Skip to main content

Eventyrlige Georgien

Pris fra:
9.995,-
Dage:9
Bestil rejse

Georgien – Kulturel rundrejse blandt Kaukasus eventyrlige hemmeligheder

Følg med Kulturrejser Europa på denne fantastiske rundrejse til det europæiske kontinents fysiske og kulturelle grænse mod sydøst. Georgien er en smeltedigel af indflydelser fra europæisk og orientalsk kultur, pakket ind i overdådige naturscenerier, gastronomi i topklasse og verdens ældst kendte vinproduktion. Dette garneres med smukke kirker og klostre, imponerede fæstninger og hele byer hugget ud i klipper.

Derfor skal du rejse med os til Eventyrlige Georgien:

  • Det bedste af Georgien på otte dage
  • Mange måltider inkluderet
  • Store seværdigheder
  • Udflugter dagligt
  • Dansktalende rejseleder

Georgien rummer eksempler på nogle af de tidligste menneskelige aktiviteter i Europa. På denne rundtur skal vi blandt andet opleve op til 3000 år gamle grottebyer. Vi skal se nogle af de ældst bevarede kristne bygningsværker – mange optaget på Unescos liste over verdenskulturarv - hvoraf nogle som national-symbolet Gergeti-kirken er placeret i ensomhed omgivet af de majestætiske Kaukasiske tinder.

Vi kører gennem bjergpas næsten 2.400 meter over havet og opholder os blandt de højeste tinder i Europa. Du ser frodige dale og sletter, samt floder der skærer sig gennem landskabet med gamle fæstninger strøet ud og hist og her.

Georgien ligger, og har altid ligget, mellem stormagter og deres indflydelse er stadig på godt og ondt en levende del i fortællingen om det moderne Georgien.  Men på denne tur vil vi også møde en ung bevidst generation af georgiere, der kulturelt søger ud over Kaukasus mod Vesteuropa og USA, særligt i den summende og levende hovedstad Tbilisi.

Så følg med Kulturrejser Europa til Kaukasus, hvor vi præsenterer vores Eventyrlige Georgien.

Kort dagsprogram for Eventyrlige Georgien:

Dag 1: Afrejse fra København
Dag 2: Ankomst til Tbilisi. Guidet byrundtur i Tbilisi (M,F)
Dag 3: Tbilisi – Akhaltsikhe.   Undervejs besøger vi kongebyen Mtskheta, stopper ved grotterne ved Uplistsikhe og i Spa–byen Borjomi (M,A)
Dag 4: Akhaltsikhe – VardziaAkhaltsikhe.  På vejen til Klippebyen Vardzia gør vi stop ved Khertvisi-fortet, derefter besøger vi Vardzia og vi slutter tilbage i Akhaltsikhe med rundtur i slotskomplekset ”Rabath”.(M,A)
Dag 5: Akhaltsikhe – Gelati – Kutaisi. I dag besøger vi  Gelati klosterkomplekset udenfor Kutaisi og besøger efterfølgende et lokalt marked i Kutaisi. (M)
Dag 6: Kutaisi – Gori – Gudauri. Vi kører op mod de høje bjerge og stopper først gang i Gori hvor vi besøger Stalinmuseet. Vi fortsætter mod Gudauri, med et stop ved slottet Ananuri, med en bjergtagende udsigt. (M,A)
Dag 7: Gudauri – Stepantsminda – Tbilisi. Vi kører gennem Jvari-passet til Stepantsminda og skifter til 4W køretøjer den sidste del op til Gergiti kirken. Vi kører derefter mod Tbilisi. (M,F)
Dag 8: Tbilisi – Sighnaghi – Tbilisi. Vi kører til Kakheti hvor vi besøger kærlighedens by Sighnaghi, bager vores eget traditionelle georgiske brød til frokost og deltager i vinsmagning. Herefter kører vi tilbage til Tbilisi. (M,F)
Dag 9: Hjemrejse Tbilisi Lufthavn

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: København – Riga - Tbilisi

Vi flyver fra København i den tidlige aftenstund og mellemlander i Riga, før vi sætter kurs mod Georgien og landets hovedstad Tbilisi.  Vores georgiske eventyr begynder for alvor tidligt om morgenen med ankomsten i Tbilisi Lufthavn. Vi kører til vores hotel, hvor vi tjekker ind og sunder os, inden vi tager på rundtur i Georgiens smukke og levende hovedstad. Her er alt fra gamle traditionelle bygninger, Sovjetisk beton, moderne arkitektur, gadesælgere og fantastiske madoplevelser samt museer, der både rækker langt tilbage i tiden og skuer ind i fremtiden.


