Skip to main content

Krakow julemarked

Krakow Park Planty Juletiden
Markedsplads i Krakow
St. Mary Basilikaen Krakow
obwarzanki polsk bagværk
Juletræ og julekogle fra Krakow julemarked
St Mary Baliskaen om aftenen
Lanterner og fyrværkeri i Krakow
Bymidten i Krakow
Dekorerede juleæg i Krakow
Status:
Udsolgt

KRAKOW - JULEMARKED - 4 DAGE MED KULTUR OG FORKÆLELSE

Når det traditionelle julemarked indtager Krakows markedsplads forvandles byen til et sandt julemekka. Så lyder tonerne af julemusik, mens keramik, lædervarer og juledekorationer frister til køb. Den gløgg-lignende drik grzaniec galicyjski holder dig varm, og traditionelle julegodter som brændte mandler, chokolade og typiske polske grillretter lokker på hvert et hjørne.

Derfor skal du rejse med os til julemarked i Krakow:

  • Krakow er et sandt julemekka
  • Masser af kultur, historie og arkitektoniske mesterværker
  • Flere udflugter inkluderet
  • Dansktalende rejseleder

Som Polens kulturelle centrum, og tidligere kongeby med en over 1000 år gammel historie, er Krakow en sand smeltedigel af kultur og historie. Samtidig mødes man af et arkitektonisk mesterværk med alt, hvad hjertet kan begære af smukke pladser, kirker og monumenter, som med god grund er optaget på UNESCO's liste for verdenskulturarv

Rejsen til julemarkedet i Krakow er en god kombination af tid til juleshopping og kultur, med to inkluderede udflugter med dansktalende rejseleder.

Vi bor på et godt moderne 4* hotel lige i centrum og krydrer naturligvis også rejsen med et par middage på gode lokale restauranter.

Kort dagsprogram:

Dag 1: Ankomst til Krakow. Den jødiske bydel, Kazimierz. Middag på lokal restaurant (A)
Dag 2: Udflugt i Krakow - den gamle bydel, slottet, og julemarkedet. Krakow på egen hånd (M)
Dag 3: Udflulgt til saltminerne i Wieliczka, og Krakow på egen hånd. Middag på lokal restaurant (M,A)
Dag 4: Hjemrejse. (M)


M = Morgenmad A = Aftensmad
NB: Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rækkefølgen i programmet grundet lokale forhold.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1- Det historiske Krakow og julemarkedet (A)

Efter vores ankomst om eftermiddagen til Krakow Balice Lufthavnen kører vi til det centralt beliggende Hotel Golden Tulip Kazimierz i den jødiske bydel. Vi indlogerer os i ro og mag og mødes derefter for at få de første indtryk af det vinterlige Krakow. Der findes intet bedre sted at komme i stemning end byens store centrale plads, Rynek Glowny, der ligger ca. 1,5 km fra hotellet og har været det absolutte centrum af byen gennem århundreder, og også er stedet hvor julemarkedet findes. Krakows julemarked er kendt som et af Europas bedste, og her er også alt, hvad hjertet kan begære af små og større boder fyldt med brugskunst, lædervarer, kolde og varme drikke, samt et overflødighedshorn af madvarer fra hele det østlige Europa. Vi kan varmt anbefale den populære polske variant af gløgg, Grzaniec galicyjski. Umuligt at udtale, men meget velsmagende varm rødvin krydret med sukker, neliker, kanel og laurbærblade.

Efter besøget på julemarkedet skal vi have den første polske middag på en restaurant tæt ved julemarkedet. Her får vi serveret en vellavet traditionel polsk 3 retters menu.

Herefter er der rig mulighed til at gå på opdagelse i aftenlivet i Polens smukkeste by eller tage tilbage til hotellet.

Dag 2: Krakow - den gamle by, slottet, og den jødiske bydel (M)

Efter en god nats søvn og indtagelse af hotellets gode morgenmad skal vi opleve Krakow på vores guidede byrundtur. Vi starter fra hotellet i Krakows jødiske bydel, Kazimierz. Engang en separat by, men siden 1800-tallet har den været en del af Krakow. Forskellen mellem Kazimierz og den gamle by i Krakow er markant rent arkitektonisk, da den ikke er bygget så højt og det jødiske præg ser man bl.a. af de mange synagoger og byggestil generelt. Kazimierz er i dag også et interessant shoppingområde med mange små eksklusive butikker. Herefter går det mod byens slot på Wawelbjerget, som har spillet en vigtig rolle i både tidligere og nyere polsk historie. Slottet har huset alt fra konger til naziguvernører og er i sig selv et imponerende bygningsværk. Turen går videre gennem den smukke gamle bydel, hvor vi bl.a. møder et af Europas ældste universiteter på vores vej og den smukke St. Mary basilica, der ligger side om side med julemarkedet på den store plads, hvor udflugten slutter tæt på hotellet.


Billede: St. Mary Basilikaen.

Med et godt og solidt kendskab til Krakows centrale bydele er det nu tid til at gå på opdagelse på egen hånd. Forkælet bliver man let, det handler blot om at vælge, hvad man vil kaste sig over. Cafeéer, konditorier eller en ordentlig omgang shopping vil være oplagt for nogen. Ønsker man derimod at dykke endnu mere ned i kulturen og historien, ja så har dagens udflugt kradset lidt i overfladen til yderligere opdagelser.  Der findes et utal af muséer og udstillinger, man kan besøge og mange klassiske- eller Klezmerkoncerter man kan gå til.

Dag 3 - Saltminerne og Krakow på egen hånd (M,A)

Dagen byder på en helt særlig udflugt; til saltminerne i Wieliczka. Vi skal opleve en underjordisk verden med kapeller og søjlegange udhugget i salt. Minerne er blandt de ældste og største i Europa og har en over 700 år gammel historie. Minerne er en labyrint med over 200 km tunneler og blev i 1978 optaget på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Vi bevæger til os fods dybt ned i undergrunden på de omkring 350 trappetrin for at komme ned i første niveau 70 meter under jorden. Vores guidede tur er ca. 2,5 km lang, og tager os ned til minens tredje niveau 135 meter under jorden. Undervejs hører vi historien og myterne fra minens historie og oplever de fantastiske skulpturer og kapeller, der er lavet af minearbejderne på eget initiativ efter endt dagsværk. Efter vores rundtur tager vi den lette vej tilbage til ”virkeligheden” med elevatoren, der også er en særlig oplevelse.

Vær opmærksom på, at vores rundtur i minerne for nogen kan forekomme strabadserende, da vi sammenlagt skal forcere ca. 800 trappetrin, dog fortrinvis nedad. Godt fod- og bentøj er derfor nødvendigt. Året rundt er der en temperatur på ca. 14 grader. Tunnellerne og gangene er ganske brede, men saltminen egner sig genrelt ikke til personer, der lider af klaustrofobi.


Billede: Saltminerne i Wieliczka.

Tilbage i Krakow er eftermiddagen fri til yderligere at gå på opdagelse, foretage juleindkøb, eller blot at nyde live på caféerne eller det smukke julemarked.

Om aftenen spiser vi en tre-retters afskedsmiddag på en anden af byens gode restauranter.

Dag 4 - Afrejse fra Krakow (M)

Efter morgenmaden tager vi af sted fra hotellet, en oplevelsesmættet rejse rigere, og kører mod lufthavnen. Herefter hjemrejse med direkte fly til København.

Vejret

Hotel