Skip to main content

Siciliens sol- og skyggesider – Erasmus++

Sol og varme på Sicilien, Italien
Smuk arkitektur på Sicilien, Italien
Sicilien er et betagende syn
Solnedgang og blodappelsiner på Sicilien
Vulkankrater på Sicilien, Italien
Kultur og historie på Sicilien, Italien
Hyggeligt landsbymiljø på Sicilien
Smukke Sicilien i Italien
Smukke Sicilien, Italien
Status:
Udsolgt

Rundrejse bag facaden på Sicilien

Der er næppe en region i Italien, der sætter så mange associationer i gang bare ved at nævne navnet, som Sicilien. På denne spændende Erasmus++ rejse lover vi, at du ser en anden side af Middelhavets smukke ø, fordi vi har sørget for helt eksklusive oplevelser bag facaden. Gennem vores særarrangementer får du nemlig et helt unikt indblik i mafiaens historie og opgøret med dens virke - samtidig med at du bor på en nu beslaglagt mafiaejendom. Vi stiller desuden skarpt på de senere års flygtningekriser, der har påvirket hele Europa - og særligt Sicilien. Og det er i en nutid, hvor situationen er mest dramatisk og højaktuel. 

Rejsen er lavet i samarbejde med Vi Vil Europa.

Derfor skal du rejse med os på Erasmus++ rejsen til Sicilien:

  • Bo på en beslaglagt mafiaejendom
  • Spis frokost hjemme hos en italiensk familie
  • Udflugt til Etna, Palermo, Taormina, Catania og en vingård
  • Halvpension inkluderet
  • Dansktalende rejseleder under hele rejsen

Kort dagsprogram for Sicilien med Erasmus++:

Dag 1: Ankomst til Sicilien, kørsel til Cuccumella ved Lentini (A)
Dag 2: Udflugt til Siracusa, særarrangement om mafiaen (M,A)
Dag 3: Piazza Armerina og Agrigento (M,F,A)
Dag 4: Vinsmagning, Monreale og Palermo (M,A)
Dag 5: Rundvisning i Palermo, særarrangement Molti Volti (M,F)
Dag 6: Besøg i Castelbuono og Taormina (M,F,A)
Dag 7: Udflugt til Etna (M,F)
Dag 8: Særarrangement hos Red Barnet ved Catania (M,F)

M = Morgenmad, F= Frokost, A = Aftensmad

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Sicilien og kørsel til Cuccumella (A)

Du møder vores rejseleder i Københavns Lufthavn inden afrejsen, og sidst på eftermiddagen går turen til Sicilien, hvor du lander i Catania om aftenen. Herfra kører bussen os til  Cuccumella nær Lentini, omkring 30 km fra lufthavnen. Her indlogeres du på en ejendom - tidligere ejet af den sicilianske mafia. Ejendommen blev tidligere beslaglagt af staten og er i dag omdannet til et Agriturismo og kursuscenter, der ejes og drives af den velgørende organisation Libera.

Vi spiser fælles velkomstmiddag på stedets restaurant. 

Dag 2: Udflugt til Siracusa og særarrangement om mafiaen (M,A)

Efter morgenmaden tager vi til en af de historisk mest interessante byer på Sicilien. Siracusa er en af verdens ældste byer, og under den græske kolonisation overgik den selveste Athen med sin storhed. Du oplever det storslåede arkæologiske område med det græske teater, det romerske amfiteater og grotten med Dionysos’ øre. Turen fortsætter til Ortigia, en ø der er forbundet til Siracus med en bro. Her besøger vi Apollotemplet, katedralen i barokstil og Aretusas kilde. Der er tid til at købe frokost i Siracusa og nyde byen på egen hånd, inden vi kører tilbage til vores agriturismo.

Sicilien: Det romerske amfiteater, Ortigia og grotten med Dionysos' øre
Billede: Det romerske amfiteater, Ortigia og grotten med Dionysos' øre.

Efter aftensmaden afholdes det første særarrangement. Rammen er sat på vores overnatningssted, som tidligere var i mafiaens blodige hænder. Du kan derfor glæde dig til at høre den spændende fortælling om mafiaen på Sicilien og organisationen Libera, der overtog ejendommen efter staten beslaglagde den.  

Dag 3: Piazza Armerina og Agrigento (M,F,A)

I dag går turen videre rundt på den fantastiske ø, hvor dagens udflugter byder på noget af det smukkeste der findes på Sicilien fra antikken. Vi kører primært mod vest og ind i landet, hvor landbrugsarealerne vil ledsage dig dagen igennem. Første stop er Piazza Amerina, hvor du kan glæde dig til den gamle romerske kejservilla, Villa Romana del Casale, fra det 4. århundrede e.Kr. Villaen er optaget på UNESCOs liste for verdenskulturarv og er særlig berømmet for sine gulvmosaikker. Mosaikkerne fortæller historier fra antikkens tid og er bl.a. et kuriøst vidnesbyrd om, at bikinien ikke er en opfindelse fra 1960’erne, men en klædegenstand fra antikkens tid.

Sicilien: Villa Romana del Casale med sine gulvmosaikker
Billede: Villa Romana del Casale med sine gulvmosaikker.

Frokosten indtager vi sammen, hvorefter turen går mod den næste antikke perle, som er Tempeldalen ved Agrigento. Dalen opstod ca. 1000 år tidligere end den romerske villa, og er smukt placeret i pagt med den omgivende natur. Her ser du de doriske templer og særligt ruinerne af disse, som også har fundet vej til UNESCOs verdensarvsliste.

