Lissabon og Madeira 11 eller 12 dage

Marked og natur, Madeira
Gågade i Lissabon, Madeira og Lissabon
25 april bro i Lissabon, Madeira og Lissabon
Sporvogn i Madeira, Madeira og Lissabon
Plads med springvand og lille gade, Madeira og Lissabon
Saint Vincent statue, Madeira og Lissabon
Pastel de nata (flødekager), Madeira og Lissabon
Vandring på Madeira, Madeira og Lissabon
Madeira udsigt og blomster, Madeira og Lissabon

”To-i-én” – sommer, sol og storbyferie 

Storbyferie i Lissabon og ferieklassikeren Madeira på en og samme ferie!  Vi byder på en spændende kombinationsferie med sommer, sol, betagende landskaber, blomsterfestival på Madeira (maj afgang) og storbyliv på én og samme ferie.

Rejsen begynder i Lissabon, Portugals smukke hovedstad, med de stejle gader og knirkende sporvogne ved Tejo-flodens udløb i Atlanterhavet. Vi indlogerer os på hotel to nætter tæt ved den store boulevard, som fører ned til det absolutte downtown. Vi indtager de brostensbelagte gader og store pladser på vores byvandring, mens rejselederen guider os gennem Lissabons forskellige kvarterer og fortæller om byens historie, vigtigste pejlemærker og lisbonnernes dagligdag.

På rejsens tredje dag fortsætter ferien på Madeira, hvor fabelagtige udsigter, farvestrålende blomster og billedskønne landskaber venter ad libitum. Vi indkvarterer os i udkanten af Funchals Lido-område, på vores populære bestseller hotel, i rolige omgivelser i første række ud til stranden. Udover et dobbeltværelse med balkon og havudsigt, kan du også nyde godt af, at de tre hovedmåltider og fri bar er inkluderet.

Vi besøger endnu en ”hovedstad”, Funchal, på vores byvandring i den skønne ”lille” by, som er lidt af en kontrast til Lissabon. Senere krydser vi de høje bjerge, ser øens oprindelige laurisilva-skov og nyder en frokost på en ægte quinta - tværs op over bjergplateauet. Der er også indlagt et stop ved São Lourenco halvøen, som byder på et dramatisk og imponerende kystlandskab.

Vi runder valfartskirken i Monte og kigger ned til Nonnernes dal med miniaturelandskabet.
Cabo Girão byder på en svimlende udsigt ud over sydkysten. Intet besøg på Madeira uden den berømte Madeira-vin, hvilket vi passende smager hos en af de lokale producenter af Vinho de Madeira.

Blomsterfestival på Madeira.
Ved afrejsen 1. maj er der blomsterfestival på Madeira, hvor forårets komme bliver fejret med en festudsmykket by, masser af festivitas og en flot parade gennem byen.

Rejsens program er sammensat således, at der både er inkluderede udflugter og tid på egen hånd samt mulighed for at tilmelde sig ekstra udflugter.

Kort dagsprogram 11 DAGE 2017:

Afrejse 1/5 og 7/10 2017
Dag 1:
Ankomst Lissabon. Byvandring
Dag 2: Fridag i Lissabon (M)
Dag 3: Lissabon til Madeira (AI)
Dag 4: Byvandring i Funchal med markedsbesøg (AI)
Dag 5: Udflugt til nordøstlige Madeira med frokost på Quinta (AI)
Dag 6-7: Fridage (AI)
Dag 8: Monte, Nonnernes dal og vingård (AI)
Dag 9: Fridag eller valgfri udflugt Levada-vandring (AI)
Dag 10: Fridag (AI)
Dag 11: Hjemrejse fra Madeira via Lissabon

Kort dagsprogram 12 DAGE 2017:

Afrejse 9/8 2017
Dag 1:
Ankomst Lissabon. Byvandring
Dag 2: Fridag i Lissabon (M)
Dag 3: Lissabon til Madeira (AI)
Dag 4: Byvandring i Funchal med markedsbesøg (AI)
Dag 5: Udflugt til nordøstlige Madeira med frokost på Quinta (AI)
Dag 6-7: Fridage (AI)
Dag 8: Monte, Nonnernes dal og vingård (AI)
Dag 9: Fridag eller valgfri udflugt Levada-vandring (AI)
Dag 10-11: Fridag (AI)
Dag 12: Hjemrejse fra Madeira via Lissabon

M = Morgenmad AI = All Inclusive

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold.

