Skip to main content

Krydstogt til Irland, Island og Skotland

Pris fra:
17.995,-
Dage:11
Bestil rejse

11 dages sejlads med besøg i Irland, Island og Skotland

Fra Islands storslående natur og spruttende gejsere - til historisk storbystemning i skotske Glasgow, irske Dublin og Belfast i Nordirland. På denne rejse er der store kulturelle oplevelser i vente, alt imens du nyder det gode liv ombord på et luksuriøst krydstogtsskib.

Derfor skal du rejse med på vores krydstogt til Irland, Island og Skotland:

 • Mulighed for at besøge den Gyldne Cirkel på Island
 • Sejlads langs smuk natur
 • Ophold på førsteklasses krydstogtskib
 • Inkluderet helpension og drikkepenge ombord
 • Spændende byrundtur i Dublin
 • Dansktalende rejseleder

Ved køb af udvendig- eller balkonkahyt får du skibets klassiske drikkepakke inkluderet. Her får du et udvalg af øl, vin, spiritus, sodavand og kaffe.

Smuk natur, spændende historie og håndplukkede højdepunkter

Der er ingen tvivl om at denne rejse vil imponere de fleste med Islands fortryllende og maleriske byer samt smukke natur. Irlands fantastiske kyststrækninger - og bredtfavnende historie, som også er at finde i charmerende Skotland.

På denne rejse har du mulighed for at tilkøbe en udflugtspakke, hvor du kan opleve den verdenskendte "Gyldne Cirkel" på Island, som er på UNESCOs verdensarvliste. Du kan også glæde dig til byrundtur i skotske Glasgow, samt irske Belfast og Cork. Udflugterne byder på alt lige fra storbystemning og vandfald til historien om Titanic samt whiskye-smagning. 

Komfort og forkælelse ombord

Rammerne er intet mindre en fantastiske på denne rejse, når du går ombord på Celebrity Reflection. Det anerkendte, og velrenommerede rederi, Celebrity Cruises, forstår at kombinere komfort og forkælelse med personlig uhøjtidelig service. Alt du skal gøre er at læne dig tilbage, og nyde din rejse og den gode service ombord. Turen inkluderer helpension og drikkepenge på skibet, og ønsker du at opgradere din kahyt til en udvendig kahyt eller balkonkahyt, så får du skibets klassiske drikkepakke oveni(værdi ca. 3.900 kr p.p.).

Krydstogt med Kulturrejser Europa

Deltager du på et krydstogt med Kulturrejser Europa, er programmets inkluderede udflugter, eller mulige tilkøbsudflugter, altid arrangeret specielt til vores gruppe. Det betyder, at vi har håndplukket spændende oplevelser i land, som ikke har noget med rederiet at gøre. Kræver udflugterne bus eller lokalguide, er dette også arrangeret eksklusivt for vores gæster.

Kort dagsporgram for krydstogtet til Irland, Island og Skotland:

Dag 1: Dublin og afsejling (F,A)
Dag 2: Greennock, mulighed for byrundtur i Glasgow (M,A)
Dag 3: På havet (M,F,A)
Dag 4: Reykjavik, mulighed for udflugt til den Gyldne Cirkel (M,F,A)
Dag 5: Reykjavik og tid til egne eventyr (M,F,A)
Dag 6: Akureyri, Island (M,F,A)
Dag 7-8: På havet (M,F,A)
Dag 9: Belfast, mulighed for byrundtur (M,A)
Dag 10: Ankomst i Cobh, mulighed for destilleri-besøg og byrundtur i Cork (M,A)
Dag 11: Dublin, byrundtur og hjemrejsen (M)

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

Programmets tidsangivelser og havneanløb er med forbehold for ændringer.

Information omkring tid på egen hånd og måltider

På anløbsdage uden arrangerede udflugter, hvor der kræves transport fra skibet til bycentrum, er den eventuelle udgift ikke inkluderet og derfor på egen regning. Dette er også gældende såfremt rejselederen tilbyder gratis byvandringer/orienteringsture udenfor det fastlagte program.
De måltider, der er angivet under det korte dagsprogram, omfatter måltider ombord på skibet, hvor du har helpension inkluderet. Øvrige måltider på land vil være på egen regning med mindre andet fremgår af dagsprogrammet.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Dublin og afsejling (F,A)

Afsejling kl. 21:00
Efter ankomst til Irland og Dublin, kører vi direkte til Celebrity Reflection, der skal danne rammen om din sejlads de næste 11 dage. Her tjekker vi ind og spiser frokost i skibets buffetrestaurant.
Har du interesse i at lære det flydende hotel lidt bedre at kende, så kan du gå med rejselederen rundt på skibet og få en god introduktion til faciliteterne, før den obligatoriske sikkerhedsøvelse går i gang.
Vi mødes igen om aftenen, hvor vi spiser en middag i hinandens selskab i skibets hovedrestaurant. Senere lægger skibet fra kaj, og vi er nu klar til at stævne ud mod Skotland.

