Skip to main content
Nytår i Krakow, Polen, Wawel i sne
Fyrværkeri over Krakow, wawel slottet med fyrværkeri nytår nyråtsaften
Nytår og jul i Krakow, hesteslæde i Ojcow nationalpark, gløgg i Krakow
Krakow oppe fra, polen, nytårsrejse til Krakow
Krakow, Wawel slottet om vinteren, flod i Krakow
Nytårsaften i Krakow, Restaurant i Krakow, campangeglas
Hestevogn i Krakow, park i Krakow sne
Solopgang på plads i Krakow, nytårsrejse til Krakow
Julemarked i Krakow, Sneklædt park i Krakow
Status:
Udsolgt

Nytår i Krakow

Nytårsfejring i uforglemmelige omgivelser er hvad du kan se frem til i en af Europas smukkeste byer, Krakow. Byen har mere end 1000 års historie at dele ud af, og går det som det plejer, er byen klædt i hvidt fra top til tå, og fremstår uimodståelig. Programmet til denne nytårsrejse fejrer det smukkeste og mest interessante Krakow og omegn kan byde på; udover naturligvis selve nytårsfejringen. Du inviteres bl.a. på en slædetur i en smuk Nationalpark*, et besøg i den uforlignelige UNESCO saltmine i Wieliczka, et solidt kig på Krakows arkitektoniske vidundere, og til en klangfuld koncert med et Klezmer orkester. Endvidere har vi inkluderet flere gode restaurantbesøg - så der er virkelig lagt op til en Nytårsoplevelse med livsnyderiet i fokus.

Derfor skal du rejse med os til nytår i Krakow:

  • Nytårsfejring i en af Europas smukkeste byer
  • Masser af kultur, historie og arkitektoniske mesterværker
  • Udflugt til saltminerne i Wieliczka
  • Fire middage, bl.a. nytårsarrangement, er inkluderet
  • Dansktalende rejseleder


Rammen for denne Nytårsrejse er det nye 4* hotel Golden Tulip Kazimierz - placeret lige midt i det jødiske kvarter. Seværdighederne begynder lige uden for døren, og du har også tid til mange oplevelser på egen hånd med hyggelige markeder, charmerende niche butikker, kirker og synagoger, og et rigt café- og restaurantliv.

Kort dagsprogram for nytår i Krakow:

Dag 1: Ankomst til Krakow. Middag på restaurant (A)
Dag 2: Krakow byrundtur. (M)
Dag 3: Besøg i Saltminerne i Wieliczka. Middag på restaurant med Klezmer koncert (M,A)
Dag 4: Slædetur i Ojcow nationalpark*, Nytårsmiddag (M,A)
Dag 5: Mulighed for katolsk nytårsmesse. Middag på restaurant(M,A)
Dag 6: Hjemrejse (M)

* Slædeturen kræver naturligvis gode sneforhold for at kunne gennemføres. I tilfælde af turen ikke kan gennemføres - har vi selvfølgelig en anden udflugt planlagt, der ikke har samme vejrafhængighed.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst, Middag på restaurant (A)

Vi ankommer midt på eftermiddagen, og møder vores chauffør, der tager os mod hotel Golden Tulip Kazimierz. Der er ca. 17 km fra lufthavnen til hotellet, og vi kan indkvartere os i ro og mag.

Den resterende del af eftermiddagen er til eget brug inden vi fælles går mod vores restaurant, og får det første indtryk af den polske mad.
Efter restaurantbesøget har vi aftenen til fri afbenyttelse.

Dag 2: Byrundtur i Krakow. (M)

Vi har dagen i byen og bliver guidet rundt af vores rejseleder. Turen starter ved hotellet - hvor vi starter til fods i Kazimierz. Bydelen som er kendt som den jødiske bydel har meget at byde på, da historien går helt tilbage til 1200 tallet. Det pudsige ved det, er, at  det ikke er jøderne der har grundlagt den, men først er kommet til senere. Vi ser flere af synagogerne - og den store jødiske gravplads, der hvert år tiltrækker mange tusinde pilgrimme. Turen i Kazimierz fuldendes på byens smukkeste plads - der i virkeligheden er en bred gade, Szeroka.

Herefter tager vi optil den gamle bydel, med den store plads Rynek Glowny som et centralt omdrejningspunkt. Den berømte markedshal pryder pladsen, der er en af Europas største med sine 200 x 200 m. Julemarkedet vil stadig pryde pladsen, og et meget oplagt sted, at få sig en Glühwein eller andet at varme sig på. Også på pladsen ser vi Mariakirken - der er byens vigtigste og mest berømte. Rammer vi tiden rigtigt får vi den unikke altertavle at se i åben tilstand, et ganske imponerende syn. I den gamle bydel lægger vi naturligvis også vejen forbi de lærdes haller i form af Jagelonian Universitetet. Et af Europas ældste og vigtigste - og samtidig et af de flotteste.

