Skip to main content

På opdagelse i Cinque Terre

Manarola fiskerihavn i Cinque Terre, Italien
Portofino, Italien
Vernazza, Italien
Cinque terre
Cinque terre, udsigt
Vernazza i Cinque Terre
Cinque Terre, Italien
Genova, Italien
Landsby, Cinque Terre, Riomaggiore Manarola
Status:
Udsolgt

Cinque Terre - et af Italiens mest eksklusive ferieområder

Med base i centrum af Sestri Levante tager vi på opdagelse i Cinque Terre, et af Italiens mest eksklusive ferieområder, hvor de fem små "dukkehusbyer" har bevaret en særlig charme.

Derfor skal du rejse med os på opdagelse i Cinque Terre:

  • Indkvartering i det historiske centrum af Sestri Levante på Grande Albergo
  • Udflugter til Cinque Terre både med sejltur langs kysten og med lokaltog
  • Udflugt til Liguriens hovedstad - Genova
  • Mulighed for ekstraudflugt til Portofino
  • Dansktalende rejseleder

Den billedskønne kyst med de pastelfarvede byer på klipperne indtager vi til fods, med båd eller tog. Vi sejler langs kysten og besøger bl.a. Liguriens hovedstad Genova, ligesom det er muligt at følge med på en ekstraudflugt til den gamle fiskerby Portofino, som er filmstjernernes og de kongeliges ferieparadis.

Beliggenhed er vigtig, så vi har valgt at bo i det historiske centrum af Sestri Levante, som iøvrigt var H. C. Andersens yndlingsby. Hotellet har en dejlig tagterrasse med swimmingpool og ligger blot 20 meter fra havet og stranden og har alle de gode restauranter og caféer lige uden for døren.

Det billedskønne Cinque Terre ligger i Ligurien, helt oppe i Italiens nordvestlige hjørne, og består af de fem mini-byer Monterosso, Corniglia, Vernazza, Manarola og Riomaggiore. Byerne er forbundet med vandrestier af forskellig sværhedsgrad, som snor sig rundt i de smukke bjerge. Bilister har trange kår, så den helt rigtige måde at besøge byerne på er til fods, med båd eller med tog, så det er naturligvis også det, vi vælger.

Vi bruger to hele dage på at opdage Cinque Terre, men besøger også flere af de andre seværdige byer i nærheden. Christoffer Columbus' hjemby Genova, hvis historiske centrum også er med på UNESCO’s liste over verdensarv, står på programmet. Her kan man bl.a. besøge Europas største akvarium og de spændende søfartsmuseer. I en anden kystby, Rapallo, tager vi svævebanen op til ”det glade bjerg” Montallegro, hvorfra der er en fantastisk udsigt over havet. Men en ferie i Ligurien er ikke fuldendt uden et besøg i en af Italiens smukkeste og mest berømte byer, nemlig den tidligere fiskerlandsby Portofino, som gennem århundreder har tiltrukket kunstnere og kendisser fra hele verden. Vi kommer sejlende til byen med de mange lystyachter, og efterfølgende spiser vi frokost på en god fiskerestaurant i nabobyen Santa Margherita.

Udflugterne foregår som oftest i kuperet terræn og med offentlig transport, så for at få det fulde udbytte af denne rejse, er det en fordel at være rimelig godt gående.

Kort dagsprogram for Cinque Terre:

Dag 1: Ankomst til Milano/Pisa. Byvandring i Sestri Levante.
Dag 2: Udflugt til Cinque Terre - m. sejltur langs hele kysten (M)
Dag 3: Udflugt til Cinque Terre – m. tog og båd (M)
Dag 4: Fridag til egne oplevelser (M)
Dag 5: Udflugt til Genova, Liguriens imponerende hovedstad (M)
Dag 6: Ekstraudflugt til Portofino m. sejltur og frokost på fiskerestaurant (M)
Dag 7: Udflugt til Rapallo og svævebane til Montallegro (M)
Dag 8: Hjemrejse (M)

M = Morgenmad

NB! Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet vejret og andre lokale forhold.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst Milano og kørsel til Sestri Levante

Vi flyver med SAS til Milano*, hvor rejselederen venter. Turen går gennem Piemontes smukke natur videre til Ligurien og den pittoreske by Sestri Levante, hvor vi skal bo i en gammel villa under hele opholdet. Hotellet ligger i det absolutte centrum, og samtidig blot få meter fra havet og den lokale bystrand. Pga. beliggenheden kan bussen ikke køre helt til døren, så vi går de sidste par hundrede meter.

