Skip to main content

Klassiske Korsika

faverige facader korsika
Hyggelig restaurant korsika
udsigt til by i korsika
Korsika
Bjerge og udsigt over havet korsika
Rødvin korsika
Havn med både på korsika
Status:
Udsolgt

FRANSK MIDDELHAVSSTEMNING PÅ "BJERGET I HAVET"

Kom med på denne rundrejse til ”skønhedens ø”, hvor vi letter låget på den korsikanske skattekiste og lader os indhylle i fransk middelhavsstemning. Vi udforsker byerne, den storslåede natur og tager et smut ud på havet, for sådan opleves Korsika også. Korsika er helt sin egen, utæmmet, stolt og traditionsbunden. På denne rundrejse veksler vi mellem besøg i byerne – store som små – og oplevelser i en natur så mangfoldig, at man forundres. Kolossale bjergmassiver står i kontrast til de lange flade sandstrande, sporadisk afbrudt af forrevne røde klipper. Vi passerer enorme skove og frodige dale på vores opdagelsesfærd​.​ Smukke Bonifacio i Syd, Napoleon Bonapartes fødeby Ajaccio og bjergbyen Corte er fulde af indtryk og historier, der bare venter på at blive fortalt. Undervejs får vi tid på egen hånd til selv at kunne udforske ”bjerget i havet” og dens interessante kulturarv.

Derfor skal du rejse med os til Korsika:

  • Du oplever det ægte, billedeskønne Korsika
  • Mulighed for afrejse fra Billund
  • Du kommer hele vejen rundt - fra nord til syd
  • To frokoster og tre middage inkluderet -  inklusiv et glas vin til maden
  • Dansktalende rejseleder

Kort dagsprogram for Klassiske Korsika:

Dag 1: Ankomst i Bastia - kørsel til hotel(A)
Dag 2: Den korsikanske flora inkl. frokost. Eftermiddagen fri i Calvi(M, F)
Dag 3: Nordøen: Saint-Florent, L'ïle Rousse og Patrimonio m. vinsmagning (M)
Dag 4: Den smukke vestkyst: Porto m. frokost og de rosa granitklipper "Calanches de Piana" (M, F, A)
Dag 5: Napoleons Ajaccio m. byvandring (M)
Dag 6: Sydøen: Bonifacio m. sejltur (M)
Dag 7: Korsikas hjerte: Bjergbyen Corte m. besøg på Musee de la Corse (M, A)
Dag 8: Havnebyen Bastia. Hjemrejse (M)

M = Morgenmad   F = Frokost   A = Aftensmad

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Bastia – kørsel til hotel (A)

Efter ankomst til Bastia Lufthavn kører vil til vores hotel i Calvi på nordvestkysten, hvor aftensmaden venter. Resten af aftenen er til fri disposition.


Billede: Korsikas bjerge badet i aftenslys.

Dag 2: Den korsikanske flora inkl. frokost. Eftermiddagen fri i Calvi(M, F)

På Korsika mødes man ofte af en helt særlig duft på grund af de gamle eukalyptustræer og den på øen allestedsnærværende maki-beplanting - en duft Napoleon i sit eksil på Elba aldrig tillod sig at glemme. Det er også her midt i den stedsegrønne buskskov, at vi besøger Parc de Saleccia (entré inkl.), en 7 hektar stor kystnær botanisk have, der er smukt anlagt med forskellige maki-sorter, middelhavsvegetation og plantesamlinger ikke kun fra Korsika, men også andre dele af verden. Efter en afslappende vandring i botanikkens verden, skal vi - inden vi kører retur til Calvi - en tur ind i indladet og stille vores sult. Vi svinger forbi et rustik spisested i skønne omgivelser, hvor kastanjetræerne trives om kap med nerie- og oliventræerne.

Eftermiddagen og aftenen er på egen hånd tilbage i Calvi med tid til afslapning, badning, shopping osv.

Corte
Billede: Calvi.

Dag 3: Nordøen: Saint-Florent, L'Île Rousse og Patrimonio m. vinsmagning (M)

I dag skal vi opleve en populær by - kystbyen L’île Rousse, der betyder ”den røde ø”. Turen tager os bl.a. forbi Europas eneste ørken – Désert des Agriates. Området var indtil det 19. århundrede kendt som ”Korsikas brødkurv”, på grund af de favorable vækstbetingelser for konafgrøder. Her i Balagne-regionen – også kaldet ”Korsikas have” – er landskabet er rigt på gamle landsbyer omgivet af frugtplantager og olivenlunde. Vi gør stop ved en olivenmølle, hvor der er mulighed for at gøre elidt indkøb af lokaltproducerede olivenprodukter, inden vi når vort mål; l’île Rousse. Byen blev grundlagt af den berømte korsikanske revolutionær og frihedskæmper Pasquale Paoli så sent som i 1758, hvorfor byens udtryk vil opleves anderledes, end de middelalderbyer vi har besøgt hidtil. Slå vejen forbi hans statue på byens centralt torv, Place Paoli, og gå ej heller glip af Marinella-markedet med dets 21 kolonner, byens smukke promenade og game palæer.

Agriates ørkenen
Billede: Agriates-ørkenen.

Vi fortsætter mod en af Korsikas andre charmerende perler. Saint-Florent, en lille pittoresk fiskerby, med en yndig havn og en lille borg, er en populær feriedestination og man forstår godt hvorfor. På Place des Portes indgyder caféerne til en lille pause og måske en forfriskning i de attraktive havneomgivelser. Saint-Florent har, ligesom mange af Korsikas andre byer, sit eget genovesiske citadel, bygget i 1500-tallet, og man bør ikke snyde sig selv for et besøg i denne gamle runde bygning, der belønner den besøgende med et smukt vue ud over kløften nedenfor. Dagens frokost er på egen hånd i enten Saint-Florent eller L’île Rousse.

Vinsmagning i Patrimonio
Billede: Glas på rad og række - vi skal smage på den korsikanske vin.

Efter frokost på egen hånd fortsætter vi mod Patrimonio, der ligger i forbindelse af øens nordligste spids - halvøen Cap Corse. Her har der været dyrket vin i 2500 år og i det kridt- og lerbaseret jord, der kendetegner området, er det traditionelle druesorter som Vermentino og Nielluccio (Sangiovese), som anvendes. Særligt den nyere generation af vindyrkere har markant forbedret kvaliteten af Patrimonios vine i de seneste år og blandt sortimentet findes både hvid- og rødvine samt rosévine. Efter en forfriskende vinsmagning kører vi retur til hotellet i Calvi og har aftenen til fri disposition.

Dag 4: Den smukke vestkyst: Porto m. frokost og de rosa granitklipper "Calanches de Piana" (M, F, A)

En meget spektakulær rejse venter fra Calvi til hotellet i Porticcio syd for Ajaccio. Første stop på vores rejse sydpå er Porto, der af mange anses for at være den mest charmerende by på Korsika’s vestkyst. Byen ligger fantastisk smukt og den rummer en god håndfuld butikker og en hyggelig marina. En af byens vigtige vartegn, er det (på Korsika næsten obligatoriske) genovesiske vagttårn fra midten af det 16. århundrede. Det er også i Porto vi sammen indtager vores frokost på en af de lokale restauranter inden vi fortsætter mod en af øens store seværdigheder og Unesco-verdensarv - nemlig de rosa granitklipper Les Calanques de Piana. Her venter os en unikt samling klipper, der med det dybblå hav som kulisse er en helt særlig oplevelse. Vi fortsætter langs kysten med de smukke bugter på vej mor vores hotel. Aftensmaden spiser vi enten på hotellet eller på en nærliggende restaurant.

Porto-bugten
Billede: Den smukke Porto-bugt.

Dag 5: Napoleons Ajaccio m. byvandring (M)

I dag går vi i dybden med øens hovedby Ajaccio og allierer os med en engelsktalende lokalguide, der har et indgående kendskab til alle afkroge af byen og dens historie. Ajaccio er med sine omtrent 65.000 indbyggere den største by på Korsika, og her er flere seværdigheder at give sig i kast med samt masser af caféer at nyde livet på. Besøg også det livlige, ærkekorsikanske madmarked - Marché Central - under åben himmel. Her kan man smage på diverse specialiteter, som honning, ost, slik og frugt m.v. Bare det at slentre rundt i gaderne er i sig selv en oplevelse. Det var her i Ajaccio, at Napoleon Bonaparte blev født tilbage i 1769. På vores byvandring passerer vi huset, hvor Napoleon blev født og boede de første ni år af sit liv ("The National Bonaparte Museum" kan besøges indtil k. 18 - entré: ca. 5 – 7 €). Byens park, Jardins du Casone, rummer et imponerende Napoleon Monument, der også er værd et besøg. Er du kunstinteresseret, så anbefaler vi Ajaccios berømte Musée Fesch, der bl.a. indeholder en af Frankrigs fineste samlinger af værker fra de tidligere italienske kunstnere (kan besøges indtil kl. 18 - entré: ca. 5 - 8 €).