Billede: Tbilisi

Dag 2: Tbilisi

Vi starter rundturen ved Metekhi-kirken fra det 13. århundrede, der rejser sig på den nordlige bred af floden Mtkvari, som skærer sig igennem Tbilisi.  Her får vi en formidabel udsigt bl.a. til den gamle bydel og Narikala-fæstningen på den sydlige bred samt et kig til noget af Tbilisis meget moderne arkitektur. Vi bevæger os mod Europa-pladsen med kabelbanen, der tager os på en tur over floden og op over den gamle bydel til Narikala fæstningen. Her kan vi nyde en panoramisk udsigt bl.a. med den nybyggede imponerende Tre Enigheds Kirke og Kaukasusbjergene i det fjerne til den ene side, og til den anden ser vi ned mod Georgiens Botaniske have. Fra fæstningen stiger vi til fods ned blandt smukke gamle traditionelle huse til Tbilisis berømte varme bade.

 

Dag 3: Tbilisi - Mtskheta – Uplistsikhe – Borjomi – Akhaltsikhe

Efter morgenmaden kører vi mod byen Mtskheta, som er Georgiens religiøse centrum og tidligere hovedstad. Mtskheta ligger smukt, hvor floden Mtkvari slår et knæk mod vest, og floden Aragvi strømmer ind fra Nord.  Her venter os to imponerende eksempler på tidlig georgisk religiøst byggeri - Jvarir-klostret fra det 6. århundrede og Svetitskhoveli Katedralen fra det 11. århundrede, som begge er på Unescos verdensarvliste. Jvarir-klostret troner på en top øst for byen med et fantastisk kig ned mod Mtskheta, og Svetitskhoveli katedralen ligger i selve Mtskheta omringet af en imponerende borgmur. Katedralen er rigt udsmykket med mange religiøse motiver hugget ind i stenene, den er bygget af. Uden for katedralens borgmur er der mulighed for at indkøbe alt fra lokale krydderier til georgisk hovedklædning og meget mere.


Billede: Mtkvari med Jvarir-klosteret

Vi forlader Mtskheta og kører mod grottebyen Uplistsikhe. Her findes noget af den ældste menneskelige bebyggelse i Georgien. Byen er hugget ud af klippen og har været beboet helt fra den tidlige bronzealder op til den sene middelalder, hvor den blev forladt. Uplistsikhe har været et religiøst centrum fra før Kristendommen kom til Georgien, og man finder her rester af gamle hedenske templer. Under invasioner og besættelser har Uplistsikhe fungeret som hovedstad, og i sin storhedstid i 800-1100-tallet har byen haft op mod 20.000 indbyggere.


Billede: Grottebyen Uplistsikhe

Vi fortsætter vores tur mod Akhaltsikhe og gør undervejs holdt i byen Borjomi, som er en kendt spa-by. Borjomi ligger pittoresk placeret i dalen med samme navn mellem skov, flod og bjerg. Den er også udspringet for kilden til Georgiens mest udbredte mineralvand, der ligeledes hedder Borjomi.

Efter frokost fortsætter vi vores tur mod Akhaltsikhe – Georgisk for Nyborg – Ottomanernes tidligere administrative centrum.  Akhaltsikhe gamle bydel ”Rabath”, med slotskomplekset af samme navn, er som taget ud af et eventyr med dets tårne, borgmure, kupler, moské og kirke. Vi indtager vores middag på Hotel Lomsia i Akhaltsikhe, hvor vi også overnatter.

 

Dag 4: Akhaltsikhe – Vardzia – Akhaltsikhe

I dag kører vi mod den fabelagtige huleby Vardzia.


Billede: Hulebyen Vardzia

Vi stopper på vejen ved Khertvisi-fortet, grundlagt i det 2. århunderede og majestætisk placeret på en klippetop mellem to floder. Vi fortsætter mod Vardzia hulekomplekset, der strækker sig over en ½ kilometer og blev udhugget i Georgiens ”gyldne periode” fra det 11. til det 13. århundrede. Her ser vi bl.a. den imponerende Dormitionskirke, som er hugget ind klippen og har religiøse motiver malet på væggene, der strækker sig op til 9 meter i højden. Med Dormitionskirken som centrum breder over 400 rum sig i op til 8 højdeniveauer mod øst og 19 mod vest. Her findes kapeller, et apotek, vinkældre, en bager og en smedje samt et netværk af gange og forsvarsværker –  alt sammen hugget ud i klippen.

