Klassiske Korsika

Klassiske Korsika
Rejs på grupperejse til Korsika
Kulturrejser til Frankrig - Korsika
Frankrig - Korsika
Bonifacio på Korsika i Frankrig

FRANSK MIDDELHAVSSTEMNING PÅ "BJERGET I HAVET"

Kom med på denne rundrejse til ”skønhedens ø”, hvor vi letter låget på den korsikanske skattekiste og lader os indhylle i fransk middelhavsstemning. Vi udforsker byerne, den storslåede natur og tager et smut ud på havet, for sådan opleves Korsika også.

Korsika er helt sin egen, utæmmet, stolt og traditionsbunden. På denne rundrejse veksler vi mellem besøg i byerne – store som små – og oplevelser i en natur så mangfoldig, at man forundres. Kolossale bjergmassiver står i kontrast til de lange flade sandstrande, sporadisk afbrudt af forrevne røde klipper. Vi passerer enorme skove og frodige dale på vores opdagelsesfærd​.​ Smukke Bonifacio i Syd, Napoleon Bonapartes fødeby Ajaccio og bjergbyen Corte er fulde af indtryk og historier, der bare venter på at blive fortalt. Undervejs får vi tid på egen hånd til selv at kunne udforske ”bjerget i havet” og dens interessante kulturarv.

Kort dagsprogram:
Dag 1: Ankomst i Bastia - kørsel til hotel (A)
Dag 2: Bjergbyen Corte (M,A)
Dag 3: Bonifacio m. bådtur (M,A)
Dag 4: Bavella-passet m. frokost. Korsikanske landsbyer (M,F,A)
Dag 5: Den korsikanske natur (M,A)
Dag 6: Ajaccio m. byvandring (M,F,A)
Dag 7: Porto, Calanques de Piana og Calvi (M,F,A)
Dag 8: Bastia. Hjemrejse (M)

M = Morgenmad   F = Frokost   A = Aftensmad

Pris fra:
11.495,-
Dage:8
Bestil rejse »

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Bastia – kørsel til hotel (A)

Efter ankomst til Bastia Lufthavn kører vil til hotellet, hvor aftensmaden venter. Resten af aftenen er til fri disposition.

Dag 2: Bjergbyen Corte (M,A)

Efter morgenmad og check-ud begiver vi os mod bjergbyen Corte, Korsika's hjerte, der ligger godt gemt væk i bjergene. Heroppe venter en ganske særlig oplevelse, for det er lidt som om tiden er gået i stå når man går rundt og kigger på de krakelerede mure med gamle butiksskilte og vinduesskodder med afskallet maling. I Corte kommer vi rundt med det lille tog og har bagefter tid på egen hånd til at indsnuse byens sjæl og atmosfære. Takket være de omtrent 4.000 universitetsstuderende har byen en god puls og dynamik.

Corte
Billede: Corte

Vi fortsætter gennem bjergene mod Aléria, hvorefter landskabet skifter til korsikansk lavland med fyrretræer. Herfra begiver vi os mod Solenzara, hvor omgivelserne er præget af lange strande og små beskyttede bugter med smaragdgrønt hav. Check-in og aftensmad på hotellet og aftenen til fri disposition.

Dag 3: Bonifacio m. bådtur (M,A)

I dag skal vi opleve middelalderbyen Bonifacio i det allersydligste af øen. Byen er en af de mest kendte og besøgte steder af Korsika og den ligger da også helt fantastisk - lige ud til kanten på et klippeudspring, hvorfra der er en skøn udsigt over Middelhavet. På klare dage kan man se den italienske naboø Sardinien.

Vi stævner ud fra havnen og tager en tur til søs for rigtig at kunne beskue byen, klipperne og klippehulerne. Tilbage på havnen venter et minitog, der sparer os for selv at skulle forcere den stejle vej op til byen. Toget tager os også med ud på en lille byrundtur. I Bonifacio får vi også tid på egen hånd til frokost m.v. inden vi vender tilbage til vort hotel ud på eftermiddagen. Middag på hotellet.

Bonifacio med bådtur
Billede: Bonifacio

Dag 4: Bavella-passet m. ”frokost i det grønne". Korsikanske landsbyer (M,F,A)

Vi sætter kurs mod det naturskønne Col de Bavella med de karakteristiske stenede toppe. Passet ligger i 1200 m. højde og turen dertil er guddommelig smuk. Frokosten indtager vi på en restaurant på det smukke bjergpas.

Herfra kører vi mod regionen Alta Rocca og kører via landsbyerne Aullene, Quenza og Zonza til Sartène, beskrevet som den mest korsikanske af sin slags, ifølge den franske forfatter og historiker Prosper Mérimée (1803-1870). Sartène er smukt velbevaret og det er en oplevelse at vandre rundt i de smalle, snoede gader med et hav af trapper - der i tidernes morgen tjente det formål, at beskytte byen fra uventede gæster. Via landsbyerne Petreto, Olmeto og Propriano, når vi vort hotel i Porticcio på vestkysten. Aftensmad i Porticcio.

Dag 5: Den korsikanske natur (M,A)

I dag går vi på opdagelse i Korsikas underskønne natur i den indre del af øen ved Cauro, Bastelicca samt dæmningen ved Tolla. Tilbage i Porticcio er resten af dagen til egen disposition til afslapning eller en tur på stranden. Du kan også vælge at stå af i Ajaccio, efter rundturen i den korsikanske natur, og bruge eftermiddagen i byen. Der vil blive arrangeret afhentning med bussen på et nærmere aftalt tidspunkt. Aftensmad i Porticcio.

Dag 6: Ajaccio m. byvandring (M,F,A)

I dag går vi i dybden med øens hovedby Ajaccio og allierer os med en engelsktalende lokalguide, der har et indgående kendskab til alle afkroge af byen og dens historie. Vi nyder en frokost på en af byens restauranter og har resten dagen til fri disposition.

Ajaccio er med sine omtrent 65.000 indbyggere den største by på Korsika, og her er flere seværdigheder at give sig i kast med samt masser af caféer at nyde livet på. Besøg også det livlige, ærkekorsikanske madmarked - Marché Central - under åben himmel. Her kan man smage på diverse specialiteter, som honning, ost, slik og frugt m.v. Bare det at slentre rundt i gaderne er i sig selv en oplevelse. Det var her i Ajaccio, at Napoleon Bonaparte blev født tilbage i 1769. På vores byvandring passerer vi huset, hvor Napoleon blev født og boede de første ni år af sit liv (kan besøges indtil k. 18 - entré: 5 – 7 €). Er du kunstinteresseret, så anbefaler vi Ajaccios berømte Musée Fesch, der bl.a. indeholder en af Frankrigs fineste samlinger af værker fra de tidligere italienske kunstnere (kan besøges indtil kl. 18 - entré: 5 - 8 €).

fiskerbåde i Ajaccio
Billede: Ajaccio

Hen på eftermiddagen kører vi tilbage til Porticcio. Aftensmad i Porticcio.

De som gerne vil tilbringe aftenen i Ajaccio kan blive. Beregn en taxitur på godt en halv times tid retur til hotellet/Porticcio fra Ajaccio centrum.

Dag 7: Porto, Calanques de Piana og Calvi (M,F,A)

En meget spektakulær rejse venter fra Porticcio til Calvi. Første stop på vores rejse nordpå er Les Calanques de Piana (Unesco-verdensarv), der med sine specielle pofyrklippeformationer, som nærmest ligner skulpturer. Et unikt syn med det dybblå hav som kulisse. Vi fortsætter langs kysten med de smukke bugter til Porto (Unesco-verdensarv), der af mange anses for at være den mest charmerende by på Korsika’s vestkyst. Byen ligger fantastisk smukt og den rummer en god håndfuld butikker og en hyggelig marina. Ofte mødes man af en helt særlig duft på grund af de gamle eukalyptustræer og den på øen allestedsnærværende maki-beplanting - en duft Napoleon i sit eksil på Elba aldrig tillod sig at glemme. En af byens vigtige vartegn, er det genovesiske vagttårn fra midten af det 16. århundrede. Det er også i Porto vil indtager vores frokost på en af de lokale restauranter.

