Skip to main content

Sri Lanka for alle sanser

Tepplantage i Sri Lanka
Bentota strand samt traditionel kunst Sri Lanka
Tog samt tropiske frugter Sri Lanka
Buddha statue i Polonnaruwa samt klippe i sigiriya Sri Lanka
Buddha statue gal vihara tempel polonnaruwa Sri Lanka
Udawalawe Nationalpark Sri Lanka
Vægmaleri samt rankot Polonnaruwa Sri Lanka
Galle lystårn og moské i-galle-fort Sri Lanka
fyrtårn samt tuk tuk Galle Sri Lanka
Pris fra:
19.495,-
Dage:14
Bestil rejse

KOMPLET RUNDREJSE TIL DEN FARVERIGE Ø MED OPHOLD PÅ GODE HOTELLER

Få steder i verden rummer så meget - på et så lille areal - som Sri Lanka. På denne frodige ø, i det indiske ocean, bliver sanserne forkælet af naturoplevelser i verdensklasse, et rigt dyreliv, gyldne sandstrande og en solid kulturhistorie med otte seværdige steder der er på UNESCO’s verdensarvsliste.

Derfor skal du rejse med os til Sri Lanka for alle sanser:

  • Sri Lankas kulturelle trekant
  • Teplantager og kolonihistorie
  • Elefantsafari i Udawalawe
  • Gyldne sandstrande og bølgeskvulp
  • Indkvartering på førsteklasseshoteller
  • Dansktalende rejseleder


Undervejs oplever du blandt andet det pulserende byliv i Colombo, aktive vandringer på Sigiriya-klippen, bølgende teplantager, elefantsafari i Udawalawe Nationalpark samt ser du vidnesbyrdet på landets kolonihistorie i den charmerende by Galle. Rejsen slutter ved østkystens gyldne sandstrande, hvor du kan nyde sol og varme.

Dette er rejsen der giver dig et indblik i alt det bedste, som Sri Lanka har at byde på. Du rejser komfortabelt og bor på vores håndplukkede gode hoteller. Under turen er der rig mulighed for at stifte bekendtskab med det appetitlige lokale køkkens karrybaserede retter, smage verdens bedste te og nyde et køligt glas hvidvin i palmernes skygge.

Kort dagsprogram for Sri Lanka for alle sanser:

Dag 1: Afrejse fra København via Qatar
Dag 2: Ankomst til Colombo
Dag 3: Byrundtur i Colombo med tempelbesøg og tuk-tuk-kørsel til Sigiriya (M)
Dag 4: Vandring på Sigiriya-klippen samt Polonnaruwa ruinerne (M)
Dag 5: Tempelgrotter i Dambulla samt Kandy (M)
Dag 6: Botanisk Have samt Tandens Tempel (M)
Dag 7: Togrejse til Nuwara Eliya (3,5 timer) (M)
Dag 8: Kolonihistorie og te-plantager (M)
Dag 9: Elefant-safari i Udawalawe Nationalpark (M)
Dag 10: Fridag eller ekstra udflugt: Hvalsafari (mod tillæg) (M)
Dag 11: Galle og Sri Lankas gyldne sandstrande (M)
Dag 12: Fridag (M)
Dag 13: Formiddag på egen hånd. Hjemrejse påbegyndes (M)
Dag 14: Hjemkomst til Danmark via Qatar

M = Morgenmad

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Afrejse fra København

Du flyver fra Kastrup om eftermiddagen med Qatar Airways til Doha. På flyrejsen er der inkluderet mad og drikke. Der er flyskifte i Doha, hvorefter rejsen fortsætter mod Colombo.

Dag 2: Ayubowan! (velkommen)

Du ankommer til Colombo om morgenen, og efter toldformaliteter går turen mod det komfortable hotel, der ligger ved Beira-søen i Colombos centrum. Rejseleder giver en kort introduktion til rejsen, og derefter er den første dag afsat til hvile, så du i ro og mag kan blive bekendt med området.


Billede: Colombo og hotellet ved Beira-søen

Dag 3: Bytur i Colombo med tempelbesøg og tuk-tuk-kørsel. Bus til Sigiriya(M)

I dag er det tid til at udforske Colombo, Sri Lankas hovedstad.

