Lissabonkysten langtidsferie

Santa Marta Fyrtårn og museaum, Portugal, Lissabonkysten
Strand, Lissabonkysten
Lissabon Katedral
Promenade, Monte Estoril

3 UGER MED HAVUDSIGT I ESTORIL OG CASCAIS

Rejs med på langtidsferie til Lissabonskystens skønne riviera, hvor du får det bedste fra to verdener; nærheden til den portugisiske hovedstad, Lissabon, med sine mange kulturelle tilbud - samt feriestemningen ved kysten med en afslappende atmosfære.

Vi bor i ”smørhullet” på Lissabonkysten, nærmere betegnet i Monte Estoril midt mellem kystens to mest berømte byer, Estoril og Cascais. Det 4-stjernede lejlighedshotel Estoril Eden er vores base. Vi har sikret, at alle lejligheder har balkon og havudsigt, så du kan nyde den imponerende udsigt over bugten og Atlanterhavet fra din balkon. Udover det behagelige klima, de smukke strande og det hyggelige bymiljø, er et andet, og ikke ubetydeligt trækplaster, muligheden for at kombinere den afslappende tilværelse ved kysten med storbyoplevelser i Lissabon. Toget bringer dig billigt, nemt og bekvemt ind til Lissabons centrum på cirka 45 minutter. 

Der er inkluderet tre udflugter bl.a. til det Europæiske fastlands vestligste punkt, Cabo da Roca og til H. C. Andersens åndehul, byen Sintra, der også tidligere var sommerresidens for den portugisiske kongefamilie. I Lissabon mærker vi historiens vingesus i de gamle bykvarterer, og i Bélem får vi historien om de berømte portugisiske opdagelsesrejsende. Udflugten til Lissabon er en fin introduktion til nogle af byens storslåede seværdigheder og giver inspiration til fridagene. Turen går også syd for Tejo-floden, til den hyggelige fiskerby Sesimbra, og på en af områdets vingårde får vi smagsprøver på den gode lokale vin og en rundvisning. Sidst lægger vi vejen forbi Setúbal, der før var knudepunkt for egnens sardinfangst.

For dem, der vil have flere oplevelser tilbyder vi en ekstra udflugt til Mafra, hvor vi besøger det imponerende palads og kloster fra 1700-tallet samt kystbyen Ericeira, 

Lissabonkysten byder på mellem 150-200 solskinstimer pr. måned i oktober, november og februar, marts.

Kort dagsprogram:

Dag 1: Ankomst til Lissabon. Transport til hotellet.
Dag 2: Udflugt til Lissabon (M)
Dag 3: Udflugt til Cabo da Roca og eventyrbyen Sintra (M)
Dag 4-7: Fridage (M)
Dag 8: Fridag el. ekstraudflugt til Mafra (M)
Dag 9-14: Fridage (M)
Dag 15: Udflugt til Sesimbra og Sétubal. Vinsmagning i Azetão (M)
Dag 16-21: Fridage (M)
Dag 22: Hjemrejse fra Lissabon (M)

M = Morgenmad

OBS: Rækkefølgen på udflugterne er vejledende og kan ændres afhængig af lokale forhold.

Pris fra:
9.995,-
Dage:22
Bestil rejse »

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst Lissabon og transport til hotellet

I Lissabons lufthavn bliver vi mødt af vores rejseleder, som byder os velkommen og følger med til vores hotel. Derefter er der indkvartering og information om rejsens program.

Dag 2: Byrundtur i det farverige Lissabon og elegante Belém (M)

I dag tager vi på opdagelse i Lissabon og på denne udflugt får du en god introduktion til Portugals elegante og vidunderlige hovedstad, som du med garanti vil besøge senere hen på egen hånd.

Bydelen Belém venter på os, og her kan du se den smukke fæstning Torre de Belém, Henrik Søfarerens monument og den imponerende kompasrose. Belém huser desuden Jerónimos-klostret, som vi også er heldige at passere undervejs. Senere går turen til Lissabons historiske centrum, hvor vi i selskab med rejselederen får smagsprøver af byen til fods og i bus. Her betager bydelene Bairro Alto, Chiado og Alfama samt de store pladser, som bymidten er så kendt for. Vi nyder også udsigten til Lissabons prægtige borgruin; Castelo de São Jorge. Turen varer ca. fire timer.


Billede: Torre de Belém

Dag 3: Cabo da Roca og eventyrbyen Sintra (M)

Efter morgenmaden følger vi kystvejen ud af Cascais og passerer nogle af egnens pænere villakvarterer og surfernes paradis, Guincho-stranden, på vejen til Cabo da Roca - det kontinentale Europas vestligste punkt. ”Lissabons klippe” bruges også synonym for Cabo da Roca. En af Portugals største digtere fra 1500-tallet, Luis de Camões har beskrevet Cabo da Roca, som stedet: ”Hvor landet ender og havet begynder”. Sidstnævnte mærker man nemt ved det vindblæste forbjerg, hvor belønningen er en fantastisk udsigt ud over det uendelige Atlanterhav - fra 140 meters højde. Med den udsigt, forstår man godt, hvorfor fyret er placeret her, og tankerne falder nemt på de mange søfarerne, der rejste ud fra Portugal i 1400 og 1500-tallet. Medbring en ekstra trøje eller jakke til besøget. Der er næsten altid vind-garanti!


Billede: Cabo da Roca

Vi bevæger os ind i landet og når til Sintra, som er den gamle kongeby, der i høj grad skiller sig ud fra mængden. Det har UNESCO også taget notits af og tilføjet Sintra på listen over verdens kulturarv. Sintra er på mange måder en lille eventyrlig by med en helt særlig stemning. Der er hestevogne, små snoede, smalle gader med butikker med lokalt kunsthåndværk og souvenirs, caféer, flotte palæer og historiske huse. Sidst, men ikke mindst, er der de kongelige slotte. Sintra blev populær som sommerresidens for Portugals kongefamilie og andre adelige efter jordskælvet i Lissabon i 1700-tallet, og senere lagde H.C. Andersen og Lord Byron også vejen forbi. Vi bevæger os rundt i den historiske bymidte, hvor vi finder Palacio Nacional de Sintra, det kongelige palads, og kan anbefale et besøg på middelalderslottet med de mange stilarter og de karakteristiske skorstene.

Sintra
Billede: Eventyrlige Sintra med kongeslottet.

Sintra-områdets andre kendte slotte er, Pena Palace, som nærmest kan beskrives som et rigtigt eventyrslot med de mange farver og tårne og det mauriske slot Castelo dos Mouros. Besøg på disse er ikke muligt på denne udflugt, men kan på besøges på egen hånd under ferien.

Turen varer ca. fire timer.

Dag 4-7: Fridage til egne aktiviteter (M)

Dag 8: Fridag eller ekstra udflugt til Mafra og Ericeira (M)

Du kan fortsætte med at nyde Lissabonkysten på egen hånd, eller du kan følge med på ekstraudflugten til Mafra og Ericeira.

I Mafra besøger vi Portugals største Slot med tilhørende kloster og bibliotek; Palácio Nacional de Mafra. Det er et fascinerende bygningsværk, bygget i 1700-tallet af Kong João den femte, der strækker sig over et areal svarende til ni fodboldbaner - og har mere end 1000 værelser. Byggestilen er barok og hele anlægget bærer præg af at være bygget i Portugals storhedstid, hvor store rigdomme blev hjembragt fra Brasilien. Særligt biblioteket imponerer de fleste og rummer fine læderindbundne bøger og er fint dekoreret med træ-paneller og marmor.  


