Skip to main content

Essentielle Estland

udsigt i tallinn estland
farvede huse og gadepynt i tallinn estland
dannebrog i tallinn estland
blomster og sø i estland
tartu statue estland
udsigt tallinn estland
palads tallinn estland
tartu katedral ruin estland
Pris fra:
8.995,-
Dage:6
Bestil rejse

Essentielle Estland med dannebrogsfejring

I anledning af 800-års fejringen af Dannebrog i Tallinn den 15. juni 2019 tilbyder vi denne spændende rejse til Estland, der står i kulturens tegn. Esterne er et kulturelt folk, og landet er fyldt med større og mindre kulturrelle perler, som vi håndplukker det bedste fra.

Få fornemmelsen af Estlands storhedstid på en tidligere dansk herregård - nu omdannet til et hotel beliggende i en estisk nationalpark - og nyd Tartu, som Estland i dag betegner som landets nutidige kulturelle hovedby med gamle uddannelsesinstitutioner og smuk arkitektur, der emmer af klassisk storhed - trods dens ringe størrelse.

Glæd dig også til hovedstaden Tallinn, den politiske og økonomiske dynamo gennem tiden - til og med tilknyttet masser af dansk historie. Her skal du, udover at deltage i den pompøse fejring af Dannebrog, også stifte bekendskab med en hyggelig og smuk hovedstad, der er på UNESCO's verdenskulturarvsliste.

Kort fortalt går denne rejse til et nært beslægtet land, hvor du ser, føler og fejrer både Danmark og det essentielle Estland med masser af oplevelser og god tid til at nyde tingene i eget tempo.

Derfor skal du rejse med til Estland:

 • Deltag i Dannebrogsfejringen den 15. juni 2019
 • Inkluderede byrundture i Tallinn og Tartu
 • Firestjernet ophold på tidligere dansk herregård
 • Tre inkluderede lokale middage
 • Dansktalende rejseleder

Kort dagsprogram for Essentielle Estland:

Dag 1: Ankomst til Tallinn, transfer til Vihula Manor og rundvisning (A)
Dag 2: Fritid på Vihula Manor og kørsel til Tartu (M)
Dag 3: Byrundtur i Tartu og besøg på Nationalmuseet (M,A)
Dag 4: Byrundtur i Tallinn (M,A)
Dag 5: Besøg på Kadriorg Slot og Dannebrogsfejring (M)
Dag 6: Hjemrejse (M)

M = Morgenmad, A = Aftensmad

 

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Tallinn, kørsel til Vihula Manor og rundvisning (A)

Ved ankomsten mødes vi af vores rejseleder og kører mod vores første destination, den tidligere danske herregård Vihula Manor i Lahemaa Nationalpark. Turen tager cirka en time og efter indtjekningen, får du en rundvisning på herregården, som har Estlands ældste, stadig aktive, vandmølle. Efter rundvisningen er der tid til at sunde sig lidt oven på rejsen og nyde omgivelserne.

Aftenen byder velkomstmiddag med en rigtig "Estisk aften" i den smukke gamle herregårds restaurant "Kaval Ants Tavern".

Vihula Manor i Estland
Billede: Vihula Manor

Dag 2: Fritid på Vihula Manor og kørsel til Tartu (M)

Dagen starter stille og rolig i vores fornemme omgivelser på Vihula Manor. Du kan nyde stedets fine faciliteter frem til om eftermiddagen, hvor vi skal videre på vores estiske rejse - sydpå til Tartu. Køreturen tager cirka tre timer, hvor du kommer igennem et meget grønt landskab hele vejen til Estlands næststørste by, Tartu, kendt som landets intellektuelle centrum. Efter indtjekningen på hotellet er aftenen fri til at udforske byen på egen hånd.

Dag 3: Byrundtur i Tartu og besøg på Nationalmuseet (M,A)

Tartu ligger for vores fødder og efter morgenmaden er det tid til en guidet rundtur. Byen huser Estlands højesteret og Nationalmuseum og Tartus intellektuelle ry skyldes primært, at landets første og mest berømmede universitet ligger her. Vi lægger naturligvis vejen forbi universitetet. En af byens smukkeste pladser er Rådhuspladsen, der udover byens vartegn, rådhuset, også huser mange andre arkitektoniske perler. Vi besøger byens katedral og en af de mere specielle kirker, Jaani Kirik (Johanneskirken), som er dekoreret utraditionelt med tusindvis af terracottafigurer. For de blomsterinteresserede er der også en godbid; nemlig Tartu Botaniske Have.

Tartu i Estland
Billede: Tartu.

Herefter er holder vi en pause, og der er tid til at spise frokost på egen hånd, hvorefter vi fortsætter med at gå på opdagelse i byen og bl.a. besøger Estlands Nationalmuseum.

Om eftermiddagen er der lidt tid til at slappe af, inden vi samlet går på restaurant for at spise fælles middag. Vi kan godt love, at restaurantens beliggenhed og historie er ret unik.