Byen har knap én million indbyggere og er, udover at være landets økonomiske centrum, også den vigtigste havneby. Skønhed eller charme er Colombo ikke rig på, og vi har derfor valgt at tilføre den klassiske sightseeing et pif ved at køre noget af strækningen i de små tuk-tuk. En sjov oplevelse og en effektiv måde at besejre trafikken på.

Der venter et besøg i Gangaramaya templet, et buddhistisk tilflugtssted, der er et tiltrængt åndehul i den pulserende by. Turen går også forbi Colombo National Museum, hvor landets over 3000 år gamle historie åbner sig.


Billede: Gangaramaya templet og sightseeing i tuk-tuk

Efter byrundturen kører vi i bus mod Sigiriya som udgør en del af Sri Lankas kulturelle trekant (sammen med Polonnaruwa og Anuradhapura). Et dejligt hotel venter, beliggende i fredfyldte omgivelser med udsigt mod Sigiriya-klippen.


Billede: Sigiriya-klippen og udsigten fra hotellet  

Dag 4: Vandring på Sigiriya-klippen samt Polonnaruwa ruinerne (M)

Sigiriya-klippen, også kaldet Løveklippen, er dagens første udflugtsmål. Vi tager afsted fra morgenstunden - før varmen for alvor sætter ind. Løveklippen er 180 meter høj, og der venter 1200 trappetrin til toppen. Sigiriya-klippen er optaget på UNESCO’s verdensarvsliste, og vel fremme på toppen forundres og imponeres man af, hvordan det - i det femte århundrede - lykkedes at etablere et kongeligt citadel på så fjernt et område. Udsigten er betagende og freskomalerier meget smukke.


Billede: Indgangen til Løveklippen

Efter vi har tørret sveden af panden, og fyldt væskedepotet, fortsætter vi mod den antikke by: Polonnaruwa.

Polonnaruwa blev kongeby i år 993 og havde stor strategisk betydning. Ruinerne af byen er meget velbevarede, og du får et glimrende indblik i historien blandt resterne af kongelige paladser, bade og Buddhafigurer.


Billede: Polonnaruwa ruinerne

Dag 5: Tempelgrotter i Dambulla samt Kandy (M)

Rejsen fortsætter sydpå mod Kandy, også kaldet bjergenes hovedstad.

Før ankomsten til Kandy går turen forbi tempelgrotterne i Dambulla. På vejen rundt i de fem grotter vil du opleve utallige skulpturer: Siddende Buddha’er, liggende kæmpe-Buddha’er, konger og guder samt farvestrålende vægmalerier der skildrer Buddhas liv.


Billede: Tempelgrotterne i Dambulla

Du ankommer til hotellet i Kandy sidst på eftermiddagen.

Dag 6: Botanisk Have samt Tandens Tempel (M)

Dagen indledes i den smukke botaniske have. Den blev anlagt i 1800-tallet og udbygget af englænderne under koloniseringen, der varede fra 1858 til 1947. Der findes mange særprægede planter og træer i haven, som er en skøn og fredelig oase.

Sri Lankas vigtigste tempel hedder Dalada Maligawa eller: Tandens Tempel. Templet er især helligt, fordi det rummer en meget speciel lille ting. Gemt i små guldæsker, i et pagodeformet guldskrin, ligger nemlig en af Buddhas hjørnetænder, der ifølge legenden blev smuglet til Sri Lanka i håret på en indisk prinsesse i det 4. århundrede.


Billede: Dalada Maligawa: 'Tandens Tempel'

Dag 7: Togrejse til Nuwara Eliya (3 ½ time) (M)

I dag bliver bussen udskiftet med tog, når dagens udflugt, dybt ind teplantagerne, skal tilbagelægges. At rejse med tog i Sri Lanka er en stor oplevelse, for her kommer du for alvor tæt på lokalbefolkningen og de smukke omgivelser. Turen fra Kandy til Nuwara Eliya tager 3½ time, og når man først har vænnet sig til de høje lyde fra lokomotivet, venter der en fantastisk oplevelse. Billetterne er booket til anden klasse, da vinduerne her kan åbnes og sanserne bringes i spil med et fantastisk skue over teplantagerne. Toget snegler sig afsted med ca. 40 km/t, og du vil undervejs kunne vinke til skolebørn og arbejdsfolk, imens entreprenante personer går rundt i toget og ønsker at sælge dig nødder, bagværk, aviser og lignende.