Efter dette imponerende syn kører vi tilbage mod Akhaltsikhe, hvor vi besøger det smukke Rabath slotskompleks. Middag indtages på vores hotel i Akhaltsikhe.


Billede: Slotskomplekset Rabath

Dag 5: Akhaltsikhe – Gelati – Kutaisi

I dag kører vi mod Georgiens trejdestørste by Kutaisi, som i antikken var hovedstad i kongeriet Colchis. Det var her den græske sagnhelt Jason mødte Medea og med hendes hjælp fik fat i ”Det Gyldne Skind”.  Men det er en anden historie… 

Vi besøger Gelati-klostret, som historisk har virket som akademi og huset mange af Georgiens største teologer og filosoffer. Gelatiklostret er berømt for sine smukke og imponerende vægmalerier fra middelalderen og en lang række håndskrevne manuskripter fra det 12. til det 17. århundrede.

Dagens sidste programpunkt er et besøg på et lokalmarked, hvor vi skal opleve duftene og farverne fra de lokalt producerede krydderier, tørret frugt, nødder og oste og mange andre georgiske lækkerier.

Vi indkvarterer os på et lokalt Guesthouse og resten af dagen og aftenen er til fri disposition

 

Dag 6: Kutaisi – Gori – Gudauri            

Dagen i dag ender i de høje bjerge i Gudauri 2200 meter over havets overflade og med en bjergtagende udsigt over nogle af de kaukasiske tinder. Inden vi når så langt, kører vi efter morgenmaden fra vores hotel i Kutaisi mod byen Gori. Her finder vi et museum tilegnet byens mest berygtede søn – Joseph Stalin. Museet har beholdt det gamle Sovjetiske perspektiv på dyrkelsen af Stalin og er en ren tidslomme fra før murens fald og Sovjetunionens sammenbrud. Her finder vi portrætter og buster, personlige ejendele, Stalins togvogn fra Jalta- og Teheran-konferencerne og ikke mindst hans barndomshjem. Stalinmuseet i Gori er en oplevelse for alle historieinteresserede og giver et indblik i tankegangen fra en anden tid og et andet system.

Efter Gori begynder opstigningen mod Gudauri, hvor vi for alvor oplever Kaukasus smukke bjerglandskaber. Undervejs gøres foto-stop ved Ananuri slotkomplekset, der knejser på en top med en formidabel udsigt over bjerge, Zhinvali reservoiret og Aragvi-floden.


Billede: Ananuri

Vi kører den sidste bid fra Ananuri til Gudauri, hvor bjergene bliver højere og udsigten mere og mere spektakulær. Vi spiser middag og overnatter på hotel Gudauri Inn.

 

Dag 7: Gudauri – Stepantsminda – Tbilisi

I dag venter endnu smuk udflugt i de imponerende kaukasiske bjerge. Vi forlader Gudauri efter en god morgenmad og begynder opstigningen mod Jvari-passet i næsten 2400 meters højde, hvorefter vi kører ned mod regionens hovedby Stepantsminda (også kaldet Kazbegi) i 1700 meters højde. Turen går gennem hårnålesving og tunneler, og vi oplever de majestætiske bjerge og fantastiske naturscenerier. Er vi heldige/uheldige oplever vi hyrder med deres fåreflokke, som de fører fra det ene mere afsidiges grænsningsted til det andet.


Billede: Stepantsminda

Vel fremme i Stepantsminda stiger vi ombord i firhjulstrækkere for den sidste strækning op til Gergeti-kirken, der er placeret i ensomhed på en top skuende ned mod Stepantsminda i 2170 meters højde. Vi kører op gennem smukke dal- og skovlandskaber af meget bumbede veje. Udsigten ved Gergeti-kirken er ubeskrivelig. 360 grader rundt er vi omgivet af golde bjergtinder med og uden sne, grønne dale og slugter og bjergsider med gangstier til folk og fæ.  På en klar og skyfri dag kan man opleve det helt ekstraordinære syn ,nemlig bjerget Kazbegis sneklædte top – 5047 meter over havets overflade.