Vores videre færd tager os til Slottet på Wawelbjerget. Det tidligere kongeslot findes ca. midtvejs fra vores hotel til den gamle bydel. Bygget på "bjerget", der bedst kan betegnes som en mindre høj, har slottet været magthavernes residens. Her har alt fra de tidligere konger boet til besættelsesmagten under anden verdenskrig. Et slot med historie og drama.

Efter byrundturen er resten af dagen til fri afbenyttelse, og mon ikke mange smutter ud og går på opdagelse på egen hånd. Ellers vil det også være oplagt at nyde hyggen i nogle af de intime restauranter og caféer.

Dag 3: Saltminen i Wieliczka, og Middag med Klezmer koncert (M,A)

Vi skal på en helt særlig udflugt med en virkelig imponerende oplevelse i saltminerne i Wieliczka. Her ser vi noget af det mest forbløffende, som mennesket har fundet på at lave; en underjordisk verden med kapeller og søjlegange udhugget i salt. Saltminerne er blandt de ældste og største i Europa, og der har været saltproduktion gennem mere end 700 år. Området består af en labyrint med over 200 km tunneler. I 1978 blev Wieliczka-minerne optaget på UNESCOs liste over verdens kulturarv, og her venter os en helt unik oplevelse. Vi bevæger os til fods dybt ned i undergrunden på de omkring 350 trappetrin for at komme ned i første niveau - 70 meter under jorden.

Efter besøget i saltminen har vi eftermiddagen til egne oplevelser i Krakow.
Om aftenen har vi vores andet restaurantbesøg. Denne aften bliver vi i Kazimierz og går fra hotellet til vores middag på en traditionel jødisk restaurant. Udover de 3 retters mad vi får, bliver vi underholdt af et klezmerorkester - ofte ført an af en både livlig og sørgmodig klarinet.

Dag 4: Slædetur og Nytårsarrangement (M,A)

Efter morgenmaden tager vi til den lille nationalpark Ojcow ca. 20 km nord for Krakow. Vi skal nyde naturen i det smukke vinterlandskab i skoven med de flotte kalksteensformationer fra vores slæder. Nu hvor det er vinter bliver vi naturligvis også budt på den lokale gløgg - som hedder Grzaniec galicyjski - som minder meget om dansk gløgg blot med en lidt anderledes krydderisammensætning.

Bemærk: Skulle vejret ikke tillade slædekørsel har vi en anden udflugt planlagt.

Efter Nationalparken tager vi tilbage til byen og har dagen til fri afbenyttelse og en fin mulighed for afslapning inden nytårsfejringen går i gang.

Nytårsarrangementet foregår på vores hotel. En polsk nytårsmiddag foregår normalt lidt senere end en dansk - så vi har sørget for, at vi fælles kan skåle aftenen igang i hotellets bar til almindelig traditionstid; nemlig til dronningens nytårstale. Og kan vi være forskånet for sabotage som sidste år - skal vi naturligvis have Majestætens ord med som startskud på en festlig aften.
Vi har en rigtig nytårsmiddag i vente med drikkevarer inkluderet, samt musik fra en dj - og naturligvis bobler til midnat. Vi finder et godt sted, hvor vi kan se fyrværkeriet. Festen fortsætter naturligvis lang tid efter, og så længe ønskes. Yderligere information om nytårsarrangementet bliver opdateret, så snart alle detaljer er klar.

Dag 5: Fri til egen pleje og forgodtbefindende. Middag på restaurant (M,A)

Dagen står sikkert for mange på en lidt senere opvågning en normalt, og det betyder ikke så meget, for der er ikke noget officielt program i løbet af dagen. For de som er interesserede vil rejselederen tage jer med i kirken og opleve en katolsk messe sidst på formiddagen. 

Om aftenen tager vi på restaurant igen og spiser vores afskedsmiddag, der traditionen tro vil består af en 3-retters menu. 

Dag 6: Hjemrejse (M)

Vi har morgenen og formiddagen til at pakke, spise morgenmad og måske gøre de sidste indkøb. Omkring middagstid er det tid til at sige farvel til Krakow, hvor vi bliver hentet kørt til lufthavnen efter en fin lille uge med mange oplevelser og megen fejring. Vi ankommer i København hen på eftermiddagen.

 

Kort

Hotel