Skip to main content

Berlin - 30 år efter

berlin centrum tyskland
berlin muren berlin tyskland
ubahn berlin tyskland
berlin centrum tyskland
berlin muren skilt
berlin mennesker
alexanderplatz berlin
berlin by tyskland
Pris fra:
4.995,-
Dage:4
Bestil rejse

Kulturrejse til Berlin - 30 år efter

Murens fald den 9. november 1989 står tydeligt i manges erindring.

I år er det 30 år siden, at den grå beton blev hamret i stykker – og DDR og Vesttyskland blev forenet i glædesrus. Vi markerer det med en særrejse til Berlin, der i uge 45 (4.-10. november 2019) dedikerer byens rum til 30-års fejringen under titlen ”Route der Revolution”. Især kan du nyde fotoudstillinger og musik.

Vi har hyret en særlig rejseleder til turen rundt i – ikke bare Murens fodspor – men også det historiske og kulturelle Berlin. Morten Bille er en meget erfaren rejseleder og tillige Berlin-ekspert, der kan bryste sig af at være certificeret byguide i Berlin. Han har derfor byen, menneskerne og historien helt inde under huden.

Glæd dig til en enestående kulturrejse til Tyskland i anledning af 30-året for Berlinmurens fald.

Derfor skal du rejse med os til Berlin:

 • Direkte fly fra København

 • Centralt beliggende hotel på Kurfürstendam

 • Sightseeing i Berlins centrum inkl. frokost

 • Autentisk tysk middag

 • Besøg i koldkrigstidens bunker og tunneller

 • Dansk rejseleder

Berlin - et interessant bekendtskab

Berlins omtumlede historie fra slutningen af det 19. århundrede og gennem hele det 20. århundrede er utrolig fascinerede. Fra storslået kejserstad til epicenter for depression og hyperinflation efter Første Verdenskrig til de vilde 1920’ers dekadence og arkitektonisk nytænkning med skolen Bauhaus som frontløber. Senere blev Berlin en europæisk kæmpe-by under nazisterne der led under Anden Verdenskrigs sønderbombning og efter krigen opdelt af muren mellem øst og vest. Berlin mistede aldrig sin tiltrækningskraft og evnen til at fascinere, og blussede endnu mere op efter genforeningen, hvor byen genindtog sin plads som det forenede Tysklands hovedstad.

Det underjordiske Berlin

Glæd dig til oplevelser rundt i byen i kyndigt selskab med rejselederen, der naturligvis udpeger de vigtigste seværdigheder samtidig med, at han deler ud af sin store viden og passion for Berlin - og mon ikke der falder et par spændende fif og anbefalinger af undervejs. Turen går også forbi nogle af de store udendørs udstillinger i forbindelse med ”Route der Revolution”. Den 9. november – selve årsdagen for murens fald – dedikerer vi til Berlin under Den Kolde Krig og besøger ”Berliner Unterweltens” fascinerede verden af bunkere og flugtgange udgravet under Den Kolde Krig og i murens skygge. Der er også indlagt besøg på Check Point Charlie, og sidst men ikke mindst, spiser vi ægte tysk middag, som en perfekt afslutning på dagen. Der er sørget for tid til at nyde Berlin på egen hånd, eller du kan vælge at tage med på en tur gennem undergrunden og høre om de stationers spændende arkitektur og historie.

Kort dagsprogram for Berlin - 30 år efter:

Dag 1: Ankomst til Berlin. Indcheckning på hotellet.
Dag 2: Tunneller, Check Point Charlie og Muren (M,F,A)
Dag 3: Fridag eller ekstra udflugt med fokus på undergrundens arkitektur (M)
Dag 4: Tid på egen hånd inden hjemrejse (M)

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst, og check-in på hotellet.

Efter en kort flyvetur ankommer vi først på aftenen til Berlin. Vi afhentes af en bus i lufthavnen, og kører mod vores hotel Mercure Chateau Kurfürstendam. Efter Check-in er resten af aftenen på egen hånd.

Brandenburger Tor, Berlin
Billede: Brandenburger Tor // Berlin Fernsehturm.

Dag 2: Berliner Unterwelten, Check Point Charlie og fokus på muren (M,F,A)

Efter morgenmaden kan du se frem til en helt fantastisk oplevelse i ”Berliner Unterwelten”. Her går vi bogstaveligt talt under jorden med fokus på den kolde krig i Berlin, og du skal opleve nogle af de tunneller der i den tid blev udgravet fra øst mod vest - fra diktaturet mod friheden. Vi har bus til rådighed i løbet af dagen og fortsætter i Murens tegn og ser nogle af de historiske steder der knytter sig til Muren – og ikke mindst dens fald.

Berlinmursmonument og Berlins Fernsehturm
Billede: Mindeflise for Berlinmuren // Berlins Fernsehturm.

Vi spiser frokost sammen inden turen går mod Check Point Charlie og det tilhørende museum.  Efter besøget vi har kører vi tilbage til hotellet og senere på aftenen spiser vi en autentisk tysk middag på den hyggelige Restaurant Shildkröte (skildpadden), som ligger ganske nær vores hotel.

Dag 3: Fridag eller ekstra udflugt (M)

Dagen i dag er fri til egne eventyr eller måske en ekstra udflugt.

Berlin er en by i kulturel verdensklasse. Her er mange store kulturelle oplevelser i form af museer, arkitektur, musik og gastronomi. Her emmer af fortidens storhed, og der er rig mulighed for shopping og rekreation. Rejselederen deler gerne ud af gode råd, såfremt du har særlige ønsker eller interesser.

Berlin en by fuld af attraktioner
Billede: Berlins stationer - lær mere om deres historie og arkitekten bag.

Du kan også vælge at tage med rejselederen på endnu en udflugt i Berlins undergrund. Dagen vil være spækket med historier og fortællinger om det nye og det gamle Berlin og begynder i U-Bahn U3. Her ser vi nærmere på Berlins stationer, hører deres historier og om arkitekten bag; svenske Alfred Grenander (1863-1931). Oppe over overfladen igen besøger vi blandt andet Gedächtnis Kirche, Gendarmer Markt og Unter den Linden.
Der er frokostpause undervejs (måltid ikke inkluderet) og for en sikkerheds skyld så påregn at bruge cirka 20-30 euro på diverse entréer undervejs.

Du er også velkommen til at følge med noget af vejen, og blot tage tilbage til hotellet når det passer dig. Aftenen og middag er på egen hånd.

Dag 4: Tid på egen hånd inden afrejse mod København (M)

Vi tjekker ud fra hotellet, og der er tid til at nå de sidste indkøb, inden bussen kører mod lufthavnen sidst på eftermiddagen.

Kort

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Berlin her på dmi.dk

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
8/11 - 11/11Se flytider KøbenhavnBerlin - 30 år efter
NYHED. Oplev 30 års jubilæet for murens fald i Berlin
4.995,-Bestil

Rejsens pris inkluderer:

 • Direkte fly København - Berlin t/r
 • Tre nætter på 4* hotel
 • Morgenmad, en frokost og en middag
 • Udflugter og transport ifølge program
 • Dansk rejseleder

Rejsens pris inkluderer ikke:

 • Enkeltværelsestillæg, kr. 1.095
 • Entréer og arrangementer ud over dagsprogrammet
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Administrationsgebyr kr. 95 pr. person

Hotel