Skip to main content

Amalfi for livsnydere

Villa Rufolo
Villa Cimbrone
Amalfi by set fra vandsiden
Pæstum
Smukke Ravello
Atrani
Domkirken i Amalfi by
Napoli med Piazza del Plebiscito
Ravello set fra oven
Pris fra:
9.995,-
Dage:8
Bestil rejse

Kultur- og kunstrejse til ravello med ophold på historisk hotel

Ravello er Amalfikystens mest romantiske by, hvor herskabelige paladser omkranses af grønne parker og udsigter i verdensklasse. Du bor på byens ældste hotel, Hotel Bonadies, hvor selveste P.S. Krøyer malede ”Vinstue i Ravello” i 1890. Der er sket meget siden P.S. Krøyer gæstede byen, men Ravello er stadig kontrasternes by, hvor ekstravagance blandes med hyrder, arbejdsheste og lokale ravellesere på Domkirkepladsen.

Derfor skal du rejse med Samvirke og os til Amalfi for livsnydere:

  • Oplev den skønne og stemningsfyldte Amalfikyst
  • Romantiske og fantastisk smukke Ravello
  • Charmerende Hotel Bonadies
  • Oplev Napoli med Det Arkæologiske Museum
  • Erfaren dansktalende rejseleder hele ugen

Ravello og Napoli inkl. besøg på Det Arkæologiske Museum, de græske templer i Pæstum og lokal gastronomi i bjergene

Om aftenen sænker stilheden sig i Ravello. Dagens turister er forsvundet, cikadernes sang fylder luften og klassisk musik strømmer ud gennem Villa Rufolos middelaldermure. Alt imens byens gæster bænker sig på de gode restauranter, hvor en af verdens smukkeste udsigter akkompagnerer det gode italienske måltid.

Glæd dig også til en udflugt til Napoli. En af Italiens mest interessante byer - både historisk og kulturelt. Hele dagen i Napoli tilbringer du i selskab med rejselederen og vores danske lokalguide og besøger bl.a. det berømte arkæologiske museum, der indeholder fantastiske skatte fra de romerske ruinbyer: Pompeji og Herculanum.
I ugens løb bliver du også præsenteret for mozzarella-produktion, de græske templer i Pæstum, sejltur fra Amalfi-by og en skøn grillaften hos et lokalt værtspar i bjergene. 

 

Indkvartering på det berømte Hotel Bonadies

Hotel Bonadies er Ravellos ældste og et uhøjtideligt familieejet hotel, med en labyrint af snørklede gange og uensartede værelser - med visse håndværksmæssige overspringshandlinger. Det er måske ikke, hvad man normalt forbinder med et firestjernet hotel, men det er en naturlig del af hotellets charme.

Udflugterne foregår ofte i kuperet eller ujævnt terræn, så for at få det fulde udbytte af denne rejse, er det en fordel at være rimelig godt gående.

Kort dagsprogram for Amalfi for livsnydere:

Dag 1: Ankomst samt P.S. Krøyers Ravello
Dag 2: Byvandring i Ravello. Eftermiddagen fri (M)
Dag 3: Mozzarella og græske templer i Pæstum (M,F)
Dag 4: Besøg i Amalfi-by, kort sejltur og frokost (M,F)
Dag 5: Fridag til egne oplevelser (M)
Dag 6: Napoli med det arkæologiske museum og frokost (M,F)
Dag 7: Fridag samt grillaften i Tramonti (M,A)
Dag 8: Hjemrejse (M)

M = Morgenmad  F = Frokost  A = Aftensmad

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Ravello, indkvartering på Hotel Bonadies og i P.S. Krøyers fodspor

Efter ankomsten til Napoli lufthavn går turen med bus mod syd. Vi passerer vulkanen Vesuv, der ikke blot var en særdeles aktiv medspiller i de romerske byer Pompejis og Herculanums liv og død i år 79, men spiller stadig - som en af de farligste vulkaner i verden - en stor rolle i den lokale dagligdag.
Turen går langs Napolibugten, (hvorfra du i klart vejr kan skimte øerne Ischia og Capri), forbi både Pompeji og Herculanum, inden bussen kører op i bjergene.

Efter ankomsten til Ravello og historiske Hotel Bonadies går turen til fods i P.S. Krøyers fodspor.
P.S. Krøyer malede fem malerier med motiver fra Ravello, og vi besøger bl.a. det store kloster San Francesco, hvor han malede ”Klostergang i Ravello” under sin bryllupsrejse i 1890.

Dag 2: Byvandring i Ravello med besøg i Villa Cimbrone (M)

Første morgen i Ravello er noget helt særligt. Ikke mindst den smukke solopgang, som kan nydes fra hotellets tagterrasse. Efter morgenmaden tager vi traveskoene på og går på opdagelse i den spændende by. Vi passerer arkitekten Oscar Niemeyers nye berømte, og berygtede, auditorium og fortsætter til Domkirkepladsen, som er byens absolutte centrum. Det er her, at alle de lokale mødes for at ordne verdenssituationen, drikke kaffe, læse avis, passe de legende børn eller spille kort. Det er også her, at Villa Rufolo er, en af byens fine parker – der lægger hus til de mange klassiske koncerter, som opføres sted året rundt. Der er også kig til nabobyen Scala, som bl.a. huser det danske refugium San Cataldo.


