Det bedste af Toscana og Umbrien fra Aalborg

Firenze
Det smukke Toscanske landskab
Montepulciano og Pienza i Toscana
Torvet i Siena i Toscana
Orvieto i Umbrien og Pienza i Toscana
Thermal vand i Bagno Vignoni og landskab i Toscana
Fontæne Maggiore i Perugia, Umbrien og cafe i Pienza, Toscana
Chianciano Terme i Toscana og katedral i Orvieto i Umbrien
Udsigt over tagene i Siena, Toscana

KULTURREJSE TIL UMBRIEN OG TOSCANA

- MED BILLEDSKØN NATUR, KUNST OG MINDEVÆRDIGE SEVÆRDIGHEDER

 

Denne rejse byder på en kombination af uopdagede middelalderbyer i Umbrien, rullende cypresser med vin og verdenskunst i Toscana. Det er en kulturel rundrejse med en herlig blanding af berømte seværdigheder og italiensk livskvalitet.

TOSCANAS SMUKKESTE NATUROMRÅDE

Signorellis verdensberømte malerier i Orvieto tager pusten fra de fleste, sammen med det mest betagende sceneri, som vi ser overalt. Vi tilbringer en hel dag i Toscanas smukkeste naturområde, Val d’Orcia som er optaget på UNESCO’s verdensarvsliste. I Montepulciano smager vi på den berømte vin, og samme dag besøger vi også pavebyen Pienza

UMBRIENS HOVEDSTAD OG DEN HELLIGE FRANS’ KIRKE

Assisi er kendt over hele verden som den hellige Frans’ hjemby. Vi besøger den berømte kirke og hører dens spændende historie, en oplevelse som bliver en af rejsens højdepunkter for mange. På udflugten til Umbriens ”hovedstad” Perugia besøger vi det hyggelige centrum af den middelalderlige by, samt hovedgaden i Corso Vannucci og den etruskiske port. Her nyder vi også en lækker italiensk frokost. Vi besøger også Orvieto, en meget charmerende by i Umbrien bygget på en stor porøs klippe.  

MIDDELALDERBYEN SIENA

Der vil også være mulighed for at besøge den middelalderlige by Siena under vores tur, en by som fortjener en hel dag selv. En inspirerende lokal guide beretter om byens mange hemmeligheder, og der bliver tid til på egen hånd at besøge den smukke domkirke og Rådhuspladsen, hvor de berømte hestevæddeløb, Il Palio, afholdes to gange om året


KORT DAGSPROGRAM
Dag 1: Ankomst til Rom - kørsel til Chianciano Terme (A)
Dag 2. Udflugt til San Quirico, Pienza og Montepulciano med vinsmagning (M, A)
Dag 3. Udflugt til Orvieto (M, A)
Dag 4. Udflugt til Perugia og Assisi (M, A)
Dag 5. Fridag (M, A)
Dag 6. Ekstra udflugt til Firenze (M, A)
Dag 7. Udflugt til Siena (M, A)
Dag 8. Hjemrejse (M)


M = Morgenmad A = Aftensmad

NB! Dagsprogrammet er vejledende, og udflugterne afvikles måske i en anden rækkefølge pga. lokale forhold. Den endelige dagsprograms opsætning oplyses ved ankomst til destinationen.

 

Status:
Udsolgt

Dagsprogram

DAG 1: ANKOMST TIL ROM OG KØRSEL TIL  HOTEL (M)

Vi ankommer til Rom om eftermiddagen og når vi har fået vores baggage går turen mod nord. Vi kører igennem det smukke landskab gennem regionerne Lazio og Umbrien, og forbi den spændende by Orvieto som vi skal besøge senere på ugen.
Vi indkvarterer os på hotel Aggravi som er vores fast hotel de næste syv nætter
Derefter spiser vi velkomstmiddag på vores hotel.

DAG 2: UDFLUGT TIL SAN QUIRICO, PIENZA OG MONTEPULCIANO MED VINSMAGNING (M, A)

Landskabet Val d’Orcia som ligger syd for Siena, er det smukkeste i Toscana, ja måske i hele Italien. Det er så smukt at UNESCO har optaget området på deres verdensarvsliste, og det er også her hvor billederne til alle de kendte postkort og kunstbøger er taget. I dag er det os som får lov at nyde denne skønhed.
Vi besøger den lille by San Quirico, en charmerende by i norddelen af Val d’Orcia.


Billede: Typisk toskansk landskab

Vi fortsætter videre igennem det smukke landskab til pave Pius II by Pienza, som ofte bliver kaldt ”renæssancens perle”.  Byen er designet af den florentinske arkitekt Bernardo Rossellino og han efterlod en by så perfekt, at hvert springvand og hver en piazza ånder fred og idyl. Pienza er et slående eksempel på moderne byplanlægning, og at budgettet blev overskredet mange gange havde kun mindre betydning, da det var paven selv der var med til at bygge.
Byen er blevet brugt som kulisse til mange film, blandt andet. Franco Zeffrellis ”Romeo og Julie” og ”den engelske patient”. Byen er også kendt som hjemsted for nogle af Italiens bedste Peccorino oste som vi naturligvis vil smage, og det vil være muligt at købe lidt med hjem.
Dagen afsluttes i et af Italiens berømte vinområder, den smukke og højt beliggende Montepulciano.
Vi får tid til at se os omkring og naturligvis smage på den berømte Vino Nobile di Montepulciano DOCG, inden turen går tilbage til hotellet.

DAG 3: ORVIETO (M, A)

Orvieto ligger knapt en times kørsel syd for Chianciano Terme, og er uden tvivl en af ugens højdepunkter.
Vi rejser med en lille togvogn fra parkeringspladsen for at komme helt op til det gamle historiske centrum og videre med minibus op til domkirken.
Vi går en tur rundt i byen, som er en af de mest bemærkelsesværdige steder i Italien, fordi den er placeret på en porøs sten, der ser ud som at den er blevet skudt lige op fra det ellers flade omkringliggende landskab. Klippen er kronet med en fremhævning af italiensk gotisk stil, den imponerende sort og hvidstribede domkirke, som der er mulighed for at kigge nærmere på. I domkirken kan du studere Signorellis fantastiske malerier som inspirerede selveste Michelangelo til loftet i Det Sixtinske Kapel i Vatikanet i Rom.

DAG 4: PERUGIA & ASSISI (M, A)

I dag skal vi opleve to af Umbriens mest berømte byer: Perugia og Assisi.
Umbriens ”hovedstad”, Perugia, ligger højt med smuk udsigt i alle retninger. Det er en charmerende middelalderby med snoede gader og mange trapper. Byen kan dateres tilbage til etruskerne og bærer synligt præg af både denne periode, og den romerske periode.
Vi går en tur rundt i byen og der er mulighed for at se alle seværdigheder, bl.a. Rocca Paolina, hvor dele af den middelalderlige by blev begravet under pavens palads. Naturligvis besøger vi også den charmerende hovedgade, Corso Vannucci, og her finder vi ”Palazzo dei Priori”, som blandt andet huser Umbriens nationalmuseum, byens gamle rådhus og notarens hal. Foran Palazzo dei Priori ligger byens vigtige torv, Piazza IV Novembre. Her finder vi også domkirken og Nicola og Giovanni Pisanos mesterværk, springvandet fra 1300-tallet, som stadig virker den dag i dag. Herfra går vi langs akvædukten til ”Universitet for udlændinge” og den etruskiske port.
Den store forfatter H.C. Andersen besøgte byen både i 1833 og i 1840 under to af sine mange uddannelsesture. Perugia er også en af Italiens ældste universitetsbyer og de to universiteter giver meget liv i byen.
Arkitektonisk er Assisi et imponerende samspil mellem antikkens arkitektur, middelalderen og renæssancen, og bygningerne smelter naturligt sammen med de solrige skråninger i den frugtbare dal. Vi skal se den enorme St. Francis Basilica med Giotto og Cimabues mesterværker og krypten af Frans af Assisis grav, som er en meget speciel oplevelse.
Her er der også mulighed for at se det gamle romerske Minervatempel, som i dag er en af stadens kirker.
Kirken St. Clara, som huser det hellige Kors, der talte til Frans, samt St.Claras grav og Damianoklostret, hvor korset hang på Frans’ tid.

