Rundrejse i Nordspanien og Sydfrankrig

Rundrejse i Catalonien med besøg i Frankrig og Andorra
Gaudi Guell Park Barcelona & Antonio Gaudi
Kapel i Andorra Pyrenæerne
Gratallops
Salvador Dali museum i Figueras & Monsant
Poblet Catalonien og Pyrenæerne
Església de Siurana

På opdagelse i Catalonien og Pyrenæerne 

- Spanien, Frankrig og Andorra

Vi byder velkommen på en rundrejse i storbyens, kunstens, naturens, gastronomiens og ikke mindst kulturens tegn. Denne oplevelsesrige rejse serverer det bedste af Catalonien og Pyrenæerne - i både Spanien, Frankrig og Andorra.

Få regioner i Europa rummer så mange forskelligheder som Catalonien, og vi skal opleve dem alle på denne rundrejse. Første stop på turen er betagende Barcelona, hvor vi bor perfekt lige midt i den pulserende storby, og nyder en klassisk catalansk velkomstmiddag. Næste dag svælger vi bl.a. i Gaudís værker på vores byvandring og nyder eftermiddagen på egen hånd.

Efter et par begivenhedsrige dage i Barcelona, begiver vi os nord på og besøger Salvador Dalís museum, inden vi ankommer til Perpignan i Sydfrankrig, ved foden af Pyrenæerne. Vi tager på byvandring i den tidligere hovedstad i kongeriget Mallorca, og fortsætter til miniputlandet Andorra.
I byen Andorra La Vella, Europas højest beliggende hovedstad, besøger vi byens historiske centrum, hvor der kan gøres favorable indkøb, da Andorra er toldfrit område.
Tilbage i Spanien venter nogle oplevelser i absolut særklasse. Bl.a. det imponerende Poblet-kloster fra 1151, hvor vi helt unikt overnatter på klosterhotellet. Montsantbjergene byder på storslåede naturoplevelser, og vi lægger også vejen forbi ukendte Siurana; - uovertruffen i skønhed med sin imponerende beliggenhed på en klippetop.

Rejsen slutter i vinområdet Priorat, der er blandt Spaniens mest eksklusive vindistrikter. Efter en gåtur i vinmarkerne, hvor vi dvæler ved de smukke landskaber, afsluttes rejsen på behørig vis med en middag, hvor det catalanske køkken for alvor folder sig ud.

Dette er den sande Catalonien-rejse, som har taget tidligere gæster med storm.

Kort dagsprogram:

Dag 1: Ankomst og transport til hotellet i Barcelona. Byrundtur med bus og velkomstmiddag (A)
Dag 2: Byvandring i Gaudís fodspor og eftermiddag/aften på egen hånd (M)
Dag 3: Figueres og Salvador Dalí. Ankomst til Perpignan i Sydfrankrig (M)
Dag 4: Byvandring i Perpignan (M)
Dag 5: Andorra la Vella – til fods i den historiske by (M)
Dag 6: Poblet-klosteret og vinsmagning på Clos Mont Blanc (M)
Dag 7: Siurana og vandretur gennem vinmarkerne. Afskedsmiddag (M,A)
Dag 8: Hjemrejse (M)

M = Morgenmad, A = Aftensmad

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold.

Pris fra:
9.995,-
Dage:8
Bestil rejse »

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst og transport til hotellet i Barcelona. Byrundtur med bus og velkomstmiddag (A)

I Barcelona lufthavn modtager vores rejseleder os og kører til hotellet Eurostar Cristal Palace 4*, der ligger i centrum af Barcelona. Her bor vi de første to nætter. På vej til hotellet tager vi en panorama-sightseeing gennem byen og bliver introduceret til den pragtfulde catalanske hovedstad. Om eftermiddagen får vi tid til at se os lidt omkring i de nærliggende gader, La Rambla og Barcelonas prominente boulevard Paseo de Gracia. Her ligger de hyggelige fortovscaféer, og byens dyreste og mest luksuriøse butikker. Vi har valgt et meget centralt beliggende hotel, og der er masser af kulturelle tilbud lige i nærheden. Om aftenen tager vi ud og spiser fælles velkomstmiddag på den klassiske catalanske restaurant, Raco de la Vila, der har glædet såvel gæster som anmeldere de sidste mange år.

