lokal 3 retters menu. En lille appetizer til 5 dage i det ungarske køkken.  Herefter kan man vælge at blive i byen eller tage med bussen hjem til hotellet

Dag 2 - Pest siden. Stor arkitektur og rigtig Metropol. (M)

Efter at have indtaget hotellets morgenmadsbuffet er vi klar med to udflugter i hovedstaden, hvor vi kommer hele vejen rundt og får et solidt overblik over den store by. Vi kører over Donau til Buda siden af Budapest, hvor vi kommer op til slotsområdet. I den gamle bydel på toppen af bakken, hvor vi besøger Fiskermandens bastion. Den består af syv tårne som symboliserer, de oprindelige syv Magyar klaner som besatte det Carpatiske bassin, og dannede det ungarske rige. Vi besøger herefter den smukt dekorerede slotskirke, Mathiaskirken, som også er et betydende symbol i den ungarske historie, pga. dens anvendelse som bedehus og stald under den tyrkiske besættelse. Det mønstrede tag på kirken er ikonisk og nærmest en attraktion i sig selv, som er med til at gøre besøget helt specielt.

Mathiaskirken og Fiskermandens bastion med de syv tårne i Budapest
Billede: Mathiaskirken og Fiskermandens bastion med de syv tårne

Den anden tur går til den største af de to bydele - Pest. Her finder vi mange af de bygninger og monumenter, der har fået Budapest på UNESCO's list for verdenskulturarv. Vi lægger vejen forbi byens kendteste vartegn, Parlamentsbygningen, imponerende og det største i Europa, med de mange tårne og smukt beliggende ned til Donau.

Parlamentsbygningen i Budapest
Billede: Parlamentsbygningen

Ikke langt fra Parlamentet er epi-centeret for den storslåede arkitektur som byen er så berømt for. St. Stephan basilikaen og den berømte boulevard Andrassy ut., hvor vi også har operaen. For enden af den lange fornemme gade finder vi byens store park, hvor man ved indgangen bliver mødt at den bombastiske heltenes plads og monument. Statuer af rigets helte gennem hele landets historie er opstillede på to kollonader.  I selve parken ser vi det specielle Vajdahunyad slot - bygget i flere forskellige stilarter, og lavet som en kopi af det Transylvanske slot Hunyad - der har en særlig forbindelse til en vis Hr. Dracula. Det lille slotsområde har andre påmindelser om dette.

Vajdahunyad-slottet i Budapest
Billede: Vajdahunyad slottet

Dagens udflugt slutter ved besøget i parken og resten af dagen og aftenen er til fri afbenyttelse. Man kan tage bussen tilbage til hotellet eller fortsætte egen udforskning i byen eller parken, som man ønsker.  Og der er rigeligt at tage fat på om man ønsker.

Dag 3 - Heldagsudflugt langs Donau til Visegrad (M,F)

Dagen byder på en tur langs Donaus bredder til området hvor floden slår nogle knæk gennem kløften som er et af de absolut smukkeste områder langs Donau. I byen Visegrad besøger vi middelalderborgen, der knejser over Donau, og har haft en helt særlig rolle i den ungarske historie. Slottet var kongens residens, som gjorde Visegrad til Ungarns hovedstad i 1325. Den rolle havde byen dog kun til 1405, hvor Buda blev hovedstad og residens for kongen. I dag er Visegrad en lille by, der besøges af mange takket være slottet og de fantastiske omgivelser ved floden. Vi får serveret en god frokost i Visegrad. Vi kører de ca. 40 km tilbage til Budapest hvor vi ankommer sidst på eftermiddagen. Herefter er resten af dagen og aftenen til fri afbenyttelse.

Middelalderborgen i Visegrad, nord for Budapest
Billede: Middelalderborgen i Visegrad

Dag 4 - Budapest på egen hånd, og Csarda folklore aften (M,A)

Dagen har alle til fri afbenyttelse, og man kan dyrke sine egen interesser. Ved aftentid mødes vi på hotellet og kører samlet til vores afskedsmiddag, der også er en treretters menu. Her skal vi også opleve den kendte ungarske folkedans Czardas ledsaget af den melankolske musik, der starter i et stille og slutter i et opskruet og til tider vanvittigt tempo.

Masser af muligheder med en dag på egen hånd i Budapest
Billede: Masser af muligheder med en dag på egen hånd i Budapest

Dag 5 - Afsked og hjemkomst (M)

Vi får den sidste omgang morgenmad fra hotellet inden vi skal sige farvel til rejselederen og Budapest, når bussen kører os til lufthavnen.

Kort

Rejsen BUDAPEST - KULTUR, FORKÆLELSE OG STORHED

Kort over rejsen til Budapest, Ungarn

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Budapest på dmi.dk her