Dag 5: Fridag til egne oplevelser (M)

Det er blevet tid til en velfortjent fridag, hvor det vil være oplagt at gå på opdagelse i vores egen by Chianciano Terme eller i den nærmeste omegn.
Er man interesseret i etruskerne, kan vi klart anbefale det etruskiske museum i byen Chiusi ca. et kvarters kørsel fra hotellet, da det regnes for at være et af de fineste i hele Italien.

DAG 6: LEDIG DAG ELLER EKSTRA UDFLUGT TIL FIRENZE (M, A)

For dem der ønsker mere indhold i turen, tilbyder vi en spændende ekstraudflugt. Det er tid til at indtage Toscanas smukkeste hovedstad Firenze, som er en af verdens førende kulturbyer.
Vi rejser med bus de 140 km til Firenze, og så er vi klar til at gå på opdagelse i den smukke by, i selskab med en autoriseret guide. Guiden kommer op ad formiddagen for at give os en god introduktion til byens mange seværdigheder, og vise os de vigtigste attraktioner der er at se.

Under vores byvandring passerer vi bl.a. Piazza Signoria med Michelangelos verdensberømte statue David, og den imponerende domkirke Santa Maria del Fiore med Brunelleschi kapel og den smukke døbefont.
Vi ser også den kendte bro Pone Vecchio som går over floden Arno og naturligvis også forbi et af verdens mest berømte kunstmuseer – Uffizi. Ved besøg i Uffizi anbefaler vi at forkøbe billetter for at undgå køen. En uge inden ankomst kan man ringe og før booke sin plads, mod en bookningsafgift på 4 euro / person. Ved booking mindre end en uge før ankomst behøves ingen forudbetaling, da man betaler ved ankomst til museet. Book på telefonnummer: +39 055 294 883.

Der vil være tid til frokost på egen hånd og eftermiddagen kan bl.a. bruges til shopping, markeds-eller kirkebesøg, tage en tur på museum, eller bare nyde den herlige atmosfære i denne fantastiske by og drømme sig tilbage i tiden, inden vi til slut tager tilbage til hotellet.

DAG 7: UDFLUGT TIL MIDDELALDERBYEN SIENA (M, A)

I dag tager vi til en af Toscanas mest berømte byer, Siena. Siena er en af Toscanas mange middelalderbyer, og de stenbelagte gader går både op og ned så husk at medbringe et par gode sko. Vi får selskab af en lokalguide som kan fortælle mange interessante historier om byen, og som viser os rundt i det historiske centrum. Siena er et af verdens bedste eksempler på en by bygget i gotisk stil, og de hyggelige små stræder skaber en hel speciel atmosfære.
Vi går sammen ind til Campo som er byens centrale rådhusplads, denne er også kendt som det sted, hvor det berømte hestevæddeløb Il Palio afholdes to gange om året. Her er der mulighed for at besøge byens domkirke som af mange anses for at være en af de smukkeste i verden. Vi har også tid til at besøge nogle af byens museer, tage en gåtur langs byens shopping gader og spise en god frokost på en af byens mange restauranter, inden turen går tilbage til hotellet.  

Dag 8: Hjemrejse (M)

Det er blevet tid til at tage afsked med Toscana og Umbrien efter en oplevelsesrig uge, og efter morgenmaden kører bussen atter mod syd til Rom, hvor flyet til Aalborg venter.

M=morgenmad, A=aftensmad

NB! Vi gør opmærksom på, at forskellige lokale forhold kan gøre det nødvendigt at ændre på rækkefølgen af udflugterne. Det endelige dagsprogram vil blive oplyst ved ankomst til destinationen.

Vejret

Se vejret i chianciano Terme

Få opdaterede vejrudsigter på dmi.dk

Kort

Hoteller

Overnatning Dag 1 - 8

Hotel Aggravi
***
Klassisk tre stjernet hotel med central beliggenhed Aggravi er et familiejet hotel med blot 34 værelser. Her hersker en afslappet stemning og hotellet har en god central beliggenhed i Chianciano ....