Skip to main content

Kulturkrydstogt i Middelhavet

Status:
Udsolgt

Krydstogt i Middelhavet med balkonkahyt

Morgenmad med havudsigt, fantastiske udflugter, gennemført luksus, balkonkahyt og antikkens smukkeste byer. Velkommen ombord på et komfortabelt sensommer-krydstogt, hvor de postkort-smukke øer bliver kombineret med historiske besøg ved Akropolis og Olympia.

Derfor skal du rejse med os på krydstogt i Middelhavet:

  • 4* krydstogtskib
  • Inkluderer balkonkahyt
  • Inkluderer helpension og drikkepenge ombord
  • Mulighed for at tilkøbe spændende udflugter arrangeret specielt til vores gruppe
  • Direkte fly
  • Dansktalende rejseleder under hele rejsen

4* krydstogtskib

Vores rejse rundt i Middelhavet starter i Italien. Fra Roms lufthavn tager vi til havnebyen Civitavecchia, hvor vi efter ankomst stævner ud med det firstjernede krydstogtskib Jewel of the Seas. Skibet udgør vores base under hele rejsen og er rig på komfort, forkælelse og underholdning.

De græske øer

Vi har det ganske bekvemt den første dag på havet, så der er god tid til at gøre sig bekendt med skibet og dets mange faciliteter. Vi starter vores landgang på klippeøen Santorini. Her vil der være mulighed for at få set nogle af øens smukke udsigter med stejle klipper, hvide landsbyer og det azurblå Middelhav. Øen Mykonos er næste stop, og hvis ikke du vil tilbringe dagen på en af de smukke stande, er der et rigt udbud af hyggelige tavernaer i den hvide by; Mykonos by. Udsigter, der næppe findes flottere andre steder i Europa.

Akropolis og Olympia

Vores udflugter med dansktalende rejseleder byder på et solidt dyk ned i antikken, når vi besøger Athens Akropolis, byens største attraktion og optaget på UNESCO's liste over verdenskulturarv. I Katákolo besøger vi Olympia, der var værtsstedet for de antikke olympiske lege, og det er også her, hvor den olympiske ild antændes af solens stråler og rejser verden rundt.

Krydstogt med Kulturrejser Europa

Deltager du på et krydstogt med Kulturrejser Europa, er programmets inkluderede udflugter eller mulige tilkøb altid arrangeret specielt til vores gruppe. Det betyder, at vi har håndplukket spændende oplevelser i land, som ikke har noget med rederiet at gøre. Udflugterne til Athens Akropolis og Olympia bliver arrangeret eksklusivt for Kulturrejser Europas gæster. Vi kører i egen bus og vores dansktalende rejseleder deltager på alle udflugterne. Det er lovpligtigt at benytte lokale autoriserede guider på de forskellige seværdigheder. De lokale guider taler engelsk og vores rejseleder vil oversætte.

Kort dagsprogram for kulturkrydstogt i Middelhavet:

Dag 1: Ankomst til Rom, afsejling fra Civitavecchia (F,A)
Dag 2: På havet (M,F,A)
Dag 3: Santorini (M,F,A)
Dag 4: Mykonos (M,F,A)
Dag 5: Athen (Piraeus), mulighed for udflugt til Akropolis (M,A)
Dag 6: Katákolo, mulighed for udflugt til Olympia (M,A)
Dag 7: På havet (M,F,A)
Dag 8: Ankomst Civitavecchia, byrundtur i Rom og hjemrejse (M)

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

Ovenstående tidsangivelser og havneanløb er med forbehold for ændringer.

Information omkring tid på egen hånd og måltider

På anløbsdage uden arrangerede udflugter, hvor der kræves transport fra skibet til bycentrum, er den eventuelle udgift ikke inkluderet og derfor på egen regning. Dette er også gældende såfremt rejselederen tilbyder gratis byvandringer/orienteringsture uden for det fastlagte program.
De måltider, der er angivet under det korte dagsprogram, omfatter måltider ombord på skibet, hvor vi har helpension inkluderet. Øvrige måltider på land vil være på egen bekostning, med mindre andet fremgår af dagsprogrammet.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Rom, kørsel til havnebyen Civitavecchia (F,A)

Afsejling kl. 17:00
Vi ankommer til Rom og kører direkte til skibet, der venter på os i havnebyen Civitaccehia, ca. 1 times kørsel fra lufthavnen. Ved ankomst, tjekker vi ind på skibet på herefter er der mulighed for at spise frokost i skibets buffetrestaurant. Efterfølgende vil vores rejseleder tage dig med på en rundvisning på skibet, så vi kan blive kendt med alle de herlige faciliteter. Efter den obligatoriske sikkerhedsøvelse stævner skibet ud mod det græske ørige. Vi samles før middagen og hilser hinanden velkommen, inden vi sammen spiser vores middag i skibets hovedrestaurant.

