Skip to main content

Japan - Østasiens drømmerige

Se de 1000 røde porte i Kyoto med Kulturrejser, Japan
Japan - Østasiens drømmerige
Japan - Østasiens drømmerige
Det Gyldne Tempel, Japan
Sumobrydning, Japan
Bambusskov i Kyoto, Japan
Japan
Japan
Shinkansen i Japan
Status:
Udsolgt

Fra Tokyo til Kyoto - med bambusskov, sneaber og Filosoffens sti

Japanske kontraster er store, farverige og pulserende. I kejseriget er modsætningen til traditionelle træhuse de højteknologiske nybyggerier, mens helligdomme, millionbyer, kobekød og lysegrønne bambusskove er alt det midt imellem.

Velkommen til en rundrejse i det populære Japan med mange udflugter inkluderet.

Derfor skal du rejse med os på rundrejse i Japan:

  • Rejsen er inklusiv mange spændende udflugtsdage - arrangeret specielt til vores gruppe
  • Oplev bambusskoven, sneaber og Filosoffens Sti
  • Mulighed for at se sumobrydning
  • Mulighed for at smage kobekød
  • Dansktalende rejseleder under hele rejsen

Oplev højdepunkter som Tokyo, Shibuya, Shinkansen og Kyoto

Oplev verdens travleste fodgængerfelt i Tokyo, hvor 100.000 mennesker passerer i timen - ledsaget af udsøgt japansk høflighed. Her træder ingen hinanden over tæerne.

Glæd dig også til mødet med et teknologisk muskelbundt, når turen går fra Tokyo til kejserhovedstaden Kyoto. Her skal du i ro og mag buldre afsted med 320 km/t i det topmoderne højhastighedstog Shinkansen.

I netop Kyoto får du historien om de traditionelle og kunstneriske geisha-kvinder, der især i dette område har været et kulturelt højdepunkt gennem århundreder. Chancen for at møde en af de smukke kvinder, der sandsynligvis er på vej fra en geisha-skole til et klassisk te-hus, er stor. Det er også i dette område, at Filosoffens Sti findes og de enestående sneaber lever.

På rejsen serverer vi også det bedste af japansk madkultur, når vi besøger Tokyos verdensberømte fiskemarked, spiser lokale måltider og giver dig mulighed for at smage ægte smørblødt kobekød.

Kort dagsprogram for rundrejsen i Japan:

Dag 1: Afrejse fra København
Dag 2: Ankomst til Tokyo, sightseeing og velkomstmiddag (F,A)
Dag 3: Sightseeing i Tokyo og Shibuya crossing (M,F)
Dag 4: Fridag eller ekstra udflugt: Sumobrydning (M)
Dag 5: Shinkansen til Kyoto, sightseeing og Zen-helligdommen Fushimi Inari (M,F)
Dag 6: Det Gyldne Tempel, bambusskoven og sneaber (M,F)
Dag 7: Filosoffens Sti og ekstra udflugt: middag med kobekød (M)
Dag 8: Fridag og middag med Maiko forestilling (M,A)
Dag 9: Hjemrejse (M)

M = Morgenmad, F= Frokost, A= Aftensmad

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Afrejse fra København

I Kastrup Lufthavn møder du vores dansktalende rejseleder, og sammen indleder vi første del af rejsen til Japan.

Dag 2: Ankomst Tokyo, sightseeing og velkomstmiddag (F,A)

Yokoso - ようこそ - velkommen til Japan.

Rejsen begynder i den japanske hovedstad; Tokyo. Efter paskontrol og afhentning af kufferten, kører vi med bus gennem byen og benytter chancen til en let sightseeing. På den måde får du hurtigt et perspektiv på byens størrelse. Derfor starter vi med at se Tokyo fra oven, fra en 202 meter høj bygning med udsigt over byen. Her får du en idé om, hvor meget plads der er til de over 13 millioner mennesker i den japanske hovedstad.

Efter besøget spiser vi en inkluderet frokost, og herefter er det tid til at strække benene i den nationale have; Shinjuku Gyoen. Blandt det rolige by-kaos på gader og stræder, findes mange grønne parker og blomsterhaver, hvor både lokale og turister nyder godt af de små uforstyrrede oaser. Efterfølgende kører vi til hotellet, hvor der er tid til afslapning inden velkomstmiddagen om aftenen.

Dag 3: Tokyo sightseeing inkl. Shibuya crossing (M,F)

Fisk er en stor spise i Japan, og landet er kendt for sine rullede ris med fisk; sushi. De enorme mængder af fisk bliver solgt på det lokale fiskemarked, og vi starter dagen med at gå en tur på det verdensberømte fiskemarked; Tsukiji. Her sælges alt  fra køkkenredskaber til rå fisk og sushi.

