Skip to main content

Flodkrydstogt til Bayern og Østrig

Status:
Udsolgt

Flodkrydstogt til Bayern og Østrig
- 3 lande og 2 hovedstæder

Stævn ud med Kulturrejser Europa på denne eksklusive flodsejlads på det 4-stjernede flodkrydstogtskib MS Bellejour. Oplev en unik rejse med kulturelle indslag, pakket ind i Bayerns og Østrigs smukke naturscenerier.

Derfor skal du rejse med os på flodkrydstogt:

  • Besøg i 3 lande og 2 hovedstæder
  • Direkte fly
  • 4* flodkrydstogtskib
  • Helpension ombord
  • Tid til fordybelse og afslapning
  • Mulighed for at tilkøbe spændende udflugtspakke med oplevelser i Bamberg, Nürnberg, Bratislava og Wien
  • Dansktalende rejseleder

Floderne Main, Regnitz og Donau

Vi skal på vores flodkrydstogt til Bayern og Østrig opleve tre lande og to hovedstæder, mens vi sejler gennem de smukke sydtyske og østrigske landsskaber via floderne Main, Regnitz og Donau. Vi starter vores 10 dages kulturelle flodrejse i Mainz-hovedstaden i den tyske delstat Rheinland-Pfalz. Herefter sejler vi videre til Bayern med flere kulturelle stop og undervejs har vi en afstikker til Slovakiets hovedstad, Bratislava. Vi slutter turen af i musikkens og Østrigs hovedstad Wien.

Vi glider forbi vinmarker, skovlandskaber, pittoreske landsbyer, slotte og mindesmærker og lægger undervejs til i historiske byer, der trækker tråde fra romerne over middelalderen, barokken og Anden Verdenskrig til den moderne nutid.

Udforsk Bamberg, Nürnberg, Bratislava og Wien

Du kan på denne rejse vælge at besøge byerne i eget tempo, og der er også mulighed for at tilkøbe en udflugtspakke, der inkluderer fire spændende udflugter. Tilkøber du udflugtspakken, tager vi sammen med vores rejseleder på byrundture i tyske Bamberg og Nürnberg samt i slovakiske Bratislava og østrigske Wien.

4* flodkrydstogtskib

På denne sejlads nyder vi godt af den inkluderede helpension på vores skib. Det firstjernede skib MS Bellejour har fire dæk. Øverst er det udendørs sun deck, der byder på fællesområde med siddepladser, hvor man kan nyde solen mens naturen glider forbi.  Øverste dæk byder indendørs på panoramalounge samt restaurant og bar. På midterste dæk findes lobby- og wellnessområde og alle indendørs dæk har adgang til rummelige 14 m2 store kahytter.

Kort dagsprogram for flodkrydstogtet til Bayern og Østrig:

Dag 1: Ankomst Mainz samt indkvartering på skib (A)
Dag 2: Miltenberg, tid på egen hånd (M,F,A)
Dag 3: Würzburg, tid på egen hånd (M,F,A)
Dag 4: Bamberg, mulighed for byrundtur (M,F,A)
Dag 5: Nürnberg, mulighed for byrundtur (M,F,A)
Dag 6: Regensburg, tid på egen hånd (M,F,A)
Dag 7: Passau og Linz, tid på egen hånd (M,F,A)
Dag 8: Bratislava, mulighed for byrundtur (M,F,A)
Dag 9: Wien, mulighed for byrundtur (M,F,A)
Dag 10: Afmønstring fra MS Bellejour, tid på egen hånd i Wien, hjemrejse (M)

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

*Programmets tidsangivelser og havneanløb er med forbehold for ændringer.
På denne sejlads vil sun deck af sikkerhedshensyn være lukket på alle natsejladser samt på hele strækningen fra Bamberg til Regensburg. Årsagen er, at vi passerer flere lave broer. Endvidere er sun deck lukket på flere stræk på floden Main, ligeledes her skyldes det sikkerhedshensyn i forbindelse med passage under flere lave broer. Vi skal også gøre opmærksom på, at kahytter på lower dæk på denne tur nogle steder vil være halvt under vand. Det betyder, at vinduerne af sikkerhedsmæssige årsager vil være tildækket med plastikskærme, som kan give mindre lys i kahytten.

