Skip to main content

Det bedste af Baltikum

Alexander Nevsky Katedral i Tallin, Estland
Trakai slottet i Litauen
Riga i Letland
Vilnius i Litauen
Letland - Sigulda Gaujadalen
Trakai i Litauen
Tallinn i Estland
Kadriorg Palads i Tallinn, Estland
Vilnius i Litauen
Pris fra:
8.995,-
Dage:8
Bestil rejse

Fantastisk rundrejse i 3 lande

Kom med på denne fantastiske rundrejse gennem Estland, Letland og Litauen der byder på spændende kultur, fascinerende historie og betagende natur. Når dagene er lange og lune – og lyset næsten aldrig forsvinder – indtager vi det enestående Baltikum, og byder velkommen til tre fascinerende lande, hvis fælles skæbne er Østersøen, et nært forhold til Danmark og grænsen til Rusland mod øst.

På afrejsen den 9. juni 2019 er det planlagt således, at du deltager i 800-års fejringen af Dannebrog den 15. juni i selveste Tallinn. Der er arrangeret mange kulturelle begivenheder for at hylde vores flag i den estiske hovedstad. Vil du være sikker på en plads i 2019, så skriv en mail til info@kulturrejser-europa.dk. Dermed kan vi kontakte dig som det første, når rejsen bliver sat til salg.

Historie, god beliggenhed og lokale madoplevelser

I de tre storslåede hovedstæder: Tallinn, Riga og Vilnius venter mere end 1000 års spændende historie blot på at blive fortalt, når kendte seværdigheder fra Unescos verdensarvsliste og brostensbelagte gamle bydele åbenbarer sig - mens de smukke skovarealer ledsager os undervejs. Rejsen til Estland, Letland og Litauen inkluderer gode firestjernede hoteller og et solidt kig i de lokale kødgryder, hvor hvert land byder på sin egen lokale madoplevelse på gode restauranter.

Derfor skal du rejse med os til Baltikum:

  • Besøg i tre lande og tre hovedstæder
  • Gode firestjernede hoteller
  • En spændende lokal middag i hvert land
  • Udflugter dagligt - alle inkluderet
  • Dansktalende rejseleder

Kort dagsprogram for det bedste af Baltikum:

Dag 1: Ankomst til Tallinn via Riga. Middag på restaurant (A)
Dag 2: Tallinn - historien, arkitekturen og kunsten (M)
Dag 3: Tallinn-Riga, og Gauja Nationalpark. Middag på restaurant (M,A)
Dag 4: Baltikums hovedstad Riga, Art nouveau arkitektur (M)
Dag 5: Riga - Vilnius, og Barokpaladset Rundale (M)
Dag 6: Vilnius - den historiske by med de mange kirker (M)
Dag 7: Slottet og naturen i Trakai. Afskedsmiddag på restaurant (M,A)
Dag 8: Hjemrejse fra Vilnius via Riga (M)

Søg rejse

Vælg kun det, som du synes er vigtigt

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst og velkomst i Tallinn (A)

Efter ankomsten til Lennart Meri lufthavnen i Tallinn mødes vi med rejselederen og kører de blot fem kilometer til vores hotel i centrum af Tallinn.

Efter indkvarteringen, og velkomstmøde, er der lidt tid til at finde sig til rette, inden vi bliver kørt den korte afstand (en km) til en restaurant i den gamle middelalder-bydel, hvor vi skal smage på det estiske køkken. Der er mulighed for at blive i den hyggelige gamle bydel efter middagen, og afstanden tilbage til hotellet kan let klares til fods på egen hånd.

Dag 2: Tallinn (M)

Efter morgenmaden skal vi for alvor udforske Estlands hovedstad. En dag der bliver fyldt med historie, danske relationer og meget smuk arkitektur. I Danmark er Tallinn og Estland primært kendt for at være stedet, hvor Dannebrog faldt ned fra himlen i 1219 under Valdemar den 2.'s erobringstogt. Byen er siden da også præget af tysk, svensk, russisk og estisk indflydelse. Så ud over at være arkitektonisk smuk, er det en by med næsten 1000 års meget blandet historie og stor kulturel variation. Således et mekka af interessante oplevelser, som vi tager fat på, hvor der først venter en guidet rundvisning til fods i den gamle bydel, der er optaget på UNESCOs liste for verdenskulturarv grundet de velholdte gamle bygninger. Byens smukke vartegn, det gamle rådhus og Toompea slottet besøges, og turen går ligeledes forbi smukke katedraler, som Jomfru Maria Domkirken og den ortodokse pendant; Alexander Nevsky katedralen. Efter en frokostpause fortsætter udforskningen om eftermiddagen med besøg på det imponerende KUMU - Kunstmuseum, der ligger smukt i en park og huser en af Nordeuropas største kunstsamlinger. Herefter fortsætter vi til ruinerne af det gamle katolske kloster St. Brigitta fra det 15. århundrede. Særligt ved dette kloster er, at det husede både munke og nonner, og historien om dets destruktion indeholder en dramatisk fortælling om Ivan den Grusomme.

Efter denne lange dag fyldt med oplevelser tager vi tilbage til hotellet, og har aftenen til fri disposition.


Billede: Toompea slottet i Tallinn og gammel brostensbelagt gade, Estland

Dag 3: Tallinn - Riga, og Gauja Nationalpark. (M,A)

I dag kører vi igennem det grønne og - til tider - meget øde landskab. Undervejs stopper vi i Pärnu i det sydlige Estland. Tidligere en hansestad som Tallinn, men i dag en mindre provinsby, som liver op om sommeren og betegnes som Estlands sommerhovedstad. Placeringen ud til Pärnubugten, med det stille varme vand og lange hvide sandstrande, gør byen meget attraktiv som sommerresidens-by. Den næste etape af rejsen fortsætter over grænsen til Letland gennem skov- og landbrugsområder til Gauja Nationalpark. Her får vi en rundvisning i hovedbyen Sigulda, placeret helt centralt i Nationalparken, hvor de små klippelignende formationer har givet området navnet: Det lettiske Schweiz. Vi besøger ligeledes den smukke gamle middelalderborg Turaida, som er et af de ældste i Letland. Fra nationalparken er det knap 50 km til Riga, Letlands hovedstad, hvor vi indlogerer os på det firestjernede Hotel Albert i art nouveau-distriktet. Godt indkvarteret, efter en lang dag, spiser vi middag på en moderne lettisk restaurant, blot et par minutters gang fra hotellet.


Billede: Middelalderborgen Turaida og Sigulda slot, Letland

Dag 4: Riga (M)

Efter morgenmaden går vi Riga grundigt efter i sømmene. Noget af det som Riga er mest kendt for er art nouveau-kvarteret. Her er en af de største og mest velholdte koncentrationer af art nouveau-bygninger i Europa. Kvarteret ligger ca. én km. fra den gamle bydel i et charmerende og mondænt område - som udover mange restauranter også huser en del ambassader. Turen fortsætter senere til den gamle Middelalder-bydel, hvor vi går rundt i de hyggelige brostensbelagte gader. Vi besøger bl.a. det gamle slot samt Rigas domkirke - som er den største middelalderkirke i Baltikum. På rundturen i den gamle bydel stifter vi også bekendtskab med "De Tre Brødre", som er blevet et særligt vartegn for byen. Her er tre huse bygget i hver sin gamle arkitektoniske stil og placeret klos op ad hinanden.


Billede: Bygningerne 'De Tre Brødre' samt hyggelig plads i den gamle bydel i Riga, Letland

Rundvisningen stopper ved frokosttid, og resten af dagen og aftenen er på egen hånd. Man kan vælge at tage tilbage til hotellet eller blive i den gamle bydel, for der er flere interessante ting man kan nyde på egen hånd. Er man til koldkrigsstemning er der mulighed for at besøge besættelsesmuseet og få et indblik i, hvordan livet under Sovjettiden var, og tolkes på lettisk i dag. En anden mulighed er et besøg i de gamle Zeppeliner-samlingshaller, som i dag udgør et af Europas største overdækkede markeder. Her handles primært med fødevarer, men tingeltangel i alle afskygninger finder også vej. Markedet er få hundrede meter fra den centrale plads i den gamle bydel. Ellers er antallet af cafeer, restauranter og barer stort, og kan være kærkomne oaser at fordøje oplevelserne i.

Dag 5: Riga - Vilnius. Barokpaladset Rundale(M)

Efter morgenmaden går turen sydover mod Litauens hovedstad Vilnius. På første etape, på ca. 80 km. gennem det landlige Letland, ses det, at kontrasten til Rigas gloriøse fremtræden er stor. Her finder vi tæt ved grænsen det imponerende barokpalads Rundale. Selve slottet i Rundale er opført i 1730 til Hertugen af Kurland. På det tidspunkt var Kurland en del af den polsk-litauiske real-union, i dag er det et område, der strækker sig over flere lettiske regioner. Historien om slottet og Kurland som område er interessant. Kurland genopstod kortvarigt efter første verdenskrig i 1918 under tysk overherredømme, men var allerede inden årets udgang tilbage på lettiske hænder. Efter vi har besøgt slottet, kører vi videre mod grænsen til Litauen. Som Letland er Litauen ca. halvanden gange større end Danmark. Det er dog intet i forhold til Storfyrstendømmet Litauen, der i det 14. århundrede var Europas største land. I dag lever 3,2 mio indbyggere i Litauen, hvoraf over en halv million bor i hovedstaden Vilnius. Ankomsten til hotellet i Vilnius gamle bydel Senamiestis, hvor vi bor de sidste tre nætter, sker sidst på eftermiddagen. Herefter er resten af dagen og aftenen på egen hånd.