*OBS på visse datoer flyver vi til Pisa direkte med Norwegian.

Dag 2: Cinque Terre med sejltur langs hele kysten (M)

Efter en god nats søvn skal vi på opdagelse i det skønne Cinque Terre, som består af byerne Monterosso, Corneglia, Vernazza, Manarola og Riomaggiore. Det lokale tog bringer os til områdets største by Monterosso. Der bliver tid til at nyde byen, inden vi skal opleve området fra søsiden. Vi sejler langs hele Cinque Terre-kysten, og kan derfor beundre alle de små pastelfarvede byer, der ligger som klistret ind på de forrevne klipper. Vi fortsætter til byen Portovenere, der sammen med De Palmariske Øer og Cinque Terre er med på UNESCO's liste over verdens kulturarv. Byen domineres af den imponerende genovesiske borg, hvis tilstedeværelse skyldes, at denne lille pittoreske havneby engang var en af sørepublikken Genovas bastioner, ligesom byerne i Cinque Terre.

Portovenere i det nordvestlige Italien
Billede: Portovenere

Rejselederen giver naturligvis gode råd under opholdet, og anbefaler et besøg ved den meget karakteristiske San Pietro-kirke helt ude på pynten. Her finder man også den såkaldte Lord Byrons ”grotte”, opkaldt efter den berømte poet. Der bliver tid til frokost på egen hånd, inden båden sejler os til Riomaggiore, hvorfra vi tager toget hjem til Sestri Levante.

Dag 3: Cinque Terre med Vernazza og Monterosso (M)

I dag skal vi atter til Cinque Terre og udforske det skønne område. Vi tager toget til Manarola som er vores første udgangspunkt for den videre rejse til Vernazza som mange betegner som den flotteste af Cinque Terres byer. Alt afhængig af vejret foregår transporten til Vernazza med tog eller båd. Der bliver tid til frokost på egen hånd, og de fleste lokkes nok af de dejlige fiske-menuer på havnens små restauranter. Dagens udflugt afsluttes i Monterosso som er den største af de fem byer.

Vernazza i La Specia i det nordvestlige Italien
Billede: Vernazza

Dag 4: Fridag til egne oplevelser (M)

Det er blevet tid til en fridag, og den kan bruges på mange forskellige måder.

Sestri Levante har i sig selv mange ting at byde på. Man kan gå en tur på stranden, snuse rundt i byens mange hyggelige butikker, spise en dejlig frokost eller læse en god bog i hotellets have. Andre har måske lyst til flere eventyr, og det vil være oplagt at tage lokaltoget til en af de mange små byer i nærheden. Den lille naboby Moneglia kan varmt anbefales, men mulighederne er uendelige, og da byerne ligger tæt, tager det bare ganske kort tid at nå frem. Nogen vil måske også tage på eventyr i naboregionen Toscana, hvor Pisa med det skæve tårn, vil være et oplagt mål. Andre igen vil måske benytte fridagen til en af de lidt mere strabadserende vandreture i selve i Cinque Terre eller tage en af de lokale busser ind i det smukke bagland med de mange små bjerglandsbyer.

Dag 5: Udflugt til Genova - Liguriens hovedstad (M)

I dag skal vi besøge Liguriens spændende hovedstad Genova, der ligger smukt ved havet. Allerede i 1100-tallet var Genova en af de fire italienske sørepublikker (de øvrige var Venedig, Pisa og Amalfi), og byens købmænd grundlagde store formuer ved handel i Middelhavet. Det var også i Genova, at søhelten Christoffer Colombus havde hjemme. Byens gader er for nylig kommet med på UNESCO's liste over verdens kulturarv, og de gamle havnekvarterer har fået nyt liv efter en gennemgribende renovering.

