Skip to main content

Nytårssejlads på Donaufloden

Fejr nytårsaften på Donaufloden med Kulturrejser Europa
Oplev kulturen og livet langs Donaufloden
Nyd et godt glas vin på jeres nytårskrydstogt på Donaufloden
Skulpturer langs Donaufloden
Donaufloden løber gennem Ungarns hovedstad Budapest
Donaufloden med Kulturrejser Europa
Fejr nytår på krydstogt langs Donaufloden
Fejr nytår på krydstogt langs Donaufloden
Status:
Datoer på vej

Enestående nytårssejlads på Donaufloden

Nu udbyder Kulturrejser Europa dette skønne nytårssejlads på Donaufloden spækket med komfort, god mad og store kulturelle oplevelser. Vi besøger hele tre lande og tre hovedstæder, når vi anløber Wien i Østrig, Bratislava i Slovakiet og Budapest i Ungarn.  Vi oplever desuden flodbreddens smukke natur i Melk, Dürnstein og Esztergom.

Derfor skal du rejse med os på nytårssejlads på Donaufloden:

  • Nytårsfejring i Budapest
  • Direkte fly
  • Besøg i 3 lande og 3 hovedstæder
  • Helpension ombord
  • Tid til fordybelse og afslapning
  • Mulighed for at tilkøbe spændende udflugtspakke samt koncert i Wien
  • Dansktalende rejseleder

Nytårsfejring i Budapest

Nytåret fejres i Budapest ombord på vores skib, hvor der er sørget for en skøn nytårsmiddag og nytårsaften. Ved midnat er vi klar til at skåle 2019 velkommen og byens festfyrværkeri kan nydes fra øverste skibsdæk.
MS Fidelio vil danne rammen om vores sejlads og i rejsens pris er inkluderet helpension og standardkahyt på lower deck. Mod tillæg kan der vælges at bo på skibets main eller upper dæk.

Tilkøber du udflugtspakken hjemmefra, og så er du i godt selskab med vores dansktalende rejseleder, hvad enten det er på byvandring eller på sightseeing med bus. Alternativt kan man selvfølgelig udforske de spændende anløbshavne på egen hånd og i eget tempo. Du har også mulighed for at tilmelde dig en musikalsk oplevelse ud over det sædvanlige, når vi i Wien har mulighed for at tage koncert med salonorkestret Alt Wien, og høre dem fortolke store klassiske værker. 

Kort dagsprogram for nytårssejladsen på Donau:

Dag 1: Ankomst Wien samt indkvartering på skib (A)
Dag 2: Mulighed for byrundtur i Wien samt koncert (M,F,A)
Dag 3: Melk og Dürnstein, mulighed for vinsmagning i Dürnstein (M,F,A)
Dag 4: Ankomst Budapest (M,F,A)
Dag 5: Nytårsfejring i Budapest, mulighed for byrundtur (M,F,A)
Dag 6: Esztergom og tid til afslapning (M,F,A)
Dag 7: Bratislava, mulighed for byvandring. (M,F,A)
Dag 8: Ankomst Wien og hjemrejse (M)

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

*Programmets tidsangivelser og havneanløb er med forbehold for ændringer.

Information omkring tid på egen hånd og måltider

Ud over eventuel tilkøbt udflugtspakke ifølge program, hvor der kræves transport fra skibet til bycentrum, er den eventuelle udgift ikke inkluderet og derfor på egen regning. Dette er også gældende såfremt rejselederen tilbyder gratis byvandringer/orienteringsture uden for det fastlagte program. De måltider, der er angivet under det korte dagsprogram, omfatter måltider ombord på skibet, hvor vi har helpension inkluderet jf. program. Øvrige måltider vil være på egen bekostning med mindre andet fremgår af dagsprogrammet. Vi gør opmærksom på, at skibet ikke tillader kørestol ombord.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst Wien samt indkvartering på skib (A)

Efter ankomsten til Wien kører vi direkte til vores skib MS Fidelio, der danner rammen om vores oplevelsesrige nytårssejlads på Donau de næste otte dage.
Skibet ligger til i Wien (ca. 25 minutter uden for centrum) og dagen i dag kan bruges på at lære skibet bedre at kende, slappe af på skibets hyggelige fællesområder, samt nyde de omkringliggende omgivelser. Vi får tildelt vores kahytter om eftermiddageb og inden aftensmaden, vil der være en obligatorisk sikkerhedsøvelse.
Vi ligger til natten over, og aftenen kan nydes med en forfriskning i baren og livemusik ombord, eller måske melder lysten sig til en tur ind til centrum på egen hånd.

Dag 2: Wien, mulighed for byrundtur (M,F,A)

Afsejling kl. 23:00
Wien -  også kaldet musikkens hovedstad - har i sin tid huset store kunstnere som Mozart og Beethoven, og byen er fortsat frontløber for store klassiske koncerter. I den gamle bydel er der flere ærespladser og statuer for datidens musikgenier og vi bevæger os rundt i området.

Har du tilkøbt udflugtspakken, starter vi dagen i bus, hvor vi kører ved den velkendte Ring-boulevard. Her betragter vi nogle af byens historiske bygninger som operahuset, parlamentsbygningen, universitetsbygningen og Burg teatret. Efter køreturen er vi klar til at se lidt nærmere på byen til fods og går blandt andet forbi Stephansdom katedralen fra 1200-tallet, der i sin tid husede Mozarts bryllup - og siden begravelse. Katedralens gotiske byggestil består, trods mange udbedringer fra tidens voldsomme brande og krige. Efter vores gåtur vender vi tilbage til skibet, og frokosten spiser vi ombord.

