Kulturkrydstogt i Middelhavet

Acropolis i Athen, Grækenland
Mykonos i Grækenland
Klassisk hus i Grækenland
Acropolis i Athen, Grækenland
Santorini i Grækenland, krydstogt i det græske ø-hav
Panathenaic stadium i Athen, Grækenland
Krydstogt i det græske ø-hav
Krydstogt i det græske ø-hav
Plaka i Athen, Grækenland

Kulturkrydstogt i Middelhavet

- KOMFORTABELT SENSOMMER KRYDSTOGT


Morgenmad med havudsigt. Fantastiske udflugter. Gennemført luksus, udvendig kahyt og antikkens smukkeste byer.
Velkommen ombord på et komfortabelt sensommer-krydstogt, hvor de postkort-smukke øer bliver kombineret med historiske besøg ved Akropolis og Olympia.

Vores rejse rundt i Middelhavet starter i Italien. Fra Roms lufthavn tager vi til havnebyen Civitavecchia, hvor vi efter ankomst stævner ud med det 4* skib: Jewel of the Seas. Skibet udgør vores base under hele rejsen og er rig på komfort, forkælelse og underholdning.

De græske øer
Vi har det ganske bekvemt den første dag på havet, så der er god tid til at gøre sig bekendt med skibet og dets mange faciliteter. Vi starter vores landgang på klippeøen Santorini. Her vil der være mulighed for at få set nogle af øens smukke udsigter med stejle klipper, hvide landsbyer og det azurblå Middelhav. Øen Mykonos er næste stop, og hvis ikke du vil tilbringe dagen på en af de smukke stande, er der et rigt udbud af hyggelige tavernaer i den hvide by; Mykonos by. Udsigter, der næppe findes flottere andre steder i Europa.

Akropolis og Olympia
Vores udflugter med dansktalende rejseleder byder på et solidt dyk ned i antikken, når vi besøger Athens Akropolis, byens største attraktion og optaget på UNESCOs verdensarvsliste og i Katákolo besøger vi Olympia, der var værtsstedet for de antikke olympiske lege, og det er også her, hvor den olympiske ild antændes af solens stråler og rejser verden rundt.

Kort dagsprogram:
Dag 1:
Ankomst til Rom, afsejling fra Civitavecchia, 17:00 (F,A)
Dag 2: På havet (M,F,A)
Dag 3: Santorini, 13:00-22.00 (M,F,A)
Dag 4: Mykonos, 8:00-18.00 (M,F,A)
Dag 5: Athen (Piraeus), udflugt til Akropolis 6:00-18.00 (M,A)
Dag 6: Katákolo og udflugt til Olympia, 10.00-17.00. (M,A)
Dag 7: På havet (M,F,A)
Dag 8: Ankomst Civitavecchia og hjemrejse 5:00 (M)

M = Morgenmad F = Frokost A = Aftensmad

Ovenstående tidsangivelser og havneanløb er med forbehold for ændringer.

Information om udflugterne
Udflugterne til Athens Akropolis og Olympia bliver arrangeret eksklusivt for Kulturrejser Europas gæster. Vi kører i egen bus og vores dansktalende rejseleder deltager på alle udflugterne. Det er lovpligtigt at benytte lokale autoriserede guider på de forskellige seværdigheder. De lokale guider taler engelsk og vores rejseleder vil oversætte.

Information omkring tid på egen hånd og måltider
På anløbsdage uden arrangerede udflugter, hvor der kræves transport fra skibet til bycentrum, er den eventuelle udgift ikke inkluderet og derfor på egen regning. Dette er også gældende såfremt rejselederen tilbyder gratis byvandringer/orienteringsture uden for det fastlagte program.
De måltider der er angivet under det korte dagsprogram omfatter måltider ombord på skibet, hvor vi har helpension inkluderet. Øvrige måltider på land vil være på egen bekostning med mindre andet fremgår af dagsprogrammet.