Turen slutter i Nuwara Eliya - også kaldet: ”Lille England”. Temperaturen er her faldet i forhold til Kandy, og giver dermed gunstige betingelser for dyrkning af grøntsager. Af samme grund betegnes Nuwara Eliya som Sri Lankas køkkenhave. Du bliver indkvarteret på Hotel St. Andrews, som i sin arkitektur er et sandt vidnesbyrd på kolonitiden.


Billede: Togtur fra Kandy til Nuwara Eliya samt hotellet St. Andrews

Dag 8: Kolonihistorie og teplantager (M)

Ceylon Tea er navnet på den te, som stammer fra Sri Lanka. Ceylon var også navnet på Sri Lanka frem til 1972. Vi vover den påstand, at man ikke får bedre te andre steder i verden, end her på Sri Lanka. Du bliver naturligvis klogere på det hårde arbejde, og de komplicerede processer, der ligger forud for de færdigproducerede teblade.

Der er også tid til at udforske Nuwara Eliya, og du kan uden tvivl nikke genkendende til de britiske aner i form af rosenhaver, anlagte buske samt bygninger med karakteristiske røde tegltage.

Dag 9: Elefant-safari i Udawalawe National Park (M)

Sri Lanka har et rigt dyreliv med over 5.000 vilde elefanter og sågar leoparder. Leoparderne hører primært til på øens sydvestkyst, i Yala Nationalpark, som vi ikke besøger. Til gengæld skal vi se nærmere på øens elefanter i Udawalawe National Park.

Besøget i Udawalawe indledes på ”Elephant Transit Home”, der tager sig af efterladte babyelefanter og tilskadekomne elefanter. På elefanthjemmet forberedes de store dyr på sat ud i det fri igen. Vi forsøger at tilrettelægge vores besøg til fodringstid - det plejer at smelte et par hjerter blandt de besøgende.

Derefter kører vi rundt i åbne jeeps (ca. 2½ time) med en ranger bag rattet. Du kommer med garanti til at spotte nogle af parkens 500 elefanter samt et rigt og mangfoldigt fugleliv under safarikørslen.


Billede: Elefanter i Udawalawe National Park

Turen fortsætter stik syd og du indkvarteres i kystbyen Weligama på det lækre nybyggede Marriott hotel.

Dag 10: Fridag eller ekstraudflugt: Hvalsafari (mod tillæg) (M)

I dag har du valget mellem at holde en fridag, og nyde hotellets lækre faciliteter eller tager på en udflugt med fokus på anden type dyr, nemlig hvaler.
Hvalsæsonen er fra december til april, og forhåbentlig oplever du det magnifikke dyr - da der er gode chancer for at se kaskelothval, finhval samt blåhval fra båden på denne hvalsafari.

Dag 11: Galle og Sri Lankas gyldne sandstrande (M)

Galle er måske Sri Lankas hyggeligste by, og i dag udforsker vi området omkring Galle Fort. Portugiserne, senere hollænderne, har sat deres umiskendelige præg på byen, og den tykke bymur bevidner også fortets vigtige historiske betydning som forskansningsværk mod fjendtligt indstillet skibe. Tsunamien i 2004 ramte Sri Lanka hårdt, og hele Galles bymidte blev oversvømmet. Det havde desværre høje dødstal til følge.

På byvandringen hører du historierne fra dengang, som står i skærende kontrast til nutidens dyre boutiquehoteller, modetøjsbutikker samt hyggelige caféer og restauranter.


Billede: Galle Fort

Derefter går turen til Beruwala - med de lokkende gyldne sandstrande – og her begynder rejsens sidste del.

Dag 12: Fridag (M)

I dag er en fridag og hotellet - der ligger helt nede ved havet i fantastiske omgivelser - indbyder til afslapning efter mange spændende indtryk.

