Skip to main content

Flodkrydstogt på Rhinen 2018

Flodkrydstogt i Rhindalen
Smuk kirke ved Rhinen
Glad ægtepar på flodkrydstogt
Amsterdam og tulipaner i fuld flor
Rhinen
Naturoplevelser ved Rhinen
Flodkrydstogtskibe
Hyggelig restaurant i Tyskland
Flodkrydstogtskibet Bellejour
Status:
Udsolgt

Flodkrydstogt på Rhinen

Kulturrejser Europa byder også i 2018 velkommen ombord på dette komplette førsteklasses flodkrydstogt langs den smukke Rhindal. Vi sejler fra Hollands hovedstad, Amsterdam, til den tyske by Mainz, og du kan godt glæde dig til en rejse med komfort ombord på det firstjernede skib MS Bellejour, samt masser af højdepunkter, når vi undervejs lægger til ved ni byer langs den natursmukke flod.

Derfor skal du rejse med os på flodkrydstogt Rhinen:

  • Inkluderer 4 spændende udflugter i Amsterdam, Köln & Strasbourg samt besøg ved Heidelbergslottet
  • 4* flodkrydstogtskib
  • Helpension ombord
  • Tid til fordybelse og afslapning
  • Dansktalende rejseleder

En strøm af højdepunkter og fire inkluderede udflugter

Vi har inkluderet fire spændende udflugter i flodkrydstogtet. I selskab med vores rejseleder tager vi på byrundtur i Köln og Strasbourg samt i Amsterdam, hvor vi også tager på sejltur i kanalerne. Derudover skal vi besøge det smukke Heidelberg Slot. Ud over disse fire højdepunkter kan du også se frem til oplevelser i hollandske Rotterdam, sejlads ved den sagnomspundne Lorelei passage, besøg i de tyske byer Mainz og Koblenz - hvor Mosel og Rhinen mødes.

4* flodkrydstogt med helpension

"MS Bellejour" er et moderne firstjernet skib, med plads til 180 passagerer. Skibets gode faciliteter tæller soldæk, bibliotek og sauna. Kahytterne er moderne og rummelige med havudsigt. Mod tillæg kan man tilkøbe kahytter med fransk altan. I rejsens pris er inkluderet helpension på skibet, som serveres i den skønne hovedrestaurant.

Kort dagsprogram for flodkrydstogtet på Rhinen med afrejse d. 2. maj og 8. september 2018:

Fra Amsterdam til Mainz
Dag 1: Ankomst Amsterdam samt indkvartering på skib (A)
Dag 2: Udflugt i Amsterdam, afsejling kl. 23:00 (M,F,A)
Dag 3: Rotterdam (M,F,A)
Dag 4: Köln og byrundtur (M,F,A)
Dag 5: Koblenz, Lorelei-passagen og Rudesheim (M,F,A)
Dag 6: Mannheim og Speyer samt udflugt til Heidelberg slottet (M,F,A)
Dag 7: Kehl og byrundtur i Strasbourg (M,F,A)
Dag 8: Ankomst Mainz og hjemrejse (M)

*Med afrejse d. 11. august sejler vi modsatte vej og fra Mainz til Amsterdam.

Kort dagsprogram for flodkrydstogt på Rhinen med afrejse d. 11. august 2018:

Fra Mainz til Amsterdam
Dag 1:
Ankomst Mainz samt indkvartering på skib (A)
Dag 2: Kehl og byrundtur i Strasbourg (M,F,A)
Dag 3: Mannheim og Worms samt udflugt til Heidelberg slottet (M,F,A)
Dag 4: Rüdesheim, Lorelei-passagen og Koblenz (M,F,A)
Dag 5: Köln og byrundtur (M,F,A)
Dag 6: Rotterdam (M,F,A)
Dag 7: Udflugt Amsterdam (M,F,A)
Dag 8: Hjemrejse fra Amsterdam (M)

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

*Programmets tidsangivelser og havneanløb er med forbehold for ændringer.

Information omkring tid på egen hånd og måltider

På anløbsdage, uden arrangerede udflugter, hvor der kræves transport fra skibet til bycentrum, er den eventuelle transportudgift ikke inkluderet - og derfor på egen regning. Dette er også gældende såfremt rejselederen tilbyder gratis byvandringer/orienteringsture uden for det fastlagte program. De måltider, der er angivet under det korte dagsprogram, omfatter måltider ombord på skibet, hvor der er helpension inkluderet. Øvrige måltider på land vil være på egen bekostning med mindre andet fremgår af dagsprogrammet. Vi gør opmærksom på, at skibet ikke tillader kørestol ombord.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

*OBS: Sejlruten og derved dagsprogrammet for afrejsen d. 11. august vil være omvendt af det nedenstående dagsprogram.

