Skip to main content

Den store Donau-odyssé

Pris fra:
11.995,-
Dage:10
Bestil rejse

Den store Donau-odyssé - 10 dage

Mærk de historiske vingesus når vi sammen med vores rejseleder tager på 10-dages spændende sejlads langs Europas anden længste flod - Donau.

Derfor skal du rejse med os på flodkrydstogt på Donau:

 •  Besøg i 5 lande og 4 hovedstæder
 • Direkte fly
 • 4* flodkrydstogtskib
 • Helpension ombord
 • Tid til fordybelse og afslapning
 • Mulighed for at tilkøbe spændende udflugtspakke med oplevelser i Beograd, Novi Sad, Bratislava og Wien
 • Dansktalende rejseleder

Donaufloden imponerer de fleste

Det er ikke uden grund at Donaufloden imponerer de fleste. Selv fortidens store kulturelle kunstnere har rejst langs flodens smukke omgivelser, inklusiv vores egen H. C. Andersen, der foreviger floden i sit digt "Om Aartusinder". Det samme gælder den østrigske Johan Strauss og ungarnske Karl Beck, der skrev om floden i deres velkendte sang: "An der schönen blauen Donau". 

5 lande og 4 hovedstæder

Vi imponeres uden tvivl også, når vi sejler langs flodens historiske veje gennem fem lande og fire hovedstæder. Forude venter oplevelser i Østrig, Kroatien, Serbien, Ungarn og Slovakiet. Sammen skal vi høre om landenes bredtfavnende historie, når vi bevæger os igennem Habsburgernes tidligere kejserrige, samt besøger byer, der fortæller historier fra Anden Verdenskrig, det Osmanniske Rige og om de europæiske krige i 90'erne. Undervejs oplever vi imponerende UNESCO-fredninger, middelalderborge, barokbygninger og moderne arkitektur.

4* flodkrydstogtskib

Vi føres roligt fra øst mod vest ombord på vores 4* skib MS Bellejour. Vi indkvarteres i skibets rummelige kahytter og ombord har vi inkluderet helpension, som indtages i den hyggelige hovedrestaurant. På soldækket eller fra loungens panoramavinduer nyder vi Donauflodens smukke breder.

Tilkøber du udflugtspakken hjemmefra, er du i godt selskab med vores dansktalende rejseleder på byrundture i Budapest, Beograd, Novi Sad, Bratislava og Wien. Alternativt kan man selvfølgelig udforske de spændende anløbshavne på egen hånd og i eget tempo.

Kort dagsprogram for den store Donau-odyssé:

Dag 1: Ankomst i Wien, Østrig og afsejling (A)
Dag 2: Budapest, Ungarn, mulighed for byrundtur (M,F,A)
Dag 3: Vukovar, Kroatien (M,F,A)
Dag 4: Beograd, Serbien, mulighed for byrundtur (M,F,A)
Dag 5: Novi Sad, Serbien, mulighed for byrundtur (M,F,A)
Dag 6: Mohacs, Ungarn (M,F,A)
Dag 7: Esztergom, Ungarn (M,F,A)
Dag 8: Bratislava, Slovakiet, mulighed for byrundtur (M,F,A)
Dag 9: Wien, mulighed for byrundtur (M,F,A)
Dag 10: Wien og hjemrejse (M)

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

*Programmets tidsangivelser og havneanløb er med forbehold for ændringer.

Information omkring tid på egen hånd og måltider

På anløbdagen, uden tilkøbte udflugter, hvor der kræves transport fra skibet til bycentrum, er den eventuelle udgift ikke inkluderet og derfor på egen regning. Dette er også gældende såfremt rejselederen tilbyder gratis byvandringer/orienteringsture uden for det fastlagte program. De måltider, der er angivet under det korte dagsprogram, omfatter måltider ombord på skibet, hvor vi har helpension inkluderet. Øvrige måltider på land vil være på egen bekostning med mindre andet fremgår af dagsprogrammet. Vi gør opmærksom på, at skibet ikke tillader kørestol ombord.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Østrig og Wien, indkvartering på skib (A)

Afsejling kl. 22:00
Efter ankomsten til Wien kører vi direkte til vores skib MS Bellejour, der danner rammen om vores rejse de næste 10 dage. Skibet ligger til i Wien, ca. 25 minutter uden for centrum, og ved ankomst er der tid til at slappe af på skibets hyggelige fællesområder, samt nyde de omkringliggende omgivelser. Vi får tildelt vores kahytter om eftermiddagen og inden aftensmaden, vil der være en obligatorisk sikkerhedsøvelse samt velkomst fra skibets personale. Middagen spiser vi i hinandens selskab i skibets restaurant og herefter kan aftenen nydes med en forfriskning i baren og livemusik ombord. Sidst på aftenen er vi klar til at stævne ud på floden og mod Budapest.

