Skip to main content

Langtidsferie på Amalfikysten

Udsigt over Amalfikysten
Små bjergbyer langs kysten i Italien
Citronstien
Nyd et glas vin på Amalfikysten
Capri, Italien
Udflugt til Pompeji
Sorrento i Italien
Amalfi og Ravello
Historiske monumenter på Amalfikysten
Status:
Udsolgt

Langtidsferie på Amalfikysten i Italien - tid til fordybelse

Her har du mulighed for at få tre skønne uger til at opleve Amalfikystens helt enestående skønhed, nøjagtig som de tusindvis af danskere, der de senere år har rejst med os på 8-dages rejsen Vidunderlige Amalfi, har gjort det. Vi indkvarterer os på det firestjernede Hotel Due Torri, hvor vi har fået tildelt standard dobbeltværelse eller superiorværelser med balkon og den skønneste havudsigt. Turen indeholder desuden syv middage på hotellet, entré til Pompeji samt vandretur på ”Citronstien”.

Derfor skal du rejse med os på langtidsferie på Amalfikysten:

  • Indkvartering med skøn havudsigt i "vores by" Maiori
  • Sejltur langs Amalfikysten og vandring på Citronstien
  • Tid til fordybelse og afslapning
  • Udflugt til Pompeji med guidet rundvisning
  • Dansktalende rejseleder

Vi bor i Maiori på Amalfikysten

Amalfikystens længste strandpromenade ligger i ”vores by” Maiori. En lille italiensk by, hvor lokalbefolkningen bruger hovedgaden som både dagligstue, beskedcentral og legeplads. Kontrasten til den ægte italienske hverdags-stemning i Maiori er Ravello - en lille bjergby præget af store herskabelige paladser, grønne parker, enestående udsigter og moderne verdensarkitektur. Udover et besøg i Ravello, vandrer vi også på den duftende Citronsti - en vandretur der kræver gode ben på stiens mange trappetrin. Dog er den larmende stilhed i bjergene, og de skønne udsigter, alle anstrengelserne værd.

Amalfi by og guidet rundvisning i Pompeji

En sejltur langs den smukke kyst er naturligvis inkluderet og samme dag besøger vi også Amalfi by. Intet besøg er komplet uden at fordybe sig i den romerske ruinby Pompeji, hvor lokalguiden indvier os i byens mange hemmeligheder.

Ekstra udflugter til Capri, Vesuv, Pæstum og Sorrento

På den ene ekstra udflugt til den fascinerende ø Capri, kan vi blive klogere på Den Blå Grotte, Faraglioni-klipperne, Kejser Tiberius Villa Jovis eller den svenske læge Axel Munthes villa, San Michele. På en anden ekstra udflugt til den mystiske vulkan Vesuv, får vi lov at beundre det store krater og bliver efterfølgende belønnet med frokost midt i de berømte vinmarker. Vi arrangerer desuden udflugter til de imponerende græske templer i Pæstum kombineret med et besøg i Salerno, ligesom du får mulighed for at besøge den populære kystby Sorrento. Naturligvis bliver der også mulighed for at spise på nogle af kystens bedste restauranter. Her kan du som Kulturrejser Europa gæst kan få gourmetoplevelser til særpris.

Under hele opholdet er du i selskab med en af vores dygtige fastboende dansktalende rejseledere.

Udflugterne foregår ofte i kuperet eller ujævnt terræn, så for at få det fulde udbytte af denne rejse, er det en fordel at være rimelig godt gående.

Kort dagsprogram for langtidsferien på Amalfikysten:

Dag 1: Ankomst til Maiori og middag på hotellet (A)
Dag 2: Byvandring og vandring på Citronstien (M,A)
Dag 3: Udflugt til Ravello med fotostop i Scala (M,A)
Dag 4: Ekstra udflugt til øen Capri (M,A)
Dag 5-6: Egne oplevelser (M,A)
Dag 7: Sejltur langs Amalfikysten og besøg i Amalfi by (M,A)
Dag 8-9: Egne oplevelser (M)
Dag 10: Ekstra udflugt til vulkanen Vesuv med frokost på vingård (M)
Dag 11: Egne oplevelser (M)
Dag 12: Ekstra udflugt til Sorrento med pizzamiddag (M, A)
Dag 13: Egne oplevelser (M)
Dag 14: Ekstra udflugt til Napoli med nationalmuseum (M)
Dag 15-16: Egne oplevelser (M)
Dag 17: Ekstra udflugt til Pæstum og Salerno (M)
Dag 18: Pompeji med let frokost (M, F)
Dag 19-21: Egne oplevelser (M)
Dag 22: Hjemrejse (M)

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rækkefølgen på dagsprogrammet. Det endelige dagsprogram vil blive oplyst ved ankomst til destinationen, og udflugterne gennemføres evt. sammen med en af vores andre grupper.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Maiori og middag på hotellet (A)

Efter ankomst til Italien kører vi til vores hotel i Maiori på Amalfikysten, hvor eftermiddagen er til fri disposition, inden vi mødes i hotellets restaurant til middag og nyder den fantastiske udsigt over kysten mod Ravello.

Dag 2: Byvandring i Maiori og vandretur på Citronstien (M,A)

Efter en god nats søvn, skal vi lære vores by Maiori at kende. Rejselederen er naturligvis i front på denne byvandring der går langs strandpromenaden til byens egentlige centrum, hvor forretninger og restauranter ligger dør om dør. Der orienteres om byens historie men også om bybusserne, hvor man køber billetter, frimærker og meget mere.

For de der har en udmærket fysisk formåen, er der mulighed for at vandre på Citronstien. Her fortsætter vi op til Maioris største kirke, hvorfra opstigningen begynder. Citronstien har fået sit navn på grund af de mange citronplantager, som vi passerer undervejs på den ca. 1½ - 2 timer lange vandring, som går op i ca. 100 meters højde over havet.

Vandring på Citronstien og besøg ved Maioris største kirke, Amalfi, Italien
Billede: Vandring på Citronstien og besøg ved Maioris største kirke.

Sandsynligheden for at møde de lokale arbejdsheste eller mulddyr undervejs er stor, så vi er virkelig kommet ud på landet, selv om vi bare er ganske få meter fra selve Maiori. Vi går på trapper og natursti på den smukke bjergside, så gode vandresko eller vandresandaler med hårde såler anbefales. Vi har fantastiske udsigter undervejs, og vi holder naturligvis både fotostop og drikke-vand-pauser. Nedstigningen til nabobyen Minori er spektakulær, og vel fremme, bliver der god tid til at nyde den lille by. I Minori kan man besøge den romerske villa, tage en dukkert i de blå bølger, besøge byens fine kirkegård eller få en klipning hos den lokale barber, inden turen går tilbage. På vejen tilbage vælger vi at tage den lettere kystvej, hvor vi er i Maiori på blot 15-20 minutter. Man kan naturligvis også vælge at spise frokost i byen og gå hjem på egen hånd - eller tage bussen, som passerer ca. én gang i timen.

Dag 3: Ravello med fotostop i Scala (M,A)

I dag skal vi besøge Amalfikystens smukkeste og mest romantiske by Ravello. Vi kører langs kysten til byen Castiglione, hvor vi drejer fra og fortsætter op gennem Dragedalen. Vi kører først til byen Scala, hvorfra udsigten mod Ravello kan tage pusten fra de fleste. Scala er ”verdensberømt” i Danmark, grundet det danske refugium San Cataldo, som giver husly til danske kunstnere og videnskabsmænd på arbejdsophold. Vi holder fotostop i bydelen Minuta, og på behørig afstand kan vi beundre de mange imponerende bygningsværker i Musikkens by, som er blevet Ravellos tilnavn på grund af de mange klassiske koncerter, som afholdes året rundt. Ravello er også berømt for den interessante domkirke og de store pragtvillaer Villa Rufolo og Villa Cimbrone med de imponerende parker og uforglemmelige udsigter. Vi går en fælles tur rundt i den lille by, som er delvis bilfri, og fra domkirkepladsen kan vi kigge over til Scala.

Er der stemning for det, går vi en tur ud til Villa Cimbrone, hvor vi finder en af de mest spektakulære udsigter Amalfikysten kan byde på (entré). Turen fra domkirkepladsen tager ca. 20 minutter, og undervejs kan du beundre flere af byens interessante bygninger, bl.a. klostergården i San Francesco-klostret, hvor P.S. Krøyer malede under sin bryllupsrejse i 1890. Der er god tid til at opleve byens mange attraktioner og nyde en god frokost, inden vi kører tilbage til Maiori midt på eftermiddagen.

Dag 4: Fridag eller ekstraudflugt til Capri (M,A)

Fra havnen i Maiori sejler vi til Capri, en tur på ca. 1½ time. Her hentes vi i bus og kører på til Anacapri, hvor man bl..a finder San Michele kirken og Axel Munthes villa. Man er naturligvis også velkommen til på egen hånd at blive i Capri by eller besøge Den Blå Grotte, istedet for at tage med til Anacapri. Alle får udleveret en enkeltbillet til øens offentlige transport som kan bruges fx fra Anacapri til Capri by eller havnen i Marina Grande, hvor vi mødes igen ud på eftermiddagen når vi skal retur med båden til Maiori. Sidst på eftermiddagen mødes vi atter på havnen i Marina Grande og tager båden tilbage til Amalfikysten.

Capri har så uendeligt meget at byde på, at det slet ikke kan nås på en enkelt dag. Vi har taget konsekvensen af de forskelligartede ønsker og tilbyder derfor en dag på Capri, hvor man kan sammensætte sit helt personlige program, og rejselederen giver naturligvis gerne gode råd.

Øen er en af de smukkeste øer i Middelhavet og har været et yndet turistmål siden de romerske kejsere byggede deres imponerende villaer. I dag strømmer naturelskere, filmstjerner og kongelige fra hele verden til den lille ø, som er noget af det mest eksklusive Italien kan byde på. På trods af den massive turiststrøm er det stadig muligt at finde fred og ro til fordybelse, hvis man blot går et lille stykke væk fra de største attraktioner.

For mange står Den Blå Grotte som det absolutte højdepunkt, andre vil besøge Kejser Tiberius' Villa Jovis eller den svenske læge Axel Munthes villa San Michele. Den lille stolelift til øens højeste punkt Monte Solaro er også populær, mens andre foretrækker at shoppe i de dyre butikker i Capri by eller drikke kaffe på torvet La Piazzetta. Udsigten fra Augustus have kan tage pusten fra de fleste, og at stå ved den naturlige bue Arco Naturale og kigge ned i det blå dyb, er en oplevelse man ikke glemmer. Dette er blot nogle få af de mange muligheder for at tilbringe en uforglemmelig dag på den skønne ø.

Mulighed for at besøge øen Capri på vores ekstraudflugt, Italien
Billede: Mulighed for at besøge øen Capri på vores ekstraudflugt.

På turen til Capri er det altid godt at medbringe en vis portion tålmodighed, da der kan være ventetid flere steder. Øen er et yndet turistmål, og derfor vil man flere steder opleve kødannelse, fyldte busser og til tider lidt kaotiske tilstande. Det er en del af præmissen for at besøge Capri, og de fleste vælger at betragte dette som en del af den syditalienske lokalkolorit.

Vi er tilbage i Maiori først på aftenen, og husk gerne en vindtæt jakke, da det kan være køligt at sejle både morgen og aften. Faciliteterne ombord er begrænsede, så medbring lidt snacks og vand. På båden findes der et eller to toiletter.

Dag 5-6: Fridage til egne oplevelser (M,A)

Efter et par begivenhedsrige dage er der nu tid til at man kan fordybe sig på den smukke kyst på egen hånd. Der findes gode muligheder for at besøge de andre byer på kysten med de lokale STITA busser. Busbilletter købes på forhånd i kiosker kaldet "Tabacchi".

Dag 7: Sejltur langs kysten og besøg i Amalfi (M,A)

I dag skal vi ud at sejle, hvilket nok er den allersmukkeste måde at opleve Amalfikysten på. Vi går til havnen i Maiori, hvor vi stiger ombord på vores private båd. Ganske tæt på Maiori finder vi Pandoras grotte, som er et imponerende syn, men vi passerer også de små byer Minori og Atrani, mens vi kan kigge op på Ravello, som ligger stolt knejsende på sin klippe 350 meter over havet. I første omgang passerer vi Amalfi og sejler et lille stykke videre, ud mod Conca dei Marini, hvor vi bl.a. kan beundre nogle af de store grotter i bjergene, den naturlige klippebue og flere af de berømte hoteller og villaer, som ligger lige ned til vandet. Vi sejler tilbage til Amalfi, som er kystens hovedby, og efter en kort byvandring er der god tid til at kigge på byens mange attraktioner.

I middelalderen var Amalfi sammen med Genova, Pisa og Venedig én af de i alt fire italienske sørepublikker og dermed en af de absolutte stormagter i Middelhavet. Byens arkitektur er præget af de mange forskellige folkeslag, som har huseret på kysten, og nogen vil sikkert finde den meget arabiskpræget med små overdækkede gader, som snor sig i alle retninger.

Amalfi er i virkeligheden en forholdsvis lille by med ca. 5.000 indbyggere og er koncentreret omkring den lange hovedgade, der går fra havnen og ind i Mølledalen, hvor man også finder det interessante papirmuseum, som fortæller historien om byens produktion af håndlavet papir, ligesom der er mulighed for at besøge det nyåbnede museum, som er indrettet i de gamle arsenaler (skibsbygningshaller) fra middelalderen. Amalfis imponerende domkirke med det tilhørende Paradiskloster er et must, og der er tid til en kop formiddagskaffe på et af byens gode konditorier.

Dag 8-9: Fridage til egne oplevelser (M)

Der er lagt to dage ind til egne oplevelser. Din rejseleder kommer gerne med forslag til, hvordan du får præcis det udbytte af dagene du ønsker.

Dag 10: Fridag eller ekstra udflugt til vulkanen Vesuv med frokost på vingård (M,F)

Vulkanen Vesuv dominerer hele området omkring Napoli, og for mange er det en drøm at stå på toppen af en aktiv vulkan og kigge ned i det store mørke dyb. Tilbage i romertiden var der ikke mange, der havde overvejet, at det store bjerg rent faktisk var en vulkan. Det gik op for alle den 24. august år 79, da Vesuv havde sit mest berømte udbrud, som endte med at begrave de nærliggende byer Pompeji og Herculanum. Vesuv er stadig en aktiv vulkan, og betragtes som en af de farligste i verden, selv om den ikke har rørt på sig i mange år. Alligevel er det muligt at gå hele vejen op til det imponerende krater, hvor der ikke skal meget fantasi til at forestille sig, hvad der vil ske, når den engang atter går i udbrud. Turen op til selve krateret tager ca. 30 minutter, og vi belønnes med en fantastisk udsigt over kysten og havet. Det er muligt at gå halvvejs rundt om krateret, og for de der har lyst til en mere teknisk forklaring omkring vulkaner, står der engelsktalende vulkaneksperter til rådighed. Lukkede vandresko anbefales, lige som det er en god idé at have en jakke med på Vesuv, da der kan blive koldt på toppen.