Billede: Gergeti-kirken

Vi spiser frokost i Stepantsminda og kører derefter tilbage til Hovedstaden Tbilisi, hvor vi indkvarteres på  vores hotel.

Dag 8: Tbilisi – Sighnaghi – Tbilisi

Dagen i dag er dedikeret til kærligheden og vinen, når vi tager til Kakheti, der er kendt som Georgiens primære vindistrikt. Kakheti er kendetegnet af frugtbare dale omgivet af høje sneklædte tinder.  

Vi starter med et besøg i den romantiske by Sighnaghi, der er en populær bryllupsby og derfor også kaldes for kærlighedens by. Her er yndige udsmykkede balkoner, små fine huse, torve og smalle gader og ikke mindst et smukt view ud over Alazani dalen.


Billede: Sighnaghi

Vi spiser en lækker traditionel hjemmelavet georgisk frokost, hvor vi prøver at bage vores eget brød i de traditionelle georgiske tønde-ovne kaldet ”Tone”.

Efter frokosten udforsker vi den særlige Georgiske vin kaldet Kvevri opkaldt efter de lerkrukker, hvor vinen gærer. Det er en helt særlig vinoplevelse som frembringer en mere dyb og blød vin, og hvis produktionsform ikke har ændret sig meget i de 8000 år, man har lavet vin i Georgien.  Vi lærer mere om, hvordan vinen produceres og hvilke redskaber, man traditionelt har anvendt i produktionen.

Efter en god dag i Kakheti vender vil tilbage til Tbilisi.

Dag 9: Tbilisi lufthavn

Vores georgiske eventyr lakker mod enden og vi kører mættet af indtryk tidligt om morgenen mod Tbilisis lufthavn, hvor vi begynder hjemturen mod Danmark

Praktiske oplysninger

Praktisk information til rejsen til Georgien og Armenien

Pas:

Georgien: Der kræves ikke visum til Georgien for turistrejser under 1 år. Passet skal være gyldigt gennem hele rejseperioden.

Valuta:

Georgien: Valutaen hedder Lari. I november 2018 er 1 DKK = 0,37 Lari. Eller 1 Lari er ca. 2,69 kr.

Kreditkort: Det er muligt at hæve penge på Visa og Mastercard i større byer, f.eks. Tbilisi, Kutasi og Sighnaghi, og betale i forretninger med kreditkort. Ved udflugtsmål, små caféer og i mindre byer skal man ikke regne med at kunne bruge kreditkort, hvorfor man skal sørge for at have kontanter med. Der er ikke hæveautomater i Gudauri (et af af stederne vi overnatter). Det er muligt at anvende kreditkort på de større hoteller. Jeres rejseleder vil naturligvis informere yderligere om dette undervejs.

Klima:

Georgien: Georgien har milde vintre og varme somre. Variationen er stor afhængigt om man er i lavlandet ved Sortehavskysten, i det centrale Georgien (Tbilisi), eller i de højtliggende bjerge. På vores rejser er vi i det centrale og sydlige Georgien og i den alpine del. I det centrale og sydlige Georgien kan vi forvente 15-25 grader, og i den alpine del vil temperaturerne være noget lavere. Ved Gudauri i Kaukasusbjergene (2000 meter), hvor vi har en overnatning, er det endda ikke utænkeligt, at der kan komme nattefrost.

Kort

Vejret

VEJRET I GEORGIEN

Se vejret i Tbilisi i Georgien

Få opdaterede vejrudsigter på dmi.dk

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
10/5 - 18/5Se flytider KøbenhavnEventyrlige Georgien - 9 dage9.995,-Bestil
AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
23/9 - 1/10Se flytider KøbenhavnEventyrlige Georgien - 9 dage10.495,-Bestil

Prisen inkluderer

Fly København - Tbilisi T/R - via Riga inkl. skatter og afgifter.
Otte nætter på 3* Hotel/Guesthouse i delt dobbeltværelse.
Morgenmad, 2 frokoster og 4 middage
Dansktalende rejseleder og engelsktalende lokalguide
Udflugter ifølge program

Rejsen inkluderer ikke

Administrationsgebyr kr. 95,- pr. person
Rejse- og afbestillingsforsikring
Enkeltværelsestillæg kr. 1.795,- pr. person

Hotel

Overnatning Dag 3 - 5

Hotel Lomsia

Hotel Lomsia

Overnatning Dag 6 - 7

Gudauri Inn

Gudauri Inn