Skip to main content

Australien - drømmekrydstogt Down Under

Operahuset i Sydney, Australien
Rejser til Australien - Koala bjørn
Australiens oprindelige folk - Aboriginerne
Great Barrier Reef
Kænguruer i Australien
Harbour Bridge i Sydney
Regnskoven ved Port Douglas, Australien
Krydstogtskibet Celebrity Soltice
Koralrevet ved Great Barrier Reef i Queenstown
Pris fra:
39.995,-
Dage:18
Bestil rejse

Australien - førsteklasses krydstogt med dansk rejseleder

Dette enestående krydstogt i Australien kan med al rimelighed kun betegnes som en drømmerejse. Her forenes komfort og kvalitet i en rejse der er rig på store oplevelser, både til land og til vands. 

Derfor skal du rejse med os på krydstogt Australien:

 • Vi oplever Great Barrier Reef, vinlandet og operahuset i Sydney
 • Vi skal se Blue Mountains, kænguruer, koalaer og besøger aboriginals
 • Rejsen inkluderer et fuldt udflugtsprogram arrangeret specielt til vores gruppe
 • Førsteklasses krydstogtskib og centralt hotel
 • Inkluderer helpension og drikkepenge ombord
 • Inkluderer visum til Australien

Sydney og østkystens smukke natur

I Sydney skal vi besøge det ikoniske operahus og opleve byen til fods og i bus, og uden for byen venter de betagende Blue Mountains. Vi stævner ud fra Sydney og er klar til en rejse langs Australiens østkyst, hvor vi undervejs stifter bekendtskab med regnskove, frodige landskaber, Great Barrier Reef og meget mere. Vi skal også hilse på både kænguruer og den tasmanske djævel, og vores rejse inkluderer også landsbybesøg og historier om landets urbefolkning, aboriginals.

Luksuriøs krydstogtskib med helpension

Vores base er det lækre og luksuriøse firestjernede skib Celebrity Solstice, hvor vi traktereres med helpension og uovertruffen service. Hvis du vælger at opgradere din kahyt til enten udvendig eller balkonkahyt, så får du desuden gratis drikkevarer under hele krydstogtet.

Krydstogt med Kulturrejser Europa

Deltager du på et krydstogt med Kulturrejser Europa, er programmets inkluderede udflugter eller mulige tilkøb altid arrangeret specielt til vores gruppe. Det betyder, at vi har håndplukket spændende oplevelser i land, som ikke har noget med rederiet at gøre. Kræver udflugterne bus eller lokal guide, er dette også arrangeret eksklusivt for vores gæster.   

Kort dagsprogram for krydstogtet i Australien:

Dag 1-2: Afrejse og ankomst Sydney og indkvartering på hotel
Dag 3: Udflugt til Blue Mountains (M,F)
Dag 4: Byrundtur i Sydney samt afsejling (M,F,A)
Dag 5: Newcastle, vinsmagning (M,F,A)
Dag 6-7: På havet mod Airlie Beach (M,F,A)
Dag 8: Airlie Beach, tid til egne eventyr (M,F,A)
Dag 9: Yorkeys Knob ved Cairns, regnskov og kabelvogn (M,A)
Dag 10: Yorkeys Knob ved Cairns, Daintree og aboriginals (M,F,A)
Dag 11: Port Douglas, Great Barrier Reef (M,F,A)
Dag 12: Willis Island, cruising (M,F,A)
Dag 13: På havet mod Brisbane (M,F,A)
Dag 14: Brisbane, koalaer, kænguruer og byrundtur (M,A)
Dag 15: På havet mod Sydney (M,F,A)
Dag 16: Rundvisning i Sydney Operahus, the Gab og Bondi Beach (M)
Dag 17: Tid på egen hånd og hjemrejse (M)
Dag 18: Hjemkomst København

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

Ovenstående tidsangivelser og havneanløb er med forbehold for ændringer.