Ekstraudflugt til vulkanen Vesuv med frokost på vingård, Italien
Billede: Ekstraudflugt til vulkanen Vesuv med frokost på vingård.

Efter besøget på Vesuv kører vi ned til foden af vulkanen, hvor vi skal besøge en af de lokale vingårde, som har været i den samme families eje i tre generationer. Vinen som dyrkes på Vesuvs skråninger er helt speciel, da "jorden" jo består af vulkanske stenmasser. Den mest berømte af de lokale vine er Lacryma Christi (Kristus' tårer), og den fås både i en hvid og en rød udgave. Vi hører om vinproduktionen, mens vi går en tur gennem vinmarkerne, og her kan vi også se, hvordan de gøder "jorden" naturligt med bønner. Vinmarkerne ligger i selve den fredede naturpark omkring Vesuv, og de vilde kaniner som lever i området, er derfor også fredede. De nye vinplanter er det rene slik for kaniner, så derfor er det nødvendigt at beskytte dem med plasticrør, som stikker op alle vegne. Vi skal naturligvis også smage stedets forskellige vine (som kan købes med hjem), mens vi spiser en herlig frokost med gode lokale retter. Midt på eftermiddagen går turen tilbage til Maiori efter en uforglemmelig dag ude i naturen.

Dag 11: Fridag til egne oplevelser (M)

Tid til fordybelse eller til at udforske lokalområdet? Valget er dit...

Dag 12: Ekstra udflugt til Sorrento med pizzafrokost

I dag kan du følge med på en udflugt til Sorrento. Omgivet af duftende appelsin- og citronplantager ligger Sorrento stolt på sin klippe med en spektakulær udsigt over havet mod Napoli og vulkanen Vesuv.

Sorrento er et af Italiens mest besøgte rejsemål, og byen er bl.a. kendt for sangen "Torna a Surriento", som er blevet udødeliggjort af de legendariske tenorer Luciano Pavarotti og Enrico Caruso. Byen kom på verdenskortet allerede i romertiden, hvor de romerske kejsere forelskede sig hovedkulds i området og byggede imponerende villaer og hele byer i umiddelbar nærhed til Sorrento. Sorrento er et yndet turistrejsemå,l og der er tid til at gå på opdagelse i de små gader og nyde en kaffe ved Marina Grande.

I bjergene uden for Sorrento ligger der et landsted ejet af Rosa. Hun fortæller om stedets og familiens historie, vi ser hvordan man laver mozzarella-ost, og efterfølgende hjælper vi selv med at bage pizzaer i den gamle stenovn. Vi sidder på en overdækket terrasse midt i citron-markerne og nyder den gode mad og stedets egen vin.

Dag 13: Fridag til egne oplevelser (M)

Dagen er til fri disposition.

Dag 14: Ekstra udflugt til Napoli (M)

Napoli er en af de mest interessante byer i Italien, både historisk og kulturelt. Desværre har byen fået et lidt dårligt rygte, som får mange til at vælge den fra, og det synes vi er både synd og skam. Derfor tilbyder vi naturligvis en ekstra udflugt til den spændende by, og vi vil gøre vores yderste for at sætte Napoli i det positive lys, som vi synes den fortjener. Vi kører i vores egen bus, og tilbringer hele dagen i Napoli i selskab med rejselederen og vores danske lokalguide. Vi hører om den spændende historie og ser så mange af de interessante seværdigheder, som vi overhovedet kan nå, bl.a. det berømte arkæologiske museum, hvor vi kan beundre de fantastiske skatte fra de romerske ruinbyer Pompeji og Herculanum.

Napolis historiske centrum med Piazza del Plebiscito
Billede: Napolis historiske centrum med Piazza del Plebiscito.

Dag 15-16: Fridage til egne oplevelser (M)

Dagene er til egen disposition.

