Vandringer på Mallorca

Vandreferie på Mallorca i Port de Sóller
Vandringer på Mallorca, Banyalbufar
Deía, Mallorca
Vandreferie på Mallorca
Valldemossa, Mallorca
Port de Sollér, Mallorca
Banyalbufar, Mallorca
Gotisk katedral, Mallorca
Sa Calobra, Mallorca

Vandreferie på Mallorca - Port de Sóller

Hos Kulturrejser Europa tilbyder vi vandringer på Mallorca, med ophold i Port de Sóller, en skøn plet ved stranden, midt i øens bedste vandreområde, Tramuntana-bjergene. Fra havnebyen Port de Sollér går en gammel sporvogn til byen Sóller - en sporvogn som har kørt på den smukke strækning siden 1913. Sóller har et meget hyggeligt torv, hvor fortovscaféerne ligger side om side, og byens rådhus og sognekirke er designet af én af Gaudís elever.

Spaniens største ø er, med de mange solskinstimer, spændende historie og rige kulturelle arv, med rette et yndet feriemål for såvel solglade - som aktive turister. Mallorca ligger skønt placeret i Middelhavet, med en frodig og varieret natur, og har et stort udbud af friske råvarer, der benyttes i det gode lokale køkken. Med udgangspunkt i bjergkæden, som breder sig fra vest til øst langs Mallorcas nordlige kyst, skal vi opleve grundene til, at Tramuntana bjergkæden i 2011 kom på Unescos verdensarvsliste, som et område med stor fysisk og kulturel betydning.

Bjergkæden byder på snørklede veje og vandrestier, appelsinplantager, klipper, beskyttede strande og storslået udsigt over middelhavets azurblå hav. I forår og efterår, er klimaet tilpas til vandringer på Mallorca, og vi skal i løbet af ugen prøve kræfter med 4 udvalgte vandringer af 11-15 km, alle i Tramuntana bjergene. Herudover er der indlagt 2 vandrefrie dage, den ene med afstikker til Lluc klosteret, Pollenca og Cap Formentor, og den anden med udflugt til Palma. I de Baleariske Øers hovedstad Palma, er der udover lokal byvandring, tid på egen hånd til shopping samt besøg i byens smukke Domkirke - La Seu.

På vores vandringer igennem Mallorcas natur stifter vi blandt andet bekendskab med kunstnerbyen Deía, smukke Valdemossa, Cala Tuent og Port de Sa Calobra med sejlads retur til Port de Sollér, samt charmerende Esporles og de frugtbare terrasser i Banyalbufar.

Kort dagsprogram.

Dag 1: Palma de Mallorca - Port de Sóller
Dag 2: Vandredag fra Port de Sóller til Deía (M)
Dag 3: Udflugt til Lluc, Pollenca og Cap Formentor (M)
Dag 4: Valldemossa vandring, i Ærkehertugens fodspor (M)
Dag 5: Sóller til Cala Tuent og Sa Calobra med sejltur tilbage til Sóller (M)
Dag 6: Palma med sightseeing og tid på egen hånd (M)
Dag 7: Esporles til Banyalbufar og udsigtspunktet Es Verger(M)
Dag 8: Hjemrejsedag (M)


M = Morgenmad   F= Frokost  A= Aftensmad

NB! Vi gør opmærksom på, at forskellige lokale forhold og rejseperioder, kan gøre det nødvendigt at ændre på programmet.

 

Pris fra:
9.995,-
Dage:8
Bestil rejse »

Dagsprogram

Dag 1: Palma de Mallorca - Puerto de Sóller

Vi flyver direkte fra København til Palma de Mallorca, hvor vi modtages af vores dansktalende rejseleder i ankomsthallen. Herfra går turen nordpå i bus, og mens rejselederen byder os velkommen, passerer vi landsteder med stensætninger og antikke møller, flotte landskaber og appelsinplantager inden vi når Tramuntana-bjergene og hotellet i Port de Sóller.  Port de Sóller er en utrolig charmerende autentisk havneby med flotte strande, og en helt særlig sjæl der gør byen til et rigtig godt sted at holde aktiv ferie.

Port de Sollér
Billede: Port de Sollér.

