Italien

Læs rejseberetningen fra Toscana og Umbrien, fordyb dig i Roms arkitektur eller bliv inspireret af den lækre mad og vin. Dét og meget mere kan du læse om i artiklerne om Italien.

15 ting at se i Lucca -

Vi har samlet femten gode bud på, hvad du kan se i Lucca. Nedenfor finder du et ruteforslag til ti af byens seværdigheder samt fem ekstra seværdigheder, du også bør se. Har du kun få timer til rådighed i denne skønne by, så kan du plukke de seværdigheder ud, som du synes lyder mest interessante. Vidste du, at du...Læs mere »
Tag i denne artikel med på en spændende rejse til Toscana og Umbrien, hvor et par ansatte fra Kulturrejser Europa beretter om deres møde med de to italienske regioner i selskab med den lokalkendte rejseleder Dodo Astrup og med base i toscanske Chianciano Terme. Selv kan du udforske det smukke Toscana og grønne Umbrien på denne populære grupperejse...Læs mere »

Rom og arkitekturen -

Rom er Italiens imponerende hovedstad, og det var herfra, at det mægtige romerske rige blev styret. Romerriget omfattede alle Middelhavsområder, og igennem rigets 200 års storhedstid blev der bygget palæer, templer og andre fantastiske bygningsværker i Rom. Man oplever historiens vingesus, når man går fra det impon...Læs mere »

Grupperejser til Italien -

Besøg støvlelandet – det er stedet for livsnydere med hang til imponerende kultur, storslået natur, skøn mad og fantastiske vine. Italien strækker sig fra alperne mod nord dybt ned i den centrale del af Middelhavet. Til Italien hører også øerne Sardinien, Sicilien, Elba og 70 andre småøer. I Italien finders de...Læs mere »
Italien blev først til én samlet nation i 1861 og denne forholdsvis sene samling, når man ser på landets årtusinder år lange historie gør, at landets 20 regioner stadig den dag i dag har en stærk selvfølelse. Det er dog ikke kun på regionsniveau, at selvfølelsen er stærk, det er også på byniveau og Siena i den midtitalienske region Toscana, er et g...Læs mere »
Er du til klippeidyl, skønne pastelfarvede huse, himmel og hav i skøn forening – alt sammen omfavnet af grønne bjergrygge, bølgende vinranker og en fabelagtig udsigt – så er området Cinque Terre i Norditalien stedet at tage til!

Fem byer udgør Cinque Terre, som er på UNESCOs verdensarvsliste -

Cinque Terre huser de fem byer Riomaggiore,...Læs mere »
Som oftest er det de mere kendte byer på Sicilien som Palermo, Siracusa, Cefalù og Taormina, der vinder turisternes gunst. Det lønner sig imidlertid for den besøgende at tage en afstikker til nogle af øens mere ”anonyme” byer, for her er der ikke blot farverig lokalkolorit at hente men også godt gemte og spændende oplevelser at dykke ned i...Læs mere »
Omtrent hvor Toscana ligger i dag, levede etruskerne for over 2.500 år siden. I sammenligning med andre af områdets folk var etruskerne på mange måder frisindede livsnydere. Deres kultur var fremskreden og fik stor indflydelse langt frem i tiden. Og de etruskiske kvinder drak og indlod sig med snart sagt enhver - i følge grækerne! Etrurien var en s...Læs mere »
... Pisa naturligvis! Italien bugner af historiske seværdigheder. En af de mest berømte og særprægede er det skæve tårn i Pisa. Det skæve tårn er en unik, smuk og charmerende bygning, som mange turister gennem årene har moret sig med at lade sig fotografere ved siden af. Populært er det især at tage et billede, hvor det på grund af et optisk bedrag...Læs mere »
Det er ikke bare i dag, at Amalfikysten er et eftertragtet rejsemål for danske rejsende, der har opdaget kystens rustikke og unikke skønhed, dens milde klima, og dens kulturelle og historiske uudtømmelighed. Også store danske kunstnere har gennem historien været draget af områdets hemmelighedsfulde skatte og særlige atmosfære, herunder Karen Blixen...Læs mere »
I denne artikel beskriver vi tre mindre besøgte kirker i Den Evige Stad, Rom, som bestemt er værd et besøg: San Pietro in Vincoli, San Giovanni in Laterano og Santa Maria della Concezione dei Cappuccini. Nogle ville måske være uenige i at kirkerne er "ukendte", da den ene kirke huser en berømt statue af Michelangelo, den anden er Roms domkirke og d...Læs mere »
Italienerne er især kendt for deres store madglæde, og det italienske køkken er elsket og populært verden over. Herhjemme er populariteten også stor, og selv den mindste lille flække har i dag et pizzeria - om det så er et ægte italiensk pizzeria eller noget, der kalder sig det, er en anden historie. Det er ikke underligt, at det italienske køkken...Læs mere »
Vi har taget en snak med vores dygtige rejseleder, Karina Mitens, som på fineste vis har formået at kombinere sin akademiske baggrund som arkæolog og teaterhistoriker med et livslangt virke i rejsebranchen. Karinas skræddersyede rejse igennem Amalfikystens og Napoliområdets antikhistoriske perler har begejstret Kulturrejser Europas gæster det senes...Læs mere »
Verona har med sin gunstige placering, som indgangsdøren mellem nord og syd, været en vigtig by lige siden Romerriget. Byen er da også den by i Italien, hvor det er muligt at opleve flest romerske levn. Den gunstige placering har gjort byen til en moderne industriby samt en af de mest velstående og elegante byer i Norditalien. Når man ankommer til...Læs mere »
At opleve en opera-forestilling i Verona er nogenlunde ligeså autentisk som at opleve en fado-koncert i Lissabon, en tango-koncert i Buenos Aires eller en flamenco-koncert i Sevilla, Cádiz eller Granada. Det var i Italien, at operaen - som vi forstår genren i dag - blev født, og det var hér nogle af dens smukkeste og mest betydningsfulde mus...Læs mere »
Italien spillede en central rolle, da mange af Europas bedste ideer på ny kom for dagens lys - og kunstværker af uvurderlig betydning blev skabt - under renæssancen. En række italienske bystater og bankmænd var primus motor i Europas tidlige modernisering, og de bragte den mørke middelalder til ophør. Perioden var en sand eksplosion i kreativitet,...Læs mere »