Pris fra:
11.495,-
Dage:11
Bestil rejse »

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Lissabon. Byvandring.

Ankomst Lissabon og kørsel til vores hotel, hvor vi ankommer sidst på formiddagen. Vores værelser er først klar midt på eftermiddagen, så vi starter med en byvandring, hvor rejselederen viser rundt i nogle af de helt centrale bykvarterer.

Hotellet ligger midt i det centrale Lissabon få minutters gang fra Lissabons svar på Champs Elysses i Paris: Avenida de Liberdade. En perfekt ramme for vores ophold i Lissabon.


Billede: Rossio-pladsen

Lissabon er fyldt med prangende pladser, fine huse og små hyggelige stræder, man næsten ikke tror kan blive smallere. De knirkende gule sporvogne er en del af gadebilledet ligesom gade-elevatorerne, der løfter en op fra et gadeniveau til et andet uden man mister pusten. Borgen Castelo São Jorge troner fra sin høj over byen og ses mange steder fra byen. 


Billede: De gule sporvogne

Byrundturen foregår til fods, og undervejs fortæller rejselederen om byens historie, hvordan du kommer rundt og giver andre gode tips til de kommende dage. Undervejs er der tid til at spise frokost.

Turen slutter sidst på eftermiddagen.

Dag 2: Fridag (M)

Dagen er fri til eget program og mulighederne er mange for oplevelser i Lissabon og nærmeste omegn. Spørg gerne rejselederen til råds.

Besøg Bélem bydelen med de beundringsværdige monumenter som den store Jeronimus kirke og klosteret af samme navn, Bélem-tårnet og monumentet, der hylder de portugisiske opdagelsesrejsende og søfarere fra forgangne tider.

Læg vejen forbi portvinsinstituttet, der har et kæmpe udvalg af Douro-dalens gyldne "guld", og det er naturligvis også nærliggende at hoppe på sporvognen og lade sig føre rundt i det krogede gader. 
Alfama lokker også med små hyggelige gader, lokalt liv og fado-musik fra de små restauranter. Det er også her, at fado-museet har til huse, hvis du vil have historien om den portugisiske nationalmusik.


Billede: Pastel de Nata

Er du til kongelige slotte og en hyggelig bjergby, så tag til Sintra, der er kongebyen og huser et par af de kongelige slotte; Palacio Real og Palcia da Pena. Det er nemt at tage toget dertil.
Lissabon har også på en lang række spændende museer. Calouste Gulbenkian byder på kunst, MUDE på design og mode, Museu National do Azulejo eljo på de berømte fliser og Museu do Oriente fortæller om fjernøsten, blot for at nævne nogle få.

Dag 3: Lissabon til Funchal (AI)

I dag forlader vi det portugisiske fastland og flyver til Madeira. Flyrejsen tager knapt et par timer.
Derefter køres vi til hotellet og indkvarteres. Afhængig af ankomsttidspunkt, starter hotellets "All inclusive" med frokost eller middag.

Dag 4: Byvandring Funchal med markedsbesøg (AI)

I dag kigger vi nærmere på turens anden hovedstad, Funchal, som ligger godt beskyttet omkranset af bjerge og Atlanterhavet. Funchal er en noget mindre end Lissabon, men alligevel fornemmer man tydeligt, at vi stadig er i en del af Portugal.


Billede: Funchal

Byens ældste kvarterer har 500 års historie bag sig, og på turen kommer vi rundt i bymidten i kvartererne: Sé, São Pedro og Santa Maria, hvor smukke og historiske bygninger - deriblandt domkirken og rådhuspladsen - pryder gadebilledet.
Et besøg på Funchals kendte marked er ligeledes på programmet. Vi kigger indenfor i den store markedsbygning på tre etager, som bugner af eksotiske blomster, frugter, frisklandet fisk, kunsthåndværk mm.


