Skip to main content

Mallorca - Palma og klosteret i Lluc

Katedral i Palma, Mallorca, Spanien
Ramblaen i Palma, Mallorca, Spanien
Sporvogn i Soller, Mallorca, Spanien
Valldemossa, Mallorca, Spanien
klosteret i lluc, Mallorca, Spanien
Pollenca og Cap de Formentor, Mallorca, Spanien
Sa Calobra Bay, Mallorca, Spanien
Alcuida, Mallorca, Spanien
Port Andratx, Mallorca, Spanien
Status:
Udsolgt

Drømmeøen Mallorca - to kontraster i én rejse


På denne rejse kan du de første tre dage glæde dig til at opleve storbyen Palma og et par nærliggende attraktioner, imens du har base ved havet og kan nyde stranden i Can Pastilla. Resten af ugen tilbringer du i den smukke natur midt i Mallorcas største bjergkæde, hvor du bor på et fungerende kloster fra 1300-tallet og har tid til at udforske lokalområdet og finde plads til fred og ro.

Derfor skal du rejse med os på rejsen til Palma og Lluc:

  • Du oplever det bedste af Mallorca - by, strand og fantastisk natur
  • Tre nætter på 4* hotel ved stranden i Can Pastilla
  • Fire nætter på et middelalderkloster i Lluc
  • Flere måltider inkluderet
  • Udflugter til Palma, Andratx, Valldemossa, Sa Calobra, Pollença, Formentor og Alcúdia
  • Togtur fra Palma til Sóller
  • Dansktalende rejseleder

Palma de Mallorca

Foruden Palma centrum, hvor du skal se den imponerende domkirke La Seu og den historiske bydel, skal du opleve nogle af Mallorcas største seværdigheder i nærområdet. Vi tager på udflugt til den romantiske havneby Andratx, kunstnerbyen Valldemosa og til Palmas yderområder, der bl.a. prydes af den historiske fæstning Bellver. Det arkitektoniske friluftsmuseum El Pueblo Español og Miro-museet kan ved interesse nærstuderes på den indlagte fridag.

Klosterophold i Lluc

De sidste fire dage af ferien bor du på Santuary de Lluc; klosteret der er et af Mallorcas mest hellige steder. Her har du først og fremmest mulighed for at nyde selve middelalderklosteret og de skønne omgivelser, der indbyder til både kortere og længere spadsereture i den smukke natur. Klosteret Lluc ligger ideelt som udgangspunkt for et par udflugter på den nordlige og tyndt befolkede del af øen, og derfor går turen også til Sa Calobra samt til øens nordligste punkt, Cap Formentor. Naturligvis besøger vi også den gamle bydel i Alcudia og hyggelige Pollença, hvor der er rig mulighed for tid på egen hånd.

Tag med på en ferie med fokus på kontraster, kultur og natur.

Kort dagsprogram for Mallorca - Palma og klosteret i Lluc:

Dag 1: Ankomst og transfer til hotellet i Can Pastilla og Palma by Night (A)
Dag 2: Heldagsudflugt til Andratx og Valldemosa (M)
Dag 3: Fridag til egne oplevelser (M)
Dag 4: Togtur Palma-Sóller, gåtur i Port de Sóller og transfer til Lluc (M,A)
Dag 5: Halvdagsudflugt til Sa Calobra (M)
Dag 6: Fridag til egen disposition (M)
Dag 7: Heldagsudflugt til Pollença, Formentor og Alcúdia (M)
Dag 8: Hjemrejse til Danmark (M)

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad
 
Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i dagsprogrammets rækkefølge grundet lokale forhold.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Mallorca, Palma by Night og velkomstmiddag  (A)

Ankomst til Palma, hvor vi mødes af den dansktalende rejseleder i lufthavnen, hvorefter bussen kører dig til Playa de Palma. Her indkvarteres du de tre første nætter på hotel i Can Pastilla, der ligger ved stranden.