Om aftenen har du mulighed for at tilmelde dig en musikalsk oplevelse ud over det sædvanlige. Oplev stedet, hvor selveste Johann Strauss i sin tid dirigerede og hør essensen af Wiens klassiske musikstykker. Salonorkestret Alt Wien er et af Wiens velkendte fortolkere af klassisk musik, og du kan godt glæde dig til en fantastisk aften i musikkens tegn. Du skal tilmelde dig hjemmefra og prisen er 65 euro pr. person for kategori B, som betales lokalt. (OBS. Tilmelding er bindende. Der skal være minimum 10 personer fra hele skibet der tilmelder sig for at turen bliver gennemført). Vi sejler først ved midnatstid, så der er også mulighed for at tage til byen på egen hånd, inden vi stævner ud på vores færd, hvor Dürnstein og Melk venter forude.

Dag 3: Melk og Dürnstein, mulighed for vinsmagning (M,F,A)

Melk: Ankomst kl. 09:00 - afsejling kl. 12:00
Dürnstein: Ankomst kl. 14:00 - afsejling kl. 20:00

Efter morgenmaden er vi ankommet til byen Melk. Allerede ved indsejling er det svært ikke at lægge mærke til det kolossale og smukke benediktinerkloster, der troner op fra klippetoppen over byen og floden. Det er absolut værd at gå en tur i den hyggelige by, inden vi ved middagstid sejler videre til Dürnstein.

Efter frokost er vi igen klar til at gå i land i den lille østrigske landsby Dürnstein, der med sine ca. 900 indbyggere giver et hyggeligt billede af det landlige og lokale byliv. Formiddagen kan være til egne oplevelser og trods byens størrelse på 16,81 km2, byder den på en bred vifte af oplevelser og historie. Byen er på UNESCO's liste over verdenskulturarv, og formiddagen kan med rette foregå i de hyggelige gader eller ved udsigtspunktet, for at se byen fra oven. Herudover huser byen det gamle klosterkompleks fra år 1410 og den berømte borgruin, hvor Richard Løvehjerte i sin tid sad som fange.

Har du købt udflugtspakken, går vi i dag en tur i byen og afslutter turen med en vinsmagning.

Dag 4: Ankomst Budapest (M,F,A)

Ankomst kl. 18:00
Dagen i dag nydes ombord på vores dejlige skib og der er god tid til at slappe af ved de hyggelige fællesarealer eller i kahytten. Vi ankommer til Budapest ved aftenstid, hvor det er tid til middag ombord, og herefter er der mulighed for at tage til byen på egen hånd. 

Budapest, hovedstaden i Ungarn, er en vidunderlig smuk by
Billede: Budapest.

Dag 5: Budapest, mulighed for byrundtur og nytårsfejring (M,F,A)

Ungarns hovedstad Budapest, der er på UNESCO's liste over verdenskulturarv, er bogstaveligtalt opdelt med Buda på den ene side af bredden og Pest på den anden side, og byen imponerer med et væld af historiske monumenter.

Har du købt udflugtspakken, tager vi til byen i bus og oplever også lidt af byen til fods. Vi kan blandt andet se frem til at komme forbi slotsområdet i den gamle bydel, hvor vi udefra ser Fiskermandens bastion, der omkranses af syv tårne. Tårnene symboliserer de oprindelige syv Magyar-klaner, der besatte det Carpatiske bassin og dannede det ungarske rige. 

Tilbage på skibet står frokosten klar og herefter er resten af dagen til egne eventyr i den fortryllende storby. Ved aftenstid er vi klar til at sætte os til nytårsbordet, hvor der er sørget for en skøn nytårsmiddag og når klokken slår tolv skåler vi sammen og hilser det nye år velkommen.

Dag 6: Esztergom, tid på egen hånd (M,F,A)

Ankomst kl. 10:00 - afsejling kl. 15:00
Vi sejler fra Budapest tidligt om morgenen (ca. kl. 04:00) og ankommer til en af Ungarns ældste byer Esztergom. Dagen er til egne oplevelser og måske afslapning efter sidste dag i 2018. Det er absolut værd at gå en tur i den smukt beliggende by. Du kan eventuel gå en tur op til byens domkirke, der dateres tilbage til år 1869. På turen derop går du langs den gamle bymur, og når du når toppen, imponeres du med kirkens størrelse og placering på højen ved floden. Her får du udsigt ud over byen, floden og de grønne omgivelser.  Om eftermiddagen sejler vi videre mod Bratislava.

Dag 7: Bratislava, mulighed for byvandring, kl. 09:00-18:00(M,F,A)

Ankomst kl. 09:00 - afsejling kl. 18:00
Vi ankommer tidligt om morgenen til den slovakiske parlamentsby Bratislava. Efter morgenmaden kan du vælge at gå på opdagelse på egen hånd i den smukke og forholdsvis nye hovedstad, der blev til efter opløsningen af Tjekkoslovakiet i 1993. Rundt omkring dukker statuer op til minde om fortiden og blandt dem er statuen af H. C. Andersen, der besøgte byen på sin færd langs Donau-floden.

Skal du med på den tilkøbte udflugt, går vi fra skibet om mod byens store seværdigheder. Vi skal blandt andet forbi St. Martins katedralen og kan se frem til at slentre ad de hyggelige brostensbelagte gader, blandt kirker og palæer.

Bratislava, hovedstaden i Slovakiet, i solnedgangens skær
Billede: Bratislava.

Dag 8: Ankomst til Wien og hjemrejse (M)

Ankomst kl. 06:00
Efter morgenmaden er det tid til at vinke farvel til skibet. Vi har lidt tid på egen hånd, inden vi kører mod lufthavnen for at flyve hjem til Danmark efter en oplevelsesrig rejse.

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Budapest på dmi.dk her


Vejret i Budapest

Vejret i Wien

Kort

Kort over nytårskrydstoget på Donau-floden