Skip to main content

Krydstogt fra København til de norske fjorde

Bryggen i Bergen, Norge
Par på krydstogt i Norge
Krydstogt langs de norske fjorde
Traditionelle huse i Bergen, Norge
Ålesund i Norge, krydstogt
Det norske flag og traditionelle huse
Lille rødt hus i Norge og krydstogt
Balkonkahyt på Seranade of The Seas
Pris fra:
11.995,-
Dage:8
Bestil rejse

Oplev de smukke norske fjorde på krydstogt fra København

Afsejlign fra København, komfort og fascinerende naturscenerier er kodeordene for denne otte-dages rejse, hvor vi anløber fire af Norges allermest charmerende kystbyer. I selskab med vores dansktalende rejseleder venter der store oplevelser hos vores nabo mod nord, når vi kommer tæt på de hyggelige byers historie og nyder udsigten over de smukke fjorde og majestætiske fjelde.

Derfor skal du rejse med os på krydstogt til Norge:

 • 4* krydstogtskib
 • Inkluderer helpension og drikkepenge ombord
 • Inkluderer byvandringer arrangeret specielt til vores gruppe
 • Afsejling fra København
 • Dansktalende rejseleder under hele rejsen

Stavanger og Bergen

Dette sommerkrydstogt, ombord på det firestjernede Serenade of the Seas, giver os de bedst tænkelige rammer og naturoplevelser i absolut særklasse. Krydstogtet begynder allerede i København, hvor vi stiger ombord og påbegynder vores togt mod Norge. Vi sejler ud i Nordsøen og anløber turens første havn, hyggelige Stavanger, hvor der er mulighed for landgang. Senere lokker den tidligere hansestad Bergen med sin idylliske havnepromenade, eller måske du vil besøge komponisten Edvard Griegs hus? Valget er dit og mulighederne mange.

Ålesund og Kristiansand

Billedskønne Ålesund er omgivet af fjorde og fjelde og er et smukt bekendtskab. Du oplever byens smukke art noveau arkitektur og kan besøge byens unikke akvarium. Sidst på rejsen anløber vi hyggelige Kristiansand, grundlagt af danske kong Christian IV i 1641. Kristianssand er en af Norges mest aktive kulturbyet og er blandt andet kendt for de sammenhængende træhuse. Rig på natur, kultur og forkælelse returnerer vi igen til København.

Krydstogt med Kulturrejser Europa

Deltager du på et krydstogt med Kulturrejser Europa, er programmets inkluderede udflugter eller mulige tilkøb altid arrangeret specielt til vores gruppe. Det betyder, at vi har håndplukket spændende oplevelser i land, som ikke har noget med rederiet at gøre. Kræver udflugterne bus eller lokal guide, er dette også arrangeret eksklusivt for vores gæster.   

Vi har kun én afrejse i 2019.

Kort dagsprogram for krydstogtet til Norge:

Dag 1: Ombordstigning i København, afsejling kl. 17.00 (F,A)
Dag 2: På havet (M,F,A)
Dag 3: Stavanger (M,F,A)
Dag 4: Bergen (M,F,A)
Dag 5: Ålesund (M,F,A)
Dag 6: På havet (M,F,A)
Dag 7: Kristiansand (M,F,A)
Dag 8: Ankomst København (M)

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

Programmets tidsangivelser og havneanløb er med forbehold for ændringer

Information omkring byvandringer, tid på egenhånd og måltider

På anløbsdage uden arrangerede udflugter, hvor der kræves transport fra skibet til bycentrum, er den eventuelle udgift ikke inkluderet og derfor på egen regning. På en række af anløbshavnene tilbyder vi, at du kan komme med på en lettere byvandring sammen med rejselederen. En byvandring er en kort orienteringstur rundt i bycentrum, der efterfølgende afsluttes med tid på egen hånd. Byvandringerne er et gratis tilbud til vore gæster og kræver normal fysik for at kunne deltage. Såfremt der kræves transport fra skibet ind til bycentrum, så er den udgift ikke inkluderet og derfor på egen regning.

De måltider, der er angivet under det korte dagsprogram, omfatter måltider ombord på skibet, hvor vi har helpension inkluderet. Øvrige måltider på land vil være på egen bekostning, med mindre andet fremgår af dagsprogrammet.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ombordstigning i København (F,A)

Afsejling kl. 17:00
I Københavns nye krydstogts-terminal Ocean Kaj møder vi for første gang vores hjem for de næste syv dage, nemlig det fantastiske skib Serenade of the Seas. Efter indtjeknings-formaliteterne er overstået, er der frokost i skibets buffetrestaurant. Efter den obligatoriske sikkerhedsøvelse sejler vi fra kaj, og fra skibets dæk siger vi på gensyn til vores hovedstad, alt imens at sejladsen ud i Nordsøen påbegyndes. Efterfølgende er der fælles velkomstmiddag i skibets hovedrestaurant.

Dag 2: På havet (M,F,A)

En afslappende dag på havet er den bedste måde at lære skibet bedre at kende. Vores rejseleder stå for en rundvisning Serenade Of The Seas, der har plads til knap 2100 passagerer. På skibet har du tilgang til en masse faciliteter, flotte buffeter og underholdning af høj kvalitet. Vores rejseleder sørger også for fælles samling, hvor de næste par dages havneanløb vil blive gennemgået.


Billede: Serenade Of The Seas, som vi sejler med på denne tur.

