Skip to main content

Klassiske Portugal

Vinmarker i Douro dalen
Porto og Douro flod
Vintønder og vin, Portugal
Batalha-klosteret
Gamle huse i Porto
Sporvogn i Lissabon
Henrik søfareren monument og Belemtårnet i Lissabon
Batalha Santa Maria da Vitoria
Vinmarkerne i Douro-dalen
Pris fra:
9.495,-
Dage:8
Bestil rejse

RUNDREJSE I PORTUGAL

Maleriske landskaber, prægtige borge og imponerende kirker i kombination med storby, portvin, fadosang og gode lokale måltider. Dét, og en lang række byer og monumenter af stor historisk betydning, oplever du på denne rundrejse i Portugal. Faktisk er hele otte af turens seværdigheder på Unescos liste over verdenskulturarv, nemlig: Porto, Guimarãres, Douro, Coimbra, Batalha, Belem, Baixa (bydel i Lissabon) samt musikformen, fado.

Derfor skal du rejse med os på rundrejse i Portugal:

  • Oplevelsesrig rundrejse med mange udflugter
  • Du oplever en lang række store kulturelle og historiske seværdigheder
  • Halvpension
  • Vidende og erfaren dansktalende rejseleder under hele rejsen

PORTO, BRAGA, GUIMARÃES OG FROKOST PÅ VINGÅRD

I nord går rejsen til portvinens hovedstad Porto, naturligvis med besøg i et af portvinshusene og en flodsejlads på Dourofloden. Turen går også til den hellige by Braga og hyggelige Guimarães med rødder tilbage til middelalderen. I Douro-regionen ser vi især flotte landskaber og nyder synet af vinmarkerne på terrasseskråningerne, og naturligvis besøger vi en vingård, hvor vi spiser en dejlig frokost.

COIMBRA, ÒBIDOS OG BATALHA

Et andet højdepunkt er Coimbra, med det berømte historiske centrum, og et af Europas ældste universiteter. Vi gør holdt i den gamle fæstningsby Óbidos og i Batalha, hvis berømte kirke, med et tilhørende - og imponerende - dominikanerkloster, vi besøger.

PULSERENDE LISSABON

Rundrejsen afsluttes i Portugals pulserende hovedstad Lissabon, som er et fornemt miks af nyt og gammelt. I Belém-bydelen beundrer vi det historiske opdagelsesmonument samt den overdådige Jeronimuskirke. I Lissabon-bydelene Baixa og Bairro Alto, samt i Alfama-kvarteret, rejser vi tilbage i tiden, og indtager de smalle gader og store pompøse pladser.

FADO-AFTEN

Vil du opleve en af Portugals stolte traditioner, så følg med til Fado-aften på vores ekstra udflugt. Her indtager vi en stemningsfyldt middag i et af de berømte fado-huse, hvor maden ledsages af ”fadistaens” melankolske stemme akkompagneret af guitarspil.

Rundrejsen er for dig, der gerne vil introduceres for det bedste af Portugal - og som altid følger en kyndig dansktalende rejseleder med på hele turen.

Kort dagsprogram for Klassiske Portugal:

Dag 1: Ankomst til Lissabon. Via Òbidos til Porto (A)
Dag 2: Braga og Guimarães (M,F)
Dag 3: Porto, byrundtur, portvinsmagning og sejltur på Douro-floden (M,A)
Dag 4: Douro-dalen m. frokost på vingård. Coimbra (M,F,A)
Dag 5: Batalha og Lissabon. Ekstra udflugt Fado-aften (M,F)
Dag 6: Lissabon og Belém. Tid på egen hånd (M)
Dag 7: Fridag til egne oplevelser. Middag (M,A)
Dag 8: Hjemrejse (M)

M = Morgenmad F = Frokost A = Aftensmad

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold. Alle rejsens elementer vil stadig indgå, selvom der evt byttes rundt på programmet.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Velkommen til Portugal (A)

Efter ankomsten til Lissabon, kører vi i bus til Porto. Undervejs holder vi en pause i den smukke fæstningsby, Óbidos, der ligger øverst på en bjergtop. Óbidos, der er omkranset af en velholdt borgmur, har rødder tilbage til middelalderen og prydes af snævre brostensgader, fine hvidkalkede huse og farvestrålende blomster. Især bougainvillea dominerer. Byens specialitet, som vi selvfølgelig smager, er den lokale kirsebærvin ”Ginjinha”, der drikkes af små chokoladekopper. Vel fremme i Porto indlogeres vi i byens centrum, og om aftenen samles vi til fælles middag på hotellet.