Billede: Markedet i Funchal

Turen slutter i Funchal før frokost. Der er mulighed for at blive og udforske byen på egen hånd, spise en god lokal frokost eller tage retur til hotellet med shuttlebussen.

Dag 5: Nordøstlige Madeira med frokost på Quinta (AI)

Dagens udflugt bringer os tværs over og en tur op i højderne i baglandet til et af Madeiras højste bjerge: Pico do Arieiro. Her er landskabet præget af golde og brune nuancer, og en stor kontrast til den ellers frodige og farverige vegetation der dominerer øen.

Næste stop bliver ved Ribeiro Frio – den kolde bæk - hvor vi bl.a. ser Madeiras oprindelige skovbevoksning laurissilva, og går et lille stykke på levada-stien (ca. en km).

Videre tværs over øen, ad de snoede veje i den bjergrige del, nyder vi de imponerende landskaber. På nordkysten gør vi holdt ved Quinta Furão, hvor vi indtager dagens frokost. På halvøen Ponta de São Lourenco oplever vi det smukke, vilde kystlandskab med de betagende udsigter.
Vi er tilbage til hotellet sidst på eftermiddagen. 


Billede: Ponta de São Lourenco


Dag 6-7: Fridage (AI)

Fridage til eget program.

Der er mange muligheder for oplevelser på Madeira. Er det blomster og smukke haver der trækker, læg da vejen forbi et par af de lokale byparker i Funchal eller Botanisk Have i Monte. Er du til en tur på vandet, kan vi anbefale en sejltur med katamaran langs sydkysten af øen. Funchal har også en række spændende museer fx det forholdsvis nye Ronaldo-museum, som fortæller om den kendte fodboldstjernes liv, det naturhistoriske museum med en interessant samling af øens naturhistorie eller samtidskunst i São Tiago fæstningen. Er du til afslapning eller badning, kan et besøg i de lokale havbade eller hotellets umiddelbare nærhed til havet anbefales.
 

For rejsen i maj gælder, at det er er mulighed for at opleve blomterfestivalen på egen hånd.
Lørdag den 6. maj bygges ”Håbets Mur” og søndag den 7. maj finder den store parade sted.

Dag 8: Monte, Nonnernes dal og Madeiravin (AI)

Fascinerende udsigter står i kø på dagens udflugt med betagende udsigter over hav, kyst og bjerge.

Vi starter ved valfartskirken i Monte, som ligger lidt oppe over Funchal, og huser øens skytsengle samt den sidste østrig-ungarske kejsers sarkofag. Fra Monte er der en fantastisk udsigt over Funchal by og hele Funchal-bugten. I Monte holder slædeførerne af de karakteristiske toboggan-slæder til. For dem der vil, hjælper rejselederen gerne med til at arrangere turen. Man er op til tre personer i hver slæde og billetten købes direkte hos slædeføreren.

Turen går videre helt op i bjergene til et helt specielt udsigtspunkt ved Eira do Serrado, hvorfra lille-put landskabet i Nonnernes dal dukker op. Vi får naturligvis også historien om dalens kaldenavn.


Billede: Eira do Serrado

De fleste kender Madeiravinen, og et besøg på en vingård, som producerer de gyldne dråber, hører naturligvis med på en rejse til Madeira. Vi besøger den privatejede vingård Barbeito, som også byder på en smagsprøve.
Vest for Funchal ligger udsigtspunktet ved kystklippen Cabo Girão, og herfra har vi en helt enestående udsigt over sydkysten fra den forholdsvis nye "sky-walk", en platform med transparent glas med direkte udsigt mere end 500 meter lodret ned.


Billede: Cabo Girão

Dag 9: Fridag eller valgfri levadavandring  (AI)

Efter nogle oplevelsesrige dage med mange nye indtryk, er dagen fri til eget program eller du kan følge med vores danske rejseleder på en let vandretur på naturstieerne langs af Madeiras skønne levadaer. Turen bestilles og betales hos vores dansktalende rejseleder. Turen er ca. 6-7 km lang og rejselederen vil orintere nærmere.