 

Dag 2: Vandredag fra Port de Sóller til Deiá (M)

Efter morgenmaden udpeger rejselederen det nærmeste supermarked, hvor der kan provianteres lidt snacks og vand til dagens vandring. Herefter mødes vi med vandreguiden, og begiver os ud på rejsens første vandring, en 11 km. tur af lettere karakter. Med afgang fra hotellet, begiver vi os ud af Port de Sóller til fods, med kursen imod sydvest til Deiá. En vandring på ca. 3 timer inden vi belønnes med tid i den smukt beliggende bjergby, hvor frokosten kan nydes i form af medbragt picnic eller på en af byens mange spisesteder. Byen tiltrækker berømtheder, gamle hippier og kunstnere, som aller kommer her for at nyde byen med de gode spisesteder. Blandt andet har Michael Douglas en forkærlighed for området og har i mange år haft hus på en af bjergskråningerne tæt på Deiá. De skæve okkerfarvede stenhuse i Deiá huser blandt andet butikker og galerier med håndlavede smykker og klæder.   

Deia
Billede: Deiá

Dagens vandring går bl.a. ad en gammel muldyrrute - som engang var den vigtigste vej for handlende og rejsende og en rute som lokalbefolkningen kalder postbudets rute. Vi befinder os imellem høje bjerge og ved havet i højder imellem 100 og 220 meter over havets overflade. De til tider skyggefulde stier afbrydes af storslående panoramaudsigter langs kysten, og efter ophold i Deiá hentes vi i bus og kører retur til Port de Sóller, hvor der vil være tid på egen hånd til at udforske byens tilbud og nyde livet langs lystbådehavnen.

Dag 3: Udflugt til Lluc, Pollenca og Cap Formentor (M)

Vi starter dagen med at køre til Klosteret i Lluc, som ligger langt inde i bjergene og stammer fra 1229, hvor Tempelridderne opførte et lille primitivt kapel på stedet. Herfra går der en gammel pilgrimsrute til byen Pollenca, men istedet for at tilbagelægge ruten til fods idag, indhenter vi lidt tid ved at have bussen til rådighed og kører til Mallorcas næstældte by Pollenca. De historiske spor i byen er mange, og vi skal se et par stykker af dem inden det er tid til at indtage frokost på egen hånd i denne charmerende mallorcinske by, med små udeservinger og restauranter omkring Plaza Major. Dagens udflugt fortsætter i bus, hvor vi kører til Cap Formentor - Mallorcas nordligste punkt, for at nyde udsigten og evt. tager en kort vandring i området, såfremt stemning og tid er til det. Herefter går turen tilbage til Sóller.  

Cap Formentor
Billede: Cap formentor.

Aftenen er fri til egen disposition i Soller, og det anbefales at tage et smut forbi et af byens supermarkeder og købe ind til lidt snack, vand og frokost til morgendagens vandring.

Dag 4: Valldemossa vandring, I Ærkehertugens fodspor (M)

I dag bliver vi kørt i bus til den smukke by Valldemossa, hvor vi skal vandre på den åbne sti som er anlagt for over hundrede år siden, af en af de mest berømte personligheder på Mallorca: Ærkehertug Luis Salvador af Østrig, (på tysk Ludwig Salvator, medlem af den Østrigske kejserfamilie født i Firenze, Italien i 1847). Luis Salvador kom første gang til Mallorca som 20-årig, og blev draget af den friske luft og den mørkeblå himmel på øen - og senere valgte han at bosætte sig nær Deía og Valldemossa. Her opkøbte han et landområde, og blev med tiden kendt for sin passion og omtanke for Mallorcas natur- og dyreliv. Af andre historiske personer med relation til Valdemosa kan nævnes komponisten Fréderik Cohopin og forfatterinden George Sand, som henholdsvis har skrevet musik og hentet inspiration til bøger på Mallorca.

Valldemossa
Billede: Valldemossa.

Fra Valldemossa går vi en spektakulær vandring på ca. 11 km af middelsvær karakter i kuperet terræn og på stenede stier. Turen indebære bl.a. en stigning på 500 m som vi også skal ned ad igen. På turen nydes de beundringsværdige bjerge omkring Deía og toppene af Sierra de Tramuntana. Skulle bentøjet ikke tillade en vandring af denne karakter, er det muligt at blive i Valldemossa og udforske byen på egen hånd, med alt hvad denne smukke by har at byde på. Vi bliver afhentet i bus hen på eftermiddagen og køres tilbage til vores hotel, hvor resten af dagen er til fri disposition.

Dag 5: Sóller til Cala Tuent og Sa Calobra med sejltur tilbage til Sóller (M)

Efter en kort køretur, starter dagens vandring fra udsigtspunktet: Ses Barques i Sóller. Herfra går vi 12 km ad en af de smukkeste strækninger på øen, indtil vi når Cala Tuent. Fra Cala Tuent kører vi i bus til Sa Calobra, som er et af de mest besøgte og fotograferede naturområder på Mallorca. En lille gå tur ved Sa Calobra er værd at tage med på, og det anbefales at have kameralinsen pudset, for turen belønnes med et spetakulært syn ved Torrent de Pareix.


