Nordkap – på færd langs Norges kyst mod midnatssolen

Nordkap

TIL NORDKAP FRA KØBENHAVN

Vi gentager den populære rejse og er igen klar til at opleve midnatssolen på dette specialkrydstogt, der tager os hele vejen fra København til Nordkap - og retur. Undervejs krydser vi polarcirklen og besøger seks af Norges mest charmerende kystbyer samt den fascinerende Geirangerfjord. Kun én afrejse i 2018!

At opleve midnatssolen er for mange en drøm, der står højt på rejse-ønskelisten. Vi gør det muligt med dette sommerkrydstogt, ombord på det 4-stjernede Serenade of the Seas, der i de bedst tænkelige rammer giver os naturoplevelser i absolut særklasse. Rejsen tager sin begyndelse allerede i København, og mulighederne er mange på dette unikke krydstogt, hvor der både er fællesarrangementer og mulighed for at sammensætte sit eget rejsearrangement.

Vi sejler ud i Nordsøen og krydser polarcirklen og fra skibets dæk - eller fra din balkonkahyt – kan du nu betragte fænomenet midnatssol. Vi anløber herefter en af rejsens store oplevelser, når vi med bus bliver kørt fra Honningsvåg og helt frem til Nordkap-plateauet og den karakteristiske globus, der tilkendegiver, at vi befinder os på Europas nordligste punkt.

Vi har et stop i universitetsbyen Tromsø, den arktiske hovedstad, der er rig på kultur og historie. Derefter begiver vi os mod den smukke norske natur, der viser sig på fornemmeste vis, når vi sejler ind i Geirangerfjord - en naturoplevelse ud over det sædvanlige. Vi anløber også den billedskønne by Ålesund og rejsens sidste landgang er et charmerende bekendtskab, hvor Bergen lokker med sin idylliske havnepromenade, eller måske du vil besøge komponisten Edvard Griegs hus? Valget er dit og mulighederne er mange på dette unikke krydstogt.

Bestil din rejse til 2018 inden d. 31/7 og få kr. 1000,- i rabat per person.

Kort dagsprogram 2018:


Dag 1: Ombordstigning i København kl. 12.00. Afsejling kl. 17.00. (F,A)
Dag 2: På havet (M,F,A)
Dag 3: Geiranger kl. 07.00-16.00. Udflugt til Dalsnibba (M,F,A)
Dag 4: På havet. Vi krydser Polarcirklen (M,F,A)
Dag 5: Tromsø kl. 09.00- 18.00 (M,F,A)
Dag 6: Honningsvåg (Nordkap) kl. 07.00- 15.00. Udflugt til Nordkap (M,F,A)
Dag 7: På havet. (M,F,A)
Dag 8: Ålesund kl. 10.00-18.00 (M,F,A)
Dag 9: Flåm kl. 10.30-18.30 (M,F,A)
Dag 10: Bergen kl. 07.00-17.00 (M,F,A)
Dag 11: På havet (M,F,A)
Dag 12: Ankomst København kl. 07.00 (M)

Kort dagsprogram 2017 - (rejsen er udsolgt):

Dag 1: Ombordstigning i København kl. 12.00. Afsejling kl. 17.00. (F,A)
Dag 2: På havet (M,F,A)
Dag 3: Geiranger kl. 07.00-16.00. Udflugt til Dalsnibba (M,F,A)
Dag 4: På havet. Vi krydser Polarcirklen (M,F,A)
Dag 5: Tromsø kl. 09.00- 18.00 (M,F,A)
Dag 6: Honningsvåg (Nordkap) kl. 07.00- 15.00. Udflugt til Nordkap (M,F,A)
Dag 7: På havet. (M,F,A)
Dag 8: Ålesund kl. 10.00-20.00 (M,F,A)
Dag 9: Olden kl. 07.00-17.00 (M,F,A)
Dag 10: Bergen kl. 07.00-17.00 (M,F,A)
Dag 11: På havet (M,F,A)
Dag 12: Ankomst København kl. 07.00 (M)

