Skip to main content

Den Store Grækenlandsodyssé

Amfiteater Epidavros
Meteora og Nafpaktos
Den store Grækenlands Odyssé
Nordgrækenland, Cape Sounion
Monemvasia, Grækenland
Metéora
Athen, Den store Grækenlands Odyssé
Parga i Nordgrækenland
Den store Grækenlands Odyssé
Status:
Udsolgt

Den ultimative rundrejse i det gamle Grækenland

Har du ikke besøgt det autentiske og naturskønne græske fastland, har du alt i vente. Dette er en kombinationsrejse som omfatter både vores "Unik rundrejse på Peloponnes" og "Nordgrækenland - mellem himmel og hav", hvor vi er milevidt fra en typisk Grækenlandsrejse til de kendte og besøgte græske øer og den dertilhørende masseturisme.

Ubeskrivelig natur og rig historie

Det græske fastland er for mange et uopdaget vidunder og en velbevaret hemmelighed. Det er en fantastisk del af Grækenland, der er af en sådan skønhed, at man ikke må forpasse chancen for at opleve den. Det sydlige Peloponnes er spækket med fantastisk natur med vidunderskønne kyststrækninger, frodige bjergmassiver indhyllet i den karakteristiske krydrede duft af pinjetræer, vild oregano og timian. Det nordlige fastland byder på forrevne bjerge, store søer, dybe kløfter, rivende floder samt små bjerglandsbyer. Både Peloponnes og det nordlige fastland er uendelig rig på spændende historie og monumenter helt fra før stenalderen og frem til i dag og bærer præg af mange forskellige folkeslag. Det græske køkken viser sig fra nye og ukendte sider, og spændende velsmagende egnsretter i overflod gør, at alle sanser kommer i spil. 

Grækenlands skjulte skatte

Vores odyssé begynder i havnebyen Nafplio, hvorfra vi besøger nærliggende Epidavros og Agamemnons Mykene. Rejsen fortsætter sydover til en fortryllende afsidesliggende skjult fæstningsby og fører os videre til Mystras' imponerende ruiner af den tidligere byzantinsk højborg. Antikke Olympia kommer vi ikke udenom, før vi gør ophold i en rigtig bjergby og tager på klosterbesøg. Et minitog tager os gennem smukke bjerge og kløfter tilbage mod kysten og rejsens næste etape. Athen venter forude som et fabelagtigt intermezzo med afslapning og besøg på henholdsvis Akropolis og i Poseidons tempel på Kap Sounio, inden den videre færd nordpå. Her møder vi ruinerne af det famøse antikke tempelkompleks Delfi, før vi slår os ned blandt middelalderklostre, som ”svæver” på himlen i Metéoras fortryllende landskab. Efter ophold i charmerende bjerglandsbyer og metropolen Ioaninna venter afslapning ved den smukke vestkyst og ægte græsk havneidyl i yndige Parga, inden vi til slut stifter bekendtskab med fæstningsbyen Nafpaktos og den imponerende Korinthkanal.

Rundrejsen foregår ofte i kuperet og ujævnt terræn, hvorfor det kræves, at man er godt gående for at få det fulde udbytte af rejsen. Husk solhat!

Kort dagsprogram for den store Grækenlandsodyssé:

Dag 1: Ankomst Athen, kørsel til Nafplio
Dag 2: Udflugt til Epidavros og Palamidi fæstningen (M,F)
Dag 3: Mykene og kørsel til Monemvasia (M,F) 
Dag 4: Monemvasia (M)
Dag 5: Mystras og kørsel mod Olympia (M,F)
Dag 6: Antikke Olympia, kørsel til Kalávryta og Mega Spileo klostret (M,F)
Dag 7: Togtur gennem Vouraikos-kløften, Korinthkanalen og Athen (M,F,A)
Dag 8: Byvandring til Akropolis, resten af dagen til fri disposition (M)
Dag 9: Dagen er til fri disposition og egne oplevelser, aftenudflugt til Kap Suonio (M,A)
Dag 10: Delfi og Kastraki ved Metéora (M,F)
Dag 11: Metéora (M,A)
Dag 12: Epirus med Metsovo, bjerglandsbyer og Ioannina (M,F)
Dag 13: Ioannina, borgen og den gamle moské, kørsel til Parga (M,F)
Dag 14: Fridag i Parga til oplevelser på egen hånd (M)
Dag 15: Nafpaktos og Korinthkanalen, Athen og hjemrejse (M,F)

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad

Se i øvrigt detaljeret dagsprogram beskrevet under Unik rundrejse på Peloponnes og Nordgrækenland - mellem himmel og hav på Kulturrejser Europas hjemmeside. 

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Kort

Kort over rejsen Den Store Grækenlandsodysse