Dag 13: Formiddag til egen disposition. Hjemrejse indledes (M)

Du har hele formiddagen til at nyde den sidste sol, inden turen går mod lufthavnen i Colombo for at indlede hjemrejsen.

Dag 14: Hjemkomst til Danmark via Qatar (M)

Efter et flyskifte i Doha lander du i København tidlig morgen - efter en begivenhedsrig rundrejse på Sri Lanka.

Kort

Praktiske oplysninger

Pas og visum:
Dit pas skal være gyldigt i mindst seks måneder fra hjemrejsedatoen fra Sri Lanka og have mindst to blanke sider til viseringen. Der er indført krav om turistvisum til Sri Lanka. Visum skal ansøges og betales via www.eta.gov.lk og koster USD 35 pr. person. Det er vigtigt, at visum ansøges og betales hjemmefra. Undervejs i visumansøgningen vil du blive bedt om adressen på det hotel, du skal bo på i Sri Lanka. Du kan angive denne adresse:

Cinnamon Lakeside Hotel
115 Sir Chittampalam
Columbo
Sri Lanka

Valuta og kreditkort:
Valutaen i Sri Lanka hedder srilankansk rupee (LKR).
Det kan bedst betale sig at veksle til den lokale valuta, når du er i Sri Lanka. Der vil være mulighed for dette på det første hotel på rejsen. Vi anbefaler, at du medbringer kontanter i USD eller EUR.
Kreditkort (Visa og Mastercard) kan bruges som betaling på hotellerne og visse restauranter. Der er kontantautomater i de større byer som man kan hæve penge fra.

Fysisk aktivitet:
Rejsen til Sri Lanka er ikke strabadserende som helhed, men der er lange udflugtsdage og aktiviteter, som kræver normal fysisk form for at få det fulde udbytte. Rejsen egner sig ikke til gangbesværede.

Måltider:
Der er inkluderet morgenmad alle dage, og under udflugtsdagene vil der være mulighed for at indtage fælles frokost, hvis det ønskes. Du skal forvente at betale ca. 10 usd for en frokost. På alle hoteller er der et bredt udvalg af spisemuligheder om aftenen. Såfremt man ønsker at prøve kræfter med de lokale restauranter er rejselederen gerne behjælpelig med forslag.

Elektricitet og wi-fi:
Sri Lanka har ligesom Danmark 220 volt vekselstrøm. Stiktyperne varierer meget. De fleste steder vil du kunne bruge de danske to-ben-stik, dog nogle gange under lidt alternative forhold. Alternativt vil en adapter nogle gange kunne lånes/lejes i receptionen på hotellerne. Vi anbefaler dog, at du medbringer et adaptersæt, der har flere typer stik at vælge imellem.
Wi-fi fungerer fint på Sri Lanka, og der er tilgængelighed på hotellerne.

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Få opdaterede vejrudsigter på dmi.dk

Her kan du se klimadata for hele året i Colombo:

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
9/1 - 21/1Se flytider KøbenhavnSri Lanka for alle sanser - 14 dage
Få pladser tilbage
19.495,-Bestil
AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
13/2 - 25/2Se flytider KøbenhavnSri Lanka for alle sanser - 14 dage20.995,-Bestil
AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
4/11 - 16/11Se flytider KøbenhavnSri Lanka for alle sanser - 14 dage
Afrejse i 2019
22.995,-Bestil

Vi rejser i grupper med max. 25 deltagere, naturligvis i følgeskab med vores altvidende dansktalende rejseleder.

Prisen inkluderer:

• Fly København-Colombo t/r via Qatar
• 11 nt. på 4-stjernede hoteller
• Morgenmad dagligt
• Transport og udflugter ifl. program
• Dansktalende rejseleder

Prisen inkluderer ikke:

• Hvalsafari kr. 325
• Enkeltværelsestillæg kr. 6.995 (afrejse d. 9/1 & 13/2)
• Enkeltværelsestillæg kr. 7.995 (afrejse d. 4/11)
• Forsikringer
• Entréer ud over de nævnte
• Administrationsgebyr kr. 95 pr. person

Hotel