Skip to main content

Cinque Terre - fem små byer

Cinque terre - de FEM byer

Er du til klippeidyl, skønne pastelfarvede huse, himmel og hav i skøn forening – alt sammen omfavnet af grønne bjergrygge, bølgende vinranker og en fabelagtig udsigt – så er området Cinque Terre i Norditalien stedet at tage til!

Fem byer udgør Cinque Terre, som er på UNESCOs Verdensarvsliste

Cinque Terre huser de fem byer Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza og Monterosso. Byerne samt det omkringliggende område har status af at være en nationalpark, men ikke kun det. Cinque Terre er også optaget på UNESCOs Verdensarvsliste og tiltrækker hvert år mange tusind besøgende, der fortrylles af områdets skønhed, dets skrånende terrasser og gode vandremuligheder.

Riomaggiore, La Spezia, Italien
Billede: Riomaggiore

Vernazza, La Spezia, Italien
Billede: Vernazza

De fem byer forbindes af et stisystem, og stiernes sværhedsgrad varierer mellem byerne: Den populære ”Kærlighedssti” (Via dell’Amore) mellem Riomaggiore og Manarola er fx egnet for kørestolsbrugere, mens øvede vandrere kan blive udfordret i det svære, men smukke terræn mellem Vernazza og Monterosso. En rute, hvor vinranker og olivenlunde pryder landskabet.

Den blå sti – 10km vandring forude!

Har du mod på at give dig i kast med hele stisystemet – kaldet ”Den blå sti” – skal du regne med at tilbagelægge mere end 10 kilometer og afsætte 5-6 timer. Mange af de mindre befærdede stier i Cinque Terre er gratis at vandre på, mens du for at betræde de mere populære af slagsen betaler et gebyr. Mange vælger imidlertid at købe et vandrepas, som udover at give adgang til alle stier også giver dig retten til frit at benytte tognettet mellem byerne. For lidt ekstra kan du også inkludere ubegrænset brug af bådene, der lægger til nede ved kysten. Fra vandsiden kan du beundre Cinque Terres kyst med de farverige huse, der tager sig særlig smukt ud herudefra.

Har du lyst til at læse mere om nogle af de nærliggende byer? Her kan du læse om Pisa og Lucca

Nær Cinque Terre ligger en række andre interessante byer, bl.a. Sestri Levante. Her opholdt H. C. Andersen sig i en periode, og byens indtagende bugt har fået navn efter digteren og kaldes ”Eventyrbugten” (Baia delle Favole). I den smukke kystby Portofino kan du nyde en cappuccino, mens du spotter kendte ansigter, for Portofino er om noget en by, der tiltrækker kendisser fra hele verden.

Sestri Levante, Genoa, Italien
Billede: Sestri Levante

Ligurien - regionen, hvor Cinque Terre ligger - har en lang kystline ud mod det Tyrrhenske Hav, og strækningen kaldes Italiens Riviera. Rejser du langs Liguriens kyststrækning, kan du opleve henrivende kystbyer som Camogli, Moneglia, Santa Margherita Ligure, Savona og San Remo, der lokker med strand, summende marinaer, svajende palmer og hyggelige caféer under åben himmel.

Ligurien er kendt for sin olivenolie- og pestoproduktion samt for sine gode brød; foccacia og farinata. Fisk og skaldyr er ofte at finde på menuen, og retterne kan med fordel nydes med de lokalt producerede vine – fx. en af de vine, der er dyrket i nationalparken Cinque Terre.

Oplev Cinque Terre med Kulturrejser Europa - her kan du se vores rejse til Cinque Terre.

Se alle rejser til Italien med Kulturrejser Europa.

Søg rejse
Vælg kun det, som du synes er vigtigt