Nordatlantisk krydstogt fra København til New York

Brooklyn Bridge, Nordatlantisk krydstogt til New york
Stavanger i Norge, Nordatlantisk krydstogt til New york
Kristiansand i Norge, Nordatlantisk krydstogt til New york
Rreykjavik Hallgrimskirke og Gullfoss vandfaldet
Strokkur golden circle på Island, Nordatlantisk krydstogt
Shetland Lerwick i Skotland, Nordatlantisk krydstogt til New York
Nordatlantisk krydstogt
Times Square, Nordatlantisk krydstogt
Central Park, Nordatlantisk krydstogt

Nordatlantisk krydstogt fra København til New York

- 19 dage med stop i Danmark, Norge, Skotland, Island, Canada og USA

Med påstigning i København og besøg i 6 lande og 8 byer undervejs er dette krydstogt en sand odyssé ud i Nordatlanten.

Vi går ombord i på Vision Of The Seas i Københavns havn og indlogerer os, hvorefter vi sætter kursen mod Skagen og skal nyder sensommeren i den nordjyske by. Efterfølgende går sejladsen mod Norge, hvor vi besøger Kristiansand og Stavanger. Videre mod nord venter Lerwick i Skotland og så har vi 4 dage på Island, når skibet lægger til kaj i Reykjavik og Akureyri.
I Reykjavik inkluderer vi en udflugt til "Den Gyldne Cirkel" og oplever Islands smukke natur på tæt hold. Undervejs har vi få dage på havet mellem de forskellige byer på rejsen og når vi når Nordamerikas vestkyst går vi i land på St. Johns i den canadiske provins Newfoundland.
Vi slutter turen i New York, The Big Apple. Her runder vi af med en overnatning på et centralt beliggende hotel i hjertet af byen og tager på busrundtur i den spændende metropol.  Under hele rejsen er du i selskab med vores kyndige dansktalende rejseleder.

Kort dagsprogram:

Dag 1: Ombordstigning og afsejling fra København kl. 17.00 (F,A)
Dag 2: Ankomst Skagen og byvandring Kl. 07.00-16.00 (M,F,A)
Dag 3: Kristiansand og byvandring. Kl. 07.00-17.00 (M,F,A)
Dag 4: Stavanger og byvandring. Kl. 07.00-18.00 (M,F,A)
Dag 5: Lerwick/Skotland og byvandring 08:00-18:00 (M, F, A)
Dag 6: På havet mod Island (M,F,A)
Dag 7: Reykjavik kl. 08.00. Udflugt til Den Gyldne Cirkel (M,F,A)
Dag 8: Reykjavik, tid på egen hånd og afsejling kl. 14.00 (M,F,A)
Dag 9: Akureyri, Island og byvandring kl. 10:00 (M, F, A)
Dag 10: Akureyri, tid til egne eventyr og afsejling kl. 18:00 (M, F, A)
Dag 11-13: På havet mod New Foundland (M, F, A)
Dag 14: Newfoundland, Canada, St. Johns 07:00-18:00  (M, F, A)
Dag 15-16: På havet mod New York (M,F,A)
Dag 17: Ankomst New York, busrundtur og indkvartering på hotel (M)
Dag 18: New York og tid på egen hånd og hjemrejse (M)
Dag 19: Ankomst København

M = Morgenmad F = Frokost A = Aftensmad

Ovenstående tidsangivelser og havneanløb er med forbehold for ændringer.

INFORMATION OMKRING BYVANDRINGER:
På en række af anløbshavnene tilbyder vi, at du kan komme med på en lettere orienterende byvandring sammen med rejselederen. En byvandring er en kort orienteringstur rundt i bycentrum, der efterfølgende afsluttes med tid på egen hånd. Byvandringerne er et gratis tilbud til vore gæster og kræver en normal fysik at deltage i. Såfremt der kræves transport fra skibet ind til bycentrum, så er denne udgift ikke inkluderet og derfor på egen regning.
De måltider der er angivet under det korte dagsprogram omfatter måltider ombord på skibet, hvor vi har helpension inkluderet. Øvrige måltider på land vil være for egen regning med mindre andet fremgår af dagsprogrammet.

