4 uger i Andalusien

Andalusien langtidsferie
Hvide landsbyer i Andalusien
Picasso museet i Malaga
Drypstenshuler på udflugt til Nerja

4 UGER PÅ 4* HOTEL MED AFSLAPNING OG OPLEVELSER!

Vores langtidsferie i Andalusien indeholder alt, hvad en god langtidsferie skal indeholde: Behagelige temperaturer, spændende udflugter og god tid til afslapning. Vi bor på et moderne 4-stjernet hotel på Solkysten - og med hele fire uger under varmere himmelstrøg, er der rigelig tid til at lade batterierne op til den kolde danske vinter.

Andalusien er perfekt til en langtidsferie og tilbyder gennemsnitligt 20 grader i vintermånederne. Slap af på hotellet, nyd varmen og glæd dig til Andalusiens mange spændende seværdigheder. Vi besøger smukke Ronda, den hvide landsby Frigliana og den hyggelige kystby Nerja med de imponerende grotter. Har du endnu ikke besøgt Granada og Alhambra så er denne tilkøbsudflugt en enestående oplevelse. Har du lyst til mere, så tilbyder vores rejseleder dig forskellige tilkøbsudflugter under opholdet.

Kort dagsprogram:

Dag 1: Afrejse fra København til Málaga på Andalusiens solkyst (A)
Dag 2-3: Fridage til egne oplevelser (M,A)
Dag 4: Udflugt til Ronda (M,A)
Dag 5-7: Fridage til egne oplevelser (M,A)
Dag 8: Fridag eller ekstra udflugt til Granada og Alhambra (M,A)
Dag 9-12: Fridage til egne oplevelser (M,A)
Dag 13: Fridag el. udflugt til lokal bonde i Andalusien (M,A)
Dag 14-21: Fridage til egne oplevelser. Besøg f.eks. det lokale marked (M,A)
Dag 22: Heldagsudflugt til Nerja og den hvide landsby Frigliana (M,A)
Dag 23-25: Fridage til egne oplevelser. Besøg f.eks. det lokale marked (M,A)
Dag 26-28: Fridag til at slappe af eller gøre de sidste indkøb (M,A)
Dag 29: Hjemrejse fra Málaga til København

M= Morgenmad A= Aftensmad

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold.

Status:
Udsolgt

Dagsprogram

Dag 1: Afrejse fra København til Málaga på Andalusiens solkyst (A)

Modtagelse i Málaga lufthavn af vores dansktalende rejseleder, som sørger for transfer til hotellet. Rejselederen kommer gerne med gode idéer til aktiviteter på de dage, hvor der er tid på egen hånd på Solkysten. Middag på hotellet.

Dag 2-3: Fridage til egne aktiviteter i Andalusien (M,A)

Der er nu et par dage til, at I kan finde jer til rette og kigge jer lidt omkring i nærområdet. Det er oplagt at slentre rundt i bymidten, Calle san Miguel. Du kan også tage en tur langs strandpromenaden og gå til den gamle fiskerby, La Carihuela. Der er mange muligheder for en lille pause undervejs på nogle af de mange strandcaféer.

Dag 4: Udflugt til Ronda (M,A)

I dag skal vi på en herlig udflugt til bjergbyen Ronda - kendt for den dybe kløft, der deler byen i to samt for at huse Spaniens ældste tyrefægterarena. Vi går en tur med rejselederen og får mulighed for selv at gå på opdagelse i byens hyggelige gader og nyde de fantastiske udsigtspunkter undervejs.

Ronda
Billede: Ronda med den enorme kløft.

Kig eventuelt indenfor i tyrefægterarenaen, som med al sin pragt og fine lille museum giver et fantastisk indblik i den fascinerende andalusiske tyrefægterhistorie.

Slå vejen forbi Casa Don Bosco (Saint John Bosco) og den fine have, som det andalusiske palads fra slutningen af 1800-tallet byder velkommen mod en mindre entré. Byen byder på arabiske bade, gamle klosterbygninger og en fin gammel bro over den dybe kløft. Hemingway holdt meget af at komme i Ronda, hvor han havde sit refugium og sin egen private loge i tyrefægterarenaen.

Dag 5-7: Fridage til egne aktiviteter i Andalusien (M,A)

Hvis du er interesseret i udflugter på egen hånd, så kan rejselederen såvel som personalet på hotellet kan være behjælpelige med billeje eller udflugter, der arrangeres af lokale firmaer med engelsktalende guider.