Information omkring tid på egenhånd og måltider

På anløbsdage uden arrangerede udflugter, hvor der kræves transport fra skibet til bycentrum, er den eventuelle udgift ikke inkluderet og derfor på egen regning. Dette er også gældende såfremt rejselederen tilbyder gratis byvandringer/orienteringsture uden for det fastlagte program.
De måltider, der er angivet under det korte dagsprogram, omfatter måltider ombord på skibet, hvor vi har helpension inkluderet. Øvrige måltider på land vil være for egen regning, med mindre andet fremgår af dagsprogrammet.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1-2: Afrejse og ankomst i Sydney samt indkvartering på hotel

Vi flyver til Sydney (inkl. mellemlanding)og efter ankomst på dag to, kører vi til vores centrale hotel. Aftenen kan bruges på egen hånd, og der er tid til at slappe af efter den lange flyrejse.

Dag 3: Udflugt til Blue Mountains (M,F)

Vi er fra morgenstunden klar til at begive os på vores første oplevelsesrige udflugt og skal i dag se de bjergtagende omgivelser ved de blå bjerge - Blue Mountains. Det blå skær, der dannes af de mange eukalyptustræer, synes at omkranse bjergene og har med rette været med til at navngive området.

Inden vi ankommer til de spektakulære bjerge, gør vi et stop ved dyrereservatet Featherdale. Her får vi vores første møde med landets mangfoldige dyreliv, hvor koalaer og kænguruer hilser dig velkommen sammen med de 1700 andre dyr, der er at finde i den velkendte og autentiske park.

Vi kører efterfølgende videre mod Blue Mountains og kan se frem til udsigtspunkter undervejs, hvoraf vi blandt andet kan nyde de ikoniske sandstensformede ”Tre Søstre”. Vi spiser frokost i området og kører efterfølgende tilbage til Sydney.

Dag 4: Byrundtur i Sydney (M,F,A)

Afsejling kl. 18:30
Efter morgenmaden er vi klar til at opleve den spændende storby. Vi tager mod det historiske område ”The Rock”, hvor vi blandt andet skal nyde udsigten fra Harbour Brigde over havneområdet og Sydney Operahus, som vi får glæden af at besøge senere på vores rejse.

Omkring middagstid bevæger vi os mod skibet. Her tjekker vi ind og spiser frokost i skibets restaurant. Efterfølgende tager vi på rundvisning for at lære skibet bedre at kende. Når vi har været til den obligatoriske sikkerhedsøvelse, er vi klar på dækket til at vinke farvel og på gensyn til Sydney og stævne ud på havet langs Australiens smukke østkyst.

Operahuset i Sydney, Australien
Billede: Operahuset i Sydney.

Dag 5: Newcastle, vinsmagning (M,F,A)

Ankomst kl. 08:00 - afsejling kl. 17:00
Området omkring Newcastle "The Hunter Valley" er kendt for at være et af Australiens absolut mest besøgte vindistrikter med over 150 vingårde og marker. Vi skal i dag besøge to af områdets vingårde, hvor vi får lov til at smage på de skønne druer og spiser vores inkluderede frokost i de smukke omgivelser.

Vinsmagning i smukke omgivelser
Billede: Vinsmagning i smukke omgivelser.

Dag 6-7: På havet mod Airlie Beach (M,F,A)

De næste to dage skal vi nyde skibet og den afslappende atmosfære ombord på vej mod Airlie Beach. Det giver os rig mulighed for at afprøve nogle af skibets mange faciliteter, som eksempelvis poolen, jacuzzien eller fitnesscentret. Det kunne også være en drink i baren mens livemusikken spiller i baggrunden, vinsmagning eller foredrag. Det kan også være, at du vil slappe lidt af i kahytten med en god bog. Skibet omdeler dagligt en skibsavis i alle kahytter, hvor de informerer om alle dagens aktiviteter, samt information om de forskellige restauranter og barers åbningstider. Vi holder vores egne foredrag undervejs, og hvis du har lyst, kan du deltage i nogle af de fælles aktiviteter vores rejseleder arrangerer.

Dag 8: Airlie Beach, tid til egne eventyr (M,F,A)

Ankomst kl. 08:00 - afsejling kl. 17:00
Airlie Beach er knudepunktet for de omkringliggende 74 øer, og passagen 'Whitsunday' mellem øerne er navngivet i 1770 af den britiske søfarer Kaptajn James Cook.
Vi nyder dagen i eget tempo, hvor man kan gå en tur langs strandpromenaden og nyde det frodige bjerglandskab. Måske skal frokosten være på egen hånd i land på en af de mange restauranter?
Du kan også booke en udflugt igennem skibet, f.eks. en sejltur ud til en af de smukke øer (information om udflugter, samt bestilling og betaling heraf sker ombord).

