Skip to main content

Den store Estland rundrejse

estland, rundrejse
estland, blomster, saaremaa
estland, rundrejse
island, vindmølle, estland,
estland, rundrejse, grøntområde
tartue statue, tartue rådhus
palmse cafe, estland
udsigt over byen, estland
dannebrog, udsigt over byen, estland
Pris fra:
10.495,-
Dage:8
Bestil rejse

8 dages rundrejse i Estland med Dannebrogsfejring

Oplev landet, hvor Dannebrog i sin tid faldt fra himlen, og få et indblik i en af Europas bedst bevarede hemmeligheder; Estland - det lille land mod nord med mange tætte historiske bånd til Danmark. Vi fejrer naturligvis Dannebrog med festivitas på 800-års dagen i Tallinn den 15. juni 2019, men inden da rejser vi Estland tyndt og oplever kulturen, naturen og den spændende gastronomi. Estland har trods sin beskedne størrelse rigtigt meget at byde på, og som gæst får du en historie der spænder vidt fra religiøse riddere til besættende russere - fra en fattig fortid til en rig nutid.

På vores store Estland-rundrejse kommer du for alvor under huden på landet og befolkningen. Der venter bl.a. fantastiske kulturelle og arkitektoniske oplevelser i Tallinn og Tartu samt skønne naturoplevelser på den tidligere danske ø, Saaremaa. De smukke byer repræsenterer hver sit kapitel af landets lange historie. Den rolige estiske befolkning, den grønne natur og de smukke østersøstrande biddrager til en afslappet atmosfære, som et ekstra forkælende krydderi. 

Derfor skal du rejse med på rundrejse i Estland:

 • Deltag i Dannebrogsfejringen den 15. juni 2019
 • Inkluderede byrundture i Kuressaare, Tallinn og Tartu
 • Spændende besøg på tidligere herregårde
 • Tre inkluderede lokale middage
 • Dansktalende rejseleder

Kort dagsprogram for Den store Estland rundrejse:

Dag 1: Ankomst til Tallinn, transfer til den tidliger danske herregård Vihula Manor (A)
Dag 2: Guidet rundvisning på Vihula Manor, Lahemaa Nationalpark og Altka fiskerlandsby (M,A)
Dag 3: Vihula-Tartu, guidet byrundtur i Tartu (M)
Dag 4: Tartu-Saaremaa, besøg i Pärnu og ankomst til Kuressaare på Saaremaa (M,A)
Dag 5: Saaremaa ø-rundtur, byvandring i Kuressaare, kirken i Karja og vindmøller i Angla (M)
Dag 6: Saaremaa-Tallinn, byrundtur i Haapsalu og ankomst til Tallinn (M,A)
Dag 7: Byrundtur i Tallinn og Dannebrogsfejringen (M)
Dag 8: Tallinn og hjemrejse (M)

M = Morgenmad, A = Aftensmad


OBS!
Samme rejse udbydes til forskellig pris afhængigt af, hvilket hotel man bor på. Læg mærke til, at der ud for hver pris står et gruppenavn, som enten er navnet på en tidligere dansk dronning. Hold øje med gruppenavnet og se de matchende hoteller nederst på siden. Den gruppe, man rejser sammen med, bor på samme hotel under opholdet. Det er muligt at rejse fra både Billund og København.

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Tallinn, transfer til Vihula Manor, guidet rundtur og Estisk aften (A)

Ved ankomsten mødes vi af vores danske rejseleder og kører mod første destination; den tidligere danske herregård Vihula Manor i Lahemaa Nationalpark. Herregården er fra omkring år 1500 og er i dag restaureret og indrettet som et lækkert ferieresort. Turen tager cirka en time, og efter indtjekningen byder aftenen på velkomstmiddag i den herregårdens restaurant "Kaval Ants Tavern".

Dag 2: Lahemaa Nationalpark, besøg på Palmse- og Sagadi-herregårdene og i Altja fiskerlandsby (M,A)

Vi starter dagen med rundvisning på Vihula Manor, som huser Estlands ældste, stadigt aktive, vandmølle. Vi hører historien om, hvordan gården var dengang, og hvordan den igen er kommet på danske hænder. Herefter tager vi på udflugt i Lahemaa Nationalpark. Vi besøger et par af de øvrige gamle herregårde; Palmse- og Sagadi Manor og oplever to af områdets store herresæder. Begge er en del af områdets tyske historie, og det er et par fornemme eksempler på den tyske indflydelse, som egnen har været underlagt.

De to herregårde: Palmse og Sagadi
Billede: De to herregårde: Palmse og Sagadi.