Aftenturen til Palma starter i bus, og ved den historiske fæstning Bellver kan du glæde dig til at opleve en smuk panoramaudsigt over Palma. Fæstningen er Spaniens eneste runde fæstning og har haft stor historisk betydning for Mallorca. Efterfølgende går vi en aftentur i byens historiske og smukke centrum i selskab med lokalguiden. Du kommer blandt andet forbi den imponerende Domkirke La Seu, som bærer præg af to af Spaniens største kunstnere: Arkitekten Antoni Gaudí, der har stået for en ombygning i starten af 1900-tallet, og i nyere tid har skulptøren Miquel Barceló dekoreret et kapel på en ganske speciel - og omdiskuteret - måde. Det skal opleves, og vi anbefaler dig et besøg i kirken på egen hånd, evt. på den indlagte fridag. Ved siden af domkirken ligger Almudaina Paladset, et gammelt mauerslot, som i dag fungerer som den spanske kongefamilies sommerresidens.

I middelalderen havde Palma et blomstrende jødekvarter og El Call, som kvarteret hedder på mallorcinsk, findes stadigvæk i bybilledet - så her skal vi naturligvis også en tur forbi.

Dagen afsluttes med en fælles velkomstmiddag på en restaurant i Palma. 

Der vil være transport tilbage til hotellet efter endt middag, men det er også muligt at blive i Palma og opleve aftenlivet i byen. 

Bellver fæstningen og Palma
Billede: Bellver fæstningen og Palma.

Dag 2: Heldagsudflugt til Andratx og Valldemosa (M)

Dagens udflugt starter med et kort stop i Port d'Andratx, som er en eksklusiv lille havneby, hvor adskillige kendte danske og udenlandske berømtheder har eller har haft residens, bl.a. Bent Fabricius Bjerre, Jørn Utzon og Claudia Schiffer. Der er en meget elegant havnepromenade med en lang række gode restauranter og caféer, som ligger helt ud til molen. Fiskeri er stadig en vigtig beskæftigelse i denne lille by, og små simple fiskerbåde ligger side om side med luksuriøse yachter.

Vi kører videre gennem Mallorcas smukke landskab til Valldemossa, hvor en lokalguide venter med gode fortællinger og en rundvisning til fods rundt i den by, hvor bl.a. Chopin slog sine folder som kunstner.

Valldemossa, Mallorca, Spanien
Billede: Valldemossa med det gamle kloster.

Dag 3: Fridag til egne oplevelser (M)

Nyd en dag på langs ved havet eller poolen eller tag eventuelt en tur ind til Palma på egen hånd. Rejselederen er klar med gode råd, hvad enten du vil shoppe, på museum eller på opdagelse i den gamle bydel. Vi kan også anbefale et besøg på Miró-museet, som var den verdensberømte catalanske kunstners sidste atelier. Museet blev indviet i 1981, to år før kunstneren døde i en alder af 90 år, og er i dag et større kulturcenter med over 5000 værker af forskellige kunstnere. På det arkitektoniske friluftsmuseum El Pueblo Español, ”Den Spanske Landsby” finder du genskabte spanske landsbyer - med autentiske gader og stræder samt små og store pladser.

Dag 4: Togtur fra Palma til Sóller og transport til klosteret i Lluc (M,A)

Det er blevet tid til at forlade de lange sandstrande og storbyens pulserende liv for at nyde den fredsommelige del af øens nordvestlige region; Escorsa. Bussen kører os ind til togstationen i Palma, hvorfra vi tager den berømte togtur fra Palma til Sóller, og du kan glæde dig til at nyde de smukke naturscenarier på vej nordpå. (Bussen tager din bagage med hele vejen). I Sóller venter bussen og kører os til havnebyen Port de Sóller, hvor du får en lille byvandring i selskab med rejselederen. Bagefter er der tid på egen hånd til frokost.