Dag 1: Ankomst Amsterdam samt indkvartering på skib (A)

Vi tager direkte fra lufthavnen til vores firstjernede skib, der skal danne rammen om vores oplevelsesrige sejlads på Rhinen de næste otte dage.
Efter tildelingen af kahytter er der mulighed for at lære skibet bedre at kende og nyde de hyggelige omgivelser. Skibet ligger til i Amsterdam ca. 20 minutters gang fra centrum. Om eftermiddagen er der tid til en lille slentretur i nærområdet, inden vi mødes igen før middagen. Her bliver vi budt velkommen af skibets personale og gennemgår den obligatoriske sikkerhedsøvelse. Middagen serveres i skibets hovedrestaurant, og derefter kan aftenen nydes enten ombord eller på egen hånd i land.

Dag 2: Amsterdam, byrundtur (M,F,A)

Afsejling kl. 23:00
Efter morgenmaden tager vi sammen med vores rejseleder på en byvandring i den spændende hollandske hovedstad. Turen går bl.a. forbi den historiske plads "Dam", der huser det tidligere kongelige palads fra det 13. århundrede. Her står også den 22 meter høje statue, der mindes de faldne soldater under Anden Verdenskrig. Byens blomstermarked domineres naturligvis af Hollands nationalblomst, tulipanen, og efter et besøg på det farverige marked, er det tid til en kanalrundfart i de hyggelige kanaler. Med cirka 100 kilometer snoede vandveje gennem byens gader, er kanalerne Amsterdams absolutte kendetegn - som også i sin tid inspirerede vores egen Christian 4., da han anlagde Christianshavn i 1618. Vi nyder udsigten, betragter bylivet, og sejler blandt andet forbi det historiske hus, hvor den jødiske familie Frank boede under Anden Verdenskrig og Anne Frank skrev sin berømte dagbog.
Efter byrundturen vender vi tilbage til skibet, hvor der serveres frokost og middag. Resten af dagen er til egne eventyr, og sen aften er vi klar til at stævne ud på Europas tredje længste flod, Rhinen.


Billede: Amsterdams hyggelig gader ved kanalen.

Dag 3: Rotterdam, tid på egen hånd (M,F,A)

Ankomst kl. 06:00 - afsejling kl. 13:00
Vi ankommer i dag til den moderne hollandske by Rotterdam, og efter morgenmaden er det muligt at gå i land og udforske byen i eget tempo. Byen byder på spændende nymoderne arkitektur, og det kan anbefales at gå en tur forbi det indendørs madmarked, den ikoniske 150 meter høje "De Rotterdam"-bygning eller de gule kube-huse tegnet af den hollandske arkitekt Piet Blom.  
Ved middagstid er vi igen klar til at stige ombord på vores skib, for at sejle videre mod Tyskland og Köln.

Dag 4: Köln, byrundtur (M,F,A)

Ankomst kl. 13:00 - afsejling kl. 22:00
Formiddagen nyder vi på skibet. Gennem panoramavinduerne i loungen og fra skibets soldæk er der frit udsyn til de skønne naturomgivelser ved Rhinens breder. Efter frokost ankommer vi til landets fjerdestørste by Köln. Her tager vi på byrundtur med vores rejseleder, og går på opdagelse i den over 2000 år gamle by, der i sin tid blev grundlagt af romerne. Her betragter vi udefra den smukke Kölner domkirke, der er på UNESCO's verdensarvsliste. Den gamle bydel og markedspladsen, der emmer af hygge med masser af restauranter og cafeer, er også på programmet.


Billede: Köln by med Kölner Domkirke i baggrunden.

Dag 5: Koblenz, Lorelei-passagen og Rüdesheim, tid på egen hånd (M,F,A)

Koblenz: Ankomst kl. 07:00 - afsejling kl. 12:30
Rüdesheim: Ankomst kl. 18:30 - afsejling kl. 23:00

I dag er der to stop på vores færd langs Rhinen - i de tyske byer: Koblenz og Rüdesheim. Dagen er på egen hånd, og rejselederen giver naturligvis gerne gode råd og tips til spændende oplevelser.
Koblenz er stedet hvor Rhinen og den 545 kilometer lange Moselflod mødes, hvilket kan opleves fra udkigspunktet ved mundingen "Deutsches Eck". Her har du også udsigt over til Ehrenbreitstein-fortet, der ligger på den anden side af bredden. Du kan også spadsere en tur i byens blomsterpark eller gennem de hyggelige gader med de idylliske bindingsværkshuse.
Ved middagstid sejler vi videre, og eftermiddagen nydes ombord på skibet. Undervejs sejler vi gennem den 113 meter smalle, og sagnomspundne, Lorelei-passage. Sagnet fra 1801 fortæller, at en kvinde ved navn Lore Lay følte sig forrådt af sin elskede og sprang i døden fra klippen ved passagen. Hendes ånd skulle efter sigende forføre det mandlige søfolk, hvorfor flere forulykkede ved fortryllesen af hendes genlyd ved klipperne. 

