Donaufloden på første klasse

Krydstogt på Donaufloden
Flodkrydstogt på Donaufloden
Durnstein i Østrig
Bratislava - Bronzestatue
Passau
Krydstogtskib på Donaufloden
Budapest i Ungarn
Bratislava
Wien

Donaufloden på første klasse

Introduktionspris på komfortabelt flodkrydstogt med overnatning i både Wien og Budapest.

Nu udbyder Kulturrejser Europa et skønt krydstogt på Donaufloden spækket med komfort, god mad og store kulturelle oplevelser. Vi har overnatning i både Wien & Budapest, så der er ekstra god tid til at opleve de smukke hovedstæder. Vi har også god tid til hyggelige Bratislava og desuden oplever vi Donau-deltaets smukke natur i Melk & Dürnstein.

Ombord på MS Explorer bliver der taget vel hånd om os på det komfortable og moderne skib med gode kahytter i flere kategorier. Helpension er inkluderet og vi bliver også forkælet med kagebord om eftermiddagen samt gratis kaffe og te. Hvis vejret er med os vil skibets soldæk uden tvivl være et dejligt sted at nyde en god bog og lade de smukke landskaber drive sagte forbi os.

Man kan tilkøbe en udflugtspakke hjemmefra, og så er man i godt selskab med vores dansktalende rejseleder, hvad enten det er byvandring eller sightseeing med bus. Alternativt kan man selvfølgelig udforske de spændende anløbshavne på egen hånd og i eget tempo.

Vi udbyder 2017-krydstogterne til en særlig introduktionspris, og med kun 40 pladser pr. afgang anbefaler vi hurtig bestilling.

Kort dagsprogram:

Dag 1: Ankomst og byrundtur i Passau. Afsejling kl. 17:00 (A)
Dag 2: Melk og mulig udflugt til Stift Melk klosteret. 08:00 – 12:00, samt ankomst Wien kl. 19:00 (M, F, A)
Dag 3: Mulighed for byrundtur i Wien samt afsejling kl. 18:00 (M, F, A)
Dag 4: Budapest samt mulighed for byrundtur. Ankomst kl. 11:00 (M, F, A)
Dag 5: Tid på egen hånd og afsejling fra Budapest kl. 13:15 (M, F, A)
Dag 6: Bratislava og mulighed for byvandring. 06:30 – 17:00 (M, F, A)
Dag 7: Dürnstein og tid på egen hånd. 06:00 – 12:00 (M, F, A)
Dag 8: Ankomst Passau kl. 08:00, München og hjemrejse (M)

M = Morgenmad F = Frokost A = Aftensmad

*Ovenstående tidsangivelser og havneanløb er med forbehold for ændringer.
Ud over eventuel tilkøbt udflugtspakke iflg. program, hvor der kræves transport fra skibet til bycentrum, er den eventuelle udgift ikke inkluderet og derfor på egen regning. Dette er også gældende såfremt rejselederen tilbyder gratis byvandringer/orienteringsture uden for det fastlagte program. De måltider der er angivet under det korte dagsprogram omfatter måltider ombord på skibet, hvor vi har helpension inkluderet. Øvrige måltider på land vil være på egen bekostning med mindre andet fremgår af dagsprogrammet.

Status:
Udsolgt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst og byrundtur i Passau. Afsejling kl. 17:00 (A)

Efter en kort flyvetur til München, kører vi mod Passau, hvor vores skib, MS Explorer, ligger til kaj (ca. 2 ½ time i bus). Inden vi går ombord, skal vi se lidt nærmere på den tre-flodede by, hvor floderne Donau, Ils og Inn møder hinanden på deres strøm gennem Europa.

På vores byrundtur skal vi forbi St. Stephen's katedralen, der imponerer med sit enorme orgel og dets 17.974 piber, hvilket gør det til Europas største. Vi går også forbi Residenzplatz med de smukke bygninger præget af baroktidens byggestil og vi får udkig mod den smukke pilgrimskirke der ligger ophøjet på den anden side af bredden. Vi spiser frokost på egen hånd og kører til skibet, hvor vi får tildelt vores kahytter. Kl. 17:00 er det tid til afsejling og vi er klar til at stævne ud på den smukke Donau-flod og mod den østrigske by Melk. Aftenen byder på middag i hinandens selskab og herefter spiller livemusikken i de tilstødende lokaler.


Billede: Donaufloden i Passau

Dag 2: Melk og mulig udflugt til Stift Melk klosteret. 08:00 – 12:00, samt ankomst Wien kl. 19:00 (M, F, A)

Efter morgenmaden er vi klar til at gå i land i den lille og hyggelige by Melk. Allerede ved indsejling er det svært ikke at lægge mærke til det kolossale og smukke benediktinerkloster, der troner op fra klippetoppen over byen og floden. Man drages næsten af nysgerrighed for at få lov til at se nærmere på det prægtige bygningsværk, der med sin velbevarede barokstil i dag fungerer som turistattraktion og skole. Har du købt udflugtspakken, går vi mod klosteret, hvor der venter os en omvisning. Her ser vi det spændende middelalderbibliotek, marmorsalen og kirken - og så er der tid til at gå en tur i den hyggelige klosterhave.

Ved middagstid står frokosten klar til os på skibet, og vi spiser sammen mens vi sejler videre langs floden og nyder udsigten fra restaurantens panoramavinduer.

Ved aftenstid ankommer vi til den østrigske hovedstad Wien, hvor vi bliver natten over. Der er derfor god mulighed for at tilbringe aftenen i land, i den hyggelige storby.  
Vær opmærksom på, at skibet er placeret lidt uden for byen i Nussdorff og såfremt du ønsker at tage til byen, er eventuelle transportomkostninger for egen regning.