Status:
Udsolgt

Dagsprogram

Dag 1: Ombordstigning og afsejling fra København kl. 17.00 (F, A)

Dette spændende krydstogt har sin begyndelse i Københavns havn og vores rejseleder byder dig velkommen ved check-in. Efter at have overstået check-in kan vi gå ombord på skibet og spise frokost i buffetrestauranten. Derefter tager vores rejseleder os med rundt på skibet, så alle får en god introduktion til faciliteterne, før den obligatoriske sikkerhedsøvelse går i gang og skibet efterfølgende lægger fra kaj. Vi mødes igen om aftenen og spiser en middag i hinandens selskab i skibets hovedrestaurant.

Dag 2: Skagen kl. 07.00 – 16.00. (M,F,A)

Det er ikke hver dag Skagen får besøg af store krydstogtskibe og der er noget særligt over at sejle ind til Danmarks nordligste by, der fortsat summer af den danske sensommer.
Hver aften har vi reserveret et bord i hovedrestauranten, hvor vi mødes og spiser. Du kan også mod et gebyr vælge at spise i en af special-restauranterne ombord (bestilles og betales ombord).

Dag 3: Kristiansand kl. 07.00 – 17.00. Orienterende byvandring med rejselederen (M,F,A)

I Sørlandets smukke skærgård ligger Kristiansand, der blev grundlagt af den danske kong Christian IV i 1641. Kristiansand er kendt for bydelen Posebyen med sammenhængende lave træhuse. Du kan vælge at slå vejen forbi fæstningen Christiansholm, der blev bygget af Christian IV som et forsvarsværn. I dag bliver den brugt til en række kulturarrangementer og koncerter. Kristiansand er i øvrigt en af Norges mest aktive kulturbyer med en række sommerfestivaler. Kilden teater- og koncerthus på Odderøya er også dragende i sin arkitektur. Kronprinsesse Mette-Marit stammer fra Kristiansand og hun nedlagde grundstenen til byggeriet i 2009. Teater- og koncerthuset blev senere indviet i 2012. Hvis der er interesse for det, så tager vores rejseleder med os på en orienterende byvandring.

Dag 4: Stavanger kl. 07.00 – 18.00. Orienterende byvandring med rejselederen (M,F,A)

Vi ankommer til Stavanger og Norges fjerdestørste by, der er rig på kulturliv og har en smuk middelalderkatedral. Dagen i Stavanger er til egen disposition og du kan forme den som du vil. Du kan vælge at tage på en af de udflugter som skibet arrangerer (bestilles og betales ombord) og er du interesset, så tager vores rejseleder os igen i dag med på en orienterende byvandring, hvor vi kan beundre byen med de smukke træhuse.

Dag 5: Lerwick/Skotland 08:00 – 18:00 (M, F, A)

Shetlandsøerne består af 32 øer, hvoraf mange af dem er ubeboede. Øgruppen overgik fra dansk/norsk herredømme til skotsk for mere end 500 år siden, men man kan stadigvæk ane de nordiske rødder visse steder. Blæsten er konstant og stærk, men klimaet er mildt grundet nærheden til Golfstrømmen i Nordatlanten. Lerwick er hovedbyen og øernes erhvervscentrum. Den vigtigste industri er olie, fiskeri og turisme. Mange forbinder desuden øerne med den lavstammede hest shetlandsponyen.

Besøget i Lerwick er til egen disposition og man kan slentre rundt i byens gader. Hovedgaden hedder Commercial street og her er et godt udbud af butikker og traditionelle pubber, hvor tiden står stille. Læg eventuelt vejen forbi en af de lokale beværtninger og nyd en gang fish and chips sammen med en læskende pint af det lokale øl. Vores rejseleder byder os også på en orienterende byrundtur, såfremt interessen er for det. 