Billede: Domkirkepladsen i Ravello og Villa Cimbrone med "Uendeligheds Terrassen"

Turen går videre op til bydelen Toro, med de imponerende femstjernede hoteller, og den fine lille park: La Principessa. Her hører vi historien om den sidste italienske konge og Jacqueline Kennedy. For de der har lyst, fortsætter vi ud mod spidsen af den meget smalle, men også meget lange by, til den anden af byens berømte parker den private: Villa Cimbrone. Her søgte selveste Greta Garbo tilflugt for pressen under sin kærlighedsferie med dirigenten Stokowski i 1936.

Vi går ind i Villa Cimbrone, og udsigten fra "Uendelighedens Terrasse" er uden tvivl den mest spektakulære udsigt på hele Amalfikysten. Du kan vælge at blive i Villa Cimbrone og drikke en kop kaffe, eller spise en god frokost i den hyggelige restaurant, eller følges med rejselederen tilbage til Domkirkepladsen.

Eftermiddagen kan bruges til at udforske Ravellos interessante domkirke med de fine kunstværker - og berømte bronzedøre - som netop er kommet på plads igen efter flere års restaurering. Der er naturligvis også mulighed for at gå på opdagelse i de små nabobyer, som kan nås med bus eller ad de hyggelige vandrestier. Det er også oplagt at deltage i søndagsmessen i byens domkirke sidst på dagen.

Dag 3: De græske templer i Pæstum og mozzarella-produktion (M,F)

Regionen Campania er kendt som det område, hvor den ægte og uforfalskede mozzarella-ost produceres, og det skal vi naturligvis opleve. Vandbøflerne lever ikke på selve Amalfikysten, men i det sumpede område syd for storbyen Salerno. For at måtte bære navnet mozzarella skal osten nemlig fremstilles af mælk fra vandbøfler. Fremstilles osten af komælk, hvilket er ganske almindeligt, hedder osten Fior di Latte. Under alle omstændigheder har den ost, som vi skal smage på, intet at gøre med de hårde ”gummikugler” pakket i plastik, som vi kan købe i de danske supermarkeder. En rigtig mozzarella må nemlig aldrig have været på køl, og skal, ifølge de lokale, spises frisk inden for 24 timer, ellers kan den kun bruges til madlavning. Vi besøger en økologisk mozzarella-producent, hvor vi får en rundvisning i staldene og ser, hvordan osten produceres, inden vi får lov at smage.


Billede: Græske templer i Pæstum og Mozzarella-produktion

Efter besøget kører vi videre gennem det gamle sump-område syd for Salerno til Pæstum. Mange danskere har taget turen før os, bl.a. H.C. Andersen og flere af de berømte guldaldermalere i midten af 1800-tallet. Takket være dem, har vi i mange år kunne beundre billederne af de imponerende græske templer på de danske kunstmuseer, og fornemme den fred og ro som herskede i området for knapt 200 år siden. Ikke meget har ændret sig siden da - bortset fra, at vi naturligvis ikke er de eneste turister på stedet. Men fred, ro, skøn natur og tid til fordybelse - ja, det er der stadig. Har du lyst, er der også mulighed for at besøge museet, hvor du bl.a. kan beundre den helt enestående ”Dykkerens grav”, som er fundet i området.

Vi spiser herefter god lokal og landlig frokost, inden turen går tilbage til Ravello.

Dag 4: Besøg i Amalfi-by samt frokost (M,F)

I middelalderen var Amalfi sammen med Genova, Pisa og Venedig én af de fire italienske sø-republikker og dermed en af de absolutte stormagter i Middelhavet. Byens arkitektur er præget af de mange forskellige folkeslag, som har huseret på kysten, og nogen vil sikkert finde den meget arabisk præget med små overdækkede gader, som snor sig i alle retninger.

Amalfi er i virkeligheden en forholdsvis lille by med ca. 6.500 indbyggere og er koncentreret omkring den lange hovedgade, der går fra havnen og ind i Mølledalen. Her findes bl.a. byens interessante papirmuseum, der fortæller historien om byens produktion af håndlavet papir, og er indrettet i de gamle arsenaler (skibsbygningshaller) fra middelalderen. Amalfis imponerende domkirke med det tilhørende Paradiskloster er ogå seværdig, og måske en kop formiddagskaffe på et af byens gode konditorier frister.


Billede: Amalfi-by

Omkring frokosttid sejler vi en kort tur langs kysten til en af de lokale restauranter beliggende helt ned til vandet, hvor vi nyder en dejlig frokost. Vi kører med bus tilbage til Ravello.