Dag 6: Vilnius  (M)

Vilnius ligger for vores fødder, og efter morgenmaden tager vi en spændende rundtur i den meget seværdige gamle bydel, som er optaget på UNESCOs liste for verdenskulturarv. Vilnius er den næststørste af de baltiske hovedstæder, og har nogenlunde samme strukturelle opbygning som de to øvrige hovedstæder. Den fysiske forskel består af to ting: Den gamle bydel er arealmæssigt størst i Vilnius, og der findes ikke længere en bymur, der adskiller den gamle middelalderbydel fra den moderne.

Befolkningen er primært katolsk, hvilket de mange smukke katolske kirker og katedraler vidner om. Vi ser blandt andet den hvide domkirke, som ganske unikt for en katedral, har sit tårn separat fra skibet. En anden kirkelig arkitektonisk perle er den gotiske murstenskirke St. Anna, der er et af byens helt store vartegn. Morgengryets port - er en del af byens gamle fæstningsværk, og har stor religiøs, politisk og historisk betydning for Vilnius. Byporte havde dengang ofte et mindre kapel indbygget til religiøse genstande, som skulle beskytte byerne. I Vilnius er det ved denne port et ikon af jomfru Maria. Ikonet er vigtigt for både tilhængere af den katolske og ortodokse kirke, samt et sted hvor pilgrimme beder. Den guidede rundtur tager os også med til de lærdes haller; nemlig til det gamle universitet og Gediminas Tårnet, som står som sidste tilbageværende bygning af det gamle slot, som var grundstenen til Vilnius tilblivelse.


Billede: Den hvide domkirke og Neris floden i Vilnius ved aftentid, Litauen

Resten af dagen og aftenen er til oplevelser på egen hånd, og Vilnius har meget at give sig i kast med. Vi er i en stor kulturby med flot arkitektur, mange museer og rigtig gode kulinariske oplevelser. Tag f.eks. en tur ned af Gedimino boulevarden, som begynder ved domkirken og bevæg dig mod floden Neris. Her er Vilnius' indre hovedgade, og en tur denne vej, åbner op for den mere moderne del af byen, et smukt art nouveau-kvarter og masser af muligheder for at enten shoppe eller nyde nogle af byens mange parker.    

Dag 7: Byen, slottet og naturen i Trakai, Afskedsmiddag (M,A)

Når morgenmaden er vel overstået, tager vi med bussen til et af Litauens absolutte mest kendte attraktioner; slottet i Trakai. Der er dog andet end slottet, der gør Trakai interessant at besøge. Den lille by ligger omkring 30 km vest for Vilnius i et naturskønt område omgivet af skove og søer, og slottets placering i den ene sø, forbundet til land med træbro, er i sig selv meget spektakulært og smukt. Det som også gør Trakai by til noget særligt, er, at det er en smeltedigel af kulturer trods sin meget beskedne størrelse. Russere, litauere, jøder, tatarer og polakker har alle levet side om side og opbygget den. Der er stadig masser af spor fra de forskellige kulturer i arkitekturen, og diversiteten er stadig stor i dag, selv om den ikke helt når fortidens højder.

Efter besøget tager vi tilbage til Vilnius, og har således eftermiddagen på egen hånd, hvor der er gode muligheder for at dykke længere ned i historien og arkitekturen, eller til at gøre nogle indkøb på rejsens sidste hele dag. Om aftenen tager vi samlet på restaurant og nyder en god litauisk afskedsmiddag.


Billede: Slottet i Trakai, Litauen

Dag 8: Vilnius, afrejse (M)

Der er mulighed for at nyde det sidste af Vilnius efter morgenmaden, før vi ved middagstid tager bussen til lufthavnen og begynder hjemrejsen til Danmark.  

Vejret

HOLD DIG AJOURFØRT OMKRING VEJRET PÅ DIN REJSE I DE BALTISKE LANDE

Få opdaterede vejrudsigter på dmi.dk

Kort

REJSEN DET BEDSTE AF BALTIKUM

Kort over rejsen Det bedste af Baltikum

Afgange og priser

AfrejseAfrejsestedRejseFra pris
23/7 - 30/7Se flytider KøbenhavnDet bedste af Baltikum - 8 dage8.995,-Bestil

Prisen inkluderer:

• Fly København - Tallinn//Vilnius - København inkl. alle afgifter - med SAS
• To nætter på 4-stjernet hotel i Tallinn
• To nætter på 4-stjernet hotel i Riga
• Tre nætter på 4-stjernet hotel i Vilnius
• Morgenmad
• Tre middage på restaurant
• Dansktalende rejseleder
• Transport, entréer og udflugter ifølge program

Prisen inkluderer ikke:

• Enkeltværelsestillæg, kr. 2.195
• Administrationsgebyr, kr. 95 per person
• Rejse- og afbestillingsforsikring

Hotel

Overnatning Dag 3 - 5

PK Riga Hotel

PK Riga Hotel

Se andre populære rejser her