Skip to main content

Skt. Petersborg

Se den enestående Church of the Savior on Blood i Sankt Petersborg
Pavlovsk Palads og stemning i Sankt Petersborg, Rusland
Traditionelle russiske dukker i Sankt Petersborg, Rusland
Besøg den smukke Smolny Cathedral i Sankt Petersborg
Tag forbi en metrostation og se et folkeshow i Sankt Petersborg med Kulturrejser
Vinterpaladset i Sankt Petersborg, Rusland
Se de flotte kirker i Sankt Petersborg, Rusland
Nyd de skønne omgivelser i Sankt Petersborg
Oplev Sankt Petersborg med Kulturrejser
Status:
Datoer på vej

kulturRejse til Skt. Petersborg

Oplev den rusiske kulturhovedstad

I verdens største land, Rusland, banker landets kulturelle hjerte i Skt. Petersborg. Det er her, at den ægte, autentiske og dannede russiske finkultur har fodfæste. Det var først i 1703, at byen blev grundlagt, men trods sin unge alder bærer Skt. Petersborg på en tung historie, og har været et vigtigt omdrejningspunkt både i zartiden, under den kommunistiske periode og i nutiden.

Skt. Petersborg er kendt for en særdeles prægtig arkitektur, pompøse museer, stilfulde teatre samt store, prangende palæer og paladser. Efter 2. verdenskrigs ødelæggelser blev byens historiske centrum genopbygget og er i dag på UNESCOs verdensarvsliste. Glæd dig også til, at det er i Skt. Petersborg, at du finder den bedste udgave af original russisk kogekunst.

Derfor skal du rejse med til Skt. Petersborg:

  • Besøg store arkitektoniske perler
  • Oplev en historisk kulturby
  • Mød imponerende historie
  • Udflugt til Vinterpaladset og Eremitagen
  • Muligt at rejse med det nye e-visum
  • Dansktalende rejseleder og lokalguide

Rejsen ledes af vores dansktalende rejseleder samt en dansktalende lokalguide, der begge sørger for, at du oplever byens store seværdigheder og den autentiske russiske atmosfære. Samtidig er turen en oplagt mulighed for at komme tæt på den russiske historie, der kan være med til at forklare den nutid, som Rusland agerer i nu om dage.

Fra den 1. oktober 2019 er reglerne for visum til Skt. Petersborg blevet lempet, og det er dermed blevet nemmere at rejse til netop Skt. Petersborg som turist. Læs afsnittet om e-visa.
 

Kort dagsprogram for Skt. Petersborg:

Dag 1: Ankomst til Skt. Petersborg, panoramatur, indtjekning, middag (A)
Dag 2: Skt. Petersborg med lokalguide (M)
Dag 3: Besøg på Eremitageslottet (M,A)
Dag 4: Fridag eller ekstra udflugt til Pushkin og Pavlovsk Palads. Middag med folklore show (M,A)
Dag 5: Hjemrejse (M) 

M = Morgenmad,  A = Aftensmad

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold. Alle rejsens elementer vil indgå, selvom der byttes rundt på programmet.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Skt. Petersborg. Panoramatur, indtjekning og middag (A)

Vi ankommer om eftermiddagen til Pulkovo lufthavnen i Skt. Petersborg. Efter indrejseformaliteterne mødes vi med vores dansktalende russiske lokalguide og vores chauffør. Vi kører 45 kilometer til vores hotel – en flot panoramatur, hvor lokalguiden giver indblik i Skt. Petersborg og områdets historie.

Efter ankomsten sidst på eftermiddagen indkvarteres vi på vores værelser. Senere mødes vi til fællesspisning på hotellet og aftenen er derefter til fri afbenyttelse – hvor du har mulighed for at opleve byens aftenatmosfære.

Dag 2: Skt. Petersborg med lokalguide: De mange store perler (M)

Efter morgenmaden hentes vi af bussen, og du kan se frem til en spændende tur gennem byen. Det bliver en dag i arkitekturens tegn, hvor mængden af pragtbyggerier er svært for nogen anden by at matche. Den første af mange perler er Det Russiske Museum, beliggende på Kunstens Plads i et fabelagtigt palads fra 1829. Her findes den største samling af russisk kunst på ét museum. Vi tager herefter mod Vor Frelsers Katedral, der med sine typiske russiske løgkupler, og rigt dekorede facade, er et pragteksemplar på kirkens magt og rigdom.

Dansk historie møder vi ved Peter og Paulus-fæstningen, hvor Kejserinde Dagmar (1847-1928) blev genbegravet i 2006, efter i mange år at have hvilet i Roskilde Domkirke. Hun var tidligere dansk prinsesse (datter af Christian IX), gift med Zar Alexander 3. og mor til Ruslands sidste zar; Nikolaj 2.

Vi lægger også vejen forbi zarens berømte bolig: Vinterpaladset. Her ligger også det imponerende Eremitage-museum, som vi besøger i morgen. Vinterpaladset var indtil revolutionen i 1917 den officielle residens for russiske zarer i hovedstaden, og paladset kendes især på sin grønne facade i barokstil.

Se vinterpaladset og udsigten over Skt. Petersborg.
Billede: Vinterpaladset og udsigt over Skt. Petersborg.

Den mere moderne del af Skt. Petersborg oplever vi på den berømte boulevard Nevsky Prospekt, der med sine fine forretninger og store monumenter er tydelige tegn på byens rige fortid og nutid.

