Skip to main content

Nytår i Krakow

Nytår i Krakow, Polen, Wawel i sne
Fyrværkeri over Krakow, wawel slottet med fyrværkeri nytår nyråtsaften
Nytår og jul i Krakow, hesteslæde i Ojcow nationalpark, gløgg i Krakow
Krakow oppe fra, polen, nytårsrejse til Krakow
Krakow, Wawel slottet om vinteren, flod i Krakow
Nytårsaften i Krakow, Restaurant i Krakow, campangeglas
Hestevogn i Krakow, park i Krakow sne
Solopgang på plads i Krakow, nytårsrejse til Krakow
Julemarked i Krakow, Sneklædt park i Krakow
Status:
Datoer på vej

Nytårrejse til Krakow

Nytårsfejring i uforglemmelige omgivelser er hvad du kan se frem til i en af Europas smukkeste byer, Krakow. Byen har mere end 1000 års historie at dele ud af, og går det som det plejer, er byen klædt i hvidt fra top til tå, og fremstår uimodståelig. Programmet til denne nytårsrejse fejrer det smukkeste og mest interessante Krakow og omegn kan byde på; udover naturligvis selve nytårsfejringen. Du inviteres bl.a.  et besøg i den uforlignelige UNESCO saltmine i Wieliczka, et solidt kig på Krakows arkitektoniske vidundere, og til en klangfuld koncert med et Klezmer orkester. Endvidere har vi flere restaurantbesøg - så der er virkelig lagt op til en Nytårsoplevelse med livsnyderiet i fokus.

Derfor skal du rejse med os til nytår i Krakow:

  • Nytårsfejring i en af Europas smukkeste byer
  • Masser af kultur, historie og arkitektoniske mesterværker
  • Udflugt til saltminerne i Wieliczka
  • Fire middage, bl.a. nytårsarrangement, er inkluderet
  • Dansktalende rejseleder


Rammen for denne Nytårsrejse er det nye 4* hotel Golden Tulip Kazimierz - placeret lige midt i det jødiske kvarter. Seværdighederne begynder lige uden for døren, og du har også tid til mange oplevelser på egen hånd med hyggelige markeder, charmerende niche butikker, kirker og synagoger, og et rigt café- og restaurantliv.

Kort dagsprogram for nytår i Krakow:

Dag 1: Ankomst til Krakow. Byrundtur i den gamle bydel med frokost. Middag på restaurant (F,A)
Dag 2: Saltminerne i Wieliczka. Nytårsfejring (M,A)
Dag 3: Formiddag fri. Rundtur i den jødiske bydel, Kazimierz. Middag på restaurant med Klezmer koncert (M,A)
Dag 4: Fridag til egne oplevelser. Middag på restaurant(M,A)
Dag 5: Hjemrejse (M)

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst, frokost og udflugt i den gamle bydel. (F,A)

Vi ankommer om formiddagen til Krakow, og møder vores chauffør, der tager os mod hotel Golden Tulip Kazimierz i det centrale Krakow.

Det er allerede tid til at tage den første udflugt, nemlig til den gamle middelalderbydel med den store centrale plads Rynek Glowny. I den gamle bydel starter vi dog med at få en lille frokost og smage på det lokale køkken og tanke energi inden rundturen.
Midt på den store plads findes den berømte klædehal, Sukiennice, der er et af byens vigtigste vartegn, og af historisk betydning. Pladsen huser også det store julemarked, som er et oplagt sted, at få sig en polsk Glühwein eller andet at varme sig på. For polakkerne er pladsens vigtigste bygning dog Mariakirken. Rammer vi tiden rigtigt får vi den unikke altertavle (UNESCO) at se i åben tilstand. I den gamle bydel lægger vi naturligvis også vejen forbi de lærdes haller i form af Jagelonian Universitetet. Et af Europas ældste og vigtigste - og samtidig et af de flotteste.

Krakows hovedtorv, Polen
Billede: Krakows hovedtorv.