Pris fra:
12.495,-
Dage:8
Bestil rejse »

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Rom, afsejling fra Civitavecchia, 17:00 (F, A)

Vi ankommer til Rom og kører direkte til skibet, der venter på os i havnebyen Civitaccehia, ca. 1 times kørsel fra lufthavnen. Ved ankomst, tjekker vi ind på skibet på herefter er der mulighed for at spise frokost i skibets buffetrestaurant. Efterfølgende vil vores rejseleder tage dig med på en rundvisning på skibet, så vi kan blive kendt med alle de herlige faciliteter. Efter den obligatoriske sikkerhedsøvelse stævner skibet ud mod det græske ørige. Vi samles før middagen og hilser hinanden velkommen, inden vi sammen spiser vores middag i skibets hovedrestaurant.

Dag 2: På havet (M, F, A)

Vi er ombord på et dejligt 4-stjernet skib, så vi har rig mulighed for at nyde alle dets faciliteter en hel dag på havet. Faciliteterne er mange, og der er noget for enhver smag. Du kan besøge skibets indendørs- såvel som udendørs swimmingpool, læse en bog i biblioteket, prøve yoga i fitnesscentret eller blot nyde stemningen ombord.
På krydstogt er måltiderne en vigtig ingrediens, og vi garanterer, at ingen går sultne i seng. Du kan vælge mellem buffet- og a la carte restauranter, caféer og poolbar. Alt sammen inkluderet i rejsens pris. Vores rejseleder vil i løbet af dagen holde et informationsmøde og foredrag om de næste dages landgange. Vi har på denne rejse fællesmiddag i skibets hovedrestaurant hver dag kl 20.30, så det vil være oplagt at nyde et af de imponerende shows i teateret inden maden.

Dag 3: Santorini, 13:00-22.00 (M, F, A)

Efter en skøn dag på havet er det i dag tid til at gå i land og vi får nu lejlighed til at forkæle vores sanser når vi anløber den billedskønne ø: Santorini. Du har opholdet til fri disposition og mon ikke, at du vil få nogle feriebilleder af de karakteristiske hvidkalkede huse med blå døre og skodder. Fra de stejle klipper er der den mest vidunderlige udsigt over det krystalklare blå hav, der står i flot kontrast til de sorte lavastrande. Santorini bliver også kaldt Skønhedens ø, og den lever i høj grad op til det.


Billede: Santorini

Dag 4: Mykonos, 08:00-18.00 (M, F, A)

Vi ankommer til en af Grækenlands mindre øer - charmerende Mykonos - der ikke er rig på historiske udgravninger, men til gengæld er begunstiget med dejligt badevand. Her i øgruppen Kykladerne, tæt på den tyrkiske kyst, leves livet langsomt. Her bor 6000 mennesker, som for de flestes vedkommende er beskæftiget med turisme. Dagen er til fri disposition, og hvis man ikke vil ligge på stranden, så kan området ”Lille Venedig” i Mykonos by anbefales. Her er der maleriske og farverige huse, der er bygget helt ned til vandkanten.


Billede: Mykonos

Dag 5: Athen (Piraeus), udflugt til Akropolis 06:00-18.00 (M, A) )

Dagen i dag byder på en udflugt af stor historisk interesse, når vi anløber Piraeus, syd for Grækenlands hovedstad Athen. Piraeus er i dag et af Europas største maritime centre og Grækenlands vigtigste havn.
Dagens udflugt er et besøg ved Athens Akropolis, hovedstadens absolutte vartegn. Akropolis betyder højt beliggende by, og det er lige præcis, hvad vi oplever på den flade klippe 150 meter over havets overflade.
Siden 1987 har Akropolis været optaget på UNESCOs verdensarvliste og er byens største turistattraktion. Det mest kendte bygningsværk er Parthenon-templet. Det er svært ikke at blive imponeret over dette værk, der blev indviet for 2500 år siden som tempel for gudinden Athene. Dionysos-teatret på den sydlige skråning er hugget ud i klippen, og efter flere ombygninger kunne det til sidst rumme 17.000 tilskuere.
Vi skal også besøge det nybyggede og meget elegante arkæologiske museum. Det giver et godt kronologisk indblik i historien, og vi kommer helt tæt på nogle af de originale statuer og søjler. Der vil derefter være lidt tid på egen hånd, inden vi ud på eftermiddagen vender tilbage til skibet.