Dag 2: Greenock, mulighed for byrundtur i Glasgow (M,A)

Ankomst kl. 09:00. Afsejling kl. 17:00
Vores første stop på turen er Greenock. Den lille by er placeret ca. 45 minutter fra Skotlands største by, Glasgow.
Har du tilkøbt udflugtspakken kører vi fra morgenstunden netop til Glasgow, hvor vi tager på en sightseeingtur i bus. Sammen med vores rejseleder kommer vi forbi People's Place og Winther Gardens, der blev lavet som et kulturel centrum for byens borgere. Stederne blev åbnet af Jarlen af Rosebery i 1898, som i sin åbningstale udtrykte, at stedet skulle være for alle og for evigt. I dag er det fortsat et tilløbsstykke.
Vi skal også forbi et af byens berømte historiske steder, nemlig katedralen - den eneste der overlevede reformationen, og dateres tilbage til det 10. århundrede. Ved middagstid er der mulighed for at spise lidt frokost på egen hånd (ikke inkluderet) og om eftermiddagen kører vi tilbage til skibet, efter en hyggeligt dag i den skotske storby.

Dag 3: På havet (M,F,A)

Du har den første hele dag på havet, og det er en oplagt mulighed for at lade sig forkæle. Ombord på skibet findes et hav af faciliteter såsom pool, fitness, bibliotek, vinsmagninger og et godt udvalg af underholdning og aktiviteter.
Skibet omdeler dagligt en skibsavis i alle kahytter, hvor de informerer om alle dagens aktiviteter, samt hvornår de forskellige restauranter og barer er åbne. Vi holder vores egne foredrag undervejs, og hvis du har lyst, kan du deltage i nogle af de fælles aktiviteter vores rejseleder vil arrangerer på skibet.

Dag 4: Reykjavik. Mulighed for udflugt til den Gyldne Cirkel (M,F,A)

Ankomst kl. 13:00
I dag ankommer vi til Reykjavik, Islands hovedstad. Har du tilkøbt udflugtspakken, stiger vi - efter en tidlig frokost på skibet - ombord på vores bus, for at udforske noget af øens smukke natur. Vi skal i dag på en udflugt til ”den Gyldne Cirkel”, som består af Thingvellir, Geysir og vandfaldet Gullfoss.
Første stop er nationalparken Thingvellir (Tingstedet på dansk). Parken er kendt for sit smukke geologiske landskab, der er omgivet af stejle vægge af sten og vulkansk lava. Udover at spille en vigtig historisk rolle er parken optaget på UNESCOs verdensarvliste.
Vi fortsætter sydpå mod Islands største og flotteste vandfald; Gullfoss. Floden Hvitá løber gennem vandfaldet, og hvert sekund løber der ca. 100 kubikmeter igennem.  Det er ikke svært at forstå, at dette fantastiske naturfænomen er en af Islands allerstørste seværdigheder. Den gyldne cirkel er komplet, når vi kommer til Geysir, den geotermiske kilde i Haukadulur, hvor du oplever gejseren ”Strokkur”, der er i udbrud hvert femte minut med en op til 20 m høj vandsøjle.
Udflugten inkluderer en let frokost undervejs, og først på aftenen er vi retur på skibet efter en begivenhedsrig dag. Skibet lægger til i Reykjavik natten over, så der er rig mulighed for at opleve byen om aftenen. På trods af, at her kun bor 120.000 mennesker, så er det en meget levende by med et stort udbud af aktiviteter og underholdning.


Billeder: Farvede huse i Reykjavik og gejseren; Strokkur

Dag 5: Reykjavik (M,F,A)

Afsejling kl. 15.00
Formiddagen er til fri disposition. Måske du vil se nærmere på Reykjavik og gå en tur omkring den smukke Hallgrimskirke, der med sit 74 meter høje tårn er byens vartegn. Reykjavik er desuden rig på gallerier med moderne kunst og design - og rådhuset er med sine rene linjer og minimalistiske stil også et besøg værd. Vi tager afsked med Islands hovedstad kl. 15.00 og fortsætter vores rejse mod Akureyri.

