Flodkrydstogt på Rhinen - 2017 - Læserrejse med Samvirke

Flodkrydstogt på Rhinen

Flodkrydstogt på Rhinen i 2017

Kulturrejser Europa byder i samarbejde med Samvirke velkommen på den komplette Rhinenrejse, med sejlads hele vejen fra Basel til Amsterdam ombord på MS Alemannia.

Vi har fået et godt tilbud og kan tilbyde oplevelser langs Rhinen til en helt fantastisk pris. Vi har valgt at inkludere meget på rejsen, så udover helpension kan du også se frem til fire spændende udflugter (værdi kr. 1.270) sammen med vores dansktalende rejseleder. Som noget helt særlig har vi endda fået tilsagn om kahytter til alenerejsende uden ekstra tillæg.

Der er 40 pladser pr. afgang, så hvis du vil opleve fire lande på én og samme rejse, Rhindalens fantastiske naturscenerier, kulturelle Köln, mangfoldighedens Amsterdam for blot at nævne nogle få højdepunkter, så er chancen der nu!

Kort dagsprogram:

Dag 1: Ankomst Zürich samt indkvartering på skib i Kembs (Basel)(A)
Dag 2: Udflugt til Basel i Schweiz samt afsejling fra Kembs kl. 19:00 (M, F, A)
Dag 3: Strasbourg og byrundtur. 04:15-23:30 (M, F, A)
Dag 4: Speyer & ankomst Mainz kl. 17:30 (M,F,A)
Dag 5: Rudesheim & ankomst Koblenz via Lorelei passagen kl. 15:30 (M, F, A)
Dag 6: Köln og byrundtur, 08:30-15:00 (M, F, A)
Dag 7: Byrundtur i Amsterdam, 09:00 (M, F, A)
Dag 8: Hjemrejse (M)
 

M = Morgenmad F = Frokost A = Aftensmad


*Ovenstående tidsangivelser og havneanløb er med forbehold for ændringer.
På anløbsdage uden arrangerede udflugter, hvor der kræves transport fra skibet til bycentrum, er den eventuelle udgift ikke inkluderet og derfor på egen regning. Dette er også gældende såfremt rejselederen tilbyder gratis byvandringer/orienteringsture uden for det fastlagte program. De måltider der er angivet under det korte dagsprogram omfatter måltider ombord på skibet, hvor vi har helpension inkluderet. Øvrige måltider på land vil være på egen bekostning med mindre andet fremgår af dagsprogrammet.

Pris fra:
10.995,-
Dage:8
Bestil rejse »

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst Zürich samt indkvartering på skib i Kembs (Basel)(A)

Efter ankomsten til Zürich og kører vi direkte til vores skib: MS Alemannia, der danner rammen om vores oplevelsesrige sejlads på Rhinen de næste 8 dage.
Skibet ligger til i Kembs (Ca. 20 minutter fra Basel). Der mulighed for at lære skibet bedre at kende og nyde de hyggelige omgivelser inden vi om eftermiddagen får tildelt vores kahytter. Vi ligger til natten over, og aftenen kan nydes med en forfriskning i baren og livemusik.

Dag 2: Udflugt til Basel i Schweiz samt afsejling fra Kembs kl. 19:00 (M, F, A)

Efter morgenmaden tager vi i dag til Basel i Schweiz. Vi kører over grænsen i bus og fortsætter udflugten med en byvandring.
Schweiz er i grove træk opdelt i tre områder, hvoraf befolkningen er præget af de omkringliggende lande: Frankrig, Tyskland og Italien. Vi opholder os i den nordlige del, ved grænsen mellem Frankrig og Tyskland, hvor Basel hører til det tyskprægede område og det officielle sprog er tysk.
På vores byvandring skal vi op til et udkigssted, hvorfra der er udsigt til det punkt, hvor grænserne mellem Frankrig, Tyskland og Schweiz mødes. Der er også kig ned til Basels gamle bydel, hvor vi efterfølgende går ned for bl.a. at se det kendte humoristiske springvand, kreeret af Jean Tinguely i 1977.
Den lokale markedsplads kommer vi også forbi.
Efter Basel går turen tilbage til skibet, hvor frokosten serveres, og resten af dagen kan nydes i eget tempo. Du kan også vælge at blive i Basel, og senere tage tilbage på egen hånd. Skibet sejler kl. 19:00, hvor vi er klar til at stævne ud på Europas 3. længste flod, Rhinen.