Billede: Akropolis

Dag 6: Katákolo og udflugt til Olympia, 10.00-17.00. (M, A)

Rejsens sidste græske landgang bliver på halvøen Peloponnes, der er forbundet med fastlandet via Korinth-tangen. Skibet ligger til i Katákolo og vores udflugtstilbud går til Olympia - værtsstedet for de antikke Olympiske Lege, der blev fejret hvert fjerde år af grækerne. De første lege dateres helt tilbage til år 776 f.Kr. Den dag i dag er det stadig her, at den Olympiske ild tændes af solens stråler og rejser verden rundt.
Olympia ligger i en dal og var egentligt ikke en by, men et fristed med bygninger, der var forbundet med spil og tilbedelse af guderne. Det var en national helligdom for oldtidens grækere og indeholdte mange skatte af kunst, templer, altre, teatre, statuer samt offergaver af messing og marmor.

Udgravningerne af Olympia begyndte i 1829 og utallige værdifulde genstande blev opdaget. Den vigtigste var en statue af Hermes; gudernes sendebud. Af templerne var Zeus-templet det mest berømte. Her fandtes en statue af Zeus, gudernes fader, lavet af elfenben og guld og ved siden af Zeus-templet fandtes Heraeum, dedikeret til Hera; Zeus’ hustru. Det var på et bord i dette tempel, hvorpå de smukke oliven-guirlander forberedt til sejrsherrerne i legene blev placeret.
Gymnasium, hvor alle de konkurrerende var forpligtet til at uddanne sig, findes også her og sportspladsen besøges under opholdet, ligesom vi også gør stop og besøger det fine museum.  Olympia er et forunderligt sted at besøge, og selvom det i dage er ruiner, fornemmer man stadig folkets jubel i luften fra de fantastiske antikke lege.
Vi returnerer til skibet og tager afsked med Grækenland, når vi igen stikker til søs.

Dag 7: På havet (M, F, A)

Efter de sidste fire dages aktiviteter på land er det skønt at runde krydstogtet af med en afslappende dag på havet. Rejsens mange indtryk får mulighed for at forplante sig, alt imens vi nyder den sidste forkælelse om bord. Vi samles om aftenen til fælles afskedsmiddag oven på en begivenhedsrig rejse i antikkens tegn.

Dag 8: Ankomst Civitavecchia og hjemrejse (M)

Når vi slår øjnene op fra morgenstunden, er vi tilbage, hvor det hele startede, havnebyen Civitavecchia. Vi vinker farvel til skibet tidligt om morgenen for at tage til lufthavnen i Rom og flyve til København om formiddagen.

 

vejret

HOLD DIG AJOURFØRT OMKRING VEJRET PÅ DIN REJSE

Få opdateret vejrudsigten på DMI her

Kort

Afgange og priser

    Begræns søgning:
Afrejse Afrejsested Rejse Fra pris
27/8 - 3/9 København
Se flytider
Kulturkrydstogt i Middelhavet - 8 dage
Nyhed - Inkl. udflugter og udvendig kahyt
12.495,- Bestil »

Information

Prisen Inkluderer:
• Fly København – Rom t/r
• 7 nætter på Jewel of the Seas 4* i delt udvendig kahyt
• Helpension ombord på skibet
• Kaffe, te samt isvand på skibet
• Drikkepenge om bord på skibet (værdi kr. 613,-)
• Udflugt til Akropolis
• Udflugt til Olympia
• Transporter ifølge dagsprogram
• Dansktalende rejseleder under hele krydstogtet

Prisen inkluderer ikke:
• Udvendig kahyt til egen brug: Kr. 6.395,-
• Delt Balkonkahyt:  kr. 2.495,- per person
• Balkonkahyt til egen brug: Kr. 11.295,-
• Entréer og udflugter udover de nævnte i programmet
• Eventuelle drikkepenge til lokalguider og chauffører
• Forsikringer
• Administrationsgebyr kr. 95 pr. person

Skib

Overnatning Dag 1 - 8

Jewel Of The Seas
****
Jewel Of The Seas tilhører den populære skibsklasse, Radiance fra rederiet Royal Caribbean Cruise Lines. Skibet tilbyder et hav af aktiviteter og helpension som enten kan nydes a la carte i ....