Skip to main content

Rejser til Barcelona

Strandpromenade, Barcelona

Rejser til Barcelona med Kulturrejser Europa

Barcelona er ubetinget Spaniens mest eftertragtede turistmål. Og det er ikke uden grund, at turister fra alle verdens lande år efter år besøger Cataloniens betagende hovedstad, for det er, hvad den er: betagende. Barcelona er på mange måder den komplette turistdestination med en gennemsnitstemperatur på 17 grader, strand, store kulturelle oplevelser, unikke arkitektoniske bygningsværker, gode gastronomiske oplevelser, historie og sport. Alt dette og meget mere får du inden for en overskuelig rækkevidde, med kort flyvetid fra Danmark. Barcelona må siges at være en by, som i den grad har formået at udnytte turismens indtog på bedste vis.

En middelhavsmetropol

Spaniens andenstørste by er en kosmopolitisk metropol, hvilket især kommer til udtryk i byens mix af nordeuropæisk seriøsitet og arbejdsglæde og middelhavslandenes høje livskvalitet. Som gæst føler du dig særligt velkommen i den 2000 år gamle by, som i årenes løb har været beboet af forskellige folkeslag, men havde sin blomstringstid i Middelalderen.

Kunst og arkitektur

Kunstnerisk er Barcelona kendt som modernismens (mere præcist Art Nouveaus) hovedstad. Byen har ikke færre end fem bygningsværker fra den periode på UNESCO’s liste over verdenskulturarv. Art Nouveau-stilens største geni var Spaniens mest populære arkitekt Antonio Gaudí. Man kan ikke sige Barcelona uden at sige Gaudí. Og Gaudís værker er da også i højsædet på flere af vore udflugter i den katalanske hovedstad. Gaudí har unægteligt sat sit præg på Barcelona. Udover livsværket La Sagrada Familia, ses hans let genkendelige arkitektoniske fingeraftryk overalt i byens gader og stræder. Stilen er surrealistisk, kendetegnet ved organiske former og mosaikker i alskens farver og mønstre.

Surrealistiske var også værkerne af Salvador Dalí og Joan Miró, som er to af Barcelonas andre kunstgenier. Med Kulturrejser Europa kan du besøge Dalís hus og museum i byen Figueres, som ligger lidt uden for Barcelona. I Barcelona kan du opleve de største værker af Miró og Picasso, som begge er udstillede på eget museum, sidstnævnte til trods for, at han kom fra Malaga.

Andre oplevelser

Men det er ikke kun historisk og kunstnerisk, at Barcelona har meget af byde på. Også inden for shopping og sport tilbyder Barcelona alt, hvad hjertet kan begære. De seneste år har Barcelona fået mange besøgende på grund af fodboldklubben F.C. Barcelonas succes, og en tur på Camp Nou stadion er da bestemt også en oplevelse i særklasse. Mere afslappet er området ved Montjuic – bjergtoppen, som var lokation for både verdensudstillingen i 1929 og OL i 1992, som begge blev afholdt i Barcelona. Det er byens vigtigste grønne område og i dag centrum for både sports-, kultur- og fritidsaktiviteter. Udover den olympiske by, huser området et magisk springvand, en botanisk have, en gammel fæstning og den antikke spanske landsby.

Barcelonas største oplevelse er dog byen i sig selv. Det er en helt særlig oplevelse at slentre rundt i byens gader, særligt i de gamle bydele, og iagttage de mange forskellige arkitektoniske bygningsværker og byens puls. Og lad dig endelig fare vild i de smalle gader, for her gemmer sig de bedste oplevelser. Mellem de gamle bydele ligger gaden La Rambla, som er byens turistnerve. De fleste besøgende overnatter i nærheden af Ramblaen, for her er gode shoppingmuligheder, hyggelige cafeer og restauranter, og så ligger stranden og havnen i gåafstand. For enden af Ramblaen, på vej ned til havnen, står Columbus på toppen af en søjle og udpeger retningen mod Amerika.


Læs mere om vores rejser til Spanien


Nyhedsbrev

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt