Vandreferie i Georgien - Svaneti

vandreferie i Svaneti Georgien
Pris fra:
9.995,-
Dage:9
Bestil rejse

Vandreferie i Svaneti i Georgien

Unik naturoplevelse på vandreferie i det smukke og ukendte Kaukasus.

Kom med på vandringer i de majestætiske bjerge i det ukendte Kaukasus, langs floder der skærer sig gennem landskabet og med kig til gamle kirker, der knejser i ensom majestæt.
Denne fantastiske vandreferie i Georgien byder på noget af den smukkeste natur, som Europa har at byde på, og kombinerer vandringer, kulturelle højdepunkter og overdådige naturscenerier.

Derfor skal du rejse med os på vandreferie i Georgien:

 • Fantastiske naturscenerier
 • Mange måltider inkluderet
 • Store seværdigheder
 • Udflugter dagligt
 • Dansktalende rejseleder

Hovedstaden Tbilisi og autentiske Svaneti

I Svaneti-området i det nordlige Georgien møder du autentiske miljøer, smager lokal mad og vin samt beundrer middelalderlige kongebyer. Stalinmuseet, katedraler på UNESCO's verdensarvsliste plus den levende og summende hovedstad Tbilisi samt Georgiens næststørste by Kutaisi er også på programmet.

Vandreferie langt fra alfarvej

Der er inkluderet mange måltider undervejs, og visse dage går vi mellem 10 og 20 km - op til 300 højdemeter i op til 2.000 meters højde. Det er derfor vigtigt, at du er i normal god form uden fysiske skavanker, der nedsætter din evne til at gå i højderne. Selve vandringerne er i lav til lav/middel sværghedsgrad, og vi går på stier, så medbring fornuftige vandresko. Du er ligeledes visse steder ”langt fra alfarvej” med begrænsede komfortmuligheder i forbindelse med indkvartering. I Svaneti bliver vi således indkvarteret i familieejede guesthouses og særligt ved besøget i landsbyen Ushguli, skal vi deles om bade og toiletforhold, dog kun en enkelt overnatning.

Kort dagsprogram for vandreferien i Kaukasus:

Dag 1: Afrejse fra København
Dag 2: Ankomst til Tbilisi og guidet byrundtur (M,F)
Dag 3: Kongebyen Mtskheta, Gori med besøg på Stalinmuseet og Kutaisi (M,A)
Dag 4: Besøg og vandring i Okatse-kløften, kørsel til Mestia (M,F*,A)
Dag 5: Kørsel til Mulakhi og vandring tilbage til Mestia (M,F,A)
Dag 6: Vandring mod Chalaadi gletsjeren, kørsel til landsbyen Ushguli og fælles traditionel madlavning (M,F*,A)
Dag 7: Vandring fra Ushguli mod bjerget Shkhara, kørsel til Mestia (M,F*,A)
Dag 8: Lagos vinkælder i Chardakhi og kørsel til Tbilisi (M,A)
Dag 9: Hjemrejse fra Tbilisi

M = Morgenmad, F = Frokost/*Picnic, A = Aftensmad

Vi tager forbehold for, at der kan forekomme ændringer i rejsens program grundet lokale forhold.

Dagsprogram

Dag 1: Afrejse fra København via Riga til Tbilisi

I den tidlige aftenstund går turen fra København, og efter en mellemlanding i Riga fortsætter rejsen mod Georgien og hovedstaden Tbilisi. Det georgiske eventyr begynder for alvor tidligt om morgenen efter ankomsten til Tbilisi Lufthavn. Vi kører til vores hotel, hvor vi tjekker ind og sunder os, inden vi tager på rundtur i Georgiens smukke og levende hovedstad. Her er alt fra gamle traditionelle bygninger, sovjetisk beton, moderne arkitektur, gadesælgere og fantastiske madoplevelser samt museer, der både rækker langt tilbage i tiden - og skuer ind i fremtiden.

Tbilisi - den gamle bydel. Georgien
Billede: Tbilisi old Town.

Dag 2: Guidet byrundtur i Tbilisi (M,F)

Rundturen begynder ved Metekhi-kirken fra det 13. århundrede, ved den nordlige bred af floden Mtkvari, som skærer sig igennem Tbilisi. Her er en formidabel udsigt til den gamle bydel og Narikala-fæstningen på den sydlige bred - samt et kig til noget af Tbilisis meget moderne arkitektur. Ved Europapladsen bringer kabelbanen os på en tur over floden og op over den gamle bydel til Narikala-fæstningen. Her kan du til den ene side nyde en panoramisk udsigt mod den nye og imponerende Treenighedskirke og Kaukasusbjergene i det fjerne mens Tbilisis Botaniske Have ses til den anden side. Fra fæstningen vandrer vi ned, omgivet af gamle og smukke traditionelle huse, til Tbilisis berømte varme bade. Vi spiser frokost undervejs.

Narikala Fort, Tbilisi, Georgien
Billede: Narikala Fort, Tbilisi.