Efter markedsbesøget tager vi til Sensoji templet. Det stod klar i år 645 e.Kr. og er byens ældste. Det siges at være det mest fotograferede tempel i byen - og vi forstår godt hvorfor. Det imponerer nemlig med sine fem etager, røde og hvide farver og en klassisk buddhistisk byggestil. På vejen til templet mødes vi af flere hundrede små boder med gademad og souvenirs.

Når frokosten er spist, tager vi videre til Meiji Jingu, der er Japans mest velkendte *Shrine (*helligdom). Helligdommen stod færdig i 1920 og blev bygget til kejser Meiji og kejserinden Shokens sjæle. Ved indgangen står de ikoniske Torii-pæle, der, når du går under dem, symboliserer, at du går ind i helligdommen og lægger hverdagen bag dig.

Vi slutter dagen af med et besøg ved Shibuya og det ikoniske og helt specielle fodgængerfelt.

Aftenen er til egne oplevelser.


Billede: Sensoji templet og Shibuya i Tokyo.

Dag 4: Fridag i Tokyo, mulighed for at se Sumobrydning (M)

Dagen i dag er til egne eventyr i den imponerende storby. Rejselederen er naturligvis behjælpelig med tips til oplevelser.

En særlig oplevelse
Som noget helt særligt har du mulighed for at tilkøbe en oplevelse ud over det sædvanlige. Du kan nemlig få lov til at opleve den kraftfulde nationalsport; sumobrydning. Sumobrydning har stærke traditioner og er fuld af ritualer, der forbindes med Japans skikke og normer.


Billede: Sumobrydning og vinkende katte.

Dag 5: Shinkansen til Kyoto, sightseeing og Fushimi Inari (M,F)

Det er en kæmpe oplevelse at køre med højhastighedstoget - Shinkansen. Det er imponerende roligt at køre med en fart på 320 km/t og samtidig fascinerende at drøne forbi det japanske landskab og små stationsbyer i høj fart. Er vejret til det, kan du være heldig at se Mount Fuji i forbifarten. Vi kører fra Tokyo kl. 10:00 - og vi tør godt sige, at det er på klokkeslettet. Japanerne sætter nemlig en dyd i at være punktlige, og det er yderst sjældent, at der er mere end få sekunders forsinkelse på de over 700 afgange, der dagligt er med Shinkansen fra japanske byer.


Billede: Shinkansen og geisha kvinder.

Toget ankommer til Kyoto ved middagtid, og vi spiser frokost på en lokal restaurant. Herefter går vi på opdagelse i den tidligere kejser-hovedstad; Kyoto. Den smukke by imponerer de fleste med sine mange helligdomme, templer, farver, mad, mennesker og anderledes natur. For mange er byen hjertet af landet og et symbol på det kulturelle - og det spirituelle.

Vi starter med en gå-tur ved Fushimi Inari helligdommen. Det er betagende at gå langs stierne, og det føles næsten som hypnose, når man går igennem de over 5.000 orange Torii-porte, som man følger på sin vej op (og ned) af bjerget. Vi gør opmærksom på, at turen kan være strabadserende.

Vi skal også besøge det UNESCO-fredede Kiyomizu-dera tempel. Det unikke tempel, der byder på en smuk udsigt fra terrassen, er bygget i ældgammel traditionel byggestil uden søm - og dateres tilbage til år 798 f.Kr. På vejen ned fra templet går vi en tur ved den hyggelige Ninen-zaka gade, hvor små træhuse og butikker giver en ægte japansk atmosfære.


Billede: Fushimi Inari og Kiyomizu-dera templet i Kyoto.

Vi skal naturligvis også besøge Gion, når vi er i Kyoto. Området har et godt udvalg af restauranter og caféer - og de stemningsfyldte træbygninger, lanterner og små teatre henfører til en anden tid. Det som området dog er mest kendt for, er de smukke Geisha-kvinder der vandrer fra deres Geisha-skoler - eller fra te-hus til te-hus. Går man rundt i gaderne, er der en sandsynlighed for at se dem i deres traditionelle farverige kimonoer, geta-sko og karakteristiske sminke.

Dag 6: Det Gyldne Tempel, bambusskoven og sneaber (M,F)

Kinkaku-ji templet - bedre kendt som Det Gyldne Tempel er først på programmet. Det er ikke uden grund, at det har fået navnet "Det Gyldne Tempel", da størstedelen er belagt med guld. Vi går en tur ved templet, der er bygget i klassisk japansk stil, og ved den omkringliggende smukke japanske have.

I den nordvestlige del af Kyoto ligger Arashiyama. Det velbesøgte område drager folk til, grundet de fotogene bambusskove og dets smukke sceneri med parker og blomster. Området er fyldt med små templer, nationale historiske skatte og den japanske regering beskriver området som værende ”et sted med scenisk skønhed”.

Vi skal selvfølgelig besøge den lille bambusskov, og herudover skal vi også gå en tur op til abeparken. Efter en gå-tur på ca. 30 minutter op ad bakke, kommer vi til et udkigspunkt, hvor vi får udsigten over det smukke naturområde. Det er samtidig et opholdssted for de japanske makak-aber, bedre kendt som sneaber. Her er der mulighed for at se aberne på tæt hold, og efter et hvil går vi tilbage til vores bus for at køre tilbage til byen.