Vi ankommer til Rüdesheim ved aftenstid, og efter middagen ombord er der rig mulighed for at opleve byen. Besøg f.eks. den hyggelige gade Drosselgasse, der huser et hav af caféer og øl-barer.

Dag 6: Mannheim og Speyer, udflugt til Heidelberg slottet (M,F,A)

Manheim: Ankomst kl. 09:00 - afsejling kl. 14:00
Ankomst kl. 16:00 - afsejling kl. 19:30

Efter ankomsten til Mannheim kører vi mod Heidelberg og Heidelberg-slottet. Det er uden tvivl et af de mest imponerende slotte i Tyskland. Slottet troner 70 meter over byen og har Rhinens biflod Nacher bugtende under sig. Slottet er placeret i naturskønne omgivelser og herfra er en imponerende udsigt. Vi får en rundvisning på slottet og hører om slottets og byens over 700-årig historie. Efter rundvisningen tager vi på en byvandring i Heidelberg og kører efterfølgende til Speyer, hvor vores skib venter på os. Resten af aftenen er til egne oplevelser.


Billede: Heidelberg by og Heidelberg slot.

Dag 7: Kehl og byrundtur i Strasbourg (M,F,A)

Ankomst kl. 07:30 - afsejling kl. 19:00
Vi ankommer i dag til den tyske by Kehl, der ligger 15 minutter fra den franske by Strasbourg. Det er derfor også nærliggende, at dagens udflugt går til Strasbourg. Efter ankomsten tager vi sammen med vores rejseleder på en byrundtur, hvor vi hører om Strasbourgs spændende historie. Undervejs passerer vi bl.a. katedralen Notre Dame fra 1874 og den gamle bydel, der er på UNESCO's liste over verdenskulturarv. Her skal vi se Petite France, et historisk område der charmerer med hyggelige kanaler og smukke bindingsværkshuse. 
Tilbage i Kehl er resten af dagen til egne oplevelser. Om aftenen nyder vi vores sidste skønne middag ombord i hinandens selskab.


Billede: Strasbourg og bindingsværkshuse.

Dag 8: Ankomst Mainz og hjemrejse (M)

Ankomst kl. 09:00
Efter morgenmaden stiller vi kufferterne på skibet og har dagen til oplevelser i Mainz. Mainz har masser af  kulturelle muligheder. F.eks. den spændende gamle bydel med bindingsværkhuse og små hyggelige gader. Her ligger også den smukke domkirke fra år 975 og et væld af historiske museer. For eksempel er byens over 2000 år gamle romerske forhistorie at finde på centralmuseet på Kurfürstliches Schloss. Det er også værd at promenere forbi det marmorbeklædte rådhus, der stod færdig i 1974, tegnet af vores egen, berømte danske arkitekt Arne Jacobsen. Herudover er Mainz en af Tysklands centrale handelsbyer for vin, og den gamle bydel byder på hyggelige vinstuer og restauranter. Frokosten indtages på egen hånd inden vi om eftermiddagen begiver vi os mod lufthavnen i Frankfurt og rejser tilbage til Danmark.

*OBS: På flodkrydstogtet med afrejse d. 11/8, ankommer vi sidste dag til Amsterdam. Alt efter hjemrejsetidspunkt, vil vi enten have tid på egen hånd i Amsterdam eller tage direkte i lufthavnen.

Kort

Rejseforedrag den 6/11

Kom til rejseforedrag om flodkrydstogter den 6/11 på vores kontor i København

Eller er du nysgerrig på, hvordan det er at rejse på flodkrydstogt?  Kom med til vores inspirationsaften og hør rejseleder Niels Lauridsen fortælle om vores krydstogt på Rhinen og få svar på dine spørgsmål om, hvordan det er at være på flodkrydstogt. Niels har som rejseleder sejlet Europa tyndt, og han har en enorm viden om de lande og byer, som de europæiske floder løber gennem. 

Arrangementet er gratis og starter kl 17.00 hos Kulturrejser Europa på adressen Folke Bernadottes Alle 5, 1. sal.

Læs mere om foredraget her, hvor du også kan tilmelde dig. 

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Få opdaterede vejrudsigter på dmi.dk

Hotel