M = Morgenmad F = Frokost A = Aftensmad

Ovenstående tidsangivelser og havneanløb er med forbehold for ændringer

INFORMATION OMKRING TID PÅ EGEN HÅND OG MÅLTIDER
På anløbsdage uden arrangerede udflugter, hvor der kræves transport fra skibet til bycentrum, er den eventuelle udgift ikke inkluderet og derfor på egen regning. Dette er også gældende såfremt rejselederen tilbyder gratis byvandringer/orienteringsture uden for det fastlagte program.
De måltider der er angivet under det korte dagsprogram omfatter måltider ombord på skibet, hvor vi har helpension inkluderet. Øvrige måltider på land vil være på egen bekostning med mindre andet fremgår af dagsprogrammet.

Pris fra:
17.995,-
Dage:12
Bestil rejse »

Dagsprogram

Dag 1: Ombordstigning i København. Afsejling kl. 17.00 (F,A)

I Københavns nye krydstogts-terminal Ocean Kaj, møder vi for første gang vores hjem for de næste 12 dage, nemlig det fantastiske skib: Serenade of the Seas. Efter indtjeknings-formaliteterne er overstået, er der frokost i skibets buffetrestaurant og efterfølgende vil vores rejseleder stå for en rundvisning på skibet. Efter den obligatoriske sikkerhedsøvelse lægger vi fra kaj, og fra skibets dæk siger vi på gensyn til vores hovedstad alt imens, at sejladsen ud i Nordsøen påbegyndes. Efterfølgende er der fælles velkomstmiddag i skibets hovedrestaurant.

Dag 2: På havet (M,F,A)

En afslappende dag på havet er den bedste måde at lære skibet bedre at kende. Serenade of the Seas er et fantastisk dejligt skib, hvor dens knap 2100 passagerer har adgang til en masse faciliteter, flotte buffeter og underholdning af høj kvalitet. Vores rejseleder vil sørge for fælles samling, hvor de næste par dages havneanløb vil blive gennemgået.

Dag 3: Geiranger kl. 07.00 – 16.00. Udflugt til Dalsnibba (M,F,A)

På rejsen forkæles vi på skibet, men også naturen giver os dejlige oplevelser. I dag sejler vi ind i den fantastiske Geirangerfjord, der er så smuk, at den er optaget på UNESCOs verdensarvliste. Vi tager på en spektakulær busrejse op til Dalsnibba - bjerget der ligger dybest inde i fjorden. Her i 1.500 m.o.h har vi den mest storslåede udsigt over fjordlandskabet. Husk kamera!  
Geiranger
Billede: Geirangerfjord

Dag 4: På havet. Vi krydser Polarcirklen (M,F,A)

Vi tilbringer en hel dag på havet. En helt almindelig dag er det dog ikke, da vi i dag passerer den nordlige polarcirkel, når vi kommer på breddegrad 66° nord for Ækvator - og dermed ind i den arktiske klimazone. Det er også her, nord for Polarcirklen, at begrebet midnatssol eksisterer.

Dag 5: Tromsø kl. 09.00 - 18.00 (M,F,A)

Den arktiske hovedstad, Tromsø, bliver vores næste landgang. Denne universitetsby er et virkelig interessant bekendtskab med sit rige kulturliv og spændende historie. Byens vel nok største attraktion og vartegn er Tromsdal Kirken, også kaldet Ishavskatedralen, bygget i 1965. Den har fået tilnavnet efter den særprægede arkitektur og karakteristiske form, der giver associationer til isbjerge. I byen findes der også et oplevelsescenter, Polaria, hvor man i de store tanke kan studere fiskearter fra Berentshavet, samt den arktiske sæl, Remmesælen.
Som i de fleste andre norske anløbshavne har vi ikke planlagt nogen fælles aktiviteter, så du kan forme dagen, som du vil. Vores rejseleder kommer naturligvis gerne med forslag, og skibet har som altid en bred vifte af udflugtstilbud.