Dag 17: Ekstra udflugt til Pæstum, mozzarellafarm og Salerno (M,F)

Vi kører fra morgenstunden mod de græske templer i Paestum, hvor vi mødes med vores lokalguide, som står for dagens interessante omvisning. Mange danskere har taget turen før os, bl.a. H.C. Andersen og flere af de berømte guldaldermalere i midten af 1800-tallet. Takket være dem, har vi i mange år kunnet beundre billederne de imponerende græske templer på de danske kunstmuseer og fornemme den fred og ro som herskede i området for knapt 200 år siden. Ikke meget har ændret sig siden da bortset fra, at vi naturligvis ikke er de eneste turister på stedet. Men fred, ro, skøn natur og tid til fordybelse - ja, det er der stadig. For de, der har lyst, er der også mulighed for at besøge museet, hvor man bl.a. kan beundre den helt enestående ”Dykkerens grav”, som er fundet i området.

Regionen Campania er kendt som det område, hvor den ægte og uforfalskede mozzarella-ost produceres, og det skal vi naturligvis opleve. Vandbøflerne lever ikke på selve Amalfikysten, men i det sumpede område syd for storbyen Salerno. For at måtte bære navnet mozzarella skal osten nemlig fremstilles af mælk fra vandbøfler. Fremstilles osten af komælk, hvilket er ganske almindeligt, hedder osten fior di latte. Under alle omstændighede, har den ost vi skal smage på, intet at gøre med de hårde ”gummikugler” pakket i plastic, som vi kan købe i de danske supermarkeder. En rigtig mozzarella må nemlig aldrig have været på køl og skal ifølge de lokale spises frisk inden for 24 timer, ellers kan den kun bruges til madlavning. Vi besøger en økologisk mozzarella-producent, hvor vi får en rundvisning i staldene, men vi ser også, hvordan osten produceres, inden vi får lov at smage. Vi spiser også frokost på farmen.

Inden vi kører retur til Amalfikysten gør vi også et stop i Salerno og ser det stemningsfyldte Luci d´Artista, artisternes lys, på Piazza Giovanni Amendola.

Dag 18: Guidet rundvisning i Pompeji (M,F)

Efter morgenmaden kører vi til den romerske ruinby Pompeji, som blev begravet af aske under Vesuvs udbrud i år 79 e.Kr. Pompeji betragtes af mange som et af Syditaliens absolutte højdepunkter, og markerer også at vi er tæt på finalen på denne rejse. Det er en helt unik oplevelse at færdes i de gamle romerske gader og prøve at forestille sig ”jordens undergang” for knap 2.000 år siden. Vores lokalguide giver os et interessant indblik i byens historie og dagligliv, og vi besøger både offentlige bygninger og private boliger. Der bliver også tid til en let frokost inden turen går tilbage til hotellet.

Udflugt til den historiespækkede by Pompeji, Italien
Billede: Udflugt til Pompeji.

Dag 19-21: Firdage til egne oplevelser (M)

Rejsens sidste par dage kan bruges til at gense nogle af favoritterne, måske en pizza i Amalfiby, slentretur i Ravello eller shopping i Salerno?

Dag 22: Hjemrejse (M)

Vi spiser morgenmad og sætter kursen nordpå mod Rom lufthavn og indleder hjemrejsen mod København med ankomst om eftermiddagen.

OBS! Vi kan udbyde denne rejse til en ganske særlig pris, da vi rejser uden for den normale turistsæson, der normalt ophører ved udgangen af oktober. Derfor skal man være indstillet på, at der i nogle af de mindre byer på kysten vil være lukket i flere butikker samt restauranter. Vi bor i Maiori, som er den by med flest lokale fastboende på kysten, så her vil man ikke på samme måde få oplevelsen af, at der er lukket ned, omend at byen ikke kører på fuld kraft.

Kort

Kort over rejsen Vidunderlige Amalfi

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Maiori på dmi.dk her

Gennemsnitstemperatur for rejsen Vidunderlige Amalfi

Hotel