Udsigten over Airlie Beach, Australien
Billede: Udsigten over Airlie Beach.

Dag 9: Yorkeys Knob ved Cairns, regnskov, kabelvogn og landsby (M,A)

Ankomst kl. 10:00
Vi ankommer i dag til Yorkeys Knob, 13 kilometer uden for Cairns. Dagen står i naturens tegn når vi, efter en kort køretur, sætter os til rette i kablevognene. Her nyder vi 1½ time i de frodige omgivelser med udsigt over områdets regnskov og det smukke Barron-vandfald. Vi stiger af vognene og går en tur til landsbyen Kuranda, hvor vi kan gå i regnskoven, besøge det lokale marked og nyde en frokost på egen hånd. 
Vi lægger til kaj ved Yorkeys Knob natten over, så der er rig mulighed for at tage en tur ind til Cairns på egen hånd og nyde aftenen i land.

Kabelvognene over regnskoven i Australien
Billede: Udsigten fra kabelvognene over regnskoven.

Dag 10: Yorkeys Knob ved Cairns, Daintree og aboriginals (M,F,A)

Afsejling kl. 19:00
Vi har kastet anker og kan igen sejle i land i skibets både, hvor der venter os en helt speciel oplevelse i Daintree-regnskoven. Vi skal møde Kuku Yalanji-folket, der giver os en indsigt i Australiens oprindelige folk, aboriginals. Sammen går vi en tur i det tropiske område, imens vi får fortalt den over 50.000 år gamle stammes historier og sagn. Vi hører om deres daglige brug af skovens planter, oplever deres traditionelle ritualer og får serveret deres lokale te. Vi spiser en inkluderet frokost og begiver os herefter på en sejlads for at se nærmere på dyrelivet ved den tætte mangroveflod, hvor der er chancer for at se krokodiller, slanger, frøer og sommerfugle.

Traditionel ritual, Australske aboriginals
Billede: Traditionelt ritual udført af australske aboriginals.

Dag 11: Port Douglas, Great Barrier Reef (M,F,A)

Ankomst kl. 07:00 - afsejling kl. 19:00
Great Barrier Reef er et absolut must at besøge, når man er i Australien, så i dag begiver vi os ud på en sejltur på det spektakulære rev. Ud over at være på UNESCO's verdensarvsliste, er det verdens største koralrev-system bestående af levende organismer. Det strækker sig over 2600 kilometer og kan ses fra det ydre rum. Revet består af 2900 individuelle koralrev og over 350 forskellige koraltyper. En stor del af verdens undervandsdyr opholder sig her. Blandt andet 1500 forskellige fiskearter, seks forskellige arter havskildpadder og mere end 30 havpattedyr.

Vi sejler ud på revet, hvor vi har dagen på en havplatform ved revet. Her er der mulighed for at benyttes sig af snorklingudstyr og snorkle ved revet. Du kan også sejle en tur med glasbunds-båden, høre marinebiologen fortælle om dyrelivet, samt nyde din frokost ombord. Ovenstående er inkluderet i dagens udflugt.

Great Barrier reef i Australien
Billede: Great Barrier Reef set fra oven.

Dag 12: Willis Island (M,F,A)

Cruising, kl. 11:00 - kl. 13:00
Vi kan se frem til at nyde det meste af dagen på havet. Ved middagstid når vi den øde ø Willis, som skibet cruiser ved. Her ude midt i ingenting bor enkelte beboere på den 500 meter lange ø, der fungerer som Australiens vejrstation. Er du på dækket når vi sejler ved Willis, er der gode muligheder for at se fugle, som den kilehalede skråpe og den rødfodede sule. Måske er vi også heldige at se dagens vejrballon blive sendt til vejrs af en af vejrstationens medarbejdere. 

Dag 13: På havet mod Brisbane (M,F,A)

Vi har dagen på havet, og der er god tid til at fordøje de mange oplevelser og indtryk, som vi allerede nu har pakket i kufferten. Vi kan også roligt læne os tilbage og nyde livet, mens vi lader os forkæle af den fantastiske service og komfort på skibet. Trænger du til at være lidt aktiv i løbet af dagen, så tilbyder skibet fortsat masser af aktiviteter, og vores rejseleder vil naturligvis også holde foredrag og lave fælles aktiviteter. Senere kan du nyde en tur i skibets teater, og om aftenen mødes vi og spiser i skibets hovedrestaurant. Du kan også mod et gebyr vælge at spise i en af special-restauranterne (bestilles og betales om bord).