Dag 2: Byvandring i Gaudís fodspor. eftermiddag og aften på egen hånd (M)

Morgenen og formiddagen er til ære for mesterarkitekten Gaudí, og vores byvandring er derfor i Gaudís fodspor. Antoni Gaudí er ikke alene Cataloniens, men hele Spaniens, mest berømte arkitekt gennem tiderne. Sammen med flere andre store arkitekter, har han sat sit præg på Barcelonas arkitektur i tiden med det store industriboom omkring det forrige århundredeskifte. Catalonien var dengang verdens tredjestørste tekstilproducent, og de mange nyrige industrimagnater ville overgå hinanden. De headhuntede derfor tidens bedste arkitekter, som fik frie hænder og ubegrænsede midler stillet til rådighed - bare de byggede de mest fantasifulde rigmandspalæer. På Paseo de Gracia ligger Gaudís to mest berømte palæer, designet og bygget til de rige familier Battlò og Milà. For ikke så mange år siden blev disse to fantasifulde bygningsværker åbnet for offentligheden.

Gaudi - arkitektur
Billede: Casa Battló i Barcelona.

Barcelonas største vartegn - og Gaudís livsværk - er kirken La Sagrada Familia, der går under navnet ”Den ufuldendte Kirke”. Projektet begyndte for 130 år siden, og der bygges stadig for fuld kraft efter de planer, som den geniale arkitekt efterlod. Byggeriet er nu så fremskredent, at man kan komme ind i kirken. Besøg i palæer og i kirken er ikke inkluderet, men der vil være tid til besøg på egen hånd senere på dagen. Hotellet ligger tæt på en af de centrale metrostationer, og det er hurtigt at komme rundt i byen.

Eftermiddagen er fri til egne oplevelser. Er du til moderne kunst, kan et kig forbi galleriet Crisolart Galleries på Carrer de Mallorca anbefales. Vi befinder os i en af Europas mest fantastiske storbyer og mulighederne er uendelige. Rejselederen giver gerne gode råd.

Dag 3: Figueres og Salvador Dalí. Ankomst til Perpignan i Sydfrankrig (M)

Vi pakker kufferten og kører til Figueres, hvor maleren Salvador Dalí er født og opvokset. Her besøger vi hans museum som blev indviet i 1974 (entré inkluderet). Det er egentlig byens gamle teater, som brændte under den spanske borgerkrig, som Dalí fik stillet til rådighed, og han stod selv i spidsen for indretningen af museet. På tre etager findes en lang række af Dalís bedste malerier, skulpturer og skøre påfund, men også værker af andre kunstnere. For få år siden er museet blev udvidet med en ny afdeling, hvor der udstilles en lang række smykker, som Dalí har designet. Herefter går turen videre til Perpignan i Sydfrankrig, hvor vi tjekker ind på hotel Quality Centre de Mon 4* for de næste to nætter.

musset for Salvador Dalí i Figueres
Billede: Dalí-museet i Figueres.

Dag 4: Byvandring i Perpignan (M)

I Perpignan begynder vi dagen med en byvandring i den historiske by. Som tidligere kontinental hovedstad for Kongeriget Mallorca, danner Perpignan, med sin beliggenhed midt på Roussillon-sletten, bro mellem den Iberiske halvø og Sydfrankrig. Allerede fra omkring 500 år før vores tidsregning boede et iberisk folk på denne slette, og der var såvel kulturelle og handelsmæssige forbindelser med de nærliggende græske byer i bl.a. det nuværende Catalonien. Perpignans egentlige historie er dog først begyndt i det 10. århundrede. Jacques I af Aragonien, også kaldet: Erobreren, erobrede flere områder øst for Aragonien, og de nye områder, Balearerne og herskabet Montpellier, blev sammen med Roussillon og Cardagne lagt sammen til Kongeriget Mallorca.