Dag 3: Mtskheta, Gori med besøg på Stalinmuseet og Kutaisi (M,A)

Efter morgenmaden kører vi mod byen Mtskheta, som er Georgiens religiøse centrum og tidligere hovedstad. Mtskheta ligger smukt, hvor floden Mtkvari slår et knæk mod vest - og floden Aragvi strømmer ind fra nord. Her venter to imponerende eksempler på tidlig georgisk religiøst byggeri; Jvarir-klostret fra det 6. århundrede og Svetitskhoveli katedralen fra det 11. århundrede. Begge er på UNESCOs verdensarvsliste. Jvarir-klostret troner på en top, øst for byen, med et fantastisk kig ned mod Mtskheta. Svetitskhoveli katedralen ligger i selve Mtskheta - omringet af en imponerende borgmur. Katedralen er rigt udsmykket med mange religiøse motiver hugget ind i stenmurene. Uden for katedralens borgmur er der mulighed for at købe alt fra lokale krydderier til georgisk hovedklædning m.m.

Efter Mtskheta kører vi mod Gori. Her ligger et museum tilegnet byens mest berygtede søn: Joseph Stalin. Museet har beholdt det gamle sovjetiske perspektiv på dyrkelsen af Stalin og er en tidslomme fra før murens fald og Sovjetunionens sammenbrud. Her er portrætter og buster, personlige ejendele, Stalins togvogn fra Jalta- og Teheran-konferencerne og ikke mindst hans barndomshjem. Stalinmuseet i Gori er en oplevelse for alle historieinteresserede og giver et indblik i tankegangen fra en anden tid og et andet system.

Stalin museet, Gori, Georgien
Billede: Stalin Museet, Gori.

Vi fortsætter mod Georgiens tredjestørste by Kutaisi, som i antikken var hovedstad i kongeriet Colchis. Det var her, at den græske sagnhelt Jason mødte Medea og med hendes hjælp fik fat i ”Det Gyldne Skind”. Men det er en anden historie … I dag går turen til den fantastiske Bagrati katedral, grundlagt år 1003 og på UNESCOs verdensarvsliste. Efter besøget går vi mod vores guesthouse, hvor aftensmaden serveres.

Bagrati katedralen, Kutaisi, Georgien
Billede: Bagrati katedralen, Kutaisi.

Dag 4: Besøg og vandring i Okatse-kløften, kørsel til Mestia (M,F,A)

I dag kører vi mod Svanetis ”hovedstad” Mestia, der er kendt for sine karakteristiske vagttårne. Undervejs skal vi ud at vandre i den smukke Okatse-kløft.
Langs en del af Okatse-kløften slanger der sig en gangbro i op til 50 meter over kløften. Herfra er der et fabelagtigt udsyn over det smukke naturområde. Vi vandrer i kløften i to-tre timer og spiser picnic-frokost undervejs. Herefter fortsætter vi mod nord til Svaneti og Kaukasus’ tinder. Vel fremme i Mestia, indkvarterer vi os og spiser middag på et familiedrevet guesthouse/hotel.

Afstand ca 10km.

Okatse kløften med vandrebro, Georgien
Billede: Okatse kløften med vandrebro.

Dag 5: Kørsel til Mulakhi og vandring tilbage til Mestia (M,F,A)

Dagen i dag byder på vandring fra landsbyen Mulakhi og tilbage til Mestia. Vi starter dagen med at gå op til 1.870 meters højde, hvorefter vi vandrer ned mod den smukke og frodige bjergdal, med et spektakulært kig til Chalaadi-gletsjeren. Herefter går vi videre ned mod Mestia - med de karakteristiske vagttårne. Vi spiser frokost undervej, og ved ankomsten til Mestia besøger vi det etnografiske museum, der har fokus på Svaneti-regionens historie og kultur.

Mestia, Georgien
Billede: Mestia.

Vi overnatter og spiser middag på vores hyggelige familiehotel i Mestia.

Afstand ca 14km, opstigning ca. 320m og nedstigning ca. 500m.

Dag 6: Vandring mod Chalaadi gletsjeren, kørsel til landsbyen Ushguli og fælles traditionel madlavning (M,F,A)

Vi starter morgenen med at vandre mod Chalaadi-gletsjeren, som vi dagen før så på afstand. På vejen dertil går turen igennem smukke dale og skove og stiger til sidst til 2.070 meters højde, hvor vi imponeres af det skønne natursceneri omkring gletsjeren. Vi spiser picnic undervejs, og efter vandringen kører bussen os mod landsbyen Ushguli, som er på UNESCOs verdensarvsliste.

Chalaadi gletsjer, Georgien
Billede: Chalaadi gletsjer.

Ushguli ligger i 2.200 meters højde, hvilket gør det til den højest beliggende beboede by i Europa. Her vil du opleve, hvordan natur, traditioner og arkitektur smelter sammen til en meget autentisk oplevelse. Om aftenen deltager vi i et traditionelt aftensmåltid – hvor du selv får lov til selv at prøve kræfter med at lave Kubdari – et fyldt fladbrød, som er typisk for Svaneti.

Ushguli, Georgien
Billede: Ushguli.