Balkonkahyt på krydstogtskibet
Billede: Afslapning på første række med havudsigt i balkonkahytten.

Dag 14: Brisbane, koalaer, kænguruer og byrundtur (M,A)

Ankomst kl. 08:00 - afsejling kl. 20:00
Ingen Australien uden at se koalaer og kænguruer. Vi begiver os derfor lidt uden for Brisbane for at besøge et dyrereservat, hvor vi kommer helt tæt på dyrene. Her er mulighed for at gå blandt hoppende kænguruer, samt se de uimodståelige koalabjørne. Du kan også opleve den tasmanske djævel, der ud over deres kraftige kæbebid og høje brøl, kendetegnes ved deres besynderlige interne magtkampe, hvor de nyser indtil den svageste til sidst overgiver sig. 

Efter reservatet er der tid til frokost på egen hånd. Herefter tager vi på en busrundtur for at se lidt af Brisbane. Vi kører forbi det historiske postkontor fra 1872, samt parlamentsbygningen, imens vores rejseleder fortæller om byens historie.

Kængururer i Australien
Billede: Kænguruer.

Dag 15: På havet mod Sydney (M,F,A)

Vi tilbringer dagen på havet mod Sydney og nyder fortsat skibets faciliteter og afslappende atmosfære.

Dag 16: Rundvisning i Sydney Operahus, The Gap og Bondi Beach (M)

Efter morgenmaden er vi klar til at komme i land i Sydney igen. Vi starter ud ved Sydney Operahus, designet af den verdenskendte danske arkitekt Jørn Utzon i 1957. Her skal vi på en rundvisning i det storslåede bygningsværk, der blev indviet i 1973, og som i dag er på UNESCO's verdensarvsliste. Efter besøget i operahuset, går turen videre til Sydneys lokale strandområde, Bondi Beach. Inden vi får tid til at udforske området lidt på egen hånd, stopper vi ved det smukke udkigspunkt "The Gap". Ved Bondi Beach er der frokost på egen hånd, inden vi tager tilbage til centrum og har resten af dagen på egen hånd.  

The Gap i Australien
Billede: Ved udkigspunktet "The Gap".

Dag 17: Afrejse, tid til egne oplevelser (M)

Dagen er til egne oplevelser, hvor de sidste indtryk  af Australien skal suges ind, inden vi drager mod lufthavnen for at begive os mod Danmark igen.

Dag 18: Hjemkomst

Vi er tilbage i Danmark efter en oplevelsesrig rejse i landet "down under".

Kort

 

Praktisk information

Pas og visum
Som dansk statsborger kræves der visum ved indrejse i Asutralien, som vi arrangerer og har inkluderet i rejsens pris.
Såfremt du ikke er dansk statsborger kan der gælde andre regler. Du bedes derfor selv undersøge hvilke regler der her er gældende.

Pas skal være gyldigt 6 måneder efter hjemrejsedato.

Valuta
Valutaen kaldes Australske dollars, AUD. 100 AUD svarer ca. til 465 danske kroner.
De fleste forretninger/restauranter og hoteller tager imod gængse internationale kreditkort. Der er hæveautomater i alle større byer.

*Den foroven anvendte valutakurser er fra maj 2018.

Tidsforskel og vejret
Temperaturen ligger på denne rejse omkring 25-30 grader om dagen og 15-20 grader om natten.
Tidsforskellen fra Danmark til Australien dækker på denne rejse det nordøstlige og sydøstlige af Australien. Sommertid fra oktober - marts: + 10 timer. Vintertid fra april - september: + 8 timer

Vaccination
Vi anbefaler altid, at du søger vejledning hos egen læge, når det gælder rådgivning omkring vaccinationer.

Forsikring
Det gule og blå sygesikringsbevis gælder ikke i Australien.  Det er en betingelse fra Kulturrejser Europas side, at deltagerne har en gyldig rejseforsikring, for at kunne rejse med til Australien.
Du kan ved bestilling af rejser hos Kulturrejser Europa tilkøbe såvel rejse- som afbestillingsforsikring, via vores samarbejdspartner Gouda Rejseforsikring. 