Billede: Mafra

Dagens udflugt bringer os ligeledes til kystbyen Ericeira, som er en livlig lille ferie- og fiskerby med gode strande, og ikke mindst et stort udvalg af gode spisesteder, hvor frisk fisk ofte er på menuen. Der er tid på egen hånd til frokost. På vejen retur til Estoril besøger vi et spændende og noget usædvanligt museum, som er en blanding af en miniature-by udført i keramik, samt et slags frilandsmuseum, som viser om livet på landet i starten af det 19. århundrede. Vi er tilbage på hotellet sidst på eftermiddagen.

Aldeia Típica de José Franco

Read more at: http://family.portugalconfidential.com/aldeia-tipica-de-jose-franco-typical-village-of-clay-in-mafra/

Dagens udflugt skal bestilles sammen med rejsen og gennemføres ved min. 15 gæster. Entré til slottet i Mafra er inkluderet.

Dag 9-14: Fridage til egne aktiviteter (M)

Dag 15: Udflugt til Sesimbra og Setubal inkl. vinsmagning i Azeitão (M)

Vi krydser Tejo-floden til ”Den anden bred”, som portugiserne kalder Tejos sydlige bred. Dagens første stop er ved vingården i Azeitão, hvor der er undvisning og smagning af vine fra området. Azeitão er hjemsted for bl.a. Periquita-vinen, der også er meget populær i Danmark. Ved frokosttid holder vi pause i den idylliske fiskerby Sesimbra, der ligger omkranset af en mindre bugt med klipperne i baggrunden. I Sesimbra har tiden en helt anden betydning end i Lissabon. For her leves livet langsommere og mere traditionelt. Fra maleriske Sesimbra kører vi gennem Arrábidas betagende landskaber til Setúbal.

Setúbal er Portugals tredjestørste havneby - en fiskerihavn - som især er vigtig for områdets sardinfangst. Fra havnefronten opleves lidt af det maritime liv og færgerne, der sejler til ferieparadiset Troia, på den anden side af bugten. Vi bliver på fastlandet, hvor bylivet er anderledes roligt fremherskende, og går en tur i byen og kigger indenfor i byens store overdækkede markedsbygning - som for nylig blev kåret som Portugals flotteste og bugner af friske varer. Sidst på eftermiddagen er vi tilbage i Estoril og vores hotel.

Turen varer ca. otte timer


Billede: Markedet i Setúbal

Dag 16-21: Dagene fri til egne aktiviteter (M)

Dag 22: Hjemrejse fra Lissabon til København (M)

Efter tre oplevelsesrige uger vender vi snuden hjemad til Danmark og nyder minderne, der gerne skulle vare ved lang tid fremover.

Forslag til aktiviteter på fridagene

Der er rigtigt mange muligheder for oplevelser og steder at udforske med Estoril Eden hotellet som udgangspunkt. Strandpromenaden nedenfor hotellet indbyder til gåture langs vandet og er flittigt benyttet af de lokale indbyggere. Du kan nemt gå til nabobyerne Cascais og Estoril langs vandet. Der er ca. 1½ km at gå hver vej.

Cascais er kendt for at være en by af ”fiskere og kongelige” – noget kontrastfyldt må man sige, men ikke desto mindre giver det blot byen endnu mere charme og sjæl. I 1800-tallet var det på mode at holde ferie ved vandet, og den portugisiske kongefamilie valgte Cascais (hvor det tidligere var Sintra) som opholdssted i de varme sommermåneder. Det samme gjorde andre kendte og kongelige, og Cascais blev hurtigt overklassens tilflugtssted om sommeren. I dag er Cascais en livlig forstad til Lissabon med små caféer, fiskerihavnen, marinaen, indkøbscenter, det lokale marked og gågademiljø. Estoril er mondæn og flot med palmertræer og byens smukke park. Her er knapt så livligt, når det gælder butiksliv.

Blev du begejstret for Sintra på udflugten og vil kigge nærmere på slottene (Pena Palace eller Castelo dos Mouros) eller f.eks. vandre i området, kører de lokale busser regelmæssigt dertil.