Dag 2: Budapest, mulighed for byrundtur (M,F,A)

Ankomst kl. 07:00 - afsejling kl. 21:00
Ungarns hovedstad Budapest, der er på UNESCO's liste over verdenskulturarv, er bogstaveligtalt opdelt, med Buda på den ene side af bredden og Pest på den anden side. Byen imponerer med et væld af historiske monumenter og har du tilkøbt udflugtspakken, er vi klar til at udforske nogle af dem. Vi tager til byen i bus og oplever også lidt af byen til fods. Vi kan blandt andet se frem til at komme forbi slotsområdet i den gamle bydel, hvor vi udefra ser Fiskermandens bastion, der omkranses af syv tårne. Tårnene symboliserer de oprindelige syv Magyar klaner, der besatte det Carpatiske bassin og dannede det ungarske rige. 

Tilbage på skibet står frokosten klar og herefter er resten af dagen til egne eventyr i den fortryllende storby. Aftensmaden kan nydes på skibet, og kl. 21:00 er vi igen klar til at stævne ud mod nye oplevelser.


Billede: Parlamentsbygningen i Budapest.

Dag 3: Vukavor, Kroatien (M,F,A)

Ankomst kl. 16:00 - afsejling kl. 20:00
Vi sejler i dag ind i det østlige Kroatien. Hen på eftermiddagen ankommer vi til den lille grænseby Vukavar. Med Serbien som nabo blev byen i sin tid belejret under krigen mod Jugoslavien, og den må siges at gemme på grusom krigshistorie. I dag er byen så godt som genopbygget, dog fortsat med spor fra krigens tid. Der er også enkelte velbevarede bygningsværker, som barokslottet Eltz og byens ældste bygning, Saint Philip kirken. Vi har eftermiddagen på egen hånd i land og om aftenen er det igen tid til at gå ombord på vores skib og nyde aftenen i hinandens selskab.

Dag 4: Beograd, Serbien, mulighed for byrundtur (M,F,A)

Ankomst kl. 05:30 - afsejling kl. 23:00
I dag er vi nået til vores fjerde landebesøg på rejsen, og vi kan glæde os til at opleve Serbiens hovedstad, Beograd, også kaldet "den hvide by". Beograd har over 7.000 års historie i bagagen og har været hovedstad i Serbien siden år 1403. Byens strategiske position betød, at den i sin tid var omdrejningspunkt for utallige krige, som gennem historien har sat sit, til tider, meget voldsomme præg på byen og landet. I dag anses byen for at være en trendy storby i Europa.

Har du tilkøbt udflugtspakken tager vi på en guidet rundtur i byen og ser udefra nogle af de mest betydningsfulde steder, som f.eks. Kalemegdan fortet, som knejser over Donau. Vi går ligeledes forbi Sankt Sava katedralen, som er den næststørste ortodokse katedral i verden.

Dag 5: Novi Sad, Serbien, mulighed for byrundtur (M,F,A)

Ankomst kl. 05:00 - afsejling kl. 17:00
Novi Sad, der i tidens løb både har været under tyrkisk, ungarnsk og østrisk styre, er Serbiens anden største by med ca. 250.000 indbyggere. I dag er byen en af Serbiens hyggeligste med et hav af cafeer og restauranter, musik, kunst og kultur. Den afslappende storby gemmer på sagn og levn fra krigens tid og har undervejs været brandpunkt for mange krige. Heriblandt slaget ved Petrovaradin i 1849 mellem Østrig og Ungarn, Anden Verdenskrig samt NATO-bombardementet i 1999. Byens synlige broer over Donaufloden, der sammen med Donaufloden fungerer som områdets forsyningsvej, blev i 1999 ødelagt under NATO-bombardementet. Dette betød at sejladsen stoppede i en periode og blev først genoptaget i 2005, efter et danske ingenørfirma var med til at genopbygge broerne.

Har du tilkøbt udflugtspakken tager vi i dag på en gå-tur i byen og går forbi nogle af byens mange monumenter alt imens vi får byens historie fortalt af vores rejseleder og den lokale guide.


Billede: Donaufloden ved solnedgang.

Dag 6: Mohacs, Ungarn, tid på egen hånd (M,F,A)

Ankomst kl. 07:00 - afsejling kl. 16.00
Vi har i dag tid på egen hånd i den lille ungarske by Mohacs. Byen, der i 1526 blev besejret af Osmanerne, fik i 1678 sit rige tilbage igen med hjælp fra Habsburgerne. I byen finder du blandt andet små butikker, der sælger Busó-masker. Historien bag maskerne er, at de markerer datidens Šokci-folk, der bar dem for at skræmme fjender væk og til sidst genvinde byen. Dagen kan bruges på at gå en tur i byen. Måske en tur langs floden, eller ved byens gå-gade. Frokosten bliver som vanligt serveret på skibet og sidst på eftermiddagen er vi igen klar til at stævne videre på vores færd langs floden.

