Skip to main content

Malta - Middelhavets kulturelle perle

Kulturrejse til Malta
Traditionelle fiskerbåde, Malta
Mdina i Gozo, Malta
Havn og udsigt, Malta
Vin, Malta
Malta
Malta by
Status:
Udsolgt

Kulturrejse til Malta - 4* hotel med perfekt beliggenhed 

Meget passende mener man, at navnet Malta stammer fra det græske ord for "sød honning" (melite)- som måske har afsæt i honningproduktionen fra en bitype, som kun findes her. Det "søde" ørige, Malta, er en flot ramme om en afvekslende kulturrejse, som tager os vidt omkring i historien og arkitekturen.

Derfor skal du rejse med os på kulturrejse til Malta:

  • Udflugt til Valetta - Europas kulturhovedstad 2018
  • Udflugt til øen Gozo
  • Udflugt til den Føniske by Mdina
  • Indkvartering på nyrenoverede Dolmen Resort & Spa med halvpension
  • Dansktalende rejseleder

Maltas kultur og historie

Vi går bl.a. i fønikernes-, korsriddernes, grækernes og romernes fodspor; oplever fantastiske naturscenerier, og ser smuk UNESCO arkitektur, og kan samtidig slappe godt af. Der er inkluderet halvpension i rejsen, så der bliver mest mulig tid til fordybelse og afslapning på rejsen.

Vores hotel på Malta

Vi bor på det nyrenoverede og luksuriøse resort, Dolmen resort & Spa 4*, som ligger i Qawra. Beliggenheden er i top og hotellet er stort og veludstyret med flere swimmingpools, privat strand samt restauranter og barer.  

Kort dagsprogram:

Dag 1: Ankomst til Malta (A)
Dag 2: Udflugt til hovedstaden, Valletta (M,A)
Dag 3: Udflugt til Mdina/Rabat (M,A)
Dag 4: Udflugt til øen Gozo (M,A)
Dag 5: Fridag på egen hånd (M,A)
Dag 6: Udflugt til Marsaxlokk på Sydmalta og bådtur (M,A)
Dag 7: Udflugt til Palazzo Parisio og den blå grotte (M,A)
Dag 8: Fridag på egen hånd. Hjemrejse fra Malta (M)

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Malta (A)

Ved ankomsten til Maltas internationale lufthavn mødes vi af vores bus og kører til Dolmen resort & Spa, som er et helt nyrenoveret og luksuriøst resort, beliggende i Qawra. Efter vi har fået vores værelser serveres der aftensmad.

Dag 2: Valletta (M,A)

Dagens udflugt tager os til landets hovedstad Valletta, som er en af Europas mindste med sine omkring 7000 indbyggere. Byen stammer 1566, hvor stormesteren af Johanitterordenen (Malteserridderne), Jean de La Valette, besluttede byens opførelse.


Billede: Valletta og Upper Barrakka Gardens

Fra begyndelsen udgjorde Valletta en befæstet by, og arkitekturen er en smuk blanding af både militære- og barokke bygningsværker. Valletta er på UNESCOs liste for verdenskulturarv. På turen gennem den charmerende hovedstad besøger vi bl.a. de smukke Upper Barrakka gardens, der udover det pæne have-anlæg også tilbyder en smuk udsigt over bugten, samt Stormesterens Palads. Frokosten indtages på egen hånd i Valletta. Efter tid til egne oplevelser tager vi tilbage til hotellet og har resten af dagen/aftenen til egen disposition.

Middag på hotellet.

Dag 3: Udflugt til Mdina/Rabat (M,A)

Dagens udflugt fortsætter i den smukke arkitekturs tegn, når vi efter morgenmaden tager mod Mdina; kendt som den stille by. Øens hovedstad i perioden helt tilbage fra oldtiden og frem til middelalderen sammen med Rabat og Valletta har den mest imponerende arkitektur, som Malta kan tilbyde. I Mdina går vi rundt i labyrinten af smalle gader med patricier villaer og får historien om øens tidlige udvikling i den smukke tidligere hovedstad.