Rigtig mange af vores langtidsgæster værdsætter nærheden til Lissabon. Gå på opdagelse i de små gader og mærk storheden og pragten på de store pladser. Prøv en sporvognstur eller lad gadeelevatorerne løfte dig op over byens tage. Er du til portvin, besøg da portvinsinstituttet. Er du til fado, lokker kvarterne Alfama eller Bairro Alto med stemningsfulde restauranter eller kig ind til selve Fado-museet. Så er der naturligvis et utal af museer, der indbyder til besøg.

Har du lyst til en lidt anden aktivitet, byder Lissabonkysten på fremragende golfbaner og tennisfaciliteter. Det er også muligt at leje cykel i Cascais.

Rejselederen har med garanti et utal af gode forslag, hvis du vil gøre noget helt tredje eller fjerde.


Ovenstående program er vejledende, idet programrækkefølgen kan blive ændret. Nogle af udflugterne sammenkøres evt. med andre grupper fra Kulturrejser Europa.
Opdateret dagsprogram udleveres ved ankomsten. 

Forbehold for ændringer grundet lokale forhold.

Kort

Rejsen Lissabonkysten langtidsferie

Kort over rejsen Lissabonkysten langtidsferie

Rejselederservice

På vores langtidsrejser benytter vi oftest fastboende danskere til at varetage servicen på rejsemålet. I egenskab af deres lokalkendskab, fortællinger, sprogkundskaber og naturligvis gode service bidrager de med den rette blanding af viden, tryghed og godt selskab. Der vil altid blive aftalt faste mødetidspunkter, hvor rejselederen kan træffes. Ligeledes bliver der naturligvis udleveret et døgnåbent telefonnummer til brug i nødsituationer. Der er altid en rejseleder med i bussen til og fra lufthavnen, lige som udflugterne altid er i følgeskab med en dansktalende rejseleder. For det meste er rejselederen ansat af vores lokale samarbejdspartner, uden nødvendigvis at have erfaring som rejseleder i klassisk forstand.

Afgange og priser

    Begræns søgning:
Afrejse Afrejsested Rejse Fra pris
16/10 - 6/11 København
Se flytider
Lissabonkysten langtidsferie - 22 dage
9.995,- Bestil »

Information

På denne rejse er deltagerantallet på op til 40 personer.

Prisen inkluderer:

• Fly København-Lissabon t/r inkl. skatter og afgifter
• 21 nætter på firestjernede hotel Estoril Eden, Monte Estoril
• Morgenmad
• Studiolejlighed med balkon og havudsigt
• Udflugter og transport iflg. program
• Dansktalende rejseleder

Prisen inkluderer ikke:

• Enkeltværelsestillæg* gratis eller kr. 4.995
• Ekstra udflugt til Mafra og Ericeia kr. 450
• Byskat på 1 EUR pr. person pr. nat (max 7 nætter) betales direkte til hotellet.
•Entréer på udflugter
• Evt. afbestillingsforsikring og rejseforsikring
• Administrationsgebyr kr. 95 pr. person

For enkeltværelse* uden tillæg gælder, at vi har et begrænset antal værelser pr. afgang, som sælges efter først-til-mølle-princippet.

Mulighed for tilkøb af middag direkte på hotellet. Pris pr. middag er EUR 15 samt EUR 2 for (drikkevarer). Der skal tilkøbes min. syv middage i træk og rejselederen vil orientere nærmere.  Forbehold for ændring.

Ekstra udflugten til Mafra og Ericeira gennemføres ved min. 15 tilmeldte og skal bestilles sammen med rejsen.
Entré til paladset/klosteret i Mafra er inkluderet.

Udflugter kan blive sammenkørt sammen med andre grupper fra Kulturrejser Europa og ændringer i programrækkefølgen kan forekomme og vil blive oplyst ved ankomst.

 

Hoteller

Overnatning Dag 1 - 22

Hotel Estoril Eden
****
Bo med balkon og havudsigt! Lejlighedshotellet Estoril Eden er et perfekt udgangspunkt for langtidsferien til Lissabonkysten og har en optimal beliggenhed midt imellem kystens to kendte byer Cascais og ....