Mir slot, Minsk
Minsk by i Hviderusland
Grand Opera Ballet, Minsk
Dudutki frilandsmuseum, Hviderusland
Minsk i Hviderusland
Cathedral of Holy Spirit i Minsk
Stalin Line Museum i Minsk
Mir slot, Minsk
Janka Kupala, Minsk, Hviderusland
Mindesmærket i Kathyn, Hviderusland
Status:
Udsolgt

Hviderusland bag facaden

Er du den nysgerrige, der vil opleve noget helt nyt? Den historieinteresserede med fascination for den kolde krig? Eller blot vild med Sovjet arkitektur? Så burde rejsen til Hviderusland falde lige i din smag. Det er også en rejsen, hvor vi kigger nærmere på det moderne Hviderusland, som vi næsten aldrig hører om.  

Hviderusland - en helt unik rejse

Efter Murens fald, og Sovjetunionens sammenbrud gennemgik landene i Østeuropa mange omvæltninger. De fleste vendte sig mod Vesten og demokratiet - og gik i gang med en langvarig genopbygning af landene og deres institutioner. Undtagelsen var Hviderusland, som du nu kan opleve på en helt unik rejse.

Myterne om Hviderusland er mange, og ofte forbundet med isolation fra omverden. Landet kaldes hermetisk lukket, en kommunismens sidste bastion, og det sidste diktatur i Europa. Myter opstår sjældent af ingenting, og der er ingen tvivl om, at Hviderusland på mange områder er et anderledes land, men hermetisk lukket er landet ikke længere.

Minsk - en overraskelse for de fleste

Med hovedstaden Minsk som omdrejningspunkt oplever vi et land fyldt med kontraster og med en yderst interessant og dramatisk historie. Vi indtager både den moderne storby, med de kulturelle institutioner, og den gamle arkitektur, og tager på oplevelser udenfor byen. Vi besøger historiske steder, som ikke blot har været centrale for historien den hviderussiske historie, men også centrale for udviklingen for resten af Europa.

Kort dagsprogram:

Dag 1: Ankomst til Minsk (A)
Dag 2: Minsk byrundtur, En tur på landet og frilandsmuseum (M)
Dag 3: På sporet af den store fædrelandskrig, Khatyn og Stalinlinjen (M)
Dag 4: Arkitektur og dramatisk historie i Mir (M, A)
Dag 5: Hjemrejse (M)

M = Morgenmad A = Aftensmad

*Ovenstående er med forbehold for ændringer.