Langt mere beskedent, men ikke mindre interessant, bliver det, når vi fortsætter mod havet og den lille fiskerlandsby Altja. Fiskerlandsbyen er nærmest et frilandsmuseum af gamle stråtækte restaurerede huse, og der er en skøn ro hér ved havet.

e to herregårde: Palmse og Sagadi
Billede: Fiskerbyen Altja.

Efter udflugten har du tid på Vihula Manor, og du kan bl.a. nyde det skønne naturområde eller benytte dig af stedets fine faciliteter for krops- og sjælelig forkælelse.

Dag 3: Vihula-Tartu og byrundtur i Tartu (M)

Efter morgenmaden begiver vi os videre på vores estiske rundrejse, når vi kører sydpå til Tartu. Køreturen tager ca. tre timer og går gennem et meget grønt landskab hele vejen til Estlands næststørste by, der er kendt som landets intellektuelle centrum. Ved ankomsten tjekker vi ind på hoteller, og du har tid til at slappe lidt af og evt. spise frokost inden eftermiddagens program.

Når vi mødes igen tager vi på guidet rundtur i Tartu. Byen huser Estlands højesteret og Nationalmuseum og Tartus intellektuelle ry skyldes primært, at landets første og mest berømmede universitet ligger her. Vi lægger naturligvis vejen forbi universitetet. En af byens smukkeste pladser er Rådhuspladsen, der udover byens vartegn, rådhuset, også huser mange andre arkitektoniske perler. Vi besøger byens katedral og en af de mere specielle kirker, Jaani Kirik (Johanneskirken), som er dekoreret utraditionelt med tusindvis af terracottafigurer. For de blomsterinteresserede er der også en godbid; nemlig Tartu Botaniske Have.

Tartu
Billede: Tartu.

Herefter er aftenen på egen hånd, og der er mange hyggelige steder at gå på opdagelse i centrum og finde en god restaurant, hvor du kan indtage din middag.

Dag 4: Besøg i Pärnu, sejlads til Saaremaa og ankomst til Kuressaare (M,A)

Rejsen videre går mod vest og Det Baltiske Hav, og undervejs gør vi stop i Pärnu, en af de tidligere Hansestäder. I dag er Pärnu mere en turistby og om sommeren er den kendt for sine gode strande og varme havvand. Der er tid til at købe frokost på egen hånd, inden turen går mod nord til Virtsu, hvorfra vi sejler til Estlands største ø; Saaremaa. På dansk hedder øen Øsel, og den var i danske hænder i det 16. århundrede. De kommende dage byder vores besøg os på danske relationer, en tur i vikingernes fodspor og masser af smukke landskaber.

Vi kører til Saaremaas hovedby Kuresaare, hvor vi indlogerer os på vores hotel. Herefter er der en fælles middag i hotellets restaurant. Aftenen kan bruges til at gå på opdagelse i byen der emmer af hygge og ø-samfund.

Dag 5: Saaremaa ø-rundtur, byvandring i Kuressaare, kirken i Karja og vindmøller i Angla (M)

Dagens udflugt starter om morgenen og tager dig gennem Kuressaare, der med sine 11.000 indbyggere er den største by på Saaremaa. En del af udflugten fokuserer på Kuressaares middelalderslot, som vi besøger. Omgivet af voldgrave ligger slottet godt befæstet, og hvis du synes, at det minder om noget, du har set før, så er det ikke helt tilfældigt; slotsområdet er nemlig på mange områder designet ligesom Kastellet i København.

Kuressaare
Billede: Kuressaare.

Efter byvandring og slotsbesøg skal vi på ø-rundtur. Her vil naturen folde sig ud for os med storslåede kyststrækninger og skønne skov- og markarealer. Et af de interessante stop er ved kirken i Karja - som udgangspunkt designet til både at fungere som kirke, men også som refugium i tider med ufred. Kirken er også kendt for sine fine stenskulpturer. Vi besøger vindmølleparken i Angla og ser de sidste af Saaremaas karakteriske trævindmøller, der er næsten 100 år gamle. Undervejs rundt på øen gør vi flere stop, mens vi får vikinger, tyskere, svenskerne og danskerne fra fortiden solidt ind under huden.

De smukke kyststrækninger på Saaremaa i Estland
Billede: De smukke kyststrækninger på Saaremaa.

Herefter er aftenen fri til egne dispositioner - og der er mulighed for at nyde byen eller hotellets faciliteter.

Dag 6: Saaremaa-Tallinn og byrundtur i Haapsalu (M,A)

Turen går mod Tallinn og den kommende fejring af Dannebrog og de gode relationer, som vi har med esterne. Vi forlader Saaremaa om morgenen og sejler til fastlandet igen. Her stopper vi i Haapsalu, som er et gammelt bispesæde, hvor vi får en guidet byrundtur. Besøget inkluderer bl.a. byens slot og det smukke gamle rådhus. Byen bærer i dag præg af også at være en feriedestination ved vandet.

Haapsalu i Estland
Billede: Haapsalu.

Vi fortsætter herefter til Tallinn og ankommer til vores hotel sidst på dagen. Aftenen byder på restaurantbesøg og et kig i middelalderkøkkenet.

Dag 7: Byrundtur i Tallinn og Dannebrogsfejring (M)

Dagen for Dannebrogs 800 år er kommet, og vi skal ud i Tallinn og opleve den smukke middelalderby inden festivitasen starter. Det bliver fyldt med historie, danske relationer og meget smuk arkitektur. I Danmark er Tallinn og Estland primært kendt for at være stedet, hvor Dannebrog faldt ned fra himlen i 1219 under Valdemar d. 2.'s erobringstogt, og som nu er anledningen til jubilæet. Byen er siden da også præget af tysk, svensk, russisk og estisk indflydelse. Så ud over at være arkitektonisk smuk, er Tallinn en by med næsten 1000 års meget blandet historie og stor kulturel variation. Byen er således et mekka af interessante oplevelser, hvor der først venter en guidet rundvisning til fods i den gamle bydel, der er optaget på UNESCO's liste for verdenskulturarv grundet de velholdte gamle bygninger. Vi besøger byens smukke vartegn; det gamle rådhus og Toompea slottet, hvor Dannebrog efter sigende faldt ned. Turen går ligeledes forbi smukke katedraler, som Jomfru Maria Domkirken og den ortodokse pendant; Alexander Nevsky-katedralen med de karakteristiske løgkupler.

Efter rundturen har vi tid på egen hånd til at finde frokost, inden den officielle markering af venskabet med Estland og fejringen af Dannebrog begynder i centrum. Der bliver masser af rød/hvide farver, taler fra det officielle Danmark og Estland og underholdning på Frihedspladsen midt i Tallinn.

Har du lyst til mere Dannebrogsfejring har Kulturrejser Europa sikret sig billetter til Dannebrogs jubilæumskoncert i Tallinns koncertsal sidst på eftermiddagen. Det bliver med pomp, pragt og pænt tøj, når Concerto Copenhagen og det estiske filharmoniske kammerkor fejrer 800 året for flaget i fantastiske rammer. Koncertoplevelsen er ikke inkluderet i rejsens pris og der er et begrænset antal billetter. Pris: 300 kr. pr. person, skal bestilles sammen med rejsen.

Aftenen er på egen hånd, og der er rigtig mange tilbud for enhver smag i den gamle bydel. Mange af byens små baggårde lokker med hyggelige caféer og restauranter - og der er alle muligheder for at få en fantastisk aften.  

Tallinn og mindepladen for hvor Dannebrog faldt ned fra himlen i 1219.
Billede: Tallinn og mindepladen for hvor Dannebrog faldt ned fra himlen i 1219.

Dag 8: Hjemrejse (M)

Vi siger farvel til Tallinn efter en spændende uge i det estiske, og efter morgenmaden er det er tid til at køre mod lufthavnen.

Kort

Kort over Den Store Estland Rundrejse

Vejret

Hold dig ajour med vejret på din rejse

Se den aktuelle vejrudsigt i Tallinn på dmi.dk her

Vejret i Tallinn

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
9/6 - 16/6Se flytider BillundDen store Estland rundrejse - Margrethe gruppen
Afrejse fra Billund
10.995,-Bestil
9/6 - 16/6Se flytider KøbenhavnDen store Estland rundrejse - Alexandrine gruppen10.495,-Få pladser tilbage

Rejsens pris inkluderer:

 • Fly tur/retur Billund/København - Tallinn t/r m. skift i Riga
 • To overnatninger på tidligere dansk herregård - Vihula Manor 4*
 • En overnatning på 3 eller 4* hotel i Tartu
 • To overnatninger på 3 eller 4* hotel i Kuressaare på Saaremaa
 • To overnatninger på 4* hotel i Tallinn
 • Morgenmad
 • Fire middage
 • Dannebrogsfejring
 • Dansktalende rejseleder under hele rejsen

Rejsens pris inkluderer ikke:

 • Enkeltværelsestillæg, fra kr. 2.595 - 2.795
 • Værelsesopgradering på Vihula Manor - to nætter:
  - Fra standard dobbeltværelse til ZEN værelse, kr. 300 pr. person
  - Fra standard dobbeltværelse til ZEN Deluxe værelse, kr. 995 pr. person
 • Rejse- og afbestillingsforsikring
 • Administrationsgebyr, kr. 95 pr. person

Hotel