Dag 2: På havet (M,F,A)

Vi er ombord på et dejligt firstjernet skib, så vi har rig mulighed for at nyde alle dets faciliteter en hel dag på havet. Faciliteterne er mange, og der er noget for enhver smag. Du kan besøge skibets indendørs- såvel som udendørs swimmingpool, læse en bog i biblioteket, prøve yoga i fitnesscentret eller blot nyde stemningen ombord.

På et krydstogt er måltiderne en vigtig ingrediens, og vi garanterer, at ingen går sultne i seng. Du kan vælge mellem buffet- og a la carte restauranter, caféer og poolbar. Alt sammen inkluderet i rejsens pris. Vores rejseleder vil i løbet af dagen holde et informationsmøde og foredrag om de næste dages landgange. Vi har på denne rejse fællesmiddag i skibets hovedrestaurant hver dag kl 20.30, så det vil være oplagt at nyde et af de imponerende shows i teateret inden maden.

Dag 3: Santorini (M,F,A)

Ankomst kl. 13:00 - afsejling kl. 22:00
Efter en skøn dag på havet er det i dag tid til at gå i land, og vi får nu lejlighed til at forkæle vores sanser, når vi anløber den billedskønne ø Santorini. Du har opholdet til fri disposition og mon ikke, at du vil få nogle feriebilleder af de karakteristiske hvidkalkede huse med blå døre og skodder. Fra de stejle klipper er der den mest vidunderlige udsigt over det krystalklare blå hav, der står i flot kontrast til de sorte lavastrande. Santorini bliver også kaldt "skønhedens ø", og den lever i høj grad op til det.


Billede: Santorini.

Dag 4: Mykonos (M,F,A)

Ankomst kl. 08:00 - afsejling kl. 18:00
Vi ankommer til en af Grækenlands mindre øer - charmerende Mykonos - der ikke er rig på historiske udgravninger, men til gengæld er begunstiget med dejligt badevand. Her i øgruppen Kykladerne, tæt på den tyrkiske kyst, leves livet langsomt. Her bor 6000 mennesker, som for de flestes vedkommende er beskæftiget med turisme. Dagen er til fri disposition, og hvis man ikke vil ligge på stranden, så kan området ”Lille Venedig” i Mykonos by anbefales. Her er der maleriske og farverige huse, der er bygget helt ned til vandkanten.


Billede: Mykonos.

Dag 5: Piraeus ved Athen, mulighed for udflugt til Akropolis (M,A)

Ankomst kl. 06:00 - afsejling kl. 18:00
Vi anløber i dag Piraeus, syd for Grækenlands hovedstad Athen. Piraeus er i dag et af Europas største maritime centre og Grækenlands vigtigste havn. Dagens udflugt (ved tilkøb af udflugtspakke)er et besøg ved Athens Akropolis, hovedstadens absolutte vartegn. Akropolis betyder højt beliggende by, og det er lige præcis, hvad vi oplever på den flade klippe 150 meter over havets overflade. Siden 1987 har Akropolis været optaget på UNESCO's verdensarvliste og er byens største turistattraktion. Det mest kendte bygningsværk er Parthenon-templet, og det er svært ikke at blive imponeret over dette værk, der blev indviet for 2500 år siden som tempel for gudinden Athene. Dionysos-teatret på den sydlige skråning er hugget ud i klippen, og efter flere ombygninger kunne det til sidst rumme 17.000 tilskuere.

Vi skal også besøge det nybyggede og meget elegante arkæologiske museum. Det giver et godt kronologisk indblik i historien, og vi kommer helt tæt på nogle af de originale statuer og søjler. Der vil derefter være lidt tid på egen hånd til frokost, inden vi ud på eftermiddagen vender tilbage til skibet.


Billede: Akropolis.