Fra år 1276 til 1344 var Perpignan dermed kongedømmets kontinentale hovedstad og oplevede sin guldalder. I denne tid gennemgik byen en industriel og kommerciel udvikling, ikke mindst inden for tekstiler, og en større bymur blev bygget. Perpignan blev igen indlemmet i Aragonien, og hovedstaden mistede sin status. I 1463 besatte franskmændene Perpignan, men byen gjorde oprør, og blev tildelt titlen ”Den tro by Perpignan af kongeriget Aragonien”. Perpignan var efter 1479 Spaniens forpost ved grænsen til Frankrig helt frem til 1642, hvor Ludvig d. 13 af Frankrig erobrede byen og siden pyrenæer-freden i 1659, har byen tilhørt Frankrig.

I det 19. århundrede var byen blevet alt for stor til at ligge inden for bymurene, og byen ønskede at rive murene ned. Men fordi at de tilhørte hæren, som et fæstningsanlæg, var det først i 1904, at store dele af muren blev revet ned. Som et historisk levn står Castillet og Mallorcakongernes Palads stadig bevaret, såvel som en del af muren mod øst. Efter byvandringen er resten af dagen til fri disposition.

Dag 5: Gennem Pyrenæerne til Andorra – til fods i den historiske by Andorra la Vella (M)

I dag ligger der en fantastisk flot køretur foran os. Vi kører igennem landsbyer og ferskenplantager, og højt op i Pyrenæerne, for til sidst at ankomme til det lille fyrstedømme Andorra. Her bor vi en enkelt nat i Andorra la Vella, som ligger i 1.000 meters højde og dermed er Europas højst beliggende hovedstad.

Det officielle sprog i Andorra er catalansk, men alle kommunikerer også på spansk og fransk. Indtil for et halvt hundrede år siden var Andorra et meget fattigt land, hvor hovedindtægterne kom fra smugleri, minedrift og landbrug. I dag er disse traditionelle erhverv stort set gået i sig selv, og det smukke lille land lever nu hovedsageligt af turisme. Mange kommer for at stå på ski, vandre i bjergene og for at shoppe i de tusindvis af forretninger, der ikke er helt så billige som for nogen år siden. Andorra er dog stadig toldfrit område, og derfor kan du købe cigaretter, øl og spiritus, parfume m.m. til fordelagtige priser.

Vi tager en gåtur i Andorra la Vellas historiske bydel, hvor vi bl.a. kommer forbi det maleriske, gamle parlament, som er indrettet i et flot gammelt rigmandspalæ. Casa de la Vall, som det gamle parlament hedder, er nu indrettet som museum, og et besøg i dette palæ giver et godt indblik i Andorras meget specielle historie og infrastruktur. Palæet bruges dog sommetider til repræsentative formål som receptioner og lignende, og kan i den forbindelse være lukket for besøgende. Resten af dagen og aftenen er til fri disposition.

Andorra
Billede: Typisk landskab i Andorra.

Dag 6: Poblet-klosteret og vinsmagning på Clos Montblanc (M)

Fra Andorra kører vi ind i Spanien igen, og sydpå til Tarragona-regionen i det sydlige Catalonien. Her ender vi i det naturskønne vinområde i, og omkring, Montsant-bjergene. Vi besøger vingården Clos Montblanc i Barberá de la Conca, som er en nyere og moderne vingård fra 1988. Vingården er beliggende i et område der er rigt på såvel historie som traditioner, og den ligger tæt på to symbolske steder i Cataloniens historie, nemlig fæstningsbyen Mont Blanc og klosteret Poblet. Byen Montblanc har en af de bedst bevarede bymure, og der er de seneste år blevet indrettet beboelse i et par af de velbevarede bymurstårne.

Poblet Klostrer
Billede: Det imponerende kloster i Poblet.

Dagens endestation er Poblet-klosteret, som er et af de største i Spanien. Dette majestætiske kloster, med kirke fra det 12. århundrede i midten, er et imponerende syn, og udover at have haft funktion som kloster, har det også været en fæstning og højborg samt kongelig residens. Vi besøger naturligvis klosteret og får historierne der ligger bag disse tykke vægge, gangbroer og tårne. Vi overnatter på det enkle, men yderst elegante og stemningsfyldte, klosterhotel.