Dag 6: Akureyri, Island (M,F,A)

Ankomst kl. 10:30. Afsejling kl. 18:30
I universitetsbyen Akureyri, på Islands nordkyst, er den første bosættelse dateret tilbage til vikingetiden i det 9. århundrede. Byen har i dag knap 20.000 indbyggere og på en spadseretur gennem byen, kan man bl.a. nyde den smukke kirke: Akureyrarkirkja, der prydes af den islandske kunstner Ásmundur Sveinssons relieffer. Gå en tur med rejselederen i land og brug dagen på egen hånd i den hyggelige islandske by.

Dag 7-8: På havet (M,F,A)

De næste dage bruges på havet - på vej mod Irland - i de skønne afslappende omgivelser ombord.

Dag 9: Belfast. Mulighed for byrundtur (M,A)

Ankomst kl. 7:00. Afsejling kl. 16:00
Vi ankommer fra morgenstunden til Belfast. Har du tilkøbt udflugtspakken, oplever du i dag byen, der havde sin storhedstid i begyndelse af 1900-tallet. Her skød store industrier op, og man fornemmer tydeligt, hvad fortidens pengestrøm har betydet, når man kigger rundt på nogle af byens pragtbygninger og arkitektur. Dette ses bl.a. når vi i bus kører forbi det fornemme rådhus, Grand City Hall, som er placeret midt i byen og Parlamentsbygningen, Stormont, i den østlige del af byen. Derudover er der utallige eksempler på den victorianske byggestil (fx Grand Opera House, Customs House, The Ulster Hall), som er med til at fuldende billedet af Belfast, som Nordirlands mest victorianske by.

Belfasts fortid er turbulent, og er ikke blot storhed og gode tider. Mens vi kører rundt, får du fortalt byens spændende historie, der især omhandler den nord-irske konflikt mellem protestanter og katolikker. Konflikten, der var på sit højeste i perioden fra 1969 til 1997 gjorde nærmest byen til en krigszone med militær tilstedeværelse, bombardementer og terroraktioner. I dag er de politiske vægmalerier et minde fra den periode. Fredsaftalen fra 1998 har bragt freden med sig, og i de senere år er flere motiver på vægmalerierne blevet ændret til freds- og forsoningsmotiver i stedet for kampmotiver. Belfast er i dag kåret som en af Europas tre sikreste byer at besøge. 


Billede: Det fornemme rådhus i Belfast - Grand City Hall

Du kan også glæde dig til Titanic-museet, der er en imponerende oplevelse og har vundet ”World Leading Travel Attraction” i 2016. Museet holder til ved havnen og Lagan-floden - ikke langt fra området, hvor det oprindelige 269 meter lange skib, HMS Tintanic, blev bygget på værftet Harland & Wolffs og søsat i 1912. På museet kommer man igennem ni gallerier, som på hver sin måde bidrager til at fuldende den tragiske historie om skibet, der ikke kunne synke, og som blot fire dage inde i sin jomfrurejse kolliderede med et isbjerg og gik ned. Der er mange spændende detaljer i museet såsom originale effekter fra skibet og plantegninger. Det hele illustreret på spændende vis med interaktive skærme og flotte opsætninger.
Undervejs spiser vi frokost på egen hånd (ikke inkluderet) og om eftermiddagen kører vi tilbage til skibet.

Dag 10: Ankomst i Cobh, Irland. Mulighed for byrundtur i Cork (M,A)

Ankomst kl. 10:00. Afsejling kl. 17:00
Cobh betyder ”bugt” på gælisk, og det er netop i bugten med Irlands dybeste naturhavn, at vi finder den lille charmerende by. Netop de gode maritime forhold har gjort at store oceandampere er afsejlet herfra ud mod den store verden. Mest kendt er MS Titanic, som blev bygget i Belfast og hvis tragiske skæbne, vi alle kender. Titanic lå til kaj i Cobh og det var her, at man tog de sidste passagerer og personale ombord inden turen til Amerika.

Har du købt udflugtspakken, skal du i dag på en busrundtur i Cobn og Cork, samt besøge Midleton destilleri. Vi kører en panoramatur i de to byer og gør stop undervejs, så frokosten kan indtages på egen hånd (ikke inkluderet). Lidt udenfor Cork besøger vi Old Midleton, som producerer flere kendte whiskeymærker. Irsk whiskey staves med et ekstra ”e” og destilleres hele tre gange, hvorimod den skotske version staves whisky og kun destilleres to gange. Det er et par af forskellene mellem den irske og skotske bryg, og vi vil lade eksperterne diskutere, hvilken whiskey eller whisky, der er den mest velsmagende! Faktum er, at du skal smage den irske version efter en rundvisning.