Sicilien: Tempeldalen ved Agrigento
Billede: Tempeldalen ved Agrigento.

Herefter kører vi den korte vej til hotellet ved Agrigento, hvor vi får middag på hotellet. 

Dag 4: Særlig vinsmagning, Monreale og Palermo (M,A)

Den sicilianske odyssé fortsætter i dag, hvor vores endestation er Palermo. Landskabet bliver en smule barskere, men ikke mindre smukt undervejs, når fortællingen om mafiaen og organisationen Libera fortsætter. Første stop er nemlig ved et andet beslaglagt landbrug, der tidligere tilhørte mafiaen. Her vil du høre mere om stedets vinproduktion og historie. Du bliver naturligvis også budt på smagsprøver. 

Siciliens hovedby Palermo
Billede: Palermo.

Herefter fortsætter vi til Monreale, hvor der bliver tid til at købe en hurtig frokost. Byen er særlig berømt for sin katedral fra 1100-tallet, der også er at finde på UNESCOs liste for verdenskulturarv. Monreale vidner om forskellige herskere gennem tiden, bl.a. den arabiske besættelse af Sicilien i det 9. og 10. århundrede. 

Katedralen i Monreale, Palermo, Sicilien, Italien
Billede: Katedralen i Monreale.

Vi kører til hotellet i det centrale Palermo og indtager aftensmaden sammen på hotellet.

Dag 5: Rundvisning i Palermo, særarrangement Molti Volti (M,F)

Siciliens hovedstad har masser at byde på, lige fra det gamle og kulturelle til alt hvad en moderne storby består af. Du kan glæde dig til en guidet rundtur i den navnkundige by, hvor du oplever en del af de mange seværdigheder. 

Der er et kortere særarrangement i forbindelse med frokosten, som også er et lille afsæt til en af de andre problemstilling, der findes på Sicilien. For flygtninge er strømmet til i hobetal de senere år, og et integrationsprojekt for nogle af de nytilkomne har været at lave og drive restauranten Molti Volti, som betyder: Mange ansigter. Her er mennesker fra mange forskellige lande involveret, og der er sammensat et menukort, som ser lidt anderledes ud end de traditionelle italienske. Her hører du mere om projektet og situationen omkring flygtninge på Sicilien. 

Efter frokosten er resten af eftermiddagen på egen hånd. 

Dag 6: Møde med det helt lokale Sicilien i Castelbuono, kørsel til Taormina (M,F,A)

Vi siger farvel til Palermos storbycharme for at komme så tæt på de lokale, som vi kan. I den lille by Castelbuono, på kanten af bjergene, bliver vi taget vel imod og budt velkommen af folk fra byrådet. Vi får et særligt indblik i, hvordan det er at leve på landet i en af de fattigste regioner i Italien. Herefter bliver det meget autentisk. For vi bliver fordelt i grupper og bliver budt på frokost i private hjem. Og hvad er mere lokalt og autentisk end mamas  - eller papas - hjemmelavede italienske mad, mens der kan tales om politik og samfundsforhold hen over bordet. 

Castelbuono i Palermo på Sicilien, Italien
Billede: Castelbuono.

Hen ad eftermiddagen siger vi farvel til vores gæstfrie værter og kører mod næste stop ved Taormina. Vi ankommer ved aftentid og spiser middag på vores hotel, hvor du kan nyde havudsigten fra hotellets terrasse.

Dag 7: Udflugt til Etna (M,F)

Dronning Etna af Sicilien troner tæt ved vores hotel, og du skal selvfølgelig have en naturoplevelse af de helt store ved, den til tider, temperamentsfulde dame. Etna er den højeste aktive vulkan i Europa - og det højeste punkt på Sicilien med sine over 3.300 meter. Vi kører med bus til ca. 1.900 meters højde og går op til Monti Silvestri kraterne. Herfra er udsigten fænomenal, og du kan skue langt ned af de frodige skråninger, hvor utallige afgrøder trives.  

Monti Silvestri kraterne, Sicilien
Billede: Monti Silvestri kraterne.

Vi fortsætter turen og får en god frokost sammen, inden vi kommer til Taormina by, der er en af de mest pittoreske og kendte byer på Sicilien. Dens skønhed og charme er ikke til at tage fejl af. 

Du har mulighed for at blive i Taormina by, da det er ganske let at komme tilbage til hotellet på egen hånd. Ellers kører bussen sidst på eftermiddagen til hotellet, hvor aftensmaden er på egen hånd. 

Dag 8: Særarrangement hos Save the Children ved Catania (M,F)

Det er rejsens sidste dag, men der er stadig tid til at få nogle spændende oplevelser under huden. Vi skal i dag besøge et Save the Children (Red Barnet) center, der ligger placeret tæt ved Catania. Vi besøger et døgncenter, der tager sig af uledsagede flygtningebørn. Centeret tager sig primært af 15-17 årige og har tilknyttet læger, sygeplejesker, pædagoger og psykologer, der gør hvad de kan for at hjælpe de unge flygtninge uden familie. Vi hører om, hvordan centeret arbejder i det daglige og om nogle af de mange barske skæbner. 

Efter besøget på centeret spiser vi det sidste fællesmåltid, og sidst på eftermiddagen kører vi mod lufthavnen i Catania - mange oplevelser rigere og forhåbentligt en lille smule klogere. Vi ankommer til København sent om aftenen. 

Kort

Kort over rejsen på Sicilien

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Palermo på dmi.dk her

Vejret i Palermo