Skip to main content

Den Store Grækenlandsodyssé

Status:
Udsolgt

Den ultimative rundrejse i Det Gamle Grækenland

Har du ikke besøgt det autentiske og naturskønne græske fastland har du alt i vente. Dette er en kombinationsrejse som omfatter både vores "Unik Rundrejse på Peloponnes" og "Nordgrækenland - Mellem Himmel og Hav" hvor vi er milevidt fra en typisk Grækenlandsrejse til kendte og besøgte græske øer og her møder du ikke øernes masseturisme.

Det græske fastland er, for mange, et uopdaget vidunder og en velbevaret hemmelighed. Det er en fantastisk del af Grækenland, der er af en sådan skønhed, at man ikke må forpasse chancen for at opleve den. Det sydlige Peloponnes er spækket med fantastisk natur i form af vidunderskønne kyststrækninger, frodige bjergmassiver indhyllet i den karakteristiske krydrede duft af pinjetræer, vild oregano og timian. Det Nordlige fastland byder på forrevne bjerge, store søer, dybe kløfter, rivende floder samt små bjerglandsbyer. 

Eventyret begynder i havnebyen Nafplio, hvorfra vi besøger nærliggende Epidavros og Mykene. Rejsen fortsætter sydover til en fortryllende afsidesliggende skjult fæstningsby, der er udgangspunkt for en tur til Mani-halvøen med sine tårnbyer og rå natur samt for besøget på en tidligere byzantinsk højborg. Antikke Olympia kommer vi ikke udenom, før vi gør ophold i en rigtig bjergby og tager på klosterbesøg. Et minitog tager os gennem smukke bjerge og kløfter tilbage mod kysten og rejsens næste etape. Athen venter forude som et fabelagtigt intermezzo med afslapning og besøg på hhv Akropolis og Poseidons tempel på Kap Sounio inden den videre færd nordpå. Her møder vi ruinerne af den famøse antikke tempelkompleks Delfi før vi slår os ned bland middelalderklostre som ”svæver” på himlen i Meteoras fortryllende landskab. Efter ophold blandt forrevne bjerge og charmerende bjerglandsbyer samt metropolen Ioaninna venter afslapning ved den smukke vestkyst og ægte græsk havneidyl os i yndige Parga, inden vi til slut stifter bekendtskab med fæstningsbyen Nafpaktos og den imponerende Korinthkanal. Alle sanser kommer i spil på denne tur og bliver naturligvis krydret med smagfulde græske egnsretter.

Det græske køkken viser sig fra nye og ukendte sider. Spændende velsmagende egnsretter i overflod gør, at alle sanser kommer i spil. Både Peloponnes og det Nordlige fastland er uendelig rig på spændende historie og monumenter helt fra før stenalderen og frem til i dag og bærer præg af mange forskellige folkeslag.

Rundrejsen foregår ofte i kuperet og ujævnt terræn, hvorfor det kræves, at man er godt gående for at få det fulde udbytte af rejsen. Husk solhat!

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt