Skip to main content

Mallorca - Palma og klosteret i Lluc

katedral i palma mallorca spanien
gader i palma mallorca spanien
mallorca i spanien
mallorca spanien
klosteret i lluc spanien
udsigt mallorca spanien
mallorca
palma katedral mallorca spanien
udsigt mallorca spanien
Status:
Udsolgt

Drømmeøen Mallorca - to kontraster i én rejse


De første fire dage skal vi opleve storbyen Palma og et par nærliggende attraktioner, imens vi har base ved havet og kan nyde stranden i Can Pastilla. Resten af ugen skal vi tilbringe i den smukke natur, midt i Mallorcas største bjergkæde, hvor vi skal bo på et fungerende kloster fra 1300-tallet, udforske lokal området og finde plads til fred og ro.

Derfor skal du rejse med os på rejsen til Palma og Lluc:

  • Du oplever det bedste af Mallorca - by, strand og fantastisk natur.
  • Fire nætter på 4* hotel ved stranden i Can Pastilla. Tre nætter på et middelalderkloster i Lluc.
  • Flere måltider inkluderet
  • Udflugter til Palma, Andratx, Valldemossa, Sa Calobra, Pollença, Formentor og Alcúdia
  • Erfaren dansktalende rejseleder

Palma de Mallorca

Foruden Palma centrum hvor vi skal se den imponerende domkirke La Seu og den historiske bydel, skal vi opleve nogle af Mallorcas største trækplastre i nærområdet. Vi tager på udflugt til den romantiske havneby Andratx, kunstnerbyen Valldemosa og kører til Palmas yderområder, der prydes af seværdigheder som den historiske fæstning Bellver. Det arkitektoniske friluftsmuseum El Pueblo Español og Miro-museet kan nærstuderes efter interesse på den indlagte fridag på turen.

Klosterophold i Lluc

På den sidste del af ferien indlogerer vi os på Santuary de Lluc, klosteret er et af Mallorcas mest hellige steder. Her skal vi først og fremmest skal nyde selve middelalderklosteret og dets skønne omgivelser, der indbyder til både kortere og længere spadsereture i den smukke natur. Klosteret Lluc ligger ideelt som udgangspunkt for et par udflugter på den nordlige og tyndt befolkede del af øen. Så en tur til Sa Calobra samt til øens nordligste punkt, Cap Formentor, skal vi selvfølgelig også opleve. Nu vi er på disse kanter besøger vi naturligvis også den gamle bydel i Alcudia og hyggelige by Pollença, og der er rig mulighed for at vandre på egen hånd.

Tag med på en ferie med fokus på kontraster, kultur og natur.

Kort dagsprogram for Mallorca - Palma og klosteret i Lluc:

Dag 1: Ankomst til Palma de Mallorca, kort transfer til hotellet i Can Pastilla (A)
Dag 2: Halvdagssightseeing i Palma med bus og til fods (M,A)
Dag 3: Heldagsudflugt til Andratx og Valldemosa (M,A)
Dag 4: Fridag til egen disposition (M,A)
Dag 5: Transfer til klosteret I Lluc med stop i Sóller (M)
Dag 6: Halvdagsudflugt til Sa Calobra (M)
Dag 7: Heldagsudflugt til Pollença, Formentor og Alcúdia (M)
Dag 8: Transfer til lufthavnen og hjemrejse til Danmark (M)

M= Morgenmad F= Frokost A= Aftensmad
 
Vi gør opmærksom på, at der kan forekomme ændringer i dagsprogrammets rækkefølge.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Palma de Mallorca, kort transfer til hotellet i Can Pastilla (A)
Ankomst til Palma, hvor vi mødes af den dansktalende rejseleder i lufthavnen. Transfer til Playa de Palma og indkvartering på hotel i Can Pastilla ved stranden, hvor vi skal bo de første fire nætter. Aftensmad på hotellet og måske du er frisk på en slendretur langs strandpromenaden, en lun aften inden sengetid.  