Billede: Sa Calobra.

Såfremt vejret tillader det sejler vi fra Sa Calobra og tilbage til Port de Sóller, en smuk tur langs Mallorcas nordlige kyst. Dagens vandring er af let til middel karakter, med en stigning på 100 m og nedstigning på 425 m, og den tager omkring 4-5 timer at tilbagelægge. Husk at medbringe egen picnic til dagens vandring.

Dag 6: Palma med sightseeing og tid på egen hånd (M)

I dag tager vi en heldagsudflugt til Palma, hovedstaden på De Baleariske Øer, et lille kongerige i sig selv med en lang og interessant historie. Blandt øens fans er den spanske kongefamilie, der er meget glade for Mallorca. Hvert år holder de ferie i deres private sommerresidens, og modtager officielle besøg i Almudaina-paladset, som oprindeligt var de mauriske kongers residens. På vejen til Palma holder vi et fotostop ved Bellver Slottet, som er den eneste runde fæstning i hele Spanien. Den har haft flere funktioner gennem tiderne og har bl.a. fungeret som fængsel. Herfra er der en fantastisk udsigt over Palma by og havn, og til den anden side er der udsigt til bjergene.

I Palma centrum skal vi på en lille gåtur som afsluttes med mulighed for at besøge den flotte Domkirke - La Seu. To af Spaniens største kunstnere har sat sig prøg på den smukke domkirke. Arkitekten Antoni Gaudí, har stået for en ombygning i starten af 1900-tallet, og i nyere tid har skulptøren Miquel Barceló dekoreret et kapel på en ganske speciel og omdiskuteret måde.

Palma
Billede: Palma.

Vi får tid på egen hånd i den meget smukke storby, med alt fra brede promenader og fortovscaféer, til smalle gader og små pladser i byens historiske centrum. Her findes over 100 rigmandspaladser, hvoraf de fleste daterer helt tilbage til 1500-tallet, hvor Spanien havde sit ”Gyldne Århundrede” på grund af opdagelsen af den ny verden. I Middelalderen, havde byen også et blomstrende jødekvarter - El Call, hvor der boede omkring 3000 jøder. I byens charmerende, gamle bydel med brostensbelagte, snoede stræder, findes et bredt udvalg af restauranter, caféer. Hen på eftermiddagen kører vi i bus tilbage til Port de Soller.

Dag 7: Esporles til Banyalbufar (M)

Det er tid til sidste "etape". Vi kører sydpå langs Middelhavet ad en snoet landevej, en meget smuk køretur, hvor vi ser mange af de gamle vagttårne, der i Middelalderen var bevogtet med mænd der holdt et skarpt udkig efter sørøvere og andre fjendtlige skibe. Vi ankommer til charmerende Esporles, og går via Cami Vell de Correu til Benyalbofar ad en gammel brostensvej, der allerede i middelalderen forbandt de to bjerglandsbyer.

Banyalbufar
Billede: Banyalbufar.

Vi fortsætter vores vandring imod Banyalbufar, med forventede stigninger på ca. 250 meter og nedstigninger på 350 meter. Vi passerer blandt andet La Granja, en charmerende gammel herregård fra 1800 tallet. I Benyalbofar, hvis landskab prydes af frugtbare terrasser med appelsintræer og tomater, indtages frokosten i form af egen medbragt madpakke eller hvis tid er til det, på en af byens cafeer. Vi går videre til udsigtspunktet ved tårnet fra de 16 århundrede, Es Verger, hvor vi belønnes med den smukke udsigt over Mallorcas kyst. Denne tur varer ca. en time, og vi vender tilbage til Banyalbufar hvor vi afslutningsvis bliver hentet i bus og kører tilbage til hotellet, hvor der kan slappes af på egen hånd og tages afsked med Port de Sóller den sidste aften, inden vi siger Adios y hasta pronto til denne smukke ø.

Dag 8: Hjemrejsedag.  (M)

Formiddagen er til fri disposition i Port de Soller. Efter frokosttid kører vi til lufthavnen og flyver til Danmark med bagagen fuld af oplevelser.

Der tages forbehold for ændringer i rejsens program. Rækkefølgen kan variere og vandreruterne kan blive erstattes med alternative ruter pga de lokale forhold. Såfremt vejret ikke tillader sejlads fra Sa Calobra til Port de Sóller, tilbagelægges turen i bus.