Dag 7: Esztergom, Ungarn, tid på egenhånd (M,F,A)

Ankomst kl. 10:00 - afsejling kl. 14:00
I dag ankommer vi til Esztergom, en af Ungarns ældste byer. Dagen er til egne oplevelser og det er absolut værd at gå en tur i den smukt beliggende by. Du kan eventuel gå en tur op til byens domkirke, der dateres tilbage til år 1869. På turen derop går du langs den gamle bymur, og når du når toppen, imponeres du af kirkens størrelse og placering på højen ved floden. Her får du udsigt ud over byen, floden og de grønne omgivelser. Tidlig eftermiddag sejler vi atter videre mod nyt land, nemlig Slovakiet.   

Dag 8: Bratislava, Slovakiet, mulighed for byvandring (M,F,A)

Ankomst kl. 08:00 - afsejling kl. 19:00
Vi ankommer tidligt om morgenen til den slovakiske parlamentsby Bratislava. Efter morgenmaden kan du vælge at gå på opdagelse på egen hånd i den smukke og forholdsvis nye hovedstad, der blev til efter opløsningen af Tjekkoslovakiet i 1993. Rundt omkring dukker statuer op til minde om fortiden og blandt dem er statuen af H. C. Andersen, der besøgte byen på sin færd langs Donaufloden.

Skal du med på den tilkøbte udflugt, bliver vi hentet i bus. Her kører vi blandt andet forbi St. Martins katedralen og ved ankomst til centrum, er vi klar til at gå en tur ad de hyggelige brostensbelagte gader, blandt kirker og palæer.

Dag 9: Wien, Østrig, mulighed for byrundtur (M,F,A)

Ankomst kl. 07:00
Har du tilkøbt udflugtspakken, starter vi dagen i bus, hvor vi kører ved den velkendte Ring-boulevard. Her betragter vi nogle af byens historiske bygninger som operahuset, parlamentsbygningen, universitetsbygningen og Burg teatret. Efter køreturen, er vi klar til at se lidt nærmere på byen til fods og går blandt andet forbi Stephansdom katedralen fra 1200-tallet, der i sin tid husede Mozarts bryllup - og siden begravelse. Katedralens gotiske byggestil består, trods mange udbedringer fra tidens voldsomme brande og krige. Efter vores gå-tur vender vi tilbage til skibet og frokosten tager vi ombord.

Om aftenen har du mulighed for at tilmelde dig en musikalsk oplevelse ud over det sædvanlige. Oplev stedet, hvor selveste Johann Strauss i sin tid dirigerede og hør essensen af Wiens klassiske musikstykker. Salonorkestret Alt Wien er et af Wiens velkendte fortolkere af klassisk musik, og du kan godt glæde dig til en fantastisk aften i musikkens tegn. Du skal tilmelde dig hjemmefra, og prisen er 65 euro pr. person for kategori B, som betales lokalt. (OBS. Tilmelding er bindende. Der skal være minimum 10 personer fra hele skibet der tilmelder sig for at turen bliver gennemført). Det er også muligt at tage til byen på egen hånd, da vi ligger til natten over. Vi ligger til ca. 25 minutter uden for centrum.


Billede: Wien.

Dag 10: Wien og hjemrejse (M)

Efter morgenmaden vinker vi farvel til skibet. Vi kører til Wien, hvor vi har lidt tid på egen hånd, inden vi kører mod lufthavn for at flyve hjem til Danmark efter en oplevelsesrig rejse.

Vejret

Hold dig ajour omkring vejret på din rejse

Få opdaterede vejrudsigter på dmi.dk

Kort

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
8/10 - 17/10Se flytider KøbenhavnDen store Donau odyssé - 10 dage
Spar 3000 kr. (Før pris fra 14.995 kr.)
11.995,-FORESPØRG

Rejsens pris inkluderer:

 • Direkte fly København - Wien t/r
 • Ni nætter på MS Bellejour i delt standardkahyt på lower deck
 • Helpension ombord på skibet
 • Kaffe, te og isvand til morgenmad
 • Isvand til frokost og aftensmad
 • Eftermiddagskaffe og kage
 • Transport ifølge program
 • Dansktalende rejseleder under hele rejsen

Tilkøb/tillæg:

 • Superior kahyt på main deck til to personer, kr. 1.395 pr. person
 • Deluxe kahyt på upper deck til to personer, kr. 2.295 pr. person
 • Superior kahyt på main deck til eget brug, kr. 3.995
 • Udflugtspakke med udflugter i Budapest, Beograd, Novi Sad, Bratislava og Wien, kr. 1.395 pr. person
 • Klassisk koncert i Wien på dag 9, billetkategori B, 65 euro pr. person
  Betales ombord og tilmelding er bindende. (OBS. Der skal være minimum 10 personer fra hele skibet, der tilmelder sig for at turen bliver gennemført). 

Rejsens pris inkluderer ikke:

 • Kahyttillæg
 • Udflugtspakke
 • Eventuelle ekstra arrangementer ud over programmet
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Drikkepenge til personalet ombord på skibet, beregn ca. 65 euro i alt
 • Administrationsgebyr, kr. 95 pr. person

Hotel