Først på eftermiddagen er det blevet tid til at køre ad snoede veje, videre østpå igennem Tramuntana-bjergene for at nå til middelalderklosteret i Lluc, hvor du skal bo i rolige, idylliske omgivelser resten af ferien.

Port de Sollér og klosteret i Lluc, Mallorca, Spanien
Billede: Port de Sollér og klosteret i Lluc.

Efter indkvartering i klostercellerne på Santuary de Lluc, er der en rundvisning på det enorme klosterområde, og vi besøger bl.a. renæssancekirken. Herefter er der tid på egen hånd til at nyde omgivelserne, inden der om aftenen er fælles middag på en af områdets restauranter.

Dag 5: Halvdagsudflugt til Sa Calobra (M)

Vejen fra klosteret Lluc har en nedstigning på ca. 800 meter til Sa Calobra. Her afløser det ene hårnålesving det andet - og busschaufføren har for alvor mulighed for at vise, at han mestrer sin bus. Ved ankomsten til Sa Calobra, kan du glæde dig til en smuk spadseretur ad en sti langs bugten, hvor en tunnel fører dig til Torrent de Pareis. Her møder vi en naturlig kløft, der gennem tiden er dannet af de kraftige vandstrømme der opstår, når det regner i bjergene. Dette sted er et af de mest fotograferede på Mallorca, og alligevel er det de færreste der kender stedet - på trods af at de har været på Mallorca flere gange.

Sa Calobra og tunnellen til Torrent de Pareis, Mallorca
Billede: Sa Calobra og tunnellen, der fører dig til Torrent de Pareis.

Dag 6: Fridag til egne oplevelser (M)

Nyd området og roen omkring Lluc klosteret og benyt eventuelt dagen til at gå en vandretur i området.

Dag 7: Heldagsudflugt til Pollença, Formentor og Alcudia (M)

Dagens udflugt starter i Pollença, hvor du har mulighed for at bestige de 365 trappetrin op til El Calvario, en lille kirke i 170 meters højde. Kirken er fra 1700-tallet og huser den populære jomfru 'Virgen del Peu de la Creu', som for mange år siden blev fundet af nogle fiskere ved den lille bugt Cala Sant Vicenc. Bugten er næste stop på turen, og fra Cala Sant Vicenc er der planlagt en lille vandretur til Port de Pollença, hvor der er frokost på egen hånd. Har du ikke lyst til at gå, er der mulighed for at blive kørt i stedet.

Port de Pollença er et meget romantisk sted, som gennem tiden er blevet udødeliggjort af malere og digtere. Agatha Christie er blevet inspireret til en af sine romaner i den smukke havneby, og det var i Port de Pollença, at Mallorcas første turister kom. Efter frokost fortsætter vi til Formentor, hvor vi stopper ved den naturlige udsigtsterrasse, der har en fantastisk udsigt over de vilde klipper. På turen tilbage til Alcúdia kører vi langs med Pollenca-bugten, som er en af Mallorcas mindste bugter, og samtidig en af de smukkeste.

Dagens sidste holdt er i Alcúdia, som allerede før romernes ankomst var en livlig handelsstation. Lige uden for Alcúdias bygrænse ligger ruinerne af den romerske by Polléntia. Maurerne har også sat deres spor på byen - i hvertfald på byens navn. Al-Kudia betyder klippen. Alcúdia har en gammel, velbevaret bymur og to flotte byporte, én i hver ende af den gamle bydel. Efter kaffe og fotopause i Alcúdia går turen tilbage til de idylliske omgivelser på klosteret i Lluc.

De berømte trapper i Pollenca, Mallorca, Spanien
Billede: De berømte trapper i Pollença og fine gader i Alcudias gamle bydel. 

Dag 8: Hjemrejse til Danmark (M)

Vi har en tidlig hjemrejse på denne afrgang og har tidlig transfer til lufthavnen, hvorfra der ønskes en god tur tilbage til Danmark!

Kort

Kort - Rundrejsen på Mallorca

Vejret