Billede: Benediktinerklosteret i Melk.

Dag 3: Mulighed for byrundtur i Wien samt afsejling kl. 18:00 (M, F, A)

Dagen i dag nydes fortsat i smukke Wien og har du tilkøbt udflugtspakken, tager vi på en byrundtur.

Wien, der også kaldes musikkens hovedstad, har i sin tid huset store kunstnere som Mozart og Beethoven, og byen er fortsat frontløber for store klassiske koncerter. I den gamle bydel er der flere ærespladser og statuer for datidens musikgenier og vi bevæger os i området. Vi skal blandt andet forbi Stephansdom katedralen, der i sin tid husede Mozarts bryllup - og siden begravelse - og har sin oprindelse fra 1200-tallet. Katedralens gotiske byggestil består, trods mange udbedringer fra tidens voldsomme brande og krige. Vi går også forbi det gamle kejserpalads og skal udefra se parlamentsbygningen, tegnet af den danske arkitekt Theophil Hansen.

Frokosten tager vi ombord på skibet og skal du have en ekstra bid af Wien, sejler vi først ved aftentid, så der er mulighed for at tage på egne oplevelser inden afsejling. Middagen serveres når vi igen sejler videre på vores færd, hvor Ungarns hovedstad Budapest venter forude.


Billede: Wien

Dag 4: Budapest samt mulighed for byrundtur. Ankomst kl. 11:00 (M, F, A)

Vi nyder formiddagen ombord og står klar på dæk når vi sejler ind til Budapest. Byen, der er på UNESCOs liste over verdensnaturarv, er bogstaveligtalt opdelt, med Buda på den ene side af bredden og Pest på den anden side. Byen imponerer med et væld af historiske monumenter og har du tilkøbt udflugtspakken, er vi klar til at udforske nogle af dem på Buda-siden.

Vi kører til slotsområdet i den gamle bydel, hvor vi skal besøge Fiskermandens bastion, der omkranses af syv tårne. Tårnene symboliserer de oprindelige syv Magyar klaner, der besatte det Carpatiske bassin, og dannede det ungarske rige. Vi besøger herefter den smukt dekorerede slotskirke, Mathiaskirken, som også er et betydningsfuldt symbol i den ungarske historie, grundet dets anvendelse som bedehus og stald under den tyrkiske besættelse. Det mønstrede tag på kirken er ikonisk og nærmest en attraktion i sig selv og er med til at gøre vores besøg helt specielt.

Tilbage på skibet står frokosten klar og herefter er resten af dagen til egne eventyr i den fortryllende storby. Aftensmaden kan nydes på skibet, eller måske frister en tur på egen hånd til en af byens mange restauranter i land.


Billede: Budapest

Dag 5: Tid på egen hånd og afsejling fra Budapest kl. 13:15 (M, F, A)

Vi har formiddagen til at få det sidste med af Budapest, inden vi igen bevæger os videre mod et nyt land, hvor Slovakiet venter forude.  

Dag 6: Bratislava og mulighed for byvandring. 06:30 – 17:00 (M, F, A)

Vi ankommer tidligt om morgenen til den slovakiske parlaments-by Bratislava. Efter morgenmaden kan du vælge at gå på opdagelse på egen hånd i den smukke og forholdsvis nye hovedstad, der blev til efter opløsningen af Tjekkoslovakiet i 1993. Rundt omkring dukker statuer op til minde om fortiden og blandt dem er statuen af H. C. Andersen, der besøgte byen på din færd langs Donau-floden.

Skal du med på den tilkøbte udflugt, tager vi i dag en tur ned gennem den gamle bydel. Trods byens nyere titel som hovedstad, er forhistorien lang og den fortælles, mens vi går ad de hyggelige brostensbelagte gader blandt kirker og palæer.


Billede: Bronzestatue i Bratislava, Slovakiet.

Dag 7: Dürnstein og tid på egen hånd. 06:00 – 12:00 (M, F, A)

Vi er i dag nået til den lille østrigske landsby Dürnstein, der med sine ca. 900 indbyggere giver et hyggeligt billede af det landlige og lokale byliv. Dagen er til egne oplevelser og trods byens størrelse på 16,81 km2, byder den på en bred vifte af oplevelser og historie. Byen er på UNESCOs liste over verdensnaturarv, og formiddagen kan med rette foregå i de hyggelige gader, eller ved udsigtspunktet, for at se byen fra oven og ikke mindst den berømte Dürnstein borgruin, hvor Richard Løvehjerte i sin tid sad fanget. Herudover huser byen det gamle klosterkompleks fra år 1410. Ved frokosttid er vi ombord på skibet og er klar til at nyde den sidste hele dag på skibet, hvor vi kan slappe af langs de smukke breder.


Billede: Durnstein i Østrig

Dag 8: Ankomst Passau kl. 08:00, München og hjemrejse (M)

Efter morgenmaden er det tid til at vinke farvel til skibet. Vi kører til München og har et par timer til egne oplevelser. Efter frokost på egen hånd bevæger vi os mod lufthavnen, for at flyve hjem til Danmark, efter en oplevelsesrig rejse.

Vejret

HOLD DIG AJOURFØRT OMKRING VEJRET PÅ DIN REJSE

Få opdaterede vejrudsigter på dmi.dk

Kort

Video

Skib

Overnatning Dag 1 - 8

MS Explorer
****
På denne skønne rejse på Donau, skal vi sejle med det 4* MS Explorer. Skibet har plads til 170 gæster og har 85 kahytter ombord, fordelt på lower, middle og upper dæ ....