Information omkring tid på egen hånd og måltider

På anløbsdage, uden arrangerede udflugter, hvor der kræves transport fra skibet til bycentrum, er den eventuelle transportudgift ikke inkluderet - og derfor på egen regning. Dette er også gældende såfremt rejselederen tilbyder gratis byvandringer/orienteringsture uden for det fastlagte program. De måltider der er angivet under det korte dagsprogram omfatter måltider ombord på skibet, hvor der er helpension inkluderet. Øvrige måltider på land vil være på egen bekostning med mindre andet fremgår af dagsprogrammet. Vi gør opmærksom på, at skibet ikke tillader kørestol ombord.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst Mainz samt indkvartering på skib (A)

Afsejling kl. 22:00
Efter ankomsten til Frankfurt lufthavn kører vi til Mainz, hvor vi checker ind på skibet, der bliver vores hjem de næste 10 dage. Vi får tildelt vores kahytter om eftermiddagen og inden aftensmaden, vil der være en obligatorisk sikkerhedsøvelse.

Der er tid til at gå på opdagelse på skibet eller til at gå en lille tur ind til byen Mainz på egen hånd. Mainz er hovedstad i delstaten Rheinland-Pfalz og i sin tid grundlagt af romerne, hvor floderne Main og Rhinen mødes. Byen emmer af kulturelle muligheder. I den gamle bydel finder du bindingsværkhuse, små hyggelige gader og den smukke domkirke fra år 975. Det marmorbeklædte rådhus, der stod færdig i 1974, er tegnet af vores egen berømte danske arkitekt Arne Jacobsen. Vi mødes om aftenen og er klar til at spise middag i hinandens selskab ombord på skibet. Kl. 22:00. stævner vi mod Miltenberg.

Dag 2: Miltenberg, tid på egen hånd (M,F,A)

Ankomst kl. 14:00 - afsejling kl. 19:00
Vi nyder formiddagen ombord på vores skib, og tidlig eftermiddag lægger vi til kaj i byen Miltenberg. Miltenberg er en charmerende by med gamle bindingsværkshuse i flere etager, hyggelige torve, markedsplads samt en rig og gammel historie.  Byen bærer blandt andet vidnesbyrd om 30 års-krigen og var i en kort periode besat af vore naboer fra Sverige. 

Miltenberg har en lang og spændende jødisk historie. De første jøder slog sig ned i 1200-tallet og byggede en synagoge, der i dag er den ældst bevarede tidligere synagoge i Tyskland. Den blev i 1875 solgt til bryggeriet Kalt Loch i forbindelse med bygningen af en ny synagoge, og man kan stadig udefra se resterne af bygningen. Vi sejler fra Miltenberg om aftenen og sætter kursen mod Würzburg.


Billede: Miltenberg.

Dag 3: Würzburg, tid på egen hånd (M,F,A)

Ankomst kl. 13:00 - afsejling kl. 17:00
Vi har det meste af eftermiddagen på egen hånd i Würzburg, som ligger omkranset af nogle af Tysklands ældste vinmarker. Tæt ved ligger også det slotslignende Fort Marienberg - placeret på en bakketop, som et smukt og vagtsomt vartegn for byen. Würzburg er hjemsted for barokpaladset Würzburger Residenz, bygget til byens Biskop-fyrster. Slottets indre, med blandt andet verdens største loftsfresco og spejlkabinet, betragtes som nogle af verdens største mesterværker inden for såvel barokken som rokokoen. Würzburger Residenz er netop på grund af sin unikke barokstil optaget på UNESCO's verdensarvsliste. Würzburg byder også på muligheden for at promenere på den gamle renæssance-bro over floden Main. Her kan man nyde synet af de mange tårne og spir fra byens kirker, rådhus og universitetsbygning. Vi fortsætter vores færd sidst på eftermiddagen og nyder resten af dagen om bord på skibet.
OBS: Vi lægger til kaj ca. 30 minutters gå-gang uden for byen

Dag 4: Bamberg, mulighed for byrundtur (M,F,A)

Ankomst kl. 15:00 - afsejling kl. 20:00
Vi bytter Main ud med floden Regnitz lige uden for byen Bamberg, hvor vi også lægger til. Bamberg er kendt som øllets by, og vi har det meste af eftermiddagen i denne charmerende by. Byen imponerer med hyggelige bindingsværkshuse, snævre gader og gyder, slotte, store katedraler og hyggelige pladser. Bambergs gamle rådhus (påbegyndt i 1386) – Alte Rathaus – er nærmest essensen af byen, med en fantastisk malet facade og en port med klokketårn fra 1700-tallet. Det er bygget sammen med et fire etagers bindingsværkshus – og placeret på en bro midt i Regnitz-floden. Byens slot, Neue Residenz, har egen rosenhave og herudover byder byen på "lille Venedig" med pittoreske huse helt ned til flodkanten. Der findes også lokale øl-specialiter og små bryggerier, der eksempelvis brygger røget øl.
OBS: Vi lægger til kaj ca. 30 minutters gå-gang uden for byen.

Har du købt udflugtspakken, bliver vi hentet i bus for at køre til byen. Her skal vi netop se slottet, rosenhaven og "lille Venedig" udefra. Sammen med vores rejseleder går vi forbi disse på vores byvandring. Det er ikke det eneste vi oplever på turen i det historiske centrum. Undervejs ser vi også det gamle domhus, katedralpladsen og det gamle rådhus.

Dag 5: Nürnberg, mulighed for byrundtur (M,F,A)

Ankomst kl. 08:00 - afsejling kl. 18:00
Nürnberg venter på os fra morgenstunden, og byen emmer af historie fra middelalderen til den tidlige industrialisering og helt frem til Anden Verdenskrig. Nürnberg blev udsat for kraftige bombardementer under Anden Verdenskrig, men er siden hen genopbygget med de gamle byggematerialer, så de gamle tysk-romerske kejseres foretrukne residensstad igen fremstår med tidligere tiders pragt. Den gamle by Altstadt, der ligger på begge sider af floden Pegnitz, udgør bykernen og er omkranset af en op til fire km lang bymur med hele 67 tårne. Det er her du finder byporte, bastioner og det gamle kejserpalads, gamle bindingsværkshuse, smukke pladser. Du finder også rigt dekorerede kirker som f.eks. Sankt Lorenz Kirche eller Frauen Kirche. Nürnberg er også byen, hvor nazisterne hvert år samlede sine tilhængere på området Reichsparteitagsgeländeog ikke mindst stedet, hvor nazisterne efter krigen blev stillet til regnskab for deres krigsforbrydelser. Nürnberg er også kendt som byen hvor den ”moderne” legetøjsproduktion startede. Allerede så tidligt som i 1600-tallet, kendte man legetøj som ”Nürnberger Kram”. Produktionen heraf tog for alvor fat med industrialiseringen og masseproduktionen af bliklegetøj i 1800-tallet. 
OBS: Vi lægger til kaj ca. 30 minutters gå-gang uden for byen. 

Har man tilkøbt udflugtspakken tager vi på bustur og byvandring i Nürnberg. På turen bliver vi indført i Nürnbergs århundreder gamle og omskiftelige historie, og vi oplever byens centrale bygninger og pladser. Ude fra ser vi den gamle bymur og middelalderslottet, de gamle kirker, bygninger og centrale pladser og monumenter i Altstadt.  Vi vil også se nazisternes store paradeplads, hvor deres årlige partidage blev afholdt. Frokosten spises ombord på skibet og vi er klar til at forlade Nürnberg og historiens vingesus ved aftenstid, hvor vi sejler videre mod Regensburg.

Dag 6: Regensburg, tid til egne oplevelser (M,F,A)

Ankomst kl. 13:30 - afsejling kl. 19:30
Det sidste stykke mod Regensburg, hvor vi lægger til efter frokost, møder vi floden Donau som vi bliver på på resten af turen.  
Regensburg er en gammel by, som bærer vidnesbyrd om beboelse helt tilbage til stenalderen. Romerne byggede Fortet Regina – som blev til Regensburg og senere udviklede den sig til et fyrste- og bispesæde. Faktisk var Regensburg hovedstad i Bayern i 700 år fra 500-tallet til midten af 1200-tallet. Regensburg fremstår som en smuk middelalderby med brostensbelagte gader. I midten af den gamle bydel findes Sankt Peter-katedralen, samt rige Købmandsgårde og gamle broer som f.eks. Steinerne Brücke. Broen er fra 1135 og den ældste fungerende bro i Tyskland og et forbillede for den kendte Karls-bro i Prag. Efter en spændende dag i Regensburg sejler vi om aftenen videre mod Passau.


Billede: Sejlads mod Regensburg.