Vores videre færd tager os til Slottet på Wawelbjerget. Det tidligere kongeslot findes ca. midtvejs fra vores hotel til den gamle bydel. Bygget på "bjerget", der bedst kan betegnes som en mindre høj, har slottet været magthavernes residens i århundreder.Et slot med historie og drama.

Den resterende del af eftermiddagen er til eget brug inden vi spiser fælles aftensmad på hotellet.

Vinterstemning med smukt snefald i Krakow, Polen
Billede: Vinterstemning i Krakow.

Dag 2: Saltminerne i Wieliczka. Nytårsfejring. (M, A)

Vi skal på en helt særlig udflugt med en virkelig imponerende oplevelse i saltminerne i Wieliczka. Her ser vi noget af det mest forbløffende, som mennesket har fundet på at lave; en underjordisk verden med kapeller og søjlegange udhugget i salt. Saltminerne er blandt de ældste og største i Europa, og der har været saltproduktion gennem mere end 700 år. Området består af en labyrint med over 200 km tunneler. I 1978 blev Wieliczka-minerne optaget på UNESCOs liste over verdens kulturarv, og her venter os en helt unik oplevelse. Vi bevæger os til fods dybt ned i undergrunden på de omkring 350 trappetrin for at komme ned i første niveau - 70 meter under jorden.

Saltminerne i Wieliczka, Krakow, Polen
Billede: Saltminerne i Wieliczka.

Tilbage i Krakow har vi eftermiddagen til afslapning eller forberedelse til nytårsfesten. Vi samles alle kort før kl. 18 i hotellets lobby for at skåle nytåret ind. Og det bliver ”same procedure as last year” med et lille glas, og Dronningens Nytårstale.
Efter talen skal vi så småt til at gøre os klar til aftenen. Vi holder nytåret på restaurant i byen, og vi lover masser af god mad, tilstrækkeligt med drikkevarer og en rigtig festlig indgang til 2019.

Nytårsfyrværkeri i Krakow
Billede: Nytårsfyrværkeri i Krakow.

Dag 3: Formiddag fri. Den jødiske bydel, Kazimierz. Middag på restaurant med Klezmer koncert (M,A)

Vi har morgenen og formiddagen på egen hånd og tid til at komme til hægterne efter fejringen af nytåret. For de som vil have en særlig oplevelse nytårs morgen, så kan vi anbefale en nytårsgudstjeneste i Zakon Ksiezy Kanonikow kirken blot 100 meter fra hotellet. En flot dekoreret katolsk kirke, hvor der i løbet af formiddagen er flere gudstjenester.

Hen ad eftermiddagen tager vi rundt med rejselederen i Kazimierz, hvor vi bor. Turen er til fods og starter ved hotellet. Bydelen, der er kendt som den jødiske bydel, har meget at byde på, og en historie, der går helt tilbage til 1200 tallet. Det pudsige, er, at det slet ikke er jøderne der har grundlagt den, men først er kommet til senere. Vi ser flere af synagogerne - og den store jødiske gravplads, der hvert år tiltrækker mange tusinde pilgrimme. Turen i Kazimierz fuldendes på byens smukkeste plads - Szeroka.

Om aftenen har vi et spændende arrangement. Vi fortsætter i det jødiske spor, og spiser middag på en traditionel jødisk restaurant. Ud over den 3-retters menu, bliver vi underholdt af et lokalt klezmerorkester.  – med masser af både livlige og melankolske toner.

Dag 4: Fridag til egne oplevelser. Middag på restaurant(M,A)

Dette er rejsens sidste hele dag og vi har Krakow for vores fødder. Der er ikke fastsat program – og der er masser af muligheder for at gå på opdagelse på egen hånd. Der er mange åbne kulturelle tilbud på byens museer, og er man mere til en god gang selvforkælelse, så findes der et væld af restauranter og caféer at boltre sig på.

Om aftenen spiser vi vores afskedsmiddag i hotellets restaurant.

Dag 5: Hjemrejse (M)

Vi skal til at sige  farvel til Krakow og rejser tilbage til Danmark fra Balice lufthavnen om formiddagen, mange gode og festlige oplevelser rigere.

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Krakow på dmi.dk her