Billede: Lerwick

Dag 6: På havet (M,F,A)

Vi har den første hele dag på havet og det er en oplagt mulighed for at lade sig forkæle. Ombord på skibet findes et hav af faciliteter såsom pool, fitness, bibliotek, vinsmagninger og et godt udvalg af underholdning og aktiviteter.
Skibet omdeler dagligt en skibsavis i alle kahytter, hvor de informerer om alle dagens aktiviteter, samt hvornår de forskellige restauranter og barer er åbne. Vi holder vores egne foredrag undervejs, og hvis du har lyst, kan du deltage i nogle af de fælles aktiviteter vores rejseleder arrangerer på skibet.

Dag 7: Reykjavik kl. 08.00. Udflugt til den gyldne cirkel (M, F, A)

I Reykjavik, Islands hovedstad, skal vi i dag udforske noget af øens smukke natur og tager på en heldagsudflugt til ”den Gyldne Cirkel”, som består af Thingvellir, Geysir og vandfaldet Gullfoss.
Første stop er nationalparken Thingvellir (Tingstedet på dansk). Parken er kendt for sit smukke geologiske landskab, der er omgivet af stejle vægge af sten og vulkansk lava og ud over at spille en vigtig historisk rolle er parken optaget på UNESCO´s verdensarvliste.

Vi fortsætter sydpå mod Islands største og flotteste vandfald; Gullfoss. Floden Hvitá løber gennem vandfaldet og hvert sekund løber der ca. 100 kubikmeter vand igennem.  Det er ikke svært at forstå, at dette fantastiske naturfænomen er en af Islands allerstørste seværdigheder. Den gyldne cirkel er komplet når vi kommer til Geysir, den geotermiske kilde i Haukadulur, hvor vi oplever gejseren ”Strokkur”, der er i udbrud hvert femte minut med en op til 20 m høj vandsøjle.

Udflugten inkluderer en let frokost undervejs på turen og først på aftenen er vi retur på skibet oven på en begivenhedsrig dag. Skibet lægger til i Reykjavik natten over, så der er rig mulighed for at opleve byen om aftenen. På trods af, at her kun bor 120.000 mennesker, så er det en meget levende by med et stort udbud af aktiviteter og underholdning.

 

Dag 8: Reykjavik afsejling kl. 14.00 (M, F, A)

Formiddagen er til fri disposition. Måske du vil se nærmere på Reykjavik og gå en tur omkring den smukke Hallgrimskirke, der med sit 74 m høje tårn er byens vartegn. Reykjavik er desuden også rig på gallerier med moderne kunst og design - og rådhuset er med sine rene linjer og minimalistiske stil også et besøg værd. Vi tager afsked med Island hovedstad og fortsætter vores rejse mod Akureyri.


Billede: Reykjavik

Dag 9: Akureyri, Island kl. 10:00 (M, F, A)

I universitetsbyen Akureyri, som ligger på Islands nordkyst, er den første bosættelse dateret tilbage til vikingetiden i det 9. århundrede. Byen har knap 20.000 indbyggere og på en spadseretur gennem byen, kan man nyde den smukke kirke ved navn Akureyrarkirkja, der prydes af den islandske kunstner Ásmundur Sveinssons relieffer. Du kan gå en orienterende byrundtur sammen med rejselederen eller bruge dagen på egen hånd i den hyggelige islandske by.


Billede: Akureyrarkirkja i Akureyri

Dag 10: Akureyri, Island og afsejling kl. 18:00 (M, F, A)

Vi har endnu en dag i dejlige Akureyri og kan nyde den smukke omkringliggende natur. Du kan også vælge at tage på et af skibets udflugter i dag. Se specifikationer på udflugter ved ankomst til skibet (bestilles og betales ombord).