Vær opmærksom på at denne rejse kan have en værdi der kan overstige sumbegrænsningen på din afbestillingsforsikring. Hos Gouda er sumbegrænsningen 30.000 kr. pr. person på årsrejseforsikring inkl. afbestillingsforsikring med verdensdækning. Kontakt os gerne for mere information.

El
Der kræves adaptor til el-stik i Australien, da hoteller som regel har 3-bens stik. På skibet er det ikke nødvendigt med adaptor.

Drikkepenge
På restauranter forventes der ikke drikkepenge, men ønsker man at give for ekstraordinær service kan der gives 10% af regningens pris. Det er kutyme at give drikkepenge til lokale guider.

Mad og drikke på rejsen
På denne rejse er der inkluderet morgenmad på hotellet i Sydney og frokost på udvalgte udflugter. Se dagsprogrammet for specifokation.
Herudover har vi helpension ombord på skibet, hvor der serveres mad døgnet rundt og ad libitum isvand, kaffe og te.

Transport på rejsen
På denne rundrejse har vi vores egen bus til rådighed på udflugterne, og når vi kører til/fra hotel, skib eller lufthavn.

Fysisk formåen
Rejsen er ikke egnet til gæster med rollatorer og gangbesvær. Der må forventes flere aktiviteter, hvor vi går en del.

Krydstogt
Du kan læse meget mere omkring det, at være på krydstogt ved at klikke HER
Her finder du nærmere information om at være på krydstogt - indkvartering, check-in, rejsen, faciliteterne på skibet samt generel information.

 

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Få opdaterede vejrudsigter på dmi.dk

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
12/10 - 28/10Se flytider KøbenhavnDrømmekrydstogt Down Under - 18 dage
Ved tilkøb af udvendig eller balkonkahyt inkluderer prisen drikkepakke
39.995,-Bestil

Rejsens pris inkluderer:

 • Fly fra København t/r inkl. mellemlanding
 • Tre nætter på centralt 3* hotel i Sydney inkl. morgenmad
 • 12 nætter på Celebrity Solstice i delt indvendig kahyt
 • Helpension ombord på skibet
 • Kaffe, te samt isvand på skibet
 • Drikkepenge ombord (værdi kr. 1.115 pr. person)
 • Udflugt til Blue Mountains
 • To udflugtsdage i Sydney inkl. rundvisning i Operahuset
 • Vinsmagning i Newcastle
 • Udflugt ved Cairns - regnskov, kabelvogn og landsbybesøg
 • Udflugt ved Great Barrier Reef
 • Udflugt i Port Douglas - Daintree, aboriginals, byrundtur
 • Udflugt i Brisbane – koalaer, kænguruer og byrundtur
 • Transport ifølge program
 • Visum til Australien
 • Dansktalende rejseleder under hele rejsen

Tilkøb/tillæg

 • Udvendig kahyt/dobbeltværelse til to personer, kr. 2.395 pr. person
 • Balkonkahyt/dobbeltværelse til to personer, kr. 5.495 pr. person
 • Indvendig kahyt til eget brug/enkeltværelse, kr. 13.695
 • Udvendig kahyt til eget brug/enkeltværelse, kr. 18.395
 • Balkonkahyt til eget brug/enkeltværelse, kr. 24.595
   

*Ved tilkøb af udvendig eller balkonkahyt er prisen inkl. klassisk drikkepakke ombord på skibet
Drikkepakken inkluderer rederiets udvalgte: øl, drinks, juice, speciallavet kaffe, sodavand og vin pr. glas. Specifikationen tildeles ved ankomst til skibet (værdi kr. 5.460 pr. person).

Rejsens pris inkluderer ikke:

 • Kahyttillæg
 • Eventuelle ekstra udflugter
 • Eventuelle drikkepenge til lokalguider
 • Rejse- og afbestillingsforsikring*
 • Administrationsgebyr, kr. 95 pr. person


*Vær opmærksom på at denne rejse har en værdi, der kan overstige sumbegrænsningen på din afbestillingsforsikring. Hos Gouda er sumbegrænsningen 30.000 kr. pr. person på årsrejseforsikring inkl. afbestillingsforsikring med verdensdækning. Kontakt os gerne for mere information.

Hotel