Malta - Middelhavets kulturelle perle

Kulturrejse til Malta
Traditionelle fiskerbåde, Malta
Mdina i Gozo, Malta
Vin, Malta
Malta
Malta by
Malta

Malta - sød kulturel forkælelse - med helpension

Meget passende mener man, at navnet Malta stammer fra det græske ord for "sød honning" (melite)- som måske har afsæt i honningproduktionen fra en bitype, som kun findes her. Det "søde" ørige, Malta, er en flot ramme om en afvekslende kulturrejse, som tager os vidt omkring i historien og arkitekturen. Vi går bl.a. i fønikernes-, korsriddernes, grækernes og romernes fodspor; oplever fantastiske naturscenerier, og ser smuk UNESCO arkitektur, og kan samtidig slappe godt af.  Alle måltider er inkluderet, så der bliver mest mulig tid til fordybelse og afslapning på rejsen.

Kort dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Malta (A)
Dag 2: Udflugt til hovedstaden, Valletta (M,F,A)
Dag 3: Udflugt til Mdina/Rabat (M,F,A)
Dag 4: Udflugt til øen Gozo (M,F,A)
Dag 5: Fridag på egen hånd (M,F,A)
Dag 6: Udflugt til Marsaxlokk på Sydmalta og bådtur (M,F,A)
Dag 7: Udflugt til Palazzo Parision og den blå grotte (M,F,A)
Dag 8: Fridag på egen hånd. Hjemrejse fra Malta (M,F)

Pris fra:
7.795,-
Dage:8
Bestil rejse »

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Malta (A)

Ved ankomsten til Maltas internationale lufthavn mødes vi af vores bus og kører de knap 20 km. til St. Pauls hvor vi indkvarteres på vores 4* hotel Soreda. Efter vi har fået vores værelser serveres der aftensmad.

Dag 2: Valletta (M,F,A)

Dagens udflugt tager os til landets hovedstad Valletta, som er en af Europas mindste med sine omkring 7000 indbyggere. Byen stammer 1566, hvor stormesteren af Johanitterordenen (Malteserridderne), Jean de La Valette, besluttede byens opførelse.

Billede: Valletta set fra havet

Billede: Valletta set fra havet.

  Fra begyndelsen udgjorde Valletta en befæstet by, og arkitekturen er en smuk blanding af både militære- og barokke bygningsværker. Valletta er på UNESCOs liste for verdenskulturarv. På turen gennem den charmerende hovedstad besøger vi bl.a. de smukke Upper Barrakka gardens, der udover det pæne have-anlæg også tilbyder en smuk udsigt over bugten, samt Stormesterens Palads. Vi indtager en god frokost undervejs på en af byens restauranter. Efter tid til egne oplevelser tager vi tilbage til hotellet og har resten af dagen/aftenen til egen disposition.

Middag på hotellet.

Dag 3: Udflugt til Mdina/Rabat (M,F,A)

Dagens udflugt fortsætter i den smukke arkitekturs tegn, når vi efter morgenmaden tager mod Mdina; kendt som den stille by. Øens hovedstad i perioden helt tilbage fra oldtiden og frem til middelalderen sammen med Rabat og Valletta har den mest imponerende arkitektur, som Malta kan tilbyde. I Mdina går vi rundt i labyrinten af smalle gader med patricier villaer og får historien om øens tidlige udvikling i den smukke tidligere hovedstad.

Billede: Mdina og de smalle gader

Vi fortsætter til nabobyen Rabat, hvor vi aflægger Wignacourt museet et besøg. Oprindeligt lavet som residens for korsriddernes feltpræster og færdigbygget i 1749. Huset er bygget ovenpå St. Pauls grotte, som nu er i forbindelse med kælderen. Her menes Apostelen Paulus at have boet efter han strandede på Malta efter skibsbrud.  Vi indtager en lokal frokost inden turen går mod Ta' Qali. Her er der i forbindelse med en nedlagt RAF luftbase opstået et center for brugskunst og kunsthåndværk med bl.a. pottemageri, glaskunst, og vævning. Inden vi tager tilbage til hotellet besøger vi den berømte kirke i Mosta med den tredjestørste fritstående kuppel i verden, og det bliver også til et besøg i den nærliggende San Antons botaniske have.

Middag på hotellet.

Dag 4:  Udflugt til Gozo (M,F,A)

Dagens udflugt går til den andenstørste ø i det maltesiske ørige, Gozo. Her vil naturen være et gennemgående tema. Turen går først mod nordvest til Cirkewwa, hvor færgen går fra. Vi ankommer efter 25 min til Mgarr, der er hovedhavnen på Gozo. Vi tager turen mod Dwerja bugten, hvor vi mødes af en imponerende smuk kyststrækning. Kalkstensklipperne er formet af havet og vinden og skabt et fantastisk sceneri, med smukke bugter og klippeformationer.