Dag 5: Fridag(M)

Det er blevet tid til en velfortjent fridag, og mange vil nok vælge at blive i Ravello for at udforske byen yderligere. Men der er naturligvis også mulighed for at tage på oplevelse i omegnen, og en tur med den røde turistbus som kører mellem Ravello-Amalfi/Amalfi-Maiori kunne være et godt bud. Vandreture er også oplagt. Du kan evt. blive i højderne og gå en tur over til nabobyen Scala, eller ned ad bjerget via den lille by Torello til Minori - som vi allerede kender fra vores sejltur langs kysten.


Billede: Måske en tur til Atrani frister på fridagen

En god frokost på en af kystens bedste fiskerestauranter i den lille kunstnerby Atrani er også en oplagt mulighed, og der er en herlig travetur derned gennem skov og citronmarker, som tager godt én time i fornuftigt tempo. For de der har lyst til at sejle mere, er det oplagt at tage en tur ud til den lokale "Smaragdgrotte" eller måske helt til den tidligere fiskerlandsby Positano (som i dag er jetsettets højborg) eller til storbyen Salerno, som ligger ca. en times smuk sejlads fra Amalfi.

Dag 6: Napoli inkl. smagning af Pizza Napoletana(M,F)

Napoli er en af de mest interessante byer i Italien - både historisk og kulturelt. Desværre har byen fået et lidt dårligt rygte, som får mange til at vælge den fra som udflugtsmål. Det synes vi er både synd og skam. Derfor har vi inkluderet en udflugt til den spændende by, hvor vi vil gøre vores ypperste for at sætte Napoli i det positive lys, som vi faktisk synes, at den fortjener. Vi kører i vores egen bus og tilbringer hele dagen i Napoli i selskab med rejselederen og vores danske lokalguide. Du hører byens spændende historie og ser så mange af de interessante seværdigheder, som overhovedet muligt. Bl.a. det berømte arkæologiske museum, hvor du kan beundre de fantastiske skatte fra de romerske ruinbyer: Pompeji og Herculanum.


Billede: Napoli med rytterstatuen på Piazza Plebiscito

Napoli er byen, hvor pizzaen stammer fra. Der er lavet mange varianter af en af verdens mest kendte retter, men den oprindelige "Pizza Napoletana" er meget mere spartansk end mange måske tror. Den tynde sprøde bund er kun dækket af tomatsauce, bøffelmælksmozzarella, basilikum og lidt olivenolie. Intet andet! Vi benytter naturligvis lejligheden til at spise en napolitansk frokostpizza i byen.

Dag 7: Fridag til egne oplevelser samt afskedsmiddag i Tramonti(M,A)

Der er endnu en fridag til at nyde den herlige stemning i Ravello.

Om aftenen slutter vi rejsen af med et hyggeligt aftenarrangement i landsbyen Tramonti, blot 10 minutters kørsel fra kysten. Der venter dig en helt speciel oplevelse, hvor du på en mindre gård ser, hvordan livet leves "på landet". Værtsparret har dækket op til os, hvorefter vi bespises med gode lokale egnsretter. Forvent ingen gourmetoplevelse - men god velsmagende syditaliensk mad i hyggelige og autentiske omgivelser - langt fra den glamour som kysten også er kendt for. Der serveres vin og vand til maden.

Dag 8: Hjemrejse (M)

Det er tid til at tage afsked med Ravello, og vi kører rejsens sidste strækning med bus til Napoli lufthavn.


M=Morgenmad   F=Frokost   A=Aftensmad


NB! Programmet er vejledende, og ændringer i rækkefølgen kan forekomme. Det endelige dagsprogram vil blive oplyst ved ankomst til destinationen og udflugterne gennemføres evt. sammen med en af vore andre grupper.

Kort

Rejsen Amalfi for Livsnydere


Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
10/9 - 17/9Se flytider KøbenhavnAmalfi for livsnydere - 8 dage
NYHED!
9.995,-Bestil
AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
17/9 - 24/9Se flytider KøbenhavnAmalfi for livsnydere - 8 dage
NYHED!
9.995,-Bestil
AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
15/10 - 22/10Se flytider KøbenhavnAmalfi for livsnydere - 8 dage
NYHED!
9.995,-Bestil

På denne rejse er deltagerantallet maksimalt 25 personer.

Prisen inkluderer:

• Fly København-Napoli t/r
• 7 nt. Hotel Bonadies 4* i Ravello
• Morgenmad, tre frokoster samt en middag
• Transport og udflugter ifl. program
• Dansktalende rejseleder

Prisen inkluderer ikke:

• Dobbeltværelse til 1 person kr. 1.745,-
• Dobbeltværelse til 1 person m. balkon og havudsigt kr. 2.445,-
• Dobbeltværelse med havudsigt kr. 395,- pr. pers.
• Dobbeltværelse med balkon og bjergudsigt kr. 595,- pr. pers.
• Dobbeltværelse med balkon og havudsigt kr. 695,- pr. pers.
• Forsikringer
• Entréer ud over de nævnte
• Byskat i Ravello, op til 4 euro pr. person/dag afhængig af rejseperiode
• Administrationsgebyr kr. 95 pr. person

Hotel