Dag 3: Strasbourg og byrundtur. 04:15-23:30 (M, F, A)

Vi ankommer i dag til Frankrig og Strasbourg tidligt om morgenen. Dagen byder på byrundtur efter morgenmaden og da skibet ligger til kaj lidt uden for centrum, kører vi i bus ind til byen. Herefter er vi, sammen med vores rejseleder, klar til at høre om Strasbourgs omfangsrige historie. Vi går bl.a. forbi: Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, Europarådet og Strasbourg-katedralen.

Dag 4: Speyer & ankomst Mainz kl. 17:30 (M,F,A)

I dag kan vi se frem til to stop på vores færd langs Rhinen.
Vi starter med at gå i land i den Tyske by Speyer, hvor vi lægger til kaj og opholder os et par timer, hvor byen kan udforskes på egen hånd. Speyer er en af Tysklands ældste byer og blev i sin tid grundlagt af romerne. Her kan du gå forbi byens domkirke, der er på UNESCOs verdensarvliste, eller måske turen skal gå forbi Altpörtel (Den gamle port). Altpörtel er et af byens oprindelige og velbevarede byporte, bygget i 1200-tallet, hvoraf den øvre del blev genopbygget i 1500-tallet.
Vi spiser frokosten og nyder eftermiddagen ombord, og ved aftenstid ankommer vi til Mainz. Her nydes aftensmaden på skibet og resten af aftenen er til egen oplevelser i byen. Turen kunne her gå til den spændende gamle bydel, der karakteriseres ved gamle bindingsværkhuse og små hyggelige gader. Her ligger også den smukke domkirke fra år 975 og det er også værd at promenere forbi byens marmorbeklædte rådhus, der stod færdig i 1974, og er tegnet af den berømte danske arkitekt Arne Jacobsen. Herudover er byen en af Tysklands centrale handelsbyer for vin, og den gamle bydel byder på små hyggelige vinstuer og restauranter.

Dag 5: Rudesheim & ankomst Koblenz via Lorelei passagen, kl. 15:30 (M, F, A)

Om morgenen sejler vi videre til den tyske by Rüdesheim. Her er er der rig mulighed for at opleve byen på egen hånd, og den hyggelige gade: Drosselgasse, med et hav af caféer og øl-barer.
Ved frokosttid stiger vi atter ombord på skibet, og panoramavinduerne i restauranten og loungen giver frit udsyn til de skønne naturomgivelser ved Rhinens breder.
Kursen er sat mod Koblenz, men inden vi ankommer, sejler vi igennem den 113 meter smalle, og sagnomspundne, Lorelei passage. Sagnet fra 1801 fortæller, at en kvinde ved navn Lore Lay følte sig forrådt af sin elskede og sprang i døden fra klippen ved passagen. Hendes ånd skulle efter sigende forføre det mandlige søfolk, hvorfor flere forulykkede ved fortryllesen af hendes genlyd ved klipperne.  
Ved ankomst i Koblenz er dagen på egen hånd, og rejselederen giver naturligvis gerne gode råd og tips til spændende oplevelser.
Koblenz er stedet hvor Rhinen og den 545 kilometer lange Moselflod mødes, hvilket kan opleves fra udkigspunktet ved mundingen: Deutsches Eck. Her har du også udsigt over til Ehrenbreitstein-fortet, der ligger på den anden side af bredden. Du kan også spadsere en tur i byens blomsterpark eller gennem de hyggelige gader med de idylliske bindingsværkshuse.

