Klassiske Portugal

Charmerende ældre huse i Porto og vinmarker i Douro dalen
Porto og Douro flod
Vintønder og vin, Portugal
Batalha-klosteret
Gamle huse i Porto
Sporvogn i Lissabon
Henrik søfareren monument og Belemtårnet i Lissabon
Batalha Santa Maria da Vitoria
Vinmarkerne i Douro-dalen

RUNDREJSE I PORTUGAL
PORTO-DOURO-COIMBRA-LISSABON

Maleriske landskaber, prægtige borge og imponerende kirker samt en lang række byer og monumenter af historisk og kulturel betydning. Vores rundrejse med dansktalende rejseleder i Portugal byder på alt fra storby og portvin, landlig idyl til borge, fadosang og gode lokale måltider.

I nord besøger vi portvinens hovedstad Porto, og udover at opleve byen aflægger vi selvfølgelig besøg i et af portvinshusene og sejler en tur på floden. Turen går også til den hellige by Braga og den hyggelige Guimarães i Minho. I Douro-regionen møder vi de flotte landskaber og nyder synet af vinmarkerne på terrasseskråningerne, og besøger naturligvis en ægte vingård, hvor vi spiser en lokal frokost.

Et andet af rundrejsens højdepunkter er Coimbra med det historiske centrum og et af Europas ældste universiteter. Vi gør holdt i den gamle fæstningsby Óbidos og i Batalha, der er hjemsted for den store kirke og det tilhørende dominikanerkloster.

Rundrejsen afsluttes i Portugals pulserende hovedstad Lissabon, som udgør et flot miks af nyt og gammelt. I Belém-bydelen beundrer vi det historiske opdagelsesmonument samt den overdådige Jeronimuskirken. I bydelene Baixa og Bairro Alto samt i Alfama-kvarteret rejser vi tilbage i tiden og indtager de mange smalle gader og stræder. Den sidste aften nyder vi en stemningsfyldt middag i et af Lissabons berømte fado-huse, hvor middagen ledsages af ”fadistaens” melankolske stemme akkompagneret af guitarspil.

Kort dagsprogram:

Dag 1: Ankomst til Lissabon. Med bus til Porto (A)
Dag 2: Guimarães og Braga (M)
Dag 3: Porto, byrundtur, vinsmagning og sejltur på Douro-floden (M,A)
Dag 4: Douro-dalen m. frokost på vingårdbesøg. Coimbra (M,F,A)
Dag 5: Batalha, Óbidos og Lissabon (M,A)
Dag 6: Lissabon og Belém. Tid på egen hånd (M)
Dag 7: Fridag til egne oplevelser. Fadoshow m middag (M,A)
Dag 8: Hjemrejse (M)

M = Morgenmad F = Frokost A = Aftensmad

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold. Alle rejsens elementer vil stadig indgå, selvom der evt byttes rundt på programmet.

Pris fra:
8.595,-
Dage:8
Bestil rejse »

Dagsprogram

Dag 1: Velkommen til Portugal (A)

Vi ankommer til Lissabon, hvorfra vi kører i bus til Porto. Undervejs holder  vi  pause til at strække benene og købe lidt at drikke eller spise. Vel fremme i Porto indlogeres vi på hotel i byens centrum. Om aftenen samles vi til fælles middag på hotellet.

Dag 2: Braga og Guimarãres (M)

Dagens program er i Minho, Portugals nordligste provins, der er kendt for sine smukke historiske byer og betagende landskaber. Turen går til først Guimarães, som den første portugisiske konge, Afonso Henriques af Burgunder-familien gjorde til hovedstad for ca. 1000 år siden. Byen betragtes som Portugals fødested - Portugals vugge. Her vil der blive tid til en lille tur rundt i middelalderbyens små hyggelige gader og i det historiske centrum (UNESCO), hvor vi har tid til at besøge domkirken og nyde en kop kaffe på det smukke gamle torv. Fra Guimarães kører vi til Braga, der er kendt for at være ærkebiskoppernes by. Her ser vi imponerende bygningsværker i barokstil og den store domkirke opført af Afonso Henriques far, Henrik af Burgund. Lidt uden for byen ligger valfartshelligdommen Bom Jesus de Braga med dens monumentale baroktrappe fra hvis top der er en betagende udsigt over ”Lille Rom” som Braga også kaldes. Entre til Bom Jesus de Braga (ca. € 6). 

Bom Jesus do Monte - Braga
Billede: Bom Jesus de Braga.

Tilbage i Porto er aftenen til egen disposition, og vi kan anbefale et besøg i en af Portos to historiske caféer, nemlig Café Guarany eller Café Majestic.