Billede: Det Gyldne Tempel og bambusskoven.

Dag 7: Filosoffens Sti og mulighed for middag med kobekød (M)

Dagen i dag starter med en et besøg ved det iøjnefaldende røde Heian Shrine. Det farverige røde Shrine blev bygget til minde om den tidligere hovedstad og imponerer de fleste med de store røde torii porte.

Herefter skal vi en tur til den nordlige del af Kyoto. Her skal vi nyde en afslappende og hyggelig slentretur langs Filosoffens Sti, hvor lokale malere, karakteristiske japanske huse og hyggelige caféer er at finde langs kanalen.

Tilbage ved hotellet er resten af dagen til egne oplevelser.


Billede: Heian Shrine og japanske parasoller.

En helt særlig madoplevelse
Om aftenen giver vi dig muligheden for at smage en anden velkendt spise i Japan – nemlig det velsmagende og verdensberømte kobekød. Tilkøber du oplevelsen, så venter der noget af verdens bedste kød. For at kunne kalde kødet kobe, skal det være 100% japansk - og er derudover omgærdet af en del mystik. Det siges at køerne bliver masseret, får øl og hører klassisk musik, hvilket er med til at få kødet til at smelte på tungen og være en eksklusiv madoplevelse ud over det sædvanlige.

Dag 8: Tid til egne oplevelser og maiko-forestilling med middag (M,A)

Du har dagen til egne oplevelser. Måske dagen skal gå med at shoppe de velkendte kimonoer, besøge det hyggelige Gion igen eller gå en tur i en af parkerne? Mulighederne er mange.
Om aftenen mødes vi og spiser middag i hinandens selskab, og samtidig får vi lov til at se unge maikoer (piger der er ved at uddanne sig til geishaer) optræde for os med traditionel dans.

Dag 9: Hjemrejse (M)

Efter morgenmaden kører vi mod lufthavnen for at flyve hjem til Danmark efter en oplevelsesrig rejse.

Kort

Kort over rejsen i Japan

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Kyoto og Tokyo på dmi.dk her

Praktiske oplysninger

Pas og visum
Som dansk statsborger får man automatisk visum på 90 dage ved ankomst til Japan.

Valuta
Valutaen i Japan hedder Japanske Yen (JPY).
17,2 JPY = ca. 1 *DKK *Den anvendte valutakurs er fra december 2018.
Det kan bedst betale sig at veksle til den lokale valuta, når du er i Japan.
Kreditkort (Visa og Mastercard) kan bruges som betaling de fleste steder, og der er kontantautomater i de større byer som man kan hæve penge fra.

Vaccination
Vi anbefaler altid at søge vejledning hos egen læge, når det gælder rådgivning omkring vaccinationer.

Forsikring
Det gule og blå sygesikringsbevis gælder ikke på denne rejse. Det er en betingelse fra Kulturrejser Europas side, at deltagerne har en gyldig rejseforsikring, for at kunne rejse med til Japan. Du kan ved bestilling af rejsen hos Kulturrejser Europa tilkøbe såvel rejse- som afbestillingsforsikring via vores samarbejdspartner Gouda Rejseforsikring.

El
Japan har 100 volt vekselstrøm. Der bruges to-ben-stik, og du skal bruge en adapter. Nogle gange kan du låne/leje i receptionen på hotellerne. Vi anbefaler dog, at du medbringer dit eget adaptersæt. Wi-fi fungerer fint i Japan, og det er tilgængeligt på hotellerne.

Drikkepenge
Det er ikke kutyme at give drikkepenge i Japan.

Fysisk formåen
Rejsen til Japan er ikke strabadserende som helhed, men der er lange udflugtsdage og aktiviteter, som kræver normal fysisk form for at få det fulde udbytte. Rejsen egner sig ikke til gangbesværede.

Tidsforskel
Om sommeren er der +7 timer og om vinteren er der +8 timer.

Japanske skikke
Japan er et stolt, venligt og høfligt folkefærd. De er ikke nødvendigvis gode til det engelske sprog, men de vil som regel gøre alt hvad de kan for at hjælpe dig, hvis du henvender dig til dem. Du oplever dem aldrig råbe eller skælde ud, og de holder altid en god tone - og forventer det samme af dig. Som gæst i Japan må man respekterer landets skikke, og går du ind i et privat hjem tager man sine sko af. Der kan også være templer, hvor du skal tage skoene af, inden du går ind.

Det er også en god skik ikke at vende ryggen til andre, når du kører i tog og for eksempel står op. Her anbefales det at stå med front mod dem der sidder ned på samme side. Når du spiser mad, som du tager med uden for restauranten, er det god stil ikke at gå mens du indtager maden. Her skal du helst spise stående - eller finde et sted, hvor du kan sidde og spise.