Ajaccio på Korsika
Billede: Livlige Ajaccio.

Ikke så overraskende har også Ajaccio sit eget citadel - opført i 1600-tallet - men det kan ikke besøges som mange af de andre på vores rundrejse, idet det stadig er i brug af militæret. Gå istedet en tur i den gamle by på egen hånd og nyd middelhavsstemningen i de små smalle stræder omkring Place Marechal Foch eller oplev stemningen ved den charmerende havnefront og den indbydende strandpromenade med mulighed for et dyp i havet. Man kan vælge enten at tage bussen retur til hotellet efter endt byvandring og lidt tid på egen hånd, eller blive i Ajaccio på egen hånd. Udvalget af restaurant er langt større her end i Porticcio, hvor vi bor. Det muligt at tage en båd tilbage til Porticcio for få euro (spørg rejselederen for bådtiderne), man kan også praje en taxa (regn med ca. 30 minutters kørsel) når fødderne er trætte.

Dag 6: Sydøen: Bonifacio m. sejltur (M)

I dag venter der os en længere køretur, men den er det hele værd, for man bør ikke snyde sig selv for at opleve middelalderbyen Bonifacio i det allersydligste af øen. Byen er en af de mest kendte og besøgte steder af Korsika og den ligger da også helt fantastisk - lige ud til kanten på et klippeudspring, hvorfra der er en skøn udsigt over Middelhavet. På klare dage kan man se den italienske naboø Sardinien.

Bonifacio i det sydlige Korsika
Billede: Bonifacios fascinerende beliggenhed.

Vi stævner ud fra havnen og tager en tur til søs for rigtig at kunne beskue byen, klipperne og klippehulerne. Tilbage på havnen venter et minitog, der sparer os for selv at skulle forcere den stejle vej op til byen. Toget tager os også med ud på en lille byrundtur. I Bonifacio får vi også tid på egen hånd til frokost m.v. inden vi vender tilbage til vort hotel ud på eftermiddagen. Hen på eftermiddagen kører vi tilbage til hotellet og gør et stop i Sarténe, hvis tiden tillader det.

De som gerne vil tilbringe aftenen i Ajaccio kan blive. Beregn en taxitur på godt en halv times tid retur til hotellet/Porticcio fra Ajaccio centrum.

Dag 7: Korsikas hjerte: Bjergbyen Corte m. besøg på Musee de la Corse (M, A)

Efter morgenmad og check-ud begiver vi os mod bjergbyen Corte, Korsika's hjerte, der ligger godt gemt væk i bjergene. Vi kommer bl.a. igennen Vizzavona-passet, som huser øens højestbeliggende togstation I 900 meters højde og som forbinder Ajaccio og Bastia. I Corte venter en ganske særlig oplevelse, for det er lidt som om tiden er gået i stå når man går rundt og kigger på de krakelerede mure med gamle butiksskilte og vinduesskodder med afskallet maling. I Corte kommer vi rundt med det lille tog og har bagefter tid på egen hånd til at indsnuse byens sjæl og atmosfære. Vi kører mod Bastia-området, hvor vort hotellet ligger og turens sidste middag venter os.

Bjergbyen Corte
Billede: Bjergbyen Corte - Korsikas hjerte.

Dag 8: Bastia. Hjemrejse (M)

I dag skal vi opleve den genovesiske by Bastia, der er rig på handelsliv, historie og kunst. Vi oplever byen til fods og med et lille mini-tog (inkluderet), der tager os rundt i den gamle bydel og forbi citadellet, videre ind i de små gyder og langs de smukke farverige husfacader, der emmer af middelhavscharme. Vi kommer forbi byens store flotte pladser, markedstorvet og den gamle hyggelige havn med promenaden og de mange caféer. Der er tid til at nyde en god sidste frokost under solen oven på en begivenhedsrig rejse, der snart er ved vejs ende.

Bastia - Korsikas næststørste by
Billede: Bastias hyggelige gamle havn er et farverigt farvel til Korsika.

Vejret

Kort

Rejsen Klassiske Korsika

Hotel