Dag 3: Porto (M,A)

Byen Porto, ligger ved Douro-flodens udløb, og var tidligere Portugals centrum for handel med den øvrige verden. Fortidens rigdom har sat sine ganske tydelige spor med fine palæer og historiske huse i de snævre og stejle gader, som emmer af atmosfære. En elev af den verdenskendte arkitekt, Eiffel, har tegnet et par af de broer, der går over floden. Vi skal opleve Porto på den bedst tænkelige måde, nemlig til fods, så vi får et rigtig godt indtryk af byen, som er på UNESCOs liste over verdenskulturarv. Vi skal bl.a. opleve det livlige marked, Mercado do Bolhao, São Bento banegården med den fantastiske kakkeludsmykning, den elegante Aliados Boulevard, Douro-flodens udmunding og domkirken med en hyldest til de danske fyrster, som hjalp Kong Afonso Henriques med erobringen af Lissabon i 1147. Hvis vejret er til det, så går vi en lille promenade på toppen af Dom Luis-broen, hvorfra vi har en fantastisk udsigt over Porto og de utallige portvinshuse på flodens sydlige bred. Efter byturen vil der være tid til aktiviteter på egen hånd eller mulighed for at vende tilbage til hotellet.

Sidst på eftermiddagen aflægger vi besøg i et af portvinshusene i Gaia, hvor vi smager de ædle dråber og hører historien om portvinen på vores rundvisning. Vi prøver også en flodsejlads på Douro-floden og runder de seks broer på turen.  Vi slutter dagen  på en af de hyggelige og maleriske lokale restauranter i Ribeira-kvarteret på Porto-siden. Her smager vi på ægte portugisiske specialiteter. Hvis tiden tillader det, har vi på vejen tilbage til hotellet en ekstra oplevelse i ærmet.

Porto
Billede: Portvinsbåde i Porto.

Dag 4: Portvinsområdet i Douro-dalen og Coimbra (M,F,A)

Rejsen fortsætter til portvinsområdet med det officielle navn;, Alto Douro Vinhateiro (UNESCO), som er verdens ældste vindistrikt. Det blev grundlagt i 1756 ved en af de vigtigste byer på portvinsruten, nemlig Régua, som ligger ved Douro-flodens bred. I gamle dage blev portvinen fragtet i slanke sejlbåde, barcos rabelos, fra Régua til Porto, som stadig er portvinens hovedstad. I Régua gør vi stop ved vingården, Quinta da Pacheca, som kan dateres tilbage til omkring 1738. Her nyder vi dagens frokost i de charmerende og landlige omgivelser. På vores tur rundt i Douro støder vi mange gange på ordet ”Quinta”, hvilket betyder gård – et ord, som her i Douro er forbundet med vinproduktion, og er betegnelsen for de gamle vingårde og herresæder i hele det nordlige Portugal.
Vores tur til Régua bringer os gennem nogle af de flotteste landskaber i Portugal, og undervejs kan vi nyde synet af de mange vinterrasser, der ligger side om side i det kuperede terræn og danner de fineste mønstre på bjergskråningerne.

Dourodalen
Billede: Douro-dalen i al sin pomp og pragt.

Efter frokosten kører vi mod syd, nærmere bestemt til Coimbra, som er en af verdens ældste universitetsbyer. Vi besøger universitetsområdet og går en tur i den historiske del af byen. Coimbra var Portugals hovedstad i 1100- og 1200-tallet, og den har i århundreder præget portugisisk kultur og været en vigtig aktør i handels- og uddannelseslivet i og uden for regionen. Tillader tiden det, er det muligt at besøge biblioteket (entre ca. €11 ikke inkluderet).
Efter Coimbra kører vi til vores hotel i Monte Real  - mange oplevelser rigere.  Middag på hotellet.

Dag 5: Batalha, Óbidos og Lissabon (M,A)

Vi har oplevet det prægtige nord og skal nu stifte bekendtskab med de mere sydligt beliggende regioner. På vej til Lissabon sætter vi kurs mod Batalha, der er hjemsted for den store kirke og det tilhørende dominikanerkloster; et prægtigt og flot monument, som er på UNESCOs liste over verdenskulturarv. Batalha-klosteret (Batalha betyder slaget) blev bygget af kongen Joao I, Avis-dynastiets første konge, for at fejre sejren over Spanien ved det store slag ved Aljubarrota. Entré ca. €6 er ikke inkluderet. Efter Batalha kører vi til den smukke fæstningsby, Óbidos, der ligger øverst på en bjergtop omgivet af ringmure. Óbidos er meget velholdt med fine hvidkalkede huse, som er smukt prydede med farvestrålende blomster. En populær specialitet her i byen er at smage Ginjinha – den lokale kirsebærvin, der drikkes af små chokoladekopper. Vi fortsætter mod Lissabon og vores hotel, hvor der om aftenen serveres middag.

Batalha
Billede: Batalha-klosteret.

Dag 6: Lissabon, Portugals eksotiske storby (M)

I dag skal vi på en halvdagstur rundt i Portugals skønne hovedstad. Vi skal en tur til fods i det historiske centrum Baixa og kører derefter gennem byen til Belém-kvarteret (UNESCO). Området blev ikke synderligt berørt af det store jordskælv i 1755, hvorfor det i dag er et af Lissabons ældste og bedst bevarede områder. Her ser vi Belém-tårnet og Opdagelsesmonumentet - en hyldest til Henrik Søfareren, der fra toppen skuer ud over Tejo-floden. Vi besøger også den fantastisk flotte Jerónimoskirke, og hvis tiden tillader det, skal vi have en smagsprøve på en meget berømt kage ”Pasteis de Belém” i konditoriet (ikke inkluderet), som har fremstillet dem siden 1837. Det er en tur, hvor vi får et indblik i, hvad byen har at tilbyde – og det er ikke så lidt.