Billeder: Cobh by

Dag 11: Dublin, byrundtur og hjemrejsen (M)

Ankomst kl. 07:30
Vi siger farvel til skibet fra morgenstunden og tager ind til Dublin centrum. Her får du en panoramatur, hvor byens vigtigste seværdigheder udpeges. Vi kører forbi universitetet Trinity College og lige overfor dette, hovedsædet for den Irske Nationalbank. Vi runder Dublin Castle og et par af de kendte katedraler; St. Patrick og Christ Church Cathedral samt Dublin Spire, O’Connolly broen, de maleriske døre i museums-kvarteret, Phoenix Park med mere.

På turen rundt i Dublin fornemmes det hurtigt, at byen er en lille hovedstad, hvor de store seværdigheder ligger inden for en overskuelig afstand af hinanden. Liffey-floden deler Dublin i to, og den er på mange måder et omdrejningspunkt; historisk, geografisk og mentalt. Den sydlige del er præget af det bedre borgerskab, mens arbejderklassen holder til på nordsiden. Populært sagt er Liffey: Dublins bankende hjerte.
Dublin er et skattekammer af arkitektoniske perler, og byen dominereres af den georgianske byggestil fra 1700-tallet, hvor mange af byens prægtige bygninger blev opført. Customs House (den tidl. toldbygning), hovedpostkontoret (i daglig tale GPO – General Post Office), Parlamentsbygningen og Dublins rådhus er alle fra denne periode. Det samme gælder kvarteret omkring Merrion Square med de mondæne rækkehuse og de farvestrålende døre. Vi passerer ligeledes Dublin Castle og Dublins to katedraler Christ Church og Skt. Patrick (opkaldt efter Irlands skytshelgen).
Der er frokost på egen hånd (ikke inkluderet) og senere kører vi mod lufthavnen for at flyve hjem til Danmark.


Billeder: Dublin

Kort

Vejret

Vejret i Dublin:

Vejret i Belfast:

Vejret i Reykjavik:

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
16/5 - 26/5Se flytider KøbenhavnKrydstogt i Irland, Island og Skotland - 11 dage
Nyhed
17.995,-Bestil

Rejsens pris inkluderer:

 • Direkte fly fra København til Dublin t/r
 • 10 nætter Celebrity Reflection i delt indvendig kahyt
 • Helpension, kaffe, te og isvand ombord på skibet
 • Drikkepenge ombord på skibet (værdi kr. 929 pr. person)
 • Byrundtur i Dublin
 • Dansktalende rejseleder

Tilkøb/tillæg:

 • Indvendig kahyt til eget brug, kr. 11.295
 • Udvendig kahyt* til 2 personer, kr. 2.895 per person
 • Udvendig kahyt* til eget brug, kr. 17.195
 • Balkonkahyt* til 2 personer, kr. 4.995 pr. person
 • Balkonkahyt* til eget brug, kr. 22.795
 • Udflugtspakke, kr. 1.795 pr. person:

    Udflugtspakken er altid sammen med vores dansktalende rejseleder og inkluderer på denne rejse følgende:
    - Udflugt til den Gyldne Cirkel på Island
    - Byrundtur Glasgow
    - Byrundtur i Belfast
    - Byrundtur i Cork og besøg ved Midleton distilleri

*Ved køb af udvendig kahyt eller balkonkahyt inkluderer rejsen skibets klassiske drikkepakke. Herved et udvalg af: Øl, drinks, juice, speciallavet kaffe, sodavand og vin pr. glas. Specifikationen tildeles ved ankomst til skibet.

Rejsens pris inkluderer ikke:

 • Kahyttillæg
 • Udflugtspakke
 • Eventuelle drikkepenge til lokalguider
 • Rejse- og afbestillingsforsikring*
 • Administrationsgebyr, kr. 95 pr. person

*OBS!
Vær opmærksom på at denne rejse kan have en værdi, der kan overstige sumbegrænsningen på din afbestillingsforsikring. Hos Gouda er sumbegrænsningen 30.000 kr. pr. person på årsrejseforsikring inkl. afbestillingsforsikring med verdensdækning.

Hotel