Billede: Ishavskatedralen, Tromsø

Dag 6: Honningsvåg kl. 07.00 - 15.00. Udflugt til Nordkap (M,F,A)

Vi anløber nu byen Honningsvåg, og rejsens endegyldige mål er kun en halv times bustur herfra. Nordkap-plateauet markerer Europas nordligste punkt, og her ved siden af den ikoniske globus er øen Svalbard det eneste stykke land, der skiller os fra Nordpolen. Det er blandt andet derfor, at Nordkap-plateauet har tilnavnet; Verdens Ende. Vi kører i egen bus sammen med vores rejseleder op til Nordkap, og vel fremme har vi adgang til det fine besøgscenter med det berømte monument ”Verdens Børn”. Fra København er der knap 2400 km til Nordkap, en distance som vi har tilbagelagt på den mest komfortable og smukkest tænkelige måde. Vi returnerer til skibet og sejler atter sydpå, men rejsen er langtfra overstået, da vi stadig har mange oplevelser på programmet.

Nordkap
Billede: Den ikoniske globus, Nordkap

Dag 7: På havet. (M,F,A)

Dag 8: Ålesund kl. 10.00 – 20.00 (M,F,A)i 2018 fra kl. 10.00 - 18.00

Den norske skønhed viser sig endnu en gang, når vi ligger til i Ålesund. Byen er omgivet af fjorde og høje fjelde kendt som Sunnmørs-alperne. Selve Ålesund by er også et yderst interessant rejsemål med sin hyggelige gågade og spektakulære art nouveau-arkitektur. Byen brændte ned i 1904, og ved genopbygningen var det jugend-stilen/art nouveau-stilen, der var det tidstypiske, og dermed årsagen til, at den er så markant repræsenteret i dag. Det storslåede akvarium, Atlanterhavsparken, er også et besøg værd. Selve akvariet er bygget ind i klippen, og er det eneste af sin slags i Europa. Ålesund er også en af de vigtigste fiskerihavne i Norge og ved kanalen omkring brosundet, vil vi se fiskere sælge dagens fangst direkte fra båden.


Billede: Ålesund

Dag 9: Flåm kl. 10.30 - 18.30 (M,F,A)ankomst i 2018

Efter at have navigeret skibet gennem den smalle Aurlandsfjord, ankommer vi om formiddagen til den lille norske by Flåm. Trods byens kun 500 indbyggere, er der livlig aktivitet, når den hvert år får besøg af flere hundrede tusinde rejsende. Det er ikke uden grund, da de omkringliggende naturoplevelser er i særklasse. Omringet af vandfald, små fjorde og grønne bjergskråninger, er det en fornøjelse at nyde en gå-tur i området eller købe en togtur med den populære Flånbane, der siges at være en af Europas smukkeste togstrækninger. I dag bestemmer du selv hvad dagens skal bruges på. Det kan være du vil bestille et af skibets spændende udflugter, tage en togtur på egen hånd, eller måske nyde en frokost på egen hånd på et af byens restauranter eller besøge det lokale bryggeri.

Dag 9: Olden kl. 07.00 - 17.00 (M,F,A)ankomst i 2017

Fantastiske fjordlandskaber er vi allerede blevet begunstiget med, men der er mere overdådig natur på programmet, når vi ankommer til Olden. Den lille charmerende by er beliggende i Nordfjorden, hvor de små idylliske og fredsommelige landsbyer står i skarp kontrast til den majestætiske og dramatiske natur. Opholdet i Olden er på egen hånd, og man kan med fordel følge med på en skibets udflugter til Briksdalbreen. Den imponerende gletsjer er beliggende 1.200 moh, og hvert år drages over 300.000 besøgende mod dette naturfænomen. 


Billede: Olden

Dag 10: Bergen kl. 07.00 - 17.00 (M,F,A)

Bergen er Norges andenstørste by og en hel rejse værd i sig selv. Bergen byder på seværdigheder hvis lige, vi ikke har stødt på tidligere på rejsen. Byens kendetegn er den charmerende havnefront med den karakteristiske brygge og fiskemarkedet. Hvis vejret er med os, så byder bryggen på fortovscaféer med en plads i solen med udsigt til folkelivet. I bydelen Troldhaugen ligger komponisten Edvard Griegs hus, der i dag er museum. Man kan også tage til Fantoft stavkirke og beundre den smukke konstruktion af træ. En tredje mulighed er at tage kabelvognen, Fløibanen, op til Fløien Fjeld. Her er der en fantastisk udsigt over byen og den prægtige natur. Der findes også gode vandremuligheder på Fløien.