Havnebyen Genova i Norditalien
Billede: Genova

På havnefronten finder vi Europas største akvarium og en del spændende søfartsmuseer. Genova har Europas største historiske bymidte, som er yderst charmerende. Vi går sammen gennem centrum og ser bl.a "Via Garibaldi" med byens vigtigste kunstmuseer. Der er tid på egen hånd til frokost, shopping, akvarium, museumsbesøg m.m. inden turen går hjemad.

Dag 6: Ekstraudflugt til Portofino med sejltur og frokost på fiskerestaurant (M)

En af Italiens mest eksklusive byer er jetsettets og de kongeliges højborg: Portofino. Den tidligere fiskerlandsby ligger guddommeligt smukt blandt klipperne ved havet i Tigullio-bugten. Vi lader Ferrari'en blive i garagen, og tager i stedet det lokale tog til Santa Margherita, hvorfra vi sejler til Portofino, hvor de mange lystyachter dominerer havnen. Internationale berømtheder flokkes på caféer og restauranter - men vasketøjet skal stadig tørre, og det foregår naturligvis på tværs af gaderne, som så mange andre steder i Italien. Portofino var berømt længe inden ugebladenes paparazzi-fotografer blev opfundet, og den danske maler Kristian Zahrtmann opholdt sig i byen i år 1900. Her malede han ”Havnen i Portofino” som hænger på Fyns Kunstmuseum og ”Mit frokostbord i Portofino” som kan ses på Ribe Kunstmuseum.

Fine facader og havnen i fiskebyen Portofino
Billede: Fine facader og havnen i Portofino

Dagens frokost indtages i nabobyen Santa Margherita, hvor der venter os en dejlig fiskemenu med god vin på en af byens bedre restauranter med udsigt over havet. Der bliver tid til at nyde byen på egen hånd, inden vi sidst på eftermiddagen tager toget hjem til Sestri Levante.

Dag 7: Udflugt til Rapallo m. bjergbanen til montallegro (M)

Dagens udflugt går til kystbyen Rapallo. Det er en lidt større by, som ligger smukt ved havet. Der er god tid til at udforske byen på egen hånd, men vi skal også en tur med bjergbanen til Montallegro (det glade bjerg) som ligger 600 meter over havet. Der er en storslået udsigt heroppe fra, og så er der mulighed for at besøge selve Montallegro-helligdommen, Santuario di Montallegro, som blev bygget i 1558. Det helt specielle ved denne kirke er de tusindvis af votivgaver. En votivgave er en gave til Gud eller til det guddommelige. Når en person lider af en sygdom, er i livsfare, har vært udsat for en ulykke eller andet, søger man helbredelse, frelse eller opfyldelse af ønsker ved at give Gud en gave. Disse består ofte af en lille sølvplade, men kan også være et billede af en smadret bil, hvor passagererne slap uskadt, fordi nogen holdt hånden over dem, eller som noget af det mere kuriøse netop her på bjerget, en (nu udstoppet) krokodille, der gik til angreb på brødrene Andrea og Rolando i 1694 - men også her holdt nogen hånden over dem - og derfor donerede man den udstoppede krokodille til kirken.
Vi er tilbage i Sestri Levante midt på eftermiddagen.

Dag 8: Hjemrejse (M)

Det er blevet tid til at tage afsked med det skønne Ligurien, og turen går atter mod lufthavnen efter nogle oplevelsesrige dage.

M= Morgenmad

NB! Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet vejret og lokale forhold.

Kort

Rejsen På opdagle i Cinque Terre


Kort over rejsen Cinque Terre

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Sestri Levante på dmi.dk her

Gennemsnitstemperatur for rejsen På opdagelse i Cinque Terre