Dag 7: Siurana og vandretur gennem vinmarkerne. Afskedsmiddag (M,A)

Vi rejser videre igennem Montsant-bjergene, i det sydvestlige Catalonien, og vores sidste opholdssted på dette eventyr bliver i Priorat-regionen, der såvel som Montsant klinger bekendt i øret på vinkendere. Her gør vi et stop i landsbyen Siurana, som er en vaskeægte lille ukendt perle for de fleste, med sin beliggenhed på en klippetop. Imens vi helst ser tingene lidt fra oven, og med fast grund under fødderne, er byen og området kendt og populær blandt klatrefolket fra hele verdenen, som ynder at prøve kræfter med de stejle klippesider.

Vi kommer helt tæt på vinmarkerne, når vi går en tur i Gratallops-området blandt vinstokke og naturskønne og fredfyldte omgivelser. Vi skal også besøge en af de mange vingårde i området, som betegnes som et af Spaniens bedste og mest eksklusive. Vinproduktionen i Priorat stammer helt tilbage fra det 12. århundrede, hvor munke introducerede de lokale for kunsten at dyrke vin. Vi overnatter sidste nat i den hyggelige by Tarragona ved kysten og slutter af med manér i form af en afskedsmiddag med lokale og regionale specialiteter.

Dag 8: Hjemrejse

Vi spiser morgenmad i ro og mag, og indleder derefter hjemrejsen. Vi har en times buskørsel fra Tarragona til Barcelona lufthavn, hvor fra vi flyver direkte til København.

Vejret

se vejret i Catalonien (Barcelona)

Få opdagerede vejrudsigter på dmi.dk

Gennemsnitstemperaturen på rejsen På opdagelse i Catalonien

Kort

Rejsen På opdagelse i Catalonien og Pyrenæerne - Spanien, Frankrig og Andorra i skøn forening

Kort over rejsen på opdagelse i Catalonien og Pyrenæerne

Afgange og priser

    Begræns søgning:
Afrejse Afrejsested Rejse Fra pris
5/9 - 12/9 København
Se flytider
Rundrejse i Nordspanien og Sydfrankrig - 8 dage
9.995,- Bestil »

Information

På denne rejse til Catalonien og Pyrenæerne er deltagerantallet maksimalt 25 personer.

Prisen inkluderer:

• Fly København – Barcelona t/r
• 2 nætter på Eurostars Cristal Palace 4* i Barcelona
• 2 nætter på Quality Centre del mon 4* i Perpignan
• 1 nat på Acta Art 4* i Andorra la Vella
• 1 nat på Hostatgeria de Poblet 3* i Poblet
• 1 nat på SB Ciutat 4* i Tarragona
• Morgenmad og to middage på restaurant
• Transporter og udflugter iflg. detaljereret dagsprogram
• Dansktalende rejseleder

Prisen inkluderer ikke:

• Enkeltværelsestillæg kr. 2.495
• Forsikringer
• Administrationsgebyr kr. 95 pr. person

Hoteller

Overnatning Dag 1 - 3

Eurostars Cristal Palace
****
Hotel Eurostar Cristal Palace 4* benyttes på vores rejse "Barcelona a la carte" samt "På opdagelse i Catalonien og Pyrenæerne". Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed &hell ....

Overnatning Dag 3 - 5

Hotel Quality Centre del Mon
****
Vores to nætter i Frankrig tilbringer vi på dette moderne hotel i Perpignan, blot 10 minutters gang fra byens historiske bymidte. Hotellet er bygget i en lidt futuristisk designstil, og de lyse v&a ....

Overnatning Dag 5 - 6

Hotel Acta Art
****
Stilfuldt designhotel i centrum af Andorra la Vella Acta Art er et lækkert og stilrent 4-stjernet hotel i hjertet af Andorra la Vella. Her findes to restauranter, hvor af den ene ligger i stueetagen med ....

Overnatning Dag 6 - 7

Hostatgeria de Poblet
***
Unik og stemningsfyldt indkvartering. Vi bor på klosterhotel, eller pensionat som er dets oprindelige betegnelse, beliggende inden for murene på det UNESCO bevarede kloster: Poblet. Hotellet & ....

Overnatning Dag 7 - 8

SB Ciutat de Tarragona
****
Centralt beliggende 4-stjenet hotel. Vi bor centralt i Tarragona på Imperial Tarraco-pladsen. Her er vi tæt på byens største seværdigheder, og hotellet er både elegant og s ....