Uhsguli er en lille landsby med kun 250 indbyggere, hvorfor vi her indkvarteres meget lokalt på et familiedrevet guesthouse, hvor vi deles om faciliteter som bad og toilet.

Afstand ca 6km, op-og nedstigning ca. 370m.

Dag 7: Vandring fra Ushguli mod bjerget Shkhara, kørsel til Mestia (M,F,A)

Dagens vandringer fører dig gennem de betagende bjerglandskaber fra Uhguli til Shkharabjergets fod, hvor vi besøger Lamaria kirken fra det 9. århundrede. Kirken knejser ensomt blandt Kaukasus’ tinder og rummer imponerende freskoer fra det 10.-12. århundrede.

Lamaria kirken, Georgien
Billede: Lamaria kirken.

Vandringen fortsætter langs den smukke Enguri-flod op til dens udgangspunkt: Gletsjeren ved Shkhara-bjerget. Undervejs spiser vi den medbragte picnic. Fra Ushguli kører vi tilbage til Mestia. Her indkvarteres vi i vores hyggelige guesthouse, hvor aftensmaden serveres.

Afstand ca 18km,  op-og nedstigning ca. 320m.

Dag 8: Lagos vinkælder i Chardakhi og kørsel til Tbilisi (M,A)

I dag begynder turen hjemad, og vi kører det lange stræk fra Mestia i Svaneti til Georgiens hovedstad Tbilisi. Der vil være rig lejlighed til at reflektere over de mange indtryk, der har været undervejs i Kaukasus - alt i mens det smukke georgiske landskab glider forbi. Undervejs på turen holder vi pauser bl.a. for at spise frokost (ikke inkluderet).

Inden ankomsten til Tbilisi besøger vi Lagos vinkælder i Chardakhi. Her skal du smage deres økologiske vine lavet efter traditionelle georgiske metode; kveri. Denne metode er så original, at den er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Vinen lagres på store lerkrukker og har en såvel distinkt smag og farve. Lagos vine finder man blandt andet på Hotel Ritz i London på deres liste over unikke vine.

Vin, Georgien
Billede: Vinkælder i Georgien.

Efter besøget i Lagos vinkælder, kører vi mod hotellet i Tbilisi, hvor turens sidste aftensmåltid venter efter indtjekningen.

Dag 9: Hjemrejse fra Tbilisi

Vores georgiske eventyr lakker mod enden, og vi kører mættet af indtryk tidligt om morgenen mod Tbilisis lufthavn, hvor vi begynder hjemturen mod Danmark

Kort

Kort over vandrerejsen i Georgien

Praktiske informationer

Pas og visum
Georgien: Der kræves ikke visum til Georgien for turistrejser under 1 år. Passet skal være gyldigt gennem hele rejseperioden.

Valuta
Georgien: Valutaen hedder Lari. I november 2018 er 1 DKK = 0,37 Lari. Eller 1 Lari er ca. 2,69 kr.

Det er muligt at hæve penge på gængse kreditkort i større byer, f.eks. Tbilisi og Kutasi. Ved udflugtsmål, små caféer og i mindre byer skal du ikke regne med at kunne bruge kreditkort, hvorfor det er en god ide at sørge for at have kontanter med. Kontanter hæves bedst i automater på stedet enten i lufthavnen eller i Tbilisi/Kutaisi. Din rejseleder vil være behjælpelig med yderligere information om dette undervejs.

Klima
Georgien: Georgien har milde vintre og varme somre. Variationen er stor, afhængigt om man er i lavlandet ved Sortehavskysten, i det centrale Georgien (Tbilisi) eller i de højtliggende bjerge. På vores rejser er du i det centrale og sydlige Georgien, hvor du kan forvente 25-30 grader, samt i den alpine del, hvor temperaturerne er noget lavere, ca. 15-25 grader.

Påklædning
Ved besøg i ortodokse kirker skal man være tildækket på skuldre og knæ. Dette gælder også i Georgien, endvidere må man ikke gå ind i kirken med klipklappere. For kvinder anbefales det endvidere at tildække håret og at medbringe et tørklæde e.l., der kan vikles om livet og som går til under knæene ved besøg i kirker

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
5/6 - 13/6Se flytider KøbenhavnVandreferie i Georgien - Svaneti9.995,-Bestil

Rejsens pris inkluderer:

 • Fly København - Tbilisi via Riga t/r
 • Otte nætter på 3* hotel eller guesthouse
 • Halvpension (morgenmad, fem frokoster og seks middage)
 • Transport og udflugter ifølge program
 • Dansktalende rejseleder og engelsktalende lokalguide

Rejsens pris inkluderer ikke:

 • Enkeltværelsestillæg kr. 1.995 pr. person
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Administrationsgebyr kr. 95 pr. person


Hoteller og guesthouses på denne rejse er ikke endeligt bekræftet. Information om overnatningssteder kommer tættere på afrejse.

Hotel

Overnatning Dag 4 - 6

Gvaldiri

Guesthouse Gvaldiri

Overnatning Dag 6 - 7

laerti guesthouse

Laerti's Guesthouse

Overnatning Dag 7 - 8

hotel svanseti

Hotel Svanseti