Porto
Billede: Korsika's vestkyst - Porto

Turen videre mod den hyggelige kystby Calvi – hvor vi skal overnatte - tager os igennem naturskønne dale og et umådelig kønt bjerglandskab. Det er her på Korsika's vestkyst, at vi oplever øens mest mangfoldige og vilde natur og den typiske korsikanske vegetation. Hen på eftermiddagen når vi vort hotel, og vi vil under middagen her blive underholdt af den levende korsikansk folkemusik* - et flot "au revoir" til denne skønne middelhavsø uden mage.

* Musikarrangementet kan blive flyttet til en af rejsens andre dage.

Dag 8: Bastia. Hjemrejse (M)

Inden rejsen går hjemad gør vi et stop i Bastia med tid på egen hånd, til at nyde en god sidste frokost under solen oven på en begivenhedsrig rejse.

Vejret

VEJRET PÅ KORSIKA

Se vejret i Bastia

Få opdaterede vejrudsigter på dmi.dk

Kort

Rejsen Klassiske Korsika

Afgange og priser

    Begræns søgning:
Afrejse Afrejsested Rejse Fra pris
17/6 - 24/6 København
Se flytider
Klassiske Korsika - 8 dage
11.495,- FORESPØRG »
9/9 - 16/9 Billund
Se flytider
Klassiske Korsika - 8 dage - fra Billund
Nyhed - afrejse fra Billund
12.795,- Bestil »
9/9 - 16/9 København
Se flytider
Klassiske Korsika - 8 dage
11.995,- Bestil »
16/9 - 23/9 Billund
Se flytider
Klassiske Korsika - 8 dage - fra Billund
Nyhed - afrejse fra Billund
12.795,- Bestil »
16/9 - 23/9 København
Se flytider
Klassiske Korsika - 8 dage
11.995,- Bestil »
30/9 - 7/10 Billund
Se flytider
Klassiske Korsika - 8 dage - fra Billund
Nyhed - afrejse fra Billund
12.295,- Bestil »
30/9 - 7/10 København
Se flytider
Klassiske Korsika - 8 dage
11.495,- Bestil »

Information

På denne rejse er deltagerantallet maksimalt 34 personer.

BEMÆRK: Morgenmad på korsikanske hoteller er kendetegnet af et mindre varieret og omfangsrigt udbud end vi er vant til hjemmefra og måske har erfaret på andre af vores rejsemål. Morgenmaden kan derfor opleves som spartansk, på trods af, at vi på alle hoteller har valgt en opgraderet morgenmad.

Prisen inkluderer:

• Fly København-Bastia t/r
• 1 nat på Hotel Chez Walter 3*, Lucciana
• 2 nt. på Hotel Maquis et Mer 3*, Solenzara
• 3 nt. på Hotel Suite Home 4*, Porticcio
• 1 nat på Grand Hotel 3*, Calvi
• Halvpension (morgenmad og middag m. 1 glas vin)
• 3 frokoster på restaurant
• Udflugter og transport iflg. program
• Dansktalende rejseleder og lokalguide i Ajaccio

Prisen inkluderer ikke:

• Enkeltværelsestillæg, kr. 2.095,-
• Entréer
• Administrationsgebyr kr. 95,- pr. person
• Forsikringer

Hoteller

Overnatning Dag 1 - 2

Hotel Chez Walter
***
Hotel Chez Walter 3* er et charmerende mindre hotel beliggende tæt på bjergene i Lucciana-kommunen ca. 20 km syd for Bastia. Hotellet er af ældre dato, og har en fantastisk afslappet stemning ....

Overnatning Dag 2 - 4

Hotel Maquis et Mer
***
I centrum af en lille kystby Hotel Marquis et Mer 3* er placeret lige i centrum af den lille kystby Sari-Solenzara. Hotellet ligger på hovedgaden og der er ca. 300 meter ned til havet, og yderligere et p ....

Overnatning Dag 4 - 7

Suite Home
****
I hjertet af Porticcio ved Ajaccio-bugten, indkvarterer vi os i de fire-stejrnede lejligheder. Suite Home ligger i et grønt område, omgivet af fyrretræer og palmer, og med kun til 150 m til ....

Overnatning Dag 7 - 8

Grand Hotel
***
Grand Hotels 59 rummelige og bekvemme værelser er fordelt på fire etager. Alle værelser har aircondition, tv, telefon samt badeværelse med brus og hårtørrer. Hotellet serve ....