Billede: Gozo - Vejen til Dwerja

Vi fortsætter mod hovedbyen Victoria, kaldet Rabat af de lokale, hvor vi aflægger byens citadel et besøg, der bl.a. inkluderer et spændende audio-visuelt show om øens historie. Turen afsluttes med lidt tid på egen hånd i den hyggelige strandby Xlendi, hvor Middelhavet kan nydes. Undervejs på turen på Gozo spiser vi frokost på en lokal restaurant.

Billede: Victoria, Gozo

Middag på hotellet.

Dag 5: Fridag og tid til egne oplevelser(M,F,A)

Dagen er til fri disposition, og en god mulighed for at gå på opdagelse i vores by eller tage på udflugt på egen hånd. Det kunne også være en dag til at nyde hotellets mange faciliteter og indtage tagterrassen med egen pool og fordøje de seneste dages kulturridt.

Dag 6: Udflugt til Marsaxlokk på Sydmalta og bådtur(M,F,A)

Bussen kører først vestpå mod landsbyen Siggiewi efter morgenmaden. Her ser vi en noget anderledes og dramatisk kyststrækning med de såkaldte "Dingly cliffs". Her er grænsen mellem land og vand lodret med flere hundrede meter høje klipper og er et imponerende syn. I Siggiewi besøger vi kalkstensmuseet, hvor øens lange og stolte tradition med forarbejdning af kalksten kan opleves i "Limestone heritage park and gardens". Herefter fortsættes til fiskerbyen Marsaxlokk i den sydligste ende af øen. Her kan vi bl.a. opleve de særlige maltesiske fiskerbåde "luzzo'erne".

Billede: Marsaxlokk havn med luzzoerne

Bådene er farvestrålende dekorerede og har påmalet øjne; en tradition, der stammer fra Fønikernes tid.  Efter en lokal frokost tager vi til søs på en yacht, hvorfra vi oplever en af de smukkeste små havne i Europa.

Middag på hotellet.

Dag 7: Udflugt til Palazzo Parisio og den blå grotte (M,F,A)

Morgenen og formiddagen er på egen hånd. Efter frokosten tager vi afsted til det smukke Palazzo Parisio, beliggende blot 7 km fra hotellet i øens indre. Opført som Stormesteren af Johanitter ordenens jagthytte i 1733 - og senere overdraget til Parisio familien, hvorfra navnet i dag stammer. Paladsets skulptur og kunstsamling er enestående og imponerende. Turen giver et fantastisk indblik i hvordan det fremmeste maltesiske borgerskab levede i pomp og pragt.

Vi tager til den blå grotte som ligger ved den sydlige kyst. Smukke klippeformationer og huler kan ses herfra. Hvis vejret er godt er der ofte lokale fiskere, der tager gæster med ombord (Pris ca. 8 EUR pr pers), hvor man kan nyde synet fra vandsiden.

Billede: Den blå grotte

Middag på hotellet. 

Dag 8: tid på egen hånd, hjemrejse (M,F)

Vi har dagen på egen hånd, og kører mod lufthavnen sidst på eftermiddagen, efter en meget oplevelsesrig rejse rundt på hele Malta.

 

Kort

Vejret

Afgange og priser

    Begræns søgning:
Afrejse Afrejsested Rejse Fra pris
15/9 - 22/9 København
Se flytider
Malta - Middelhavets kulturelle perle - 8 dage
EKSTRA AFGANG - HOTEL TOPAZ 3*
7.795,- Bestil »
22/9 - 29/9 København
Se flytider
Malta - Middelhavets kulturelle perle - 8 dage
NYHED
8.295,- Bestil »
29/9 - 6/10 København
Se flytider
Malta - Middelhavets kulturelle perle - 8 dage
NYHED
8.295,- Bestil »
6/10 - 13/10 København
Se flytider
Malta - Middelhavets kulturelle perle - 8 dage
NYHED
8.295,- Bestil »

Information

Prisen inkluderer

• Fly København-Malta t/r inkl. skatter og afgifter
• 7 nætter på Hotel Soreda 4* i St. Paul's Bay (15/9: Hotel Topaz 3*)
• 7 x morgenmad, 7 x frokost, 7 x aftensmad inkl. 1 glas vin og vand
• Transport og udflugter iflg. program
• Dansktalende rejseleder

Prisen inkluderer ikke

• Enkeltværelsestillæg:
- Soreda Hotel 4* kr. 1.495
- Hotel Topaz 3* kr. 1.095 (gælder afgangen 15/9)
• Administrationsgebyr kr. 95.
• Øvrige entréer
• Rejse- og afbestillingsforsikring.

Hoteller

Overnatning Dag 1 - 8

Soreda Hotel
Soreda hotel 4* ligger i Qawra, som oprindeligt var en lille landsby, der gradvist vokset over de seneste 50 år og nu hænger sammen med de to øvrige byer St. Pauls og Bugibba. Hotelle ....

Overnatning Dag 1 - 8

Hotel Topaz
Bruges på afrejsen 15/9 Hotel Topaz 3* ligger i St. Pauls Bay centralt i byen, hvor der er let adgang til café og restaurationsliv. Fra hotellet er der ca. 10 min gang til stranden. Hotelle ....