Billede: Mdina

Vi fortsætter til nabobyen Rabat, hvor vi aflægger Wignacourt museet et besøg. Oprindeligt lavet som residens for korsriddernes feltpræster og færdigbygget i 1749. Huset er bygget ovenpå St. Pauls grotte, som nu er i forbindelse med kælderen. Her menes Apostelen Paulus at have boet efter han strandede på Malta efter skibsbrud.  Vi indtager frokost på egen hånd inden turen går mod Ta' Qali. Her er der i forbindelse med en nedlagt RAF luftbase opstået et center for brugskunst og kunsthåndværk med bl.a. pottemageri, glaskunst, og vævning. Inden vi tager tilbage til hotellet besøger vi den berømte kirke i Mosta med den tredjestørste fritstående kuppel i verden, og det bliver også til et besøg i den nærliggende San Antons botaniske have.

Middag på hotellet.

Dag 4:  Udflugt til Gozo (M,A)

Dagens udflugt går til den andenstørste ø i det maltesiske ørige, Gozo. Her vil naturen være et gennemgående tema. Turen går først mod nordvest til Cirkewwa, hvor færgen går fra. Vi ankommer efter 25 min til Mgarr, der er hovedhavnen på Gozo. Vi tager turen mod Dwerja bugten, hvor vi mødes af en imponerende smuk kyststrækning. Kalkstensklipperne er formet af havet og vinden og skabt et fantastisk sceneri, med smukke bugter og klippeformationer.


Billede: Gozo - Victorias hustage og vejen til Dwerfa

Vi fortsætter mod hovedbyen Victoria, kaldet Rabat af de lokale, hvor vi aflægger byens citadel et besøg, der bl.a. inkluderer et spændende audio-visuelt show om øens historie. Turen afsluttes med lidt tid på egen hånd i den hyggelige strandby Xlendi, hvor Middelhavet kan nydes. 

Middag på hotellet.

Dag 5: Fridag og tid til egne oplevelser(M,A)

Dagen er til fri disposition, og en god mulighed for at gå på opdagelse i vores by eller tage på udflugt på egen hånd. Det kunne også være en dag til at nyde hotellets mange faciliteter og indtage tagterrassen med egen pool og fordøje de seneste dages kulturridt.

Dag 6: Udflugt til Marsaxlokk på Sydmalta og bådtur(M,A)

Bussen kører først vestpå mod landsbyen Siggiewi efter morgenmaden. Her ser vi en noget anderledes og dramatisk kyststrækning med de såkaldte "Dingly cliffs". Her er grænsen mellem land og vand lodret med flere hundrede meter høje klipper og er et imponerende syn. I Siggiewi besøger vi kalkstensmuseet, hvor øens lange og stolte tradition med forarbejdning af kalksten kan opleves i "Limestone heritage park and gardens". Herefter fortsættes til fiskerbyen Marsaxlokk i den sydligste ende af øen. Her kan vi bl.a. opleve de særlige maltesiske fiskerbåde "luzzo'erne".


Billede: Marsaxlokk havn med luzzoerne

Bådene er farvestrålende dekorerede og har påmalet øjne; en tradition, der stammer fra Fønikernes tid.  Frokosten indtages på egen hånd.

Middag på hotellet.

Dag 7: Udflugt til Palazzo Parisio og den blå grotte (M,A)

Morgenen og formiddagen er på egen hånd. Om eftermiddagen tager vi afsted til det smukke Palazzo Parisio, beliggende blot 7 km fra hotellet i øens indre. Opført som Stormesteren af Johanitter ordenens jagthytte i 1733 - og senere overdraget til Parisio familien, hvorfra navnet i dag stammer. Paladsets skulptur og kunstsamling er enestående og imponerende. Turen giver et fantastisk indblik i hvordan det fremmeste maltesiske borgerskab levede i pomp og pragt.

Vi tager til den blå grotte som ligger ved den sydlige kyst. Smukke klippeformationer og huler kan ses herfra. Hvis vejret er godt er der ofte lokale fiskere, der tager gæster med ombord (Pris ca. 8 EUR pr pers), hvor man kan nyde synet fra vandsiden.


Billede: Palazzo Parisio og den blå grotte

Middag på hotellet. 

Dag 8: tid på egen hånd, hjemrejse (M)

Vi har dagen på egen hånd, og kører mod lufthavnen sidst på eftermiddagen, efter en meget oplevelsesrig rejse rundt på hele Malta.

Kort

Vejret

Hotel