Dag 11 – 13: På havet mod New Foundland (M, F, A)

De næste dage tilbringer vi på havet mod New Foundland og her nyder vi den afslappende atmosfære ombord.
 

Dag 14: Newfoundland, Canada, St. Johns 07:00 – 18:00  (M, F, A)

Vi ankommer i dag til den hyggelige havneby St. Johns i Canada.
Byen er placeret i Newfoundland, en af Canadas 10 provinser, og er provinsens hovedstad. Med sine ca. 180.000 indbyggere er den også Canadas 20. største by.
Byen er den ældste i nordamerika og har skotske og irske aner, så måske et besøg et af byens pubber hvis man er på udkig efter lidt irsk folkemusik. Det kan også være turen skal gå forbi de farverige Jelly huse eller at du bare vil nyde udsigten over vandet, bugten og havneområdet.

Dag 15 - 16: På havet mod New York (M,F,A)

Vi kan endnu engang læne os tilbage og nyde livet, mens vi lader os forkæle af den fantastiske service og komfort på skibet. Trænger du til at være lidt aktiv i løbet af dagen, så tilbyder skibet fortsat masse af aktiviteter, og vores rejseleder vil naturligvis fortsat holde foredrag og lave fælles aktiviteter.

Dag 17: Ankomst New York, byrundtur og indkvartering på hotel 06:00 (M)

Efter morgenmaden bliver vi hentet ved skibet, der sejler til kaj ved New Jersey og er klar til at indtage storbyen New York. Med 8,3 millioner indbyggere, summer byen af liv fra morgen til aften, og det er ikke overraskende, at New York kaldes: ”Byen der aldrig sover”.
Vi skal en tur rundt på Manhattan, og se nogle af byens mange seværdigheder, såsom: Central Park, Brooklyn Bridge, Ground Zero og Wall Street. Efter busrundturen tjekker vi ind på hotellet, som ligger tæt ved det velkendte Times Square. Området kendetegnes ved de enorme reklameskilte, som hænger på de høje bygninger og omkranser pladsen med deres farvestrålende lys om aftenen. Ved siden af Times Square ligger teaterdistriktet og Broadway, med over 80 forskellige teatre, hvoraf flere store amerikanske skuespillere har haft deres daglige gang. Til eksempel kan nævnes Scarlett Johansson, John Travolta, Meryl Streep og Robert Redford. Resten af dagen er til egne oplevelser. Vil du have en spektakulær udsigt over Manhattan og skyskraberne, kan det anbefales at gå en tur over Brooklyn Bridge og vil du betragte Frihedsgudinden kan det være turen skal gå til Battery Park.   

Dag 18: New York og tid på egen hånd og hjemrejse (M)

Vi har endnu en skøn dag i storbyen og efter morgenmaden tjekker vi ud af hotellet (og stiller kufferterne der), hvorefter der er tid på egen hånd til at slappe af, eller måske skal der shoppes lidt inden vi om aftenen er klar til at køre mod lufthavnen og flyve mod Danmark.


Billede: New York, High Line

Dag 19: Ankomst København

Vi ankommer til København med kufferten fuld af oplevelser!

Vejret

HOLD DIG AJOURFØRT OMKRING VEJRET PÅ DIN REJSE

Få opdaterede vejrudsigter på dmi.dk

Kort

Praktisk information

Læs vores praktiske oplysninger om krydstogtrejser her

Hotel/skib

Overnatning Dag 1 - 16

Vision Of The Seas
****
På denne rejse sejler vi med det 4* Vision of the seas. Skibet er ejet af Royal Caribbean Cruise Line og er et af rederiets "mindre" skibe, med plads til 2076 passagerer. Trods st&osla ....

Overnatning Dag 16 - 17

Hotel Wellington - New York
***
Hotel Wellington (New York) New Yorks historiske Wellington Hotel har budt gæster velkommen i 114 år, og ligger nær de ikoniske lokationer Broadway, Carnegie Hall, Central Park og Ro ....