Dag 7: Passau og Linz, tid til egne oplevelser (M,F,A)

Passau: Ankomst kl. 08:00 - afsejling kl. 11:00
Linz: Ankomst kl. 17:30 - afsejling kl. 20:30

Efter morgenmaden er det tid til at gå i land i treflodsbyen Passau, der ligger på en halvø hvor floderne Donau, Inn og Ilz mødes. Passaus gamle bydel er bygget i barok-stil efter en altødelæggende brand i 1622. Katedralen Stephansdom i Passau har Europas største - og verdens næststørste - orgel med hele 17.774 piber grupperet i 233 stemmer. Vi har tid til egne oplevelser i byen, hvor vi lægger til kaj ca. 30 minutters gå-gang uden for byen.  

Før frokost ombord på skibet sejler vi videre mod Linz i Østrig, hvor vi ankommer sent på eftermiddagen/først på aftenen. Linz var europæisk kulturhovedstad i 2009 og byder på masser af kunst og kultur. Det kan anbefales at gå en tur i den gamle bydel, der charmerer med brostensbelagte gader, historiske bygninger og hyggelige cafeer. Efter aftensmaden er vi igen klar til at sejle videre mod Slovakiet og Bratislava.

Dag 8: Bratislava, mulighed for byrundtur (M,F,A)

Ankomst kl. 14:30 - afsejling kl. 23:59
Om eftermiddagen ankommer vi til den smukke og forholdsvis nye slovakiske hovedstad Bratislava. Vi har resten af dagen til enten at gå på opdagelse på egen hånd i Bratislava, der efter opløsningen af Tjekkoslovakiet i 1993, blev Slovakiets hovedstad. Bratislava er både en ung moderne hovedstad med alt hvad det indebærer af kultur og liv, og samtidigt en gammel by med bymur, slot og kirker, der rækker tilbage til fortiden. Rundt omkring dukker statuer op til minde om fortiden - blandt en statue af H. C. Andersen, der besøgte byen på sin færd langs Donau-floden.

Har du tilkøbt udflugtspakken, tager vi på en spændende byvandring i Bratislava – med et lille hemmeligt twist. Vores færd bringer os mod det historiske centrums centrale gader, pladser og monumenter. Vi tager vores udgangspunkt ved kajen, hvor vi udefra skal se de ungarske kongers tidligere kroningskirke Sankt Martin, præsidentpaladset, bymuren og kigge op på byens slot. Slottet er påbegyndt i 900-tallet, og ud- og ombygget op gennem århundrederne og er placeret oppe på toppen af en bakke. Vi stævner ud fra Bratislava ved midnatstid og ankommer til Wien tidligt om morgen dagen efter.

Dag 9: Wien, mulighed for byrundtur (M,F,A)

Ankomst kl. 07:00
Wien - også kaldes musikkens hovedstad - har i sin tid huset store kunstnere som Mozart og Beethoven, og byen er fortsat frontløber for store klassiske koncerter. Wien byder på arkitektur i verdensklasse og meget af det tegnet af den danske arkitekt Theophilus Hansen (1813-1891), bl.a. parlamentet, kunstakademiet og ikke mindst musikforeningen hvor de traditionsrige nytårskoncerter transmitteres fra. Man kan eventuelt også bruge dagen på at besøge Habsburgernes tidligere palads Schönbrunn, som er et af rokokoens fineste bygningsværker og optaget på UNESCO's verdensarvsliste.
OBS: Vi lægger til kaj ca. 20 minutter uden for byen. 

Har du tilkøbt udflugtspakken, starter vi dagen i bus, hvor vi kører ved den velkendte Ring-boulevard.  Her ser vi nogle af byens historiske bygninger som operahuset, universitetsbygningen, Burg-teatret og parlamentet. Efter køreturen er vi klar til at se lidt nærmere på byen til fods og går blandt andet forbi Stephansdom domkirken fra 1200-tallet, der både husede Mozarts bryllup og begravelse. Domkirkens gotiske byggestil består, trods mange udbedringer fra tidens voldsomme brande og krige. Efter vores gåtur vender vi tilbage til skibet, og frokosten tager vi ombord. Vi ligger til natten over, og aftenen kan nydes med en forfriskning i baren og livemusik ombord, eller måske melder lysten sig til en tur ind til centrum på egen hånd.


Billede: Wien.

Dag 10: Afmønstring fra MS Bellejour, tid på egen hånd i Wien, hjemrejse (M)

Vi vågner i Wien, hvor vi afmønstrer MS Bellejour efter morgenmaden. Vi har formiddagen til de sidste oplevelser i Wien inden vi efter frokost drager mod lufthavnen og flyver til København efter 10 dages kulturelle oplevelser på de bayerske og østrigske floder.

Kort

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Få opdaterede vejrudsigter på dmi.dkHotel