Klokken 17.00 stævner vi ud fra Bergen, der er rejsens sidste besøg og samles til middag, hvor vi ser tilbage på en oplevelsesrig rejse langs Norges kyst til midnatssolens rige.


Billede: Bergen

Dag 11: På havet (M,F,A)

Rejsen er ikke overstået endnu. Fra Bergen til København er der knap 450 sømil, som vi tilbagelægger i komfortable og lækre rammer på vores skib Serenade of the Seas. Der bliver en behørig afskedsmiddag for gruppen, hvor vi samtidig får lejlighed til at takke det personale på skibet, der har taget vel hånd om os undervejs.

Dag 12: Hjemkomst kl. 07.00 (M)

Skibet anløber København, og efter at have spist morgenmad går vi fra borde i ro og mag efter en begivenhedsfuld rejse ad søvejen til Nordkap.  
 

INFORMATION OMKRING UDFLUGTER, TID PÅ EGEN HÅND, BYVANDRINGER OG MÅLTIDER:

På anløbsdage uden arrangerede udflugter, hvor der kræves transport fra skibet til bycentrum, er den eventuelle udgift ikke inkluderet og derfor for egen regning. Dette er også gældende såfremt rejselederen tilbyder gratis byvandringer/orienteringsture uden for det fastlagte program.
De måltider der er angivet under det korte dagsprogram omfatter måltider ombord på skibet, hvor vi har helpension inkluderet. Øvrige måltider på land vil være på egen bekostning med mindre andet fremgår af dagsprogrammet.

Praktisk info

Her finder du nærmere information om at være på krydstogt - indkvartering, check-in, rejsen, faciliteterne på skibet samt generel information.

Praktisk information

Vejret

Hold dig ajourført omkring vejret på din rejse

Få opdaterede vejrudsigter på dmi.dk

Kort

Rejsen Nordkap – på færd langs Norges kyst mod midnatssolen

Kort for 2017:

Kort for 2018:

Afgange og priser

    Begræns søgning:
Afrejse Afrejsested Rejse Fra pris
3/6 - 14/6 Københavns Havn
Se flytider
Nordkap - på færd langs Norges kyst mod midnatssolen - 12 dage
Afrejse i 2018 - kr. 1000 i rabat per person ved bestilling inden d. 31/7
17.995,- Bestil »

Information

Prisen Inkluderer:

• 11 nætter på Serenade of the Seas 4* i delt indvendig dobbeltkahyt
• Helpension om bord på Serenade of the Seas.
• Kaffe, te samt isvand på skibet
• Drikkepenge om bord på skibet (værdi kr. 963,-)
• Transporter samt udflugt til Nordkap (dag 3) og Dalsnibba (dag 6)
• Dansktalende rejseleder under hele krydstogtet

Tillæg:

2018:
• Tillæg for udvendig kahyt: kr. 2.995,- pr. person
• Tillæg for indvendig enkeltkahyt: kr. 11.995,-
• Tillæg for udvendig enkeltkahyt: kr. 17.995,-
• Tillæg for balkonkahyt: kr. 9.995,- per person
• Tillæg for enkeltkahyt i balkon: kr. 31.995,- per person

Prisen inkluderer ikke:

• Eventuelle drikkepenge til lokalguider
• Forsikringer
• Administrationsgebyr kr. 95 pr. person
 

Skib

Overnatning Dag 1 - 12

Serenade of the Seas
****
Serenade of the Seas tilhører den populære skibsklasse, Radiance fra rederiet Royal Caribbean Cruise Lines. Det er et af rederiets mere intime skibe med plads til "kun" 2100 passagerer og ....
Source: https://www.kulturrejser-europa.dk/krydstogt/nordkap-pa-faerd-langs-norges-kyst-mod-midnatssolen