Skip to main content

Vandreferie i Danmark - ekspertens gode råd

Vandreferie i Danmark – ekspertens gode råd

Vandreture i den danske natur er noget af det smukkeste, der findes. Så vil du på vandreferie i Danmark for begyndere, så er du det rette sted. Du behøver nemlig ikke være erfaren udi vandringer for at følge med på vores vandreferier i Danmark, der opleves forskellige naturskønne steder. Det kræver blot, at du er i almindelig god form og har det rette fodtøj.

Charlotte Litta Jensen er Kulturrejser Europas vandreekspert og sammen med kyndige rejseledere og naturstyrelsens anbefalinger, har hun sammensat nogle vidunderlige vandreruter i særligt de danske nationalparker. Det er din garanti for unikke kultur- og naturoplevelser af høj kvalitet. Til og med i godt selskab med andre vandreglade gæster og en kyndig rejseleder, der kender den muld, vi betræder og naturen, vi møder.

Læs her om Kulturrejser Europas vandreferie i Nationalpark Mols Bjerge.

Vandreferie med kultur

Vandreferier er populære som aldrig før. Kombinationen af kultur og vandreture i storslået natur gør det til en ideel måde at rejse på, hvis man gerne vil se og opleve mere. På en vandreferie er du helt sikker på at komme tæt på det autentiske og har tid til at beundre seværdigheder og naturfænomener. Er du naturelsker, ved du også, at de mest uberørte og fascinerende områder som oftest kun er tilgængelige til fods. 

Billede: Fortidsminder i Mols Bjerge.

Arrangerede vandreture 

Særligt nemt er det at tage med på arrangerede vandreture. Du skal ikke tænke på alt det praktiske og kun koncentrere dig om at nyde naturen, udsigterne og det gode rejseselskab - uden at bekymre dig om at finde vej eller hvilken seværdighed, der skal være den næste. Det sørger vi for at arrangere.

Vandreferie i en gruppe

Når der vandres i grupper, er der plads til, at man kan gå i sine egne tanker og i sit eget tempo. Samtidigt går snakken livligt om det, der ses, og vil man stoppe og fotografere, er der også tid til det. Det gør også vandreferien til en social rejseform, som passer til dig, der rejser alene. 

Charlottes fem tips til vandreferie i Danmark
 

  • Undersøg turenes længde og terræn på den enkelte vandreferie, før du bestemmer dig. Korte ture på seks kilometer kan sagtens være lige så strabadserende som de længste på 20 kilometer, hvis terrænet er kuperet.
  • Prioriter et par gode vandresko eller -støvler med de rigtige strømper til. Søg hjælp i en sports-/friluftbutik for at finde de rigtige. Og gå fodtøjet til inden turen. 
  • Merinould er fantastisk. Det transporterer sveden væk og man holder varmen. Merinould kan bruges mange gange uden at skulle vaskes.
  • Vandrestave kan være nyttige og aflaste undervejs. Uanset hvilken form man er i. 
  • Gå nogle ture inden afrejsen - gerne med noget af udstyret. På den måde får du viden om din egen form, afprøver fodtøj, tester om rygsækken sidder godt og kan mærke, hvor meget tøj du skal have på. Gå gerne i lidt forskelligt terræn, så ‘pusten’ og fodleddet trænes. 


Billede: Vandring i Nordportugal - Passadicos do Paiva.

Vandreture med rejseleder

Hvis du gerne vil prøve en vandreferie, er det en god idé at vælge en tur, hvor der er en rejseleder med, som kender rejsemålet og vandreruterne indgående. Ofte vil rejselederen også have et særligt kendskab til områdets historie samt flora og fauna, så du får mest mulig viden om dine omgivelser. 

Læs her om 6 tips til at planlægge vandreferien.

Vandreferie i udlandet?

Går du og drømmer om en vandreferie i udlandet, kan en vandretur i Danmark være en god måde at afprøve rejseformen på. Her bliver du også klogere på, om du trives i en grupperejse. Du finder også hurtigt ud af om det at være fysisk aktiv hver dag, er noget for dig. 

Her kan du se alle Kulturrejser Europas vandreferier.

Søg rejse
Vælg kun det, som du synes er vigtigt