Billede: Den smukke fæstningsby Óbidos

Dag 2: Braga og Guimarãres (MF)

Dagens program foregår i Portugals nordligste provins, Minho, der er kendt for sine smukke historiske byer og betagende landskaber. Første stop er i Guimarães, som betragtes som nationens vugge og var Portugals tidligste hovedstad – grundlagt af den første konge. Her er der mulighed for at gå en tur rundt i middelalderbyens små hyggelige gader og i det historiske centrum (UNESCO), hvor vi blandt andet besøger domkirken.
Fra Guimarães går turen til Braga, kendt som ærkebiskoppernes by. Her ser vi imponerende bygningsværker i barokstil og den store domkirke. Lidt uden for byen ligger valfartshelligdommen, Bom Jesus de Braga, med dens monumentale baroktrappe, og fra toppen er der en betagende udsigt over ”Lille Rom” som Braga også kaldes. Frokost inkluderet. 

Bom Jesus do Monte - Braga
Billede: Bom Jesus de Braga.

Tilbage i Porto er aftenen til egen disposition.

Dag 3: Porto med portvinssmagning, bytur og sejltur på floden(M,A)

Byen Porto, ligger ved Douro-flodens udløb, og var tidligere Portugals centrum for handel med den øvrige verden. Fortidens rigdom har sat sine ganske tydelige spor med fine palæer og historiske huse i de snævre og stejle gader, som emmer af atmosfære. De senere år har man ivrigt by-fornyet og i dag er Porto en god kombination af nyt og gammelt.
Vi oplever Porto på den bedst tænkelige måde, nemlig til fods, så vi får et rigtig godt indtryk af byen, som er med på Unescos verdenskulturarvsliste. Vi skal bl.a. opleve en helt speciel boghandel, São Bento banegården - med den fantastiske kakkel-udsmykning - den elegante Aliados Boulevard og Portos Domkirke. Hvis vejret er til det, så går vi en lille promenade på toppen af Portos mest ikoniske bro (Dom Luis), tegnet af den tyske ingeniør, Théophile Seyrig, som i mange år arbejdede samme med selveste Gustave Eiffel. Hvor inspirationen er kommet fra, ses tydeligt, og fra toppen er udsigten fantastisk.  

Efter byturen vil der være tid til aktiviteter på egen hånd eller mulighed for at vende tilbage til hotellet.
Porto og portvin er synonymt for de fleste, og Porto kaldes i folkemunde for portvinens hovedstad. Hvad de færreste ved, så holder Portvinshusene ikke til i byen Porto, men i Gaia, som er byen syd for Douro-floden. Porto starter nord for floden.
Sidst på eftermiddagen mødes vi igen, og skal på rundvisning i et af de berømte portvinshuse. Naturligvis med smagning af de ædle dråber. Før i tiden benyttede man slanke sejlbåde (barco rabelos) til, ad vandvejen, at fragte vintønderne fra Douro-dalen til Porto, hvor lagering og udskibning fandt sted. I dag bruges bådene mest som et vartegn foran netop portvinshusene.  
Efter smagningen sejler vi tilbage til Porto-siden, og vi runder de seks broer på vores flodsejlads på Douro-floden, inden vi slutter dagen i Ribeira-kvarteret. Her venter ægte portugisiske specialiteter på en af de lokale restauranter. Hvis tiden tillader det, har vi på vejen tilbage til hotellet en ekstra oplevelse i ærmet.

Porto
Billede: Portvinsbåde i Porto.

Dag 4: Douro-dalen med vingårdsfrokost og Coimbra (M,F,A)

Glæd dig til en dag med mange oplevelser, hvor vi skal nyde landskaberne i det kuperende terræn på køreturen til - og i - Douro-regionen samt en ægte vingårdsfrokost.
Vi lægger ud med at køre ind i hjertet af Douro-dalen, hvor Portugals vel nok mest berømte vin produceres, nemlig portvinen. Vingårdene, de såkaldte ”quintas”, ligger side om side i området med vinterrasserne, på  kryds og tværs op ad bjergskråningerne og langs Douro-floden - så langt øjet rækker. Officielt hedder vindistriktet ”Alto Douro Vinhateiro”, og det er det eneste sted, man må producere portvin. For en god ordens skyld, skal vi ikke undlade at nævne, at Douro også er kendt for velsmagende rød-og hvidvine.
Lidt udenfor områdets hovedby, Peso do Régua, besøger vi en af de lokale vingårde, hvor vi nyder en vingårdsfrokost i de charmerende og landlige omgivelser. Vi får en rundvisning på vingården, og ser blandt andet de store kar, hvor druerne opbevares (og trampes) efter høsten.

Dourodalen
Billede: Douro-dalen i al sin pomp og pragt.

Igen skal vi opleve en af Portugals tidligere hovedstæder, denne gang Coimbra, som har præget portugisisk politik, kultur og været en vigtig aktør i handels- og uddannelseslivet. Vi besøger universitetsområdet og går en tur i den historiske del af byen.  Middag spiser vi senere på hotellet.


Billede: Coimbra

Dag 5: Batalha og Lissabon. Mulighed for Fado-aften(M,F)

Vi har oplevet det prægtige nord, og skal nu stifte bekendtskab med det charmerende midt Portugal. Vi sætter kurs mod Batalha, der er hjemsted for en stor kirke og et tilhørende dominikanerkloster; et prægtigt og flot monument, som er på UNESCOs liste over verdenskulturarv. Batalha-klosteret (batalha betyder slaget) blev bygget for at fejre sejren over Spanien (entré ikke inkluderet).

Vi fortsætter derefter mod Lissabon og vores hotel.

Aftenen er du fri til eget program, og for de interesserede er det muligt at opleve den nationale sang- og musikform fado på vores ekstra udflugt med middag. Der er forskellige teorier omkring fadoens oprindelse, men et fælles træk, er det portugisiske ord ”saudade”, som betyder længsel eller savn og sangeren ledsages af både klassisk og portugisisk guitar. Lissabon er et af de steder, hvor fado er meget populær og denne stil har i de senere år fået en opblomstring, efter at have været dømt ude i årerne efter revolutionen. Også den yngre generation er nu til dags blevet interesseret i deres nationale musikrødder. Fado-aften bestilles og betales sammen med din rejsebestilling.

Dag 6: Lissabon, Portugals eksotiske storby og Belém(M)

I dag skal vi på en halvdagstur rundt i Portugals skønne hovedstad. Vi skal en tur til fods i det historiske centrum Baixa (Unesco) og kører derefter gennem byen til Belém-kvarteret (Unesco). Området blev heldigvis ikke synderligt berørt af det store jordskælv i 1755, hvorfor det i dag er et af Lissabons ældste og bedst bevarede områder. Her ser vi Belém-tårnet og Opdagelsesmonumentet – der er en hyldest til Henrik Søfareren, der fra toppen skuer ud over Tejo-floden. Den fantastisk Jerónimoskirke, opført i en helt særlig portugisisk byggestil, er også beliggende her. Tillader tiden det, prøv Portugals mest berømt kage ”Pasteis de Belém”, som fremstilles i det lokale konditori.
Eftermiddagen er fri til egne aktiviteter. Og rejselederen giver gerne råd til, hvordan du får det bedste ud af vidunderlige Lissabon, og hvordan byens moderne og effektive offentlige transportsystemer fungerer.

Lissabon
Billede: Lissabon

Dag 7: Lissabon på egen hånd og farvelmiddag (M,A)

Den sidste dag er afsat til at gå på opdagelse i Lissabon på egen hånd, og der er masser af udflugtsmål at kaste sig over.

Har man sagt Lissabon, tænker de fleste også på sporvogne, som er en hyggelig måde at komme rundt i byen på. Det rasler og knirker, og der er masser af stemning og god tid til at opleve det lokale liv, som man helt naturligt kommer tæt på i de små gader. Nogle af byens sporvogne bruges også som ”gade-elevatorer”, og når Lissabon nu er bygget på syv høje, forstår hurtigt hvorfor sådanne forordninger både er praktiske og populære - når man skal fra et gadeniveau til et andet.  
Alfama er et af de kvarterer i byen, du skal opleve og det gøres nemmest til fods. Her er charmerende og tæt i det gamle fiskekvarter med små gader og lokalt kolorit. Er du til kirkekunst og historie, kig ind i Lissabons katedral, Sé, eller den imponerende Pantheon-kirke, når du alligevel er på de kanter. Borgen São Jorge troner fra en af højene oppe over Alfama, og herfra er det en fantastisk udsigt over byen.