Dag 6: Katákolo, mulighed for udflugt til Olympia (M,A)

Ankomst kl. 10:00 - afsejling kl. 17:00
Rejsens sidste græske landgang bliver på halvøen Peloponnes, der er forbundet med fastlandet via Korinth-tangen. Skibet ligger til i Katákolo og vores udflugtstilbud (ved tilkøb af udflugtspakken) går til Olympia - værtsstedet for de antikke Olympiske lege, der blev fejret hvert fjerde år af grækerne. De første lege dateres helt tilbage til år 776 f.Kr. Den dag i dag er det stadig her, at den Olympiske ild tændes af solens stråler og rejser verden rundt.
Olympia ligger i en dal og var egentligt ikke en by, men et fristed med bygninger, der var forbundet med spil og tilbedelse af guderne. Det var en national helligdom for oldtidens grækere og indeholdte mange skatte af kunst, templer, altre, teatre, statuer samt offergaver af messing og marmor.

Udgravningerne af Olympia begyndte i 1829 og utallige værdifulde genstande blev opdaget. Den vigtigste var en statue af Hermes; gudernes sendebud. Af templerne var Zeus-templet det mest berømte. Her fandtes en statue af Zeus, gudernes fader, lavet af elfenben og guld og ved siden af Zeus-templet fandtes Heraeum, dedikeret til Zeus' hustru Hera. Det var på et bord i dette tempel, hvorpå de smukke oliven-guirlander forberedt til sejrsherrerne i legene blev placeret.

Gymnasium, hvor alle de konkurrerende var forpligtet til at uddanne sig, findes også her og sportspladsen besøges under opholdet, ligesom vi også gør stop og besøger det fine museum.  Olympia er et forunderligt sted at besøge, og selvom det i dage er ruiner, fornemmer man stadig folkets jubel i luften fra de fantastiske antikke lege. Vi returnerer til skibet og spiser en sen frokost, inden vi er klar til afsejling og tager afsked med Grækenland, når vi igen stikker til søs.

Dag 7: På havet (M,F,A)

Efter de sidste fire dages aktiviteter på land er det skønt at runde krydstogtet af med en afslappende dag på havet. Rejsens mange indtryk får mulighed for at forplante sig, alt imens vi nyder den sidste forkælelse om bord. Vi samles om aftenen til fælles afskedsmiddag oven på en begivenhedsrig rejse i antikkens tegn.

Dag 8: Ankomst Civitavecchia og hjemrejse (M)

Når vi slår øjnene op fra morgenstunden, er vi tilbage, hvor det hele startede i havnebyen Civitavecchia. Vi vinker farvel til skibet tidligt om morgenen for at tage ind til Rom, hvor der venter os en skøn byrundtur i den historiske storby.

Den eneste rigtige måde at opleve Rom på er på gå-ben. Det historiske centrum er et sandt overflødighedshorn af oplevelser, som nærmest er ved at falde over hinanden, og denne formiddag oplever vi det hele - og lidt til. Der bliver mange højdepunkter, men hvis vi skal nævne blot nogle stykker må det bl.a. blive Piazza Navona, som er en af de mest populære pladser i Rom. Pladsen har fået den karakteristiske aflange form fordi den er bygget direkte på ruinerne af Kejser Domitians stadion fra år 86 e.Kr. Pladsen omkranses af flere smukke renæssance- og barokbygninger, mens dens centrum præges af De Fire Floders Fontæne, som blev skabt af barokkens absolut fineste repræsentant, arkitekt og multikunstner Gian Lorenzo Bernini. I dag benyttes pladsen nærmest som dagligstue, og indbyder til hyggelige timer på de mange caféer og restauranter.

Verdens bedst bevarede oldtidstempel Pantheon, som bl.a. rummer de italienske kongegrave, kunstneren Rafaels sarkofag samt Thorvaldsens portrætbuste af Kardinal Consalvi, skal vi naturligvis også forbi. Mest imponerende er dog den gigantiske kuppel, som blev støbt af romersk beton iblandet pimpsten. Det imponerende springvand Fontana di Trevi, ligger godt gemt væk i de maleriske småstræder, og du skal naturligvis kaste en mønt over venstre skulder, så du er sikker på at komme tilbage til Rom. Trappen over dem alle – nemlig den spanske, er også et must på denne byvandring.

Efter byrundturen er der frokost på egen hånd, og herefter bevæger vi os med lufthavnen i Rom og flyve til København efter en dejlig rejse.

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Få opdaterede vejrudsigter på dmi.dk

Kort

Hotel