Rejse til Georgien og Armenien - Ananuri Castle
Yerevam i Armenien
Uplistsikhe i Georgien
Tbilisi i Georgien
Dilijan og Azat Valley i Armenien
Svetitskhoveli Orthodox Cathedral i Georgien
Alaverdi Orthodox Monastery i Georgien
Tbilisi i Georgien
Status:
Udsolgt

Rundrejse i Georgien og Armenien

Låget på en flere tusinde år gammel kulturel skatkiste åbnes på denne rejse til Europas sydøstligste hjørne. Her ligger de to ældste kristne lande i verden, Armenien og Georgien, hvor netop den lange kristne tradition har sat sit præg både kulturelt og historisk. Nyd også den enestående natur – som ikke findes andetsteds i Europa.

På denne rundrejse besøger vi bl.a. prægtige kirker og klostre, hvoraf mange er optaget på Unescos liste for verdenskulturarv, og hvor den kristne historik tydeligt ses i arkitekturen. Andre højdepunkter er smukke bjergsøer, høje bjerge og grønne dale, og flere steder oplever vi naturens direkte indflydelse på historien og kulturen. Samspillet ses bl.a. ved det bibelske bjerg Ararat i Armenien, hvor Noa strandede med sin ark, og i den 3000 år gamle huleby, Uplistsikhe, i Georgien.

De omkringliggende lande har også haft deres indflydelse på Armenien og Georgien, der geografisk altid har ligget mellem stormagter – og ofte har måtte betale en høj pris for disse magters interesser. Senest med indflydelsen fra Rusland, som stadig i dag er stærk, og en vigtig del af fortællingen om det moderne Armenien og Georgien.

Programmet for denne rundrejse er særdeles indholdsrigt, med tid til oplevelser på egen hånd. Blandt andet i de to hovedstæder, Tbilisi og Jerevan, som er moderne storbyer med alt hvad der til hører af caféer, shopping og kultur. Alt dette, krydret med spændende gastronomi, gode vine og en gæstfri befolkning, er vores bud på den perfekte rejse til Georgien og Armenien.

Kort dagsprogram:

Dag 1: Afrejse fra København
Dag 2: Ankomst til Jerevan. Guidet byrundtur i Jerevan (M,F)
Dag 3: Khor Virap. Garni og Geghard (M,F)
Dag 4: Besøg på lokal skole. Ejmiadzin og Zvartnots. (M,F)
Dag 5: Jerevan - Sevan - Dilijan. Besøg Haghartsin(M,F)
Dag 6: Dilijan - Tbilisi. Haghpat klosteret(M,F,A)
Dag 7: Tbilisi. Byrundtur(M,F)
Dag 8: Tbilisi-Gudauri. Kongebyen Mtskheta. Kazbegi. Kaukasusbjergene (M,A)
Dag 9: Gudauri-Tbilisi. Hulebyen Uplistsikhe og Gori. (M,F)
Dag 10: Tbilisi - Sighnaghi. Kongebyen Sighnaghi. Tsinandali og vinkultur- og smagning (M,F)
Dag 11: Tbilisi på egen hånd (M)
Dag 12: Afrejse (M)