Portugal

Læs en række artikler om Portugal, som rejsemål. Vi har sat fokus på vore destinationer og krydret det med viden om bl.a. Portugals store byer, arrangementer og skønne billeder.

Blomsterfestival på Madeira -

Hvert år fejres forårets komme på den store blomsterfestival på Madeira. Festivalen er en stor tilbagevendende begivenhed, som fylder gaderne i Funchal med flotte blomster, farverige kostumer og dejlige dufte. Fejringerne højdepunkter er et børneoptog gennem byen, hvor hundredevis af børn går gennem byen og...Læs mere »
Vidste du at Funchal er kendt for sin smukke julebelysning? Faktisk er Funchal julepyntet allerede fra slutningen af november. Den officiele julebelysning, som er sponsoreret af bystyret, er tændt i en måneds tid omkring jul. Her lyser mere en 250.000 pærer, 550.00 mikropærer og i alt mere end 30 km kæder med ca. 960.000 mikropærer. Inden det for a...Læs mere »
Nu, hvor det er sommer i Danmark, bringer vi et tip til, hvordan vores venner i Sydeuropa køler af i varmen. I Portugal, og nærmere betegnet på Madeira, er det populært at drikke den lokale poncha, som er en en blanding af sukkerrørsnaps og andre friske ingredienser. Poncha kommer i forskellige varianter, og styrkeforholdet kan justeres efter smag...Læs mere »
Selvom vi hos Kulturrejser er eksperter i Italien, Spanien og Portugal, så kan vi altid blive klogere. Det er vigtigt for os hele tiden at udbygge vores viden, og den viden vil vi gerne dele ud af. Derfor følger herunder 10 udsagn, som du måske ikke vidste om Portugal. Vi har lånt udsagnene fra det portugisiske turistbureaus facebookside og frit ov...Læs mere »
Med Kulturrejser Europas oplevelsesmættede rejse Lissabon - søfarere, sporvogne og stolte tradtioner får du - ud over oplevelser i selve Lissabon - også masser af muligheder for at se de mange smukke seværdigheder, der ligger omkring Portugals hovedstad. Lissabon er nemlig omgivet af en sand perlerække af mindre byer og seværdigheder af stor kultur...Læs mere »
I Lissabon oplever du en helt særlig stemning. Byen er en blanding af moderne storby og det historiske centrum i en stor hedengangen søfarernation. Beliggenheden på syv bakker ned til floden Tejo - og ikke langt fra havet - bidrager også med udsigter og charme. Med Kulturrejser Europas rejse; Lissabon - søfarere, sporvogne og stolte traditioner sti...Læs mere »
Omtrent midt i Portugal ved Rio Mondego flodens bred ligger den smukke middelalderby Coimbra, der udover at være en af Portugals ældste byer også huser et af Europas første universiteter. Sammen med de mange andre fantastiske kulturhistoriske seværdigheder gør det Coimbra til et populært rejsemål for turister fra hele verden.

Coimbras lange hi

...Læs mere »
Redaktionen på Kulturrejser Europas kulturblog har bedt rejseleder Igor Mouro beskrive de seværdigheder, som indgår på rejsen Klassiske Portugal , set med hans øjne og oplevet med hans hjerte, så Kulturrejser Europas gæster kan få et førstehåndsindtryk af, hvad der venter dem på rejsen. Her kommer det første af ialt tre kapitler, som beskriver Igor...Læs mere »
Nedenstående indlæg er skrevet af Kaja og Preben der var gæster på rejser " Madeira Special ". Har du en rejseoplevelse fra Madeira eller andre steder i Europa du vil dele med brugerne af bloggen her på kulturrejser Europa så er du meget velkommen til at skrive en kommentar eller sende din rejseoplevelse til os.

Madeira med Kulturrejser

- h...Læs mere »

Nytår har mange traditioner rundt om i verden, mange er ens mens andre er lidt mere ”lokale”. I Danmark samles familien for at se og høre Dronnings nytårs tale kl.18.00. Så er der en fin og overdådig middag, hvor bordet er festlig dækket. Der er traditionen tro festlige hatte, horn og serpentiner. Efter et godt og festlig måltid når tiden kommer, s...Læs mere »
Spanierne har flamenco, argentinerne tango – og portugiserne fado. Ligesom tango og flamenco rækker fadoen langt videre end den århundredelange musiktradition, som den repræsenterer. Det er ikke bare dét, at dens smukke arsenal af mørke, arabeskagtige toner, som flittigt dyppes i melankoliens, nostalgiens og længslens farver, tager fat om tilhørern...Læs mere »
I Porto kan man virkelig spise godt. Porto-boerne synes selv, at byen serverer landets bedste mad, og det er rigtigt, at der er mange virkelig gode restauranter i Porto. Her følger nogle tips: Restaurant Fundacao De Serralves : Denne restaurant drives af en organisation, hvis formål er at udvikle menneskers interesse for kunst, miljø og landskaber...Læs mere »
For portugiserne betyder bordets glæder meget; igennem tiderne har det været belønningen for hårdt arbejde i vinmarkerne eller i fiskerbådene på havet. Portugal har som mange andre lande specialiteter i de forskellige regioner, som ofte er påvirket af klimaet og naturen. Skal vi fremhæve nogle af de mest kendte mad- og vin-traditioner i Portugal, m...Læs mere »