Lissabon byder også på utallige museer. Der findes alt fra store moderne kunstmuseer til et lille kakkelmuseum, som er en spændende oplevelse. Læg vejen forbi byens nyeste museum MAAT, hvis du både er interesseret i teknologi og arkitektur.
Shopping findes i mange varianter. Prøv gågaderne omkring Rua Augusta, sidegaderne med små specialbutikker eller den store Avenida de Liberdade med mærkevarebutikkerne. Undervejs kan du spise på en af de hyggelige restauranter, hvor den lokale gastronomi er helt i top, eller nyde en god kop kaffe eller en kølig drink på de mange fortovscaféer. Prisniveauet i Portugal hører til den absolut rimelige kategori.
Om aftenen samles vi til en fælles middag på en af de lokale restauranter.

Lissabon
Billede: Rossio torvet i Lissabon

Dag 8: Hjemrejse (M)

En rejse fyldt med oplevelser er ved at være ved vejs ende. Fra hotellet i Lissabon kører vi til lufthavnen og flyver tilbage til Danmark.


M = Morgenmad F = Frokost A = Aftensmad


Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold. Alle rejsens elementer vil indgå selvom der byttes rundt på programmet.

Kort

Rejsen Klassiske Portugal


Kort over rejsen Klassiske Portugal

Rejseforedrag den 30/10

Kom til rejseforedrag om Portugal den 30/10 på vores kontor i København

Vil du høre mere om vores rundrejser i Portugal? Kom med til vores inspirationsaften og hør direktør for Visit Potugal, Stig Kaspersen, fortælle om Portugal.

Stig har arbejdet med Portugal gennem 30 år og har et ingående kendskab til landets kultur og historie. Til fordraget fortæller han mere om de steder, vi besøger på vores rundrejser i Portugal samt hvilke oplevelser, der venter dig med Kulturrejser Europa.  

Arrangementet er gratis og starter kl 17.00 hos Kulturrejser Europa på adressen Folke Bernadottes Alle 5, 1. sal.

Læs mere om foredraget her, hvor du også kan tilmelde dig. 

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
27/8 - 3/9Se flytider KøbenhavnKlassiske Portugal - 8 dage9.495,-FORESPØRG
AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
6/9 - 13/9Se flytider KøbenhavnKlassiske Portugal - 8 dage9.495,-FORESPØRG
AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
13/9 - 20/9Se flytider KøbenhavnKlassiske Portugal - 8 dage9.495,-FORESPØRG

Maksimum antal gæster på denne rundrejse er 34 personer

Prisen inkluderer:

• Fly København-Lissabon t/r inkl. alle afgifter
• Tre nætter i Porto  
• En nat i Midt-Portugal 
• Tre nætter i Lissabon
• Halvpension i form af:
   Morgenmad, to middage på hotel, to frokoster m. drikkevarer (restaurant),  en frokost m. drikkevarer på vingård og to middage på restaurant m. drikkevarer
• Besøg i Portvinshus med smagning og sejltur i Porto
• Transport og udflugter iflg. program
• Dansktalende rejseleder

Prisen inkluderer ikke:

• Enkeltværelsestillæg fra kr. 2.295
• Ekstraudflugt Fado-aften (middag og show)kr. 375
• Entréer på udflugter
• Byskat i Lissabon €1 pr. person pr. nat
• Byskat i Porto €2 pr. person pr. nat
• Forsikringer
• Administrationsgebyr kr. 95 pr. person

Fado-aften skal forudbestilles og betales sammen med rejsen og gennemføres ved min. 15 tilmeldte.
 

Hoteller der benyttes på hver de enkelte afgange:

5/6-12/6, 3/7-10/7, 27/8-3/9,  9/10-16/10 
Porto: VIla Galé Porto 3 nætter
MIdt-Portugal: Curia Palace 1 nat 
Lissabon: Real Parque 3 nætter

6/9-13/9, 13/9-20/9
Porto: Bessa Hotel Porto 3 nætter
MIdt-Portugal: Curia Palace 1 nat 
Lissabon: Real Parque 3 nætter

Hotel