Et andet kendt fænomen i Skt. Petersborg er metroen, som åbnede i 1955. Som kulturel hovedstad med stor selvforståelse, og med et styre med stor hang til prestigeprojekter, investerede man i at gøre dagligdagsrejsen til en oplevelse med rigt dekorede stationer, der kunne vise systemets formåen. I modsætning af, hvad man ofte forbinder med den kommunistiske tids arkitektur, så fremstår metroen, som et projekt, der virkelig lykkedes.

Metro-station i Skt. Petersborg
Billede: Eksempel på metro-station i Skt. Petersborg.

Efter dagens mange historiske oplevelser har du resten af dagen og aftenen på egen hånd. Du kan vælge at blive i den helt centrale del af byen eller tage med tilbage til hotellet.

Dag 3: Besøg på Eremitageslottet (M,A)

Efter morgenmaden kører vi fra hotellet til Eremitagen, som er en del af Vinterpaladset. Det er verdens næststørste museum med verdens største malerisamling, og i særklasse byens mest populære seværdighed. Her findes samlinger af de helt store kunstmalere som blandt andet Rembrandt, Leonardo da Vinci, Rubens og rigtigt mange andre. Der er i alt udstillet over tre millioner genstande på museet.

Oplev eremitage-museet og se traditionelle russiske dukker
Billede: Eremitage-museet og traditionelle russiske dukker.

Efter rundturen på museet er tiden på egen hånd, og med byens nu kendte logistik fra gårsdagens udflugt under huden kan du enten vælge at udforske byen yderligere – eller køre med tilbage på hotellet.
Om aftenen spiser vi en fælles middag på hotellet.

Dag 4: Fridag eller ekstra udflugt til Katharinapaladset og Pavlovsk Palads. Middag med folkloreshow (M,A)

Dagen kan benyttes på egen hånd, eller du kan tage med på ekstraudflugten til byen Pushkin, der ligger cirka 35 km fra vores hotel. I Pushkin findes Katarina den Stores sommerpalads, også kendt som: Katharinapaladset. En mastodontisk og majestætisk bygning i fine pastelfarver med en smuk anlagt have (park), som vi besøger med vores lokalguide. Under 2. verdenskrig blev paladset systematisk bombet af tyskerne, men er, efter Sovjetunionens fald, genoprejst.

Turen fortsætter til det imponerende Pavlovsk Palads, som Katarina den Store lod opføre til sin søn Paul, senere kendt som Zar Paul I af Rusland. Vi får en guidet rundvisning i det imperiale palads – inden vi sidst på dagen vender retur til Skt. Petersborg.

Tag med på ekstra udflugten og se Pavlovsk Palads
Billede: Pavlovsk Palads.

Aftenen slutter vi af med spisning på restaurant, hvor vi også kommer tættere på den russiske folkesjæl når vi oplever et folkloreshow.

Oplev et folkeshow og stemningen i Skt. Petersborg
Billede: Folkloreshow og stemning i Skt. Petersborg.

Dag 5: Hjemrejse (M)

Rejsen lakker mod enden, og efter morgenmaden tager vi bussen til lufthavnen efter nogle imponerende dage i den russiske kulturhovedstad.

Kort

Kort over rejsen til Skt. Petersborg

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Skt. Petersborg på dmi.dk her

Praktisk information om elektronisk visum

Praktisk information om elektronisk visum til Skt. Petersborg

Fra den 1. oktober 2019 er det muligt for statsborgere fra 53 lande, deriblandt Danmark, at rejse til Skt. Petersborg med et elektronisk visum: E-visa. Det kan du ansøge om via linket nedenfor. Det er rejsedeltagerens eget ansvar at have et gyldigt visum til rejsen, og at man opfylder samtlige krav til visum.

Vigtigt: Alle regler omkring E-visa er forklaret på linket på engelsk. Inden du går i gang med at lave visumansøgningen er det vigtigt at holde sig for øje, at:

- Det elektroniske visum gælder i op til 8 dage inden for regionen St. Petersborg oblast.  
- Man skal ikke ansøge om visum før 20 dage inden planlagt ankomst.
- Det tager maksimalt 4 dage at få et elektronisk visum.
- Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder fra ansøgningsdatoen.
- Du skal have en gyldig rejseforsikring, der gælder i Rusland.
- Har du allerede et almindeligt gyldigt Russisk visum i dit pas, behøver du ikke ansøge.

Du skal have et billede, som skal uploades sammen med e-visum ansøgningen. Der er følgende krav til dette billede:

- Billedet skal være i JPEG format.
- Billedet skal være i farver.
- Billedet må ikke være mere end 6 måneder gammelt og skal være vellignende.
- Billedet skal kun indeholde dig, ingen andre personer, møbler, madvarer eller lign.
- Billedet skal være ”neutralt”, taget forfra (ikke skævt eller fra siden).
- Øjnene skal være åbne, munden være lukket, ingen hår foran øjnene.
- Billedet skal tages i dagslys, ingen refleksion af blitz, ingen skygger, ingen ”røde øjne”.
- Billedet skal tage med en lys baggrund (væg).
- Bærer du briller skal øjnene være synlige, og stellet let. Ingen refleksioner i glassene.
- Billedet skal vise toppen af hovedet og det øverste af skuldrene.
- Ansigtet skal være midt i billedet, og hagen synlig.
- Ansigtet skal fylde 70-80 % af billedet.
- Billedet skal være rektangulært, og i et forhold svarende til 35 x 45 mm.
- Billedet skal være klart og ansigtet i fokus.

Du skal benytte  linket nedenfor til at ansøge om e-visa til Skt. Petersborg. Læs betingelserne grundigt, så ansøgningsprocessen går hurtigt og smidigt.

http://electronic-visa.kdmid.ru/spb_home_en.html