Kort

REJSEN VANDRINGER PÅ MALLORCA

Praktisk information

 

Praktiske oplysninger vedr. vandringer og måltider
 

De indlagte vandreture er primært heldagsvandringer af let til middel sværhedsgrad.  Vi går imellem 11 og 15 km, i kuperet, stenet og bjergrigt terræn, med en del stigninger og skråninger som skal forseres. Tidsrammen er 3-6 timers vandring pr. vandredag. Vandringerne varier i sværhedsgræd fra ½ til 3 efter spanske forhold som går fra 1 til 5, hvor 1 er meget let og 5 er anstrengende. Programmet er planlagt så den letteste vandring tages den første dag, hvor vi starter med en vandring der efter den spanske karaktergivninger er på niveau ½ og dermed betegnes som en let vandring.
De fleste i rimelig god form vil kunne deltage på vores vandretur. Men det er vigtigt for os at gøre opmærksom på at vi går i kuperet terræn, og at stigninger forekommer som forventeligt i Tramuntana-bjergene. Det er derfor ikke det samme at gå 10 km. på lige landevej i DK som at gå samme strækning i bjernene på Mallorca.
Vejret i bjergene kan til tider være omskifteligt, og har det regnet, kan det være glat. Vi anbefaler, at du forbereder dig på al slags vejr til vandreturerne og benytter fodtøj som går op og støtter anklerne og som mindsker risikoen for forstuvning. Myndighederne kan lukke eller fraråde færdsel på de enkelte stier med kort varsel, og derfor kan det blive nødvendigt at bytte rundt på rækkefølgen, ændre rute eller erstatte med alternative vandreruter. På nogle ruter går vi frem og tilbage ad samme rute, og på andre ruter går vi fra punkt til punkt. Rejselederen og vandreguiden vil orientere nærmere om de praktiske detaljer for de enkelte vandringer.
Bliver du under opholdet i tvivl om hvorvidt fysikken er til de sværeste af vores indlagte ture, anbefaler vi dig at tale med rejselederen og vandreguiden i løbet af opholdet. Skulle der være en enkelt tur eller to hvor kroppen trænger til pause ud over de to indlagte vandrefrie dage, så byder Port de Soller på masser af charme til en dags afslapning i byen.  

Morgenmad er inkluderet i rejsens pris, og indtages på hotellet, hvor der er god mulighed for at forsyne sig fra morgenmadsbuffeten, så bunden er lagt til dagens vandringer.

Frokost indtages i form af egen medbragt madpakke på alle vandredage. Der er i enkelte tilfælde mulighed for at nyde lidt let på en restaurant, men tidspunktet herfor kan ligge ret sent på dagen i forhold til danske mavers vaner, ca kl. 16. Derfor anbefaler vi  at gå på opdagelse i de lokale supermarkeder og proviantere til snack, vand og madpakke, enten om aftenen eller inden afgang.

Ønskes halvpension på hotellet, kan det købes på hotellet til ca. 15€ pr. aften, og nydes i hotellets restaurant i form af buffet.

Medbring:

• Gode vandrestøvler som går op og støtter anklerne
• Praktisk tøj (vandresokker og regntøj)
• Mindre rygsæk til lidt mad og drikke på vandringerne
• Evt. vandrestav, drikkedunk og madkasse.
 

 

Afgange og priser

    Begræns søgning:
Afrejse Afrejsested Rejse Fra pris
5/10 - 12/10 København
Se flytider
Vandringer på Mallorca
9.995,- Bestil »

Information

Information

Prisen inkluderer:

• Direkte fly København-Palma t/r inkl. skatter og afgifter
• Syv nætter i værelse med balkon, på 4* hotel i Port de Sóller
• Morgenmad
• Fire vandringer
• Udflugt til Palma
• Udflugt til Lluc, Pollenca og Cap Formentor
• Sejltur fra Sa Calobra til Port de Sóller
• Transport iflg. program
• Dansktalende rejseleder på alle transfers, udflugter og vandringer
• Lokal vandreguide

Prisen inkluderer ikke:

• Administrationsgebyr, kr. 95 pr. person.
• Enkeltværelsestillæg fra kr. 1.595 kr.
• Dobbeltværelse med balkon og havudsigt fra kr. 2.300 pr person.
• Aftensmad kan købes på på hotellet, pris ca 15€ pr. aften.
• Forsikringer.
 

Hoteller

Overnatning Dag 1 - 8

Hotel Generoso Beach
****
Hotel Generoso Beach Puerto de Sóller **** Kvalitet, komfort og familie-stemning, er nøgleordene på dette hotel, som vi benytter på vores vandrerejse på Mallorca. Hotell ....