Eftermiddagen er fri til egne aktiviteter, og rejselederen giver gerne råd til, hvordan du får det bedste ud af vidunderlige Lissabon, og hvordan du bruger byens moderne og effektive offentlige transportsystemer.

Lissabon
Billede: Lissabon set fra vandsiden.

Dag 7: Lissabon på egen hånd og fadomiddag (M,A)

Den sidste dag er afsat til at gå på opdagelse i Lissabon på egen hånd. Et fif er at tage en tur i den verdensberømte sporvogn nr. 28, som kører gennem den historiske bydel Alfama op til São Jorge-borgen, hvorfra der er en betagende udsigt over hele byen. Et andet udflugtsmål kunne være EXPO-bydelen, hvor verdensudstillingen i 1998 blev holdt. Lissabon byder også på utallige museer, som rangerer vidt fra klassisk til moderne og nutidskunst. Derudover kan du besøge kakkelmuseet, søfartsmuseum, EXPOS Akvarium, som er verdens næststørste. Tiden kan også bruges på fantastisk shopping. Undervejs kan du spise på en af de hyggelige restauranter, hvor den lokale gastronomi er helt i top, eller nyde en god kop kaffe eller en kølig drink på de mange fortovscaféer. Lissabon byder på alt og lidt til. Om aftenen runder vi vores Portugal oplevelser af med middag i en af de kendte Fado-restauranter, hvor vi skal opleve Portugals nationale sangstil, Fado.

Dag 8: Hjemrejse (M)

En rejse fyldt med oplevelser er ved at være ved vejs ende. Fra hotellet i Lissabon kører vi til lufthavnen og flyver tilbage til Danmark.


M = Morgenmad F = Frokost A = Aftensmad


Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold. Alle rejsens elementer vil indgå selvom der byttes rundt på programmet.

Kort

Rejsen Klassiske Portugal


Kort over rejsen Klassiske Portugal

Afgange og priser

    Begræns søgning:
Afrejse Afrejsested Rejse Fra pris
17/5 - 24/5 København
Se flytider
Klassiske Portugal - 8 dage
Få pladser!
8.995,- FORESPØRG »
6/6 - 13/6 København
Se flytider
Klassiske Portugal - 8 dage
Få pladser
8.595,- Bestil »
5/9 - 12/9 København
Se flytider
Klassiske Portugal - 8 dage
8.995,- Bestil »
12/9 - 19/9 København
Se flytider
Klassiske Portugal - 8 dage
8.995,- Bestil »
10/10 - 17/10 København
Se flytider
Klassiske Portugal - 8 dage
8.995,- Bestil »

Information

Maksimum antal gæster på denne rundrejse er 34 personer

Prisen inkluderer:

• Fly København-Lissabon t/r inkl. alle afgifter
• Tre nætter i Porto  
• En nat i Monte Real
• Tre nætter i Lissabon
• Morgenmad og tre middage på hotel
• Frokost på vingård m. drikkevarer
• Middag i Porto m. drikkevarer
• Besøg i Portvinshus og sejltur i Porto
• Fado-middag m. drikkevarer i Lissabon
• Transport og udflugter iflg. program
• Dansktalende rejseleder

Prisen inkluderer ikke:

• Enkeltværelsestillæg fra kr. 2.095
• Entréer på udflugter
• Byskat i Lissabon €1 person pr. nat (betales på hotellet)
• Forsikringer
• Administrationsgebyr kr. 95 pr. person

Hoteller

Overnatning Dag 1 - 4

Hotel Vila Galé Porto
****
Hotel Vila Galé Porto er et indbydende 4-stjernet hotel med en central beliggenhed, som ligger 10 minutters gang fra byens store shoppingområde på Rua de Santa Catarina samt Bat ....

Overnatning Dag 4 - 5

Palace Hotel Monte Real
****
Palace Hotel Monte Real er et 4-stjernet resorthotel beliggende i grønne omgivelser  i udkanten af den lille hyggelige by Monte Real. Hotellet har en fin placering i den rolige historiske del af ....

Overnatning Dag 5 - 8

Hotel Real Parque
****
Firestjernede hote beliggende en kort spadseretur fra den store og populære Eduardo VII Park og en af byens pompøse pladser, Pombal Marquis. Der er tre metrostationer (fx 400 m til Picoas) t&ae ....

Overnatning Dag 5 - 8

Hotel Expo Astória
***
Dejligt turistklasse hotel beliggende centralt i Lissabon ca. 100 meter fra Marques De Pombal pladsen, Eduardo VII-parken og Av. da Liberdade og således i gåafstand til Baixa, Chiado og det hist ....