Skip to main content

Estland for livsnydere

Oplev Estlands rige kultur med dansk rejseleder
Oplev Estlands rige kultur med dansk rejseleder
Lækker indendørspool for livsnydere med Kulturejser Europa
Oplev Estlands rige kultur med dansk rejseleder
Skål! Oplev Estland i selskab med dansk rejseleder
Oplev Estlands rige kultur med dansk rejseleder
Oplev Estlands rige kultur med dansk rejseleder
Oplev Estlands rige kultur med dansk rejseleder
Dannebrogsfejring
Pris fra:
8.195,-
Dage:5
Bestil rejse

Estland for livsnydere med Dannebrogsfejring

Denne rejse er for dig der gerne vil forkæle dig selv, i godt selskab, mens du oplever det smukke og interessante Estland.

Først bor du to dage på en tidligere dansk herregård – i dag omdannet til et luksuriøst feriested – og siden to nætter på et godt hotel, centralt i hovedstaden Tallinn. Fejringen af 800-året for Dannebrog finder sted den 15. juni 2019 i Tallinn, og vi kipper med flaget fra første række.

Med fejringen af den fælles dansk-estiske historie og 800-året for Dannebrog, kan du opleve det smukke og interessante Estland i de skønneste rammer. Tallinn og det nordlige Estlands historie fortælles særligt gennem storslåede bygningsværker, tidligere herregårde og den UNESCO-bevarede middelalderbydel i hovedstaden

Derfor skal du rejse med til Estland:

 • Deltag i Dannebrogsfejringen den 15. juni 2019
 • Inkluderede rundture i Tallinn og Lahemaa Nationalpark
 • Firestjernet ophold på tidligere dansk herregård
 • To inkluderede lokale middage
 • Dansktalende rejseleder

Kort dagsprogram for Estland for livsnydere:

Dag 1: Ankomst til Tallinn, transfer til den tidligere danske herregård Vihula Manor(A)
Dag 2: Guidet rundvisning på Vihula Manor, Lahemaa Nationalpark og fiskerlandsbyen Altja (M,A)
Dag 3: Besøg på KUMU kunstmuseum og byrundtur i Tallinn (M,A)
Dag 4: Kadriorg Slot og Dannebrogsfejring i Tallinn (M)
Dag 5: Hjemrejse(M)

M = Morgenmad, F = Frokost, A = Aftensmad


OBS!
Samme rejse udbydes til forskellig pris afhængigt af, hvilket hotel man bor på. Læg mærke til, at der ud for hver pris står et gruppenavn, som er navnet på en tidligere dansk dronning. Hold øje med gruppenavnet og se de matchende hoteller nederst på siden. Den gruppe, man rejser sammen med, bor på samme hotel under opholdet.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Tallinn, transfer til Vihula Manor (A)

Vi ankommer til Tallinn først på aftenen og mødes af vores rejseleder. Herefter kører vi mod vores første destination, den tidligere danske herregård Vihula Manor i Lahemaa Nationalpark. Herregården er fra omkring år 1500 og er i dag restaureret og indrettet som et lækkert ferieresort. Turen tager cirka en time, og efter indtjekningen byder aftenen på velkomstmiddag i den herregårdens restaurant "Kaval Ants Tavern".

Dag 2: Guidet rundvisning på Vihula Manor, udflugt til Lahemaa Nationalpark og fiskerlandsbyen Altja (M,A)

Dagen begynder med en guidet rundvisning på Vihula Manor, og du hører historien om, hvordan gården var engang, og hvordan den igen i 2008 kom på danske hænder. Herefter fortsætter turen med en udflugt i Lahemaa Nationalpark. Dernæst besøger du et par af de øvrige gamle herregårde; Palmse- og Sagadi Manor og oplever to af områdets store herresæder. Begge er en del af områdets tyske historie, og det er et par fornemme eksempler på den tyske indflydelse, som egnen har været underlagt.

Den tidligere danske herregård Sagadi Manor.
Billede: Herregården Sagadi Manor.

Langt mere beskedent, men ikke mindre interessant, bliver det, når vi fortsætter mod havet og den lille fiskerlandsby Altja. Fiskerlandsbyen er nærmest et frilandsmuseum af gamle stråtækte restaurerede huse, og der er en skøn ro ved hér ved havet.

Fiskerlandsbyen Altja
Billede: Fiskerlandsbyen Altja.

Efter udflugten har du tid på Vihula Manor, og du kan nyde det skønne naturområde eller benytte dig af stedets fine faciliteter for krops- og sjælelig forkælelse.

Dag 3: Besøg på KUMU kunstmuseum og byrundtur i Tallinn (M,A)

Vores tid på herregården er slut, og vi skal til Tallinn på opdagelse. Inden ankomsten til hotellet besøger vi KUMU - Tallinns prisbelønnede kunstmuseum. Museet er et af de største i Nordeuropa og har mange forskellige både permanente og midlertidige udstillinger - både skulptur-, billed-, og installationskunst. Bygningen er fra 2006 og i sig selv arkitektonisk spændende.

Herefter tjekker vi ind på vores hotel i Tallinn - og der er tid til at spise frokost på egen hånd i lokalområdet.

Eftermiddagen byder på en guidet byrundtur i Tallinns middelalderbydel, som er på UNESCOs liste for verdenskulturarv. I Danmark er Tallinn og Estland primært kendt for at være stedet, hvor Dannebrog faldt ned fra himlen i 1219 under Valdemar d. 2.'s erobringstogt, og som nu er anledningen til jubilæet. Byen er siden da også præget af tysk, svensk, russisk og estisk indflydelse. Så ud over at være arkitektonisk smuk, er Tallinn en by med næsten 1000 års meget blandet historie og stor kulturel variation.
Byen er således et mekka af interessante oplevelser, hvor der først venter en guidet rundvisning til fods i den gamle bydel. Vi besøger byens smukke vartegn; det gamle rådhus og Toompea Slot, hvor Dannebrog efter sigende faldt ned. Turen går ligeledes forbi smukke katedraler, som Jomfru Maria Domkirken og den ortodokse pendant; Alexander Nevsky- katedralen med de karakteristiske løgkupler.

Tallinn og Toompea slottet.
Billede: Tallinn og Toompea slottet.

Efter byrundturen er der lidt tid på egen hånd, inden vi går på restaurant og spiser fælles middag.

Dag 4: Udflugt til Kadriorg Slot og Dannebrogsfejring (M)

Dagen, hvor Dannebrog skal fejres, er endelig kommet, og vi varmer stille og roligt op med en udflugt i udkanten af hovedstaden. Her skal vi se Kadriorg Slot, som blev opført af Peter Den Store til sin hustru Katharina. Slottet og den omkransende park er to af Tallinns vigtigste seværdigheder. Herfra besøger vi også Pirita Olympiske Yacht Center, hvor sejlsportskonkurrencerne under OL i Moskva i 1980 foregik. 

Kadriorg slottet.
Billede: Kadriorg slottet.

Vi tager herefter mod centrum igen og er klar til fejringen af Dannebrog og det dansk-estiske venskab. Der bliver masser af rød/hvide farver, taler fra det officielle Danmark og Estland samt underholdning på Frihedspladsen midt i Tallinn.

Har du lyst til mere Dannebrogsfejring har Kulturrejser Europa sikret sig billetter til Dannebrogs jubilæumskoncert i Tallinns koncertsal sidst på eftermiddagen. Det bliver med pomp, pragt og pænt tøj, når Concerto Copenhagen og det estiske filharmoniske kammerkor fejrer 800 året for flaget i fantastiske rammer. Koncertoplevelsen er ikke inkluderet i rejsens pris og der er et begrænset antal billetter. Pris: 300 kr. pr. person, skal bestilles sammen med rejsen.

Aftenen er på egen hånd, og der vil være rigtigt mange tilbud for enhver smag i den gamle bydel. Mange af byens små baggårde lokker med hyggelige caféer og restauranter - og der er alle muligheder for at få en fantastisk aften.  

Dag 5: Hjemrejse (M)

Efter morgenmaden er det tid til at pakke sammen og tjekke ud fra hotellet. Vi har formiddagen på egen hånd i byen, inden turen går mod lufthavnen efter nogle spændende dage i Tallinn og Dannebrogs tegn.

Kort

Kort over rejsen til Estland

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Tallinn på dmi.dk her

Vejret i Tallinn

Rejseforedrag den 27/2

Kom til rejseforedrag om Estland den 27/2 på vores kontor i København

Vil du høre mere om vores rejser med Dannebrogsfejring? Kom med til vores inspirationsaften og hør historiker Thomas Tram Pedersen fortælle om Estland og Tallinn som rejsemål samt landets kultur, historie og tætte relationer til Danmark.

Til foredraget deltager også Estlands ambassadør Märt Volmer med et personligt oplæg om at vokse op i det moderne Estland.

Arrangementet er gratis og starter kl 17.00 hos Kulturrejser Europa på adressen Folke Bernadottes Alle 5, 2100 København Ø.

Læs mere om foredraget her, hvor du også kan tilmelde dig.

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
12/6 - 16/6Se flytider KøbenhavnEstland for livsnydere - Dorothea gruppen8.595,-Bestil
12/6 - 16/6Se flytider KøbenhavnEstland for livsnydere - Lovisa gruppen8.195,-Bestil

Rejsens pris inkluderer:

 • Fly København/Tallinn t/r inkl. skatter og afgifter
 • To nætter på tidligere dansk herregård - 4* Vihula Manor
 • To nætter på 4* hotel i Tallinn
 • Morgenmad
 • Tre middage
 • Transport og udflugter ifølge program
 • Dannebrogsfejring
 • Dansktalende rejseleder under hele rejsen

Rejsens pris inkluderer ikke:

 • Enkeltværelsestillæg, kr. 1.595 - 2.095
 • Værelsesopgradering på Vihula Manor - to nætter -  Charlotte Amalie og Lovisa grupperne:
  - Fra standard dobbeltværelse til ZEN værelse, kr. 300 pr. person
  - Fra standard dobbeltværelse til ZEN Deluxe værelse, kr. 995 pr. person
  - Fra standard dobbeltværelse til ZEN Suite, kr. 3.195 pr. person
 • Værelsesopgradering på Vihula Manor - to nætter - Dorothea gruppen:
  - Fra ZEN værelse til ZEN Deluxe værelse, kr. 695 pr. person
  - Fra ZEN værelse til ZEN Suite, kr. 2.895 pr. person 
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Administrationsgebyr kr. 95 pr. person

Hotel