Dag 8: Fridag til egne aktiviteter eller udflugt til Granada og Alhambra(M,A)

Har du ikke besøgt Granada før er det virkelig anbefalelsesværdigt, Her vil du opleve  flere af byens spændende kvarterer, som i høj grad afspejler dens mauriske historie.


Granada summer af liv, og der er uendeligt med fortovscafeer på pladser og stræder, hvor lokale såvel som turister tager sig et lille pusterum. Hvis du har flere kilometer i benene, kan du gå en tur langs Darro-floden og op i de smalle gader i Albaicin-kvarteret, men vær opmærksom på, at der er tale om stejle og smalle gader.

Alhambra
Billede: Alhambra.


Du skal naturligvis også beundre et af Andalusiens største mesterværker, Alhambra og Generalife (entré er inkluderet). Her rejser man tilbage i tiden og langt tilbage i tiden endda - for de første historiske fortællinger om Alhambra går helt tilbage til det 9. århundrede. I dag, mange århundreder efter dets opførelse, står bygningerne på UNESCO’s liste over verdens kulturarv, og folk fra hele verden kommer hvert år for at beundre dette mesterværk. I Generalife, der på arabisk betyder ”bygmesterens have”, kan du nyde den frodige vegetation og de små kilder og springvand, som gør haven så speciel. Denne lysthave blev af Nasride-kongerne brugt til at finde kølighed i årets varmeste måneder.

Dag 9-12: Fridage til egne aktiviteter i Andalusien (M,A)

Du kan vælge at tage toget ind til Málaga, som var blandt H.C. Andersens spanske yndlingsbyer. Han sejlede hertil med dampskib fra Gibraltar i 1862 og udtrykker i sin bog "I Spanien" at "...i ingen af Spaniens byer har jeg følt mig så glad, så hyggeligt hjemme som i Málaga". Der er en statue af H.C. Andersen på Plaza de la Marina i Malaga.
Málaga er Picassos fødeby, og i et fint gammelt palæ er der nu indrettet et museum med nogle af mesterens værker. Carmen Thyssen-museet er også en relativt ny seværdighed i Málaga. Den indeholder den permanente samling af værker af spanske kunstnere fra det 19. århundrede. Når sulten og tørsten trænger sig på, er der mange hyggelige vin- og tapasbarer rundt om i byen. Bliv ikke overrasket, hvis regningen noteres med kridt på bardisken foran dig, som det f.eks. er tilfældet på vinstuen Antigua Casa de la Guardia (det gl. vagthus) på Almeda Principal nr. 18.

Malaga
Billede: Malaga

Dag 13: Fridag el. udflugt til lokal bonde i Andalusien (M,A)

I dag kan du komme ud i de mere landlige naturområder og få et fint indblik i, hvordan livet på landet leves i Andalusien. Udover at være inviteret på besøg hos en lokal bondefamilie, skal vi se deres ægte lokale landbrug, med produktion af citrusfrugter. På besøget får vi mulighed for at se, lugte, føle og smage de forskellige frugter som eksempelvis appelsiner, lemon og grapefrugter. På hjemturen er der mulighed for at nyde en lækker paella på egen hånd inden vi returnerer til hotellet efter en skøn dag på landet. Denne udflugt er heldags og ikke inkluderet i rejsens pris. Du kan få nærmere information om denne udflugt hos din rejseleder.

Appelsinbonden Juanito
Billede: Frokost hos bonden Juàn.

Dag 14-21: Fridage til egne aktiviteter (M,A)

For de vandreglade kan vi varmt anbefale at køre en tur til Naturparken El Torcal, som ligger ved Antequera, 30 kilometer nord for Málaga. El Torcal naturreservat er kendt for sine usædvanlige landskabsformer og er et af de mest imponerende kystlandskaber i Europa. Som tallerkener stablet oven på hinanden dannes en hel park af sten og klippeformationer, som indbyder til spændende og anderledes vandreture.

Dag 22: Heldagsudflugt til Nerja og Frigliana (M,A)

I dag tager vi på tur til et par af solkystens små gemte skatte. På programmet står drypstenshulerne ved Nerja, den hvide landsby Frigilian og kystbyen Nerja.

Vi lægger ud med en tur under jorden, når vi går på opdagelse i Cuevas de Nerja, som drypstenshulerne i Maro hedder på spansk. Her skal vi besøge de selvsamme huler, som i tusinder af år har ligget næsten uforstyrrede hen under jorden. Det var fem unge drenge, som ved et tilfælde opdagede hulerne i 1959, da de fulgte efter en flok flagermus. Hulerne er nu et af de mest besøgte monumenter i Spanien. 