Dag 3: Stavanger (M,F,A)

Ankomst kl. 08:00 - afsejling kl. 18:00
Vi ankommer til Stavanger - rejsens første landgang - og et virkeligt dejligt bekendtskab. Her ved Lysefjorden ligger Norges fjerdestørste by, der er rig på kulturliv og har en smuk middelalderkatedral. Dagen i Stavanger er til egen disposition, og du kan vælge at tage på en af de udflugter som skibet arrangerer. F.eks en sejltur ad Lysefjorden op til Preikestolen - den store ikoniske klippeformation. Hvis der er interesse for det, så tager vores rejseleder os med på en orienterende byvandring, hvor vi kan beundre de smukke træhuse.

Dag 4: Bergen (M,F,A)

Ankomst kl. 08:00 - afsejling kl. 18:00
Bergen er Norges andenstørste by og en hel rejse værd i sig selv. Bergen byder på seværdigheder hvis lige, vi ikke har stødt på tidligere. Byens kendetegn er den charmerende havnefront med den karakteristiske brygge og fiskemarkedet. Hvis vejret er med os, så byder bryggen på fortovscaféer med en plads i solen med udsigt til folkelivet. I bydelen Troldhaugen ligger komponisten Edvard Griegs hus, som i dag er museum. Man kan også tage til Fantoft stavkirke og beundre den smukke konstruktion af træ. En tredje mulighed er kabelvognen, Fløibanen, der går op til Fløien Fjeld. Her er der en fantastisk udsigt over byen og den prægtige natur. Der findes også gode vandremuligheder på Fløien.


Billede: Hyggeligt café-miljø i Bergen

Klokken 18.00 stævner vi ud fra Ålesund og samles til middag.

Dag 5: Ålesund (M,F,A)

Ankomst kl. 08:00 - afsejling kl. 20:00
Den norske skønhed viser sig igen, når vi ligger til i Ålesund. Byen er omgivet af fjorde og høje fjelde kendt som Sunnmørsalperne. Selve Ålesund by er også et yderst interessant rejsemål med sin hyggelige gågade og spektakulære art nouveau-arkitektur. Byen brændte ned i 1904, og ved genopbygningen var det jugend-stilen/art nouveau-stilen, der var det tidstypiske, og dermed årsagen til, at den er så markant repræsenteret i dag. Det storslåede akvarium Atlanterhavsparken er også et besøg værd. Selve akvariet er bygget ind i klippen, og er det eneste af sin slags i Europa. Ålesund er også en af de vigtigste fiskerihavne i Norge og ved kanalen omkring brosundet, vil vi se fiskere sælge dagens fangst direkte fra båden.


Billede: Ålesund

Dag 6: På havet (M,F,A)

Rejsen er ikke overstået endnu. Vi skal nyde endnu en dag i komfortable og lækre rammer på vores skib Serenade of the Seas.

Dag 7: Kristiansand (M,F,A)

Ankomst kl. 07:00 - afsejling kl. 17:00
I Sørlandets smukke skærgård ligger Kristiansand, byen der blev grundlagt af den danske kong Christian IV i 1641. Kristiansand er kendt for bydelen Posebyen med sammenhængende lave træhuse. Du kan vælge at slå vejen forbi fæstningen Christiansholm, der blev bygget af Christian IV som et forsvarsværn. I dag bliver det brugt til en række kulturarrangementer og koncerter. Kristiansand er i øvrigt en af Norges mest aktive kulturbyer med en række sommerfestivaler. Kilden teater- og koncerthus på Odderøya er også dragende i sin arkitektur. Kronprinsesse Mette-Marit stammer fra Kristiansand og hun nedlagde grundstenen til byggeriet i 2009. Teater- og koncerthuset blev senere indviet i 2012. Hvis der er interesse for det, så tager vores rejseleder med os på en orienterende byvandring.

Dag 8: Hjemkomst (M)

Skibet anløber København, og når morgenmaden er indtaget i buffetrestauranten går vi fra borde efter en begivenhedsfuld rejse ad søvejen til de norske fjorde og tilbage igen.  

Kort

Praktisk info

Her finder du nærmere information om at være på krydstogt - indkvartering, check-in, rejsen, faciliteterne på skibet samt generel information.
Praktisk information

Vejret

Hold dig ajour omkring vejret på din rejse

Få opdaterede vejrudsigter på dmi.dk

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
18/8 - 25/8Se flytider Københavns HavnKrydstogt fra København til de norske fjorde - 8 dage11.995,-Bestil

Rejsens pris inkluderer:

 • Syv nætter på Serenade of the Seas 4* i delt indvendig dobbeltkahyt
 • Helpension om bord på skibet
 • Kaffe, te samt isvand på skibet
 • Drikkepenge om bord på skibet (værdi kr. 650 pr. person)
 • Orienterende byvandringer i Stavanger, Bergen, Ålesund og Kristiansand
 • Dansktalende rejseleder under hele krydstogtet

Tilkøb/tillæg:

 • Udvendig kahyt til to personer, kr. 1.595 pr. person
 • Balkonkahyt til to personer, kr. 3.495 pr. person
 • Indvendig kahyt til eget brug, fra kr. 7.795
 • Udvendig kahyt til eget brug, kr. 10.795
 • Balkonkahyt til eget brug, kr. 14.695

Rejsens pris inkluderer ikke:

 • Kahyttillæg
 • Eventuelle ekstra udflugter
 • Eventuelle drikkepenge til lokalguider
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Administrationsgebyr, kr. 95 pr. person

Hotel