Dag 10: Fridag (AI)

Fridag

Dag 11: Hjemrejse

Efter morgenmaden kører vi til lufthavnen, og via Lissabon (flyskifte) går turen til København.

Rejsen på 12 dage har indlagt en ekstra fridag i dagsprogrammet.

M = Morgenmad AI= All Inclusive

”All inclusive” under opholdet på Madeira inkluderer:
- Helpension på hotellet (morgenmad, frokost og aftensmad serveres som buffet i hotellets restaurant)
- Fri bar på hotellet mellem kl. 11-23 (udvalgte mærker)

Helpension på hotellet, starter med frokost eller middag på hotellet alt efter ankomsttidspunkt.

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold. Alle de inkluderede udflugter vil være inkluderet selvom, der byttes rundt på dagene.

Kort

Rejsen Lissabon og Madeira 11 dage

Lissabon

Kort Lissabon

Madeira

Lissabon Madeira

Blomsterfestival maj 2017

Oplev blomsterøens største begivenhed - blomsterfestival på Madeira i maj 2017.

Selve blomsterfestivalen fejres over mange dage (4.-14. maj) og det er en travl, livlig og ikke mindst festlig periode på øen for lokale såvel som turister. Funchal er fint blomsterudsmykket med fine dekorationer og "blomstertæpper" på hovedgaden og der er boder med lokale specialiteter og håndarbejde, folklore og musik.

Festivallens to højdepunkter finder sted i weekenden; Håbets Mur (lørdag 6. maj 2017) og det store optog (søndag 7. maj 2017).
Vi kan anbefale, at du lørdag formiddag besøger Funchal centrum for at se børnenes optog og håbets mur cermonien. Søndag eftermiddagen er den store parade med forskellige optog og optræden ved havnepromenaden.


Billede: Stemning fra blomsterfestivalen
Vores rejseleder vil orientere nærmere om programmet og praktiske detaljer for selve blomsterfestivalen.

Læs mere om blomsterfestivalen her

Afgange og priser

  Begræns søgning:
Afrejse Afrejsested Rejse Fra pris
9/8 - 20/8 København
Se flytider
Lissabon og Madeira 12 dage
To nætter i Lissabon og ni nætter på Madeira
11.995,- Bestil »
7/10 - 17/10 København
Se flytider
Lissabon og Madeira 11 dage
To nætter i Lissabon og otte nætter på Madeira
11.495,- Bestil »

Information

Prisen inkluderer:

 • København til Funchal via Lissabon t/r inkl. alle afgifter

 • To  nætter 3* Expo Astoria, Lissabon

 • Otte (afrejse 1/5 og 7/10) eller ni nætter (afrejse 9/8)  Pestana Bay All Inclusive 4* i værelse med balkon og havudsigt (1.-3. sal)

 • Morgenmad i Lissabon

 • All Inclusive på Madeira

 • Transport og udflugter ifl. program

 • Dansktalende rejseleder

Prisen inkluderer ikke:

 • Enkeltværelse fra kr. 3.495

 • Entréer på udflugter, som ikke er inkluderede

 • Forsikringer

 • Turistskat i Lissabon €1 pr. person pr. nat

 • Levadavandring €20 pr. person

Levadavandring gennemføres ved min. 10 tilmeldte og skal bestilles og betales direkte hos rejselederen.

Udflugter kan blive sammenkørt med øvrige rejsende fra Kulturrejser Europa
 

Hoteller

Overnatning Dag 1 - 3

Hotel Expo Astória
***
Dejligt turistklasse hotel beliggende centralt i Lissabon ca. 100 meter fra Marques De Pombal pladsen, Eduardo VII-parken og Av. da Liberdade og således i gåafstand til Baixa, Chiado og det historiske ....

Overnatning Dag 3 - 11

Pestana Bay All Inclusive
****
Bo med fabelagtig havudsigt! Hotel Pestana Bay All Inclusive er smukt beliggende i første række til Formosa stranden.  Værelserne er rummelige og har alle balkon med havudsigt, te-kø ....