Dag 4: Kørsel til Tallinn og byrundtur (M,A)

Det er tid til at tage mod hovedstaden og deltage i Dannebrogsfejringen. Vi kører efter morgenmaden mod nord, hvor vi ankommer omkring middagstid. Efter indtjekningen på hotellet, vil der være lidt tid til at finde noget frokost.

Vi tager derefter på en guidet rundtur i den smukke middelalderby, og du kan glæde dig til at høre mere om historien, de danske relationer og se meget smuk arkitektur. I Danmark er Tallinn og Estland primært kendt for at være stedet, hvor Dannebrog faldt ned fra himlen i 1219 under Valdemar d. 2.'s erobringstogt, og som nu er anledningen til jubilæet. Byen er siden da også præget af tysk, svensk, russisk og estisk indflydelse. Så ud over at være arkitektonisk smuk, er Tallinn en by med næsten 1000 års meget blandet historie og stor kulturel variation. Byen er således et mekka af interessante oplevelser, som også UNESCO har fundet så smuk, at den er optaget på listen for verdenskulturarv, primært grundet de mange velholdte gamle bygninger. Vi besøger byens smukke vartegn; det gamle rådhus og Toompea Slot, hvor Dannebrog efter sigende faldt ned. Turen går ligeledes forbi smukke katedraler, som Jomfru Maria Domkirken og den ortodokse pendant; Alexander Nevsky-katedralen med de karakteristiske løgkupler.

Om aftenen tager vi på restaurant i ægte estisk og tallinnsk stil. Er der noget, man gør meget ud af i Tallinn, er det middelalderen. Derfor skal vi have en ægte middelaldermiddag på en lokal restaurant i byen. Efter middagen er resten af aftenen fri til at udforske byen på egen hånd.

Hovedstaden i Estland, Tallinn
Billede: Tallinn.

Dag 5: Besøg på Kadriorg Slot og Dannebrogsfejring (M)

Dagen, hvor Dannebrog skal fejres, er endelig kommet, og vi varmer stille og roligt op med en udflugt lidt i udkanten af hovedstaden. Her skal vi se Kadriorg Slot, som blev opført af Peter d. Store til sin hustru Katharina. Slottet og den omkransende park er to af Tallinns vigtigste og smukkeste seværdigheder. Herfra besøger vi også Pirita Olympiske Yacht Center, hvor sejlsportskonkurrencerne under OL i Moskva i 1980 foregik. 

Tallinn og mindepladen for hvor Dannebrog faldt ned fra himlen i 1219.
Billede: Tallinn og mindepladen for hvor Dannebrog faldt ned fra himlen i 1219.

Vi tager herefter mod centrum igen og er klar til fejringen af Dannebrog og det dansk-estiske venskab. Der bliver masser af rød/hvide farver, taler fra det officielle Danmark og Estland og underholdning på Frihedspladsen midt i Tallinn.

Har du lyst til mere Dannebrogsfejring har Kulturrejser Europa sikret sig billetter til Dannebrogs jubilæumskoncert i Tallinns koncertsal sidst på eftermiddagen. Det bliver med pomp, pragt og pænt tøj, når Concerto Copenhagen og det estiske filharmoniske kammerkor fejrer 800 året for flaget i fantastiske rammer. Koncertoplevelsen er ikke inkluderet i rejsens pris og der er et begrænset antal billetter. Pris: 300 kr. pr. person, skal bestilles sammen med rejsen.

Aftenen er på egen hånd, og der vil være rigtigt mange tilbud for enhver smag i den gamle bydel. Mange af byens små baggårde lokker med hyggelige caféer og restauranter - og der er alle muligheder for at få en fantastisk aften.  

Dag 6: Hjemrejse (M)

Efter morgenmaden tjekker vi ud fra hotellet. Der er lidt forskellige hjemrejsetidspunkter for de enkelte grupper, så nogen får formiddagen på egen hånd i Tallinn til at hygge og foretage indkøb, og andre må tidligere af sted mod lufthavnen efter en spændende rejse med kultur og fest i Estland. 

Kort

Kort over rejsen i Estland

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Få opdaterede vejrudsigter for Tallinn på dmi.dk

Vejret i Tallinn

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
11/6 - 16/6Se flytider BillundEssentielle Estland - med afrejse fra Billund8.995,-Bestil
11/6 - 16/6Se flytider KøbenhavnEssentielle Estland - med afrejse fra København8.995,-Bestil

Rejsen pris inkluderer:

 • Fly København/Billund - Tallinn t/r m. skift i Riga
 • En nat på tidligere dansk herregård - Vihula Manor 4* 
 • To nætter på 4* hotel i Tartu
 • To nætter på 4* hotel i Tallinn
 • Morgenmad og tre middage
 • Dannebrogsfejring
 • Transport og udflugter ifølge program
 • Dansktalende rejseleder

Rejsens pris inkluderer ikke:

 • Enkeltværelsestillæg, kr. 2.295
 • Værelsesopgradering på Vihula Manor - en nat:
  - Fra standard dobbeltværelse til ZEN værelse, kr. 150 pr. person
  - Fra standard dobbeltværelse til ZEN Deluxe værelse, kr. 495 pr. person
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Administrationsgebyr, kr. 95 pr. person

Hotel