Drypstenshuler ved Nerja
Billede: Drypstenshulerne ved Nerja.

Hvis du ikke er til drypstenshuler med mange trapper under jorden, kan du blive i restauranten og nyde udsigten over Middelhavet med en kop formiddags kaffe eller friskpresset appelsinjuice.

Efter vores besøg i drypstenshulerne kører vi en lille tur ind i landet til den lille hvide bjergby Frigiliana, som er yderst betagende. I Frigiliana skal vi opleve byens brostensbelagte, smalle og stejle gader og de smukt blomsterudsmykkede hvidkalkede huse. Brostenene er en del af byens udsmykning i sig selv, men også de kakkelbeklædte gavle rundt i gaderne fortæller små legender og historier fra byens lokalbefolknings små kampe mod maurerne i en by, som har både kristen, muslimsk samt jødisk historie og traditioner.

Som afslutning på dagens udflugt kører vi tilbage til kysten, hvor vi aflægger et visit i Nerja. Her vil der vil der være tid på egen hånd til frokost på en af byens mange fortovscafeer, hvor vi kan fornemme den lokale puls eller på en restaurant med udsigt over havet. I hjertet af Nerja ligger den spektakulære Balcón de Europa (Europas balkon), hvor lokale såvel som turister promenerer på den høje klippe og nyder panoramaudsigten over Middelhavet og kystens klipper, som danner rammen om nogle af byens små strande. Som baggrundskulisse til byen ligger de smukke bjerge og danner en naturskøn kontrast til havet - et sceneri, som øjet ikke bliver træt af.

Dag 23-28: Fridage til egne aktiviteter - besøg f.eks. det lokale marked (M,A)

I disse dage er der ingen udflugter på programmet, men falder en af fridagene på en torsdag, kan du besøge det ugentlige marked (på spansk Mercadillo) i Torremolinos. Alternativt er det også muligt at besøge det noget større marked i Fuengirola om tirsdagen eller markedet i Benalmádena om fredagen.

Hvis du stadig er eventyrlysten, så kan vi anbefale en tur til Sevilla, Andalusiens hovedstad og Spaniens fjerde største by. Du kan komme dertil med en af de lokale turarrangører, som arrangerer ture med engelsktalende guide. Alternativt kan du på egen hånd tage den lokale bus til Spaniens pendant til Monaco, Puerto Banus, hvor store, flotte yachts ligger side om side i den flotte havn. Puerto Banus ligger imellem Estapona og Marbella vest for Málaga.

Dag 29: Hjemrejse fra Málaga til København (M)

Så er tiden inde til at vende hjem efter fire både oplevelsesrige og afslappende uger. Vi kører til Málaga lufthavn, hvorfra der er hjemrejse. Vi ønsker god tur hjem!


M= Morgenmad, F= Frokost A= Aftensmad


Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold.

Kort

Rejsen 4 uger i Andalusien


Rejselederservice

På vores langtidsrejser benytter vi oftest fastboende danskere til at varetage servicen på rejsemålet. I egenskab af deres lokalkendskab, fortællinger, sprogkundskaber og naturligvis gode service bidrager de med den rette blanding af viden, tryghed og godt selskab. Der vil altid blive aftalt faste mødetidspunkter, hvor rejselederen kan træffes. Ligeledes bliver der naturligvis udleveret et døgnåbent telefonnummer til brug i nødsituationer. Der er altid en rejseleder med i bussen til og fra lufthavnen, lige som udflugterne altid er i følgeskab med en dansktalende rejseleder. For det meste er rejselederen ansat af vores lokale samarbejdspartner, uden nødvendigvis at have erfaring som rejseleder i klassisk forstand.     

 

Hoteller

Overnatning Dag 1 - 29

Hotel Sol Don Pedro
****
Nyrenoveret i 2016 4-stjernede Hotel Sol Don Pedro er beliggende tæt på strandpromenaden ved stranden Bajondillo i udkanten af kystbyen Torremolinos. Området er et af de mere fornemme ....

Overnatning Dag 1 - 29

Hotel Sol Don Marco
****
Ønskes større værelser og garanti for havudsigt sker dette på Hotel Sol Don Marco, som ligger direkte ned til strandpromenaden. Hotellet er nabohotel til Hotel Sol Don Pedro. D ....