Dag 6: Köln og byrundtur, 08:30-15:00 (M, F, A)

Vi sejler ind til Köln, og er klar til byrundtur med vores rejseleder. Vi går på opdagelse i den over 2000 år gamle by, der i sin tid blev grundlagt af romerne. Her betragter vi den smukke Kölner Domkirke udefra der er på Unescos verdensarvsliste. Den gamle bydel og markedspladsen, der emmer af hygge med masser af restauranter og cafeer, er også på programmet.

Om eftermiddagen sætter vi kursen mod Holland og om aftenen er der ”Captains dinner” ombord på skibet, efterfulgt af livemusik. 

Dag 7: Byrundtur i Amsterdam, 09:00 (M, F, A)

Vi er nu ankommet i Amsterdam og efter morgenmaden er det tid til sightseeing i den spændende Hollandske hovedstad. Sammen med vores rejseleder går turen bl.a. forbi det historiske Dam Square, der huser det tidligere royale palads fra det 13. århundrede, og hvor den 22 meter høje statue, der mindes de faldne soldater under 2. verdenskrig, står.
Byens blomstermarked domineres naturligvis af Hollands nationalblomst: Tulipanen, og efter et besøg på det farverige marked, er det tid til en kanalrundfart i de hyggelige kanaler.
Med cirka 100 kilometer snoede vandveje gennem byens gader, er kanalerne Amsterdams absolutte kendetegn - som også i sin tid inspirerede vores egen Christian den 4. da han anlagde Christianshavn i 1618. Vi nyder udsigten, og betragter bylivet, og sejler blandt andet forbi det historiske hus, hvor den jødiske familien Frank boede under 2. verdenskrig, og hvor Anne Frank skrev sin berømte dagbog.
Efter frokosten ombord på skibet, kan du fortsætte med at udforske Amsterdam på egen hånd. Eventuel transport til/fra skib/centrum vil være for egen regning.
Om aftenen nyder vi middagen i skibets restaurant og du har herefter mulighed for at opleve Amsterdam ”by night” på egen hånd, da skibet ligger til natten over.  

Dag 8: Afstigning samt hjemrejse (M)

Efter morgenmaden er det tid til at sige farvel til skibet og Rhinen. Vi kører mod lufthavnen og ankommer senere i København efter en oplevelsesrig rejse!

Vejret

HOLD DIG AJOURFØRT OMKRING VEJRET PÅ DIN REJSE

Få opdaterede vejrudsigter på dmi.dk

Kort

Afgange og priser

    Begræns søgning:
Afrejse Afrejsested Rejse Fra pris
13/7 - 20/7 København
Se flytider
Flodkrydstogt på Rhinen - 8 dage
2 pladser tilbage på main deck
10.995,- Bestil »

Information

Prisen inkluderer:
• Direkte fly t/r
• Syv nætter på MS Alemannia i kahyt på main deck (samme pris for dobbeltværelse eller enkeltværelse)
• Alle udflugter iflg. program inkl. byrundtur i Amsterdam, Köln, Strasbourg og Basel
• Helpension ombord på skibet jf. program
• Kaffe og te til morgenmad, frokost og aftensmad. Isvand til morgenmaden.
• Transport iflg. program
• Dansktalende rejseleder under hele rejsen

Tilkøb:
• Kahyt til to personer på upper dæk, pris pr. person: kr. 995,-
• Kahyt til en person på upper dæk, pris pr. kahyt: kr. 1.995,-

Prisen inkluderer ikke:
• Forsikringer
• Eventuelle ekstra arrangementer ud over programmet
• Drikkepenge til personalet ombord på skibet. (Beregn ca. 50 euro i alt)
• Administrationsgebyr kr. 95 pr. person

Skib

Overnatning Dag 1 - 8

MS Alemannia
***
På denne skønne rejse på Rhinen, skal vi sejle med det hyggelige 3* MS Alemannia. Skibet har plads til 184 gæster og har 92 kahytter ombord, fordelt på main deck og upper de ....