Dag 2: Halvdags sightseeing i Palma med bus og til fods (M,A)
I dag skal vi på halvdagsudflugt til Palma, vi starter dagen i bus og får en smuk panoramaudsigt over Palma by, fra dagens første stop ved den historiske fæstning Bellver. Fæstningen er Spaniens eneste runde fæstning, og har haft stor historisk betydning for Mallorca. Når vi efterfølgende lander i byens historiske centrum, er der fælles gåtur gennem den smukke by i selskab med lokalguide. Der er blandt andet mulighed for at besøge den imponerende Domkirke La Seu, som bærer præg af to af Spaniens største kunstnere. Arkitekten Antoni Gaudí har stået for en ombygning i starten af 1900-tallet, og i nyere tid har skulptøren Miquel Barceló dekoreret et kapel på en ganske speciel og omdiskuteret måde. Det skal opleves! så vi anbefaler et besøg på egen hånd efter byvandringen. Ved siden af Domkirken ligger Almudaina paladset, et gammelt mauer slot, som idag fungerer som den Spanske konge families sommerresidens. Brede promenader og fortovscaféer ligger i smuk kontrast til den historiske del af byens smalle gader og små pladser. Der findes over 100 rigmandspaladser, hvoraf flere dateres tilbage til 1500-tallet, hvor Spanien havde sit gyldne århundrede grundet opdagelsen af 'den nye verden'. Palma havde også et blomstrende jødekvarter i middelalderen, og El Call, som kvarteret hedder på Mallorcinsk, findes stadigvæk i bybilledet, og her skal vi naturligvis også en tur forbi. Efter den fælles spadseretur er der frokost på egen hånd i centrum af Palma, og eftermiddagen er fri til egne oplevelser. Der vil være transfer tilbage til hotellet på et af rejselederen oplyst tidspunkt, men det er også muligt at blive i Palma og opleve byen, men husk på at der stadig holdes siesta midt på eftermiddagen på Mallorca. Rejselederen er klar med gode råd, hvad enten du vil shoppe, på museum eller på opdagelse i den gamle-bydel.


Billede: Bellver fæstningen og Palma by

Dag 3: Heldagsudflugt til Andratx og Valldemosa (M,A)
Dagens udflugt starter i Port d'Andratx, som er en eksklusiv lille havneby, hvor adskillige kendte danske og udenlandske berømtheder har deres residens, bl.a. Bent Fabricius Bjerre, Jørn Utzon og Claudia Schiffer. Der er en meget elegant havnepromenade med en lang række gode restauranter og caféer, som ligger helt ud til molen. Fiskeri er stadig en vigtig beskæftigelse i denne lille bygt, og små simple fiskerbåde ligger side om side med luksuriøse lystbåde.
Vi kører videre gennem Mallorcas smukke landskab til Valldemossa hvor en lokalguide venter os med gode fortællinger, og vil vise os rundt til fods i byen, hvor bl.a. Chopin slog sine folder som kunstner.


Billede: Valldemosa med det gamle kloster

Dag 4: Fridag til egen disposition (M,A)
Nyd en dag på langs ved havet eller ved poolen på vores hotel, eller tag en tur ind til Palma på egen hånd. Ud over byens centrum kan du besøge Miró-museet, som var den verdensberømte catalanske kunstners sidste atelier. Museet blev indviet i 1981, kun to år før kunstneren døde i en alder af 90 år. Det arkitektoniske friluftsmuseum El Pueblo Español, ”Den Spanske Landsby” er også et muligt besøg. Her er nogle af Spaniens spændende bygninger genskabt og danner en rigtig spansk landsby med gader og stræder samt små og store pladser.

Dag 5: Transfer til klosteret i Lluc med stop i Sóller. (M)
Det er blevet tid til at forlade de lange sandstrande og storbyens pulserende liv for at møde den mere landlige og fredsommelige del af øens nordvestlige region Escorsa. Vi kører nordpå til Tramuntana-bjergene, og inden vi kommer til middelalderklosteret i Lluc slår vi vejen forbi havnebyen Port de Sóller. Her vil der være tid til en stund på egen hånd, inden turen fortsætter gennem Tramuntana-bjergkæden ad de snoede veje langs kysten.


Billede: Port de Sollér og klosteret i Lluc

Efter indkvartering i vores klosterceller på Santuary de Lluc går vi en tur på det enorme klosterområde og besøger bl.a. renæssanceklosterkirken. Herefter er der god tid på engen hånd til at falde til ro og nyde omgivelserne. Der er flere caféer og restauranter i nærområdet, hvor det er muligt at sidde både ude og inde, og der er også en interessant botaniske have med mere end 200 forskellige slags planter, buske og træer, og endelig er der et museum, som rummer den sorte jomfrus skatte og gaver samt en række kunstværker og arkæologiske fund. Gå en lang gåtur i den omkringliggende natur. Find roen og så ses vi igen i morgen til nye oplevelser.

Dag 6: Halvdags udflugt til Sa Calobra (M)
Vejen fra klosteret Lluc falder ca. 800 m ned til Cala de Sa Calobra. Det er på denne vej, hvor den ene hårnålekurve afløser den anden, at busschaufføren har lejlighed til at bevise at han kan køre bus. Når vi er ankommet til Sa Calobra og har fået sveden tørret af panden, skal vi på en smuk spadseretur ad en sti langs bugten. En tunnel fører os til Torrent de Pareis, som er enden af en naturlig kløft, der gennem tiderne er dannet af de kraftige vandstrømme som opstod, når det regnede i bjergene. Dette sted er et af de mest fotograferede på Mallorca og alligevel er det langt fra alle, der kender stedet også selv om de har været på Mallorca flere gange.


Billede: Sa Calobra og tunnellen, der fører os til Torrent de Pareis

Dag 7: Heldagsudflugt til Pollença, Formentor og Alcudia. (M)
Dagens udflugt starter i Pollença, hvor det for de fleste er et must at bestige de 365 trappetrin for at besøge El Calvario, en lille kirke i 170 m. højde. Kirken er fra 1700-tallet og huser den populære jomfru 'Virgen del Peu de la Creu', som for mange år siden blev fundet af nogle fiskere ved den lille bugt Cala Sant Vicenc. Bugten er vores næste stop på turen, og fra Cala Sant Vicenc er der planlagt en lille vandretur til Port de Pollença, hvor der er frokost på egen hånd. Har du ikke lyst til at gå, er der mulighed for at blive kørt i stedet.
Port de Pollença er et meget romantisk sted, som er blevet udødeliggjort af malerne og besunget af digterne. Agatha Christie er blevet inspireret til en af sine romaner i den smukke havneby, og det var i Port de Pollença, at Mallorcas første turister kom. Efter frokost fortsætter vi til Formentor, hvor vi holder ved den flotte og naturlige udsigtsterrasse, med en fantastisk udsigt over de vilde klipper. Turen tilbage til Alcúdia tager vi langs med Pollenca-bugten, som er en af Mallorcas mindste bugter, og samtidig en af de smukkeste. Dagens sidste stop er i Alcúdia som allerede før romernes ankomst eksisterede som handelsstation. Lige uden for Alcúdias bygrænse ligger ruinerne af den romerske by Polléntia. Maurerne har også sat deres spor på byen, - i hvertfald på byens navn. Al-Kudia betyder klippen. Alcúdia har en gammel, velbevaret bymur og to flotte byporte, - én i hver ende af den gamle bydel. Efter kaffe og fotopause i Alcúdia går turen tilbage til de rolige omgivelser på klosteret i Lluc.


Billede: De berømte trapper i Pollença og fine gader i Alcudias gamle del

Dag 8: Transfer til lufthavnen og hjemrejse til Danmark (M)
Denne sidste formiddag eller dag, afhængig af afrejsedato og hjemrejsetidspunktet, kan nydes i de naturskønne omivelser. Vi kan anbefale en slendre eller vandretur på vandrestierne omkring klosteret, og lade ugens kulturelle indtryk hæfte sig og give ro inden hjemrejsen til Danmark. Tiden er kommet til at vi skal forlade det smukke område i Tramuntana-bjergene. Der er ca. en times kørsel til Palma lufthavn. God tur tilbage til Danmark!

Lille program forlængelse for afgangen i Oktober:
Dag 8: Fridag til egne oplevelser (M)

Denne dag er til fri afbenyttelse, og kan nydes helt efter eget ønske. Vi anbefaler en vandretur på de smukke vandrestier nær klosteret, og afslapning på stedet, for at lade ugens kulturelle indtryk hæfte sig og give ro inden hjemrejsen til Danmark. 

Dag 9: Transfer til lufthavnen og hjemrejse til Danmark
Tiden er kommet til at vi skal forlade det smukke område i Tramuntana-bjergene. Der er ca. en times kørsel til Palma lufthavn. Grundet tidlig afgang fra Klosteret, kan det ikke forventes at vi når morgenmad på hotellet denne morgen. God tur tilbage til Danmark!

Kort

Rejsen Mallorca - Palma og klosteret i Lluc

Hotel

Overnatning Dag